|
Дата и час: Сря Фев 19, 2025 4:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 01, 2013 8:58 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38515_1391939940.png) |
SonGoku |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6204 Местоположение: HxH World
|
![Изображение](http://store.picbg.net/pubpic/6F/ED/4c7ab40e37366fed.jpg) Заглавие: Little Witch Academia Тип: Special Епизоди: 1 Излъчване: 02.03.2013 Жанр: Екшън, Фентъзи, Комедия Продуценти: Trigger За повече информация: AniDB, ANN, MAL Резюме: Akko has been fascinated with magic from the moment she had seen her first magic show. Now, she is enrolling into Luna Nova Magic School, a famous school for magic in Europe. However, contrary to her expectations, she is finding that lessons are boring. Magic lessons are staid and conservative, and not at all exciting. One day, an emergency occurs which threatens to destroy the school, and it is up to Akko to save the day! П.С. Анимето е по проекта "Anime Mirai 2013".
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Апр 02, 2013 10:56 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
|
Бахти кво яко сепшълче! По дух и атмосфера малко прилича на Mahou Shoujo Tai Arusu, но е с по-кайвайска графика, а и историйката е доста кратка. Бях гледал рекламата и си мислех, че става дума за филм, жалко...но по-добре 26 сладурски минути от това, отколкото нищо. Някой забеляза ли, че музиката е в изпълнение на "Государственный академический симфонический оркестр России"? Това допринася за кино усещането. Сеютата рулираха...особено Yoko Hikasa в ролята на oujo-sama-та Diana ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Абе всички играеха страхотно.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 06, 2013 10:22 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Докато търсех торент на туй нещо и видях само някакви с китайски субтитри и пр. После видях, че gg са го събнали wtf? И след като заради това шоу миналата седмица отложиха събването на Sasami и JoJo, то нямаше как да не го погледна (от друга страна явно gg са решили да събнат и едно друго аниму от този проект - "Death Billards", значи и на него трябва да му хвърля едно око, хм). Отначало анимацията ми напомни малко на GAINAX. Особено по-бързите сцени изглеждаха като излезли от Gurren Lagann/PSG. Отделно, като изключим главната като малка, ми хареса как ги рисуват. А като вкараха и музиката и почнаха някакви магически шитни, направо все едно гледах intro-то на някое Final Fantasy ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) По-нататък вече стана Harry Potter, little girls edition. Не че се оплаквам, принципно шоута с дракони, магии и много размахване на пръчки са ми много приятни. А, и беше ясно, че даскалката е Shiny Chariot. Изобщо имаше малко непредвидими моменти в този епизод. Но пък беше сладък и забавен. Един такъв проект има възможност да се развие в много различни посоки. Ако направят TV серии по него, вероятно ще го гледам. Изненада ме присъствието на Orikasa Fumiko... доста неспецифична за нея роля. Иначе на Hikasa Yoko й отива да играе някакви господарски разлигавени тийнейджърки, така че това не мога да кажа, че ме учуди. 8/10
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 06, 2013 4:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46320_1409787847.gif) |
rurien |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Брутален епизод! Всичко беше 6 - флуидна анимация, сценарий, арт, музика... Жалко, че такова ниво рядко може да се достигне в тв аниме. ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Ако и останалите 3 са толкова добри, ще е супер година за янг аниматор проекта. :3 А аз със сигурност ще следя всичко ново на студио тригър :> lovelyangel666 написа: Отначало анимацията ми напомни малко на GAINAX. Особено по-бързите сцени изглеждаха като излезли от Gurren Lagann/PSG. . My thoughts exactly ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) (и на стар драйвър също приличаше). Susy ми е любимка вече.
