Дата и час: Чет Мар 13, 2025 6:38 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Spiral (есен 2002)
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 1:54 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Spiral: Suiri no Kizuna/ スパイラル -推理の絆-
    Жