|
Дата и час: Чет Мар 13, 2025 6:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Spiral (есен 2002)  Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 1:54 am |
 |
hriskou |
|
 |
Регистриран на: Чет Авг 23, 2007 1:11 pm Мнения: 5025 Местоположение: The Galactic Layline
|

Заглавие: Spiral: Suiri no Kizuna/ スパイラル -推理の絆- Жанр: Екшън, Комедия, Детективски Тип: TV Series, 25 eпизода Година: от 01.10.2002 до 25.03.2003 Продукция: SME Visual Works, TV Tokyo, J.C.STAFF Инфо: AniDb Връзки: Тук Кратко резюме: Наруми Аюми живее в сянката на изчезването на неговия по-голям брат.Сега живеейки заедно със съпругата му, детективa Наруми Мадока, Аюми е обсебен от последните думи на брат си: "неизкласили деца". След възникването на поредица от мистерии, Аюми използва страхотните си детективски умения, за да разрешава престъпления.Но около него продължават се появяват още по-големи мистерии.Кои са "неизкласили деца"? Защо брат му е изчезнал?
Tnx to @Ryoka__ за резюмето и на @thefolenangel за качените файлове~~~
Едно хубаво аниме с мистерии и не чак толкова хубав арт. Все пак артът не е най-важното. Ако беше така, то аз нямаше да съм гледал "Belphegor" .. Ох, както и да е. Това което искам да кажа е, че анимето си заслужаваше отделеното време. Видях, че няма тема в "Общи Дискусии" и си помислих, че може да направя една :> Таа, колко хора са го гледали и с какво впечетление са останали ?
Последна промяна hriskou на Нед Сеп 07, 2008 6:48 pm, променена общо 1 път

Фани ♥
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 9:02 am |
 |
Kotori |
RyuKo FanSubs |
|
Подхванах това аниме, защото някой ме беше излъгал, че една моя любима песен е от саундтрака му. Е, не чух песента. Но за сметка на това анимето ми хареса много. И артът не ми се стори никак лош.  По принцип обичкам мистерии, но лудата гонитба на интелекти и бързи реакции ми хареса още повече. Малко края не съм сигурна как да го разбирам, но става. Общо взето - доволна съм че го гледах. Не само си струваше времето, но и замина в колекцията.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Spiral  Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 12:43 pm |
 |
Lorenar |
|
 |
Регистриран на: Пет Окт 07, 2005 4:45 pm Мнения: 350 Местоположение: Vratza
|
hriskou написа: ...анимето си заслужаваше отделеното време.
И ти целуваш майка си с тая уста?
ПП. Истината е, че единственото, което заслужава анимето е съдържанието на някоя септична яма. Нямам представа какво ме накара да го гледам, но не ви го препоръчвам, освен ако не сте порядъчно дрогирани или последната мозъчна клетка в главата ви е починала при мистериозни обстоятелства малко преди да се родите.
_________________ I'm just a number riding solo in the code
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 3:47 pm |
 |
Lorenar |
|
 |
Регистриран на: Пет Окт 07, 2005 4:45 pm Мнения: 350 Местоположение: Vratza
|
Belgarion написа: @Lorenar защо? Свършва с лош край ли, драмата ли е много, каква е причината за реакцията ти? Защото му се чудя от седмица да го гледам или не, но след твоя пост съвсем зациклих 
Причини дал господ, но литературните ми способности дори не се доближават до майсторството, което ми е нужно, за да опиша нещо подобно, така че гледай първия епизод. В момента в който чуеш (прочетеш) крилатата фраза на главния герой вече ще знаеш точно в кой кръг на дантевия Ад се намираш.
_________________ I'm just a number riding solo in the code
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 10:58 pm |
 |
Haruka |
|
 |
|
А въпросното лоли е много сладко <3
Общо-взето на мен ми хареса поради няколко прични. Първата е, че имаме главен герой и героиня, която му се лепна като сталкър, но няма почти никакъв романс. Просто понякога миписва на слагат във всичко романс, в sci-fi, mystery, action, всичко. Е тук се наблягаше на история и герои, не на отношенията м-у двамата главни от гледна точка на романтика. Другото е, че Хионо, въпреки че беше очарователно досадна на моменти, можеше да е и чаровна, и умна и решителна. И което беше по-хубаво, нямаше нищо лигаво в нея и беше доста смела. Аюму си имаше дефектите като brother complex, прословутата крилата фраза, не особено изразен характер и доста монтонен глас, но се беше умно момче, а такива винаги оценявам. Към останалите герои постепенно се привързах поне малко, така че си заслужаваше. Историята е до никъде в анимето и прекалено често се споменава фактът, че има мистерия, а самото й разкриване е мъчително бавно. Колкото до анимацията, явно са карали на много малък бюджет, защото по-често е зле отколкото добре.
Вярно, че си има минуси, но въбще не е за изпускане. Леките местерии като тази рядко се срещат в аниме вариант.
|
 |
|
Заглавие: Re: Spiral (есен 2002)  Публикувано на: Чет Авг 04, 2016 7:40 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Spiral: Suiri no Kizuna ep. 1-6 - главните герои са приятни, а историята се разгръща по стандартния тантейски начин, обаче загадките са среднисти, а "прокълнатите" дечица са абсолютен нонсенс и адски противни. За какво им трябва главния герой? Просто ги кефи да му поставят смъртоностни капани, които той да избягва почти без усилия? Всички техни действия правят историята абсолютно глупава. Можеше дори да е още по-безсмислена, но да подаваха предизвикателствата по-интересно и човешки ама неее. Адски досадни са и перманентните сравнения с по-големия брат. Иначе се консумира много лесно, като гаден мазен солен чипс - рупаш и ти се отваря жажда и още по-голям апетит.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|