_________________ 只今より、運命の乗り換えが始まります。乗り換えをご希望のお客様は、お乗り遅れの無いよう、お急ぎください。
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 06, 2013 11:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38899_1335359963.jpg) |
sa6peto |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Просто е жалко , че няма повече :/ Всичко беше супер ... арт , сценарий , героите ... :/ Дано направят сериал по него ... някои ден
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 08, 2013 11:44 am |
velush |
|
|
Бе мен началото не ме подсети директно за Gainax...по-скоро за "Чиракът на магьосника" и "Аладин" на Disney. Други прилики - Mahou Tsukai Tai, Mahou Shoujo Tai Arusu и една-две арки от Negima. Финалната битка с дракона върху кулата, в някои моменти силно ми напомня за Nagagutsu wo Haita Neko. От външната страна на кулата, от вътрешна страна на кулата и най-вече, когато тпочна да се клати. Май дори там демонът се беше трансформирал точно в дракон. Академията освен за "Академията Ариадна" от Negima ми напомня и за Невидимия университет от Diskworld на Тери Прачет. Не ми харесва сравнението с Хари Потър. Него го мразя и в червата, а Little Witch Academia ме кефи на макс. Следователно - нямат нищо общо ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) . Brony забележка: Някъде към средата виждаме следната сцена: Това, което държи Суси много прилича на кукла на Twilit Sparkle (по-скоро на майка и...ама това не е важно). В следващия момент, главата и изпада и отвътре изпълзяват буболечки. Коментарът е нещо от типа "Тук някой си е изхвърлял боклука". Хъммм...явно в екипа има хора, които страшно ненавиждат MLP:FiM
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 08, 2013 6:39 pm |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
И да ти е приличало, и да не ти е приличало ![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) A polite anon написа: Well, no shit, Trigger is like, what all the talented people from Gainax made when they decided to make a new company. to be read as: the nazi from GAINAX strike again. As far as I'm concerned Невидимият университет е пародия на Софийския. А и дори да ми е грешен intel-a пак е пародия на някакъв друг университет. А не на кулата в Пиза. Опитай се сега пак да ги сравниш.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 08, 2013 7:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48051_1364151675.png) |
Grimm_ |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Наис, аз няма да търся никакви сравнения обаче ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . Само ще кажа, че си струваше, наистина. Много забавно и разпускащо ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 10-ка
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 08, 2013 7:18 pm |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: the nazi from GAINAX strike again И това трябваше да ме зарадва или да ме натъжи? Щото просто описвах какви са били първите ми реакции...това че се различават с вашите не значи нищо конкретно...особено ако знаете, които са Trigger пък на мен не ми пука... Цитат: А не на кулата в Пиза. Ако обърнеш внимание тази кула се намира малко по-встрани в кампуса. Доколкото имам спомен СУ не притежава такъв голям кампус, а е само една сграда с вътрешен двор. Невидимия университет е описан да има кампус и няколко отделни сгради както и кули (в различна степен на разрушение). Една то тях беше висока (но не колкото тази) и дори се клатеше. Освен това аз ги сравнявах и по архитектурата представена в илюстрациите и игрите към поредицата. Сравнявах ги и с обстановката в стаите (пак по същите места). В Хари Потър има ли такава кула? (Не знам.)
Последна промяна velush на Вто Апр 09, 2013 11:18 am, променена общо 1 път
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Little Witch Academia (2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 08, 2013 8:57 pm |
lovelyangel666 |
|
|
Всъщност СУ притежава главна сграда, северно и южно крило. И идеята там е, че можеш да се загубиш. Както и в the Unseen University, който на много илюстрации към Discworld новелите е тесен в основата си, а отгоре са накачулени куличките му. В LWA всички постройки бяха от основата до върха.. еднакво широки.
Нямам си никаква идея какво те радва по отношение на GAINAX и какво не. Това е просто отбелязване на факти. И фактите са, че дори и да не ти е приличало на GAINAX, е все едно GAINAX да са го правили. И оттам приликата със заглавията, които посочих в първия си пост. Пък ти ако искаш си го сравнявай и с I Am Weasel.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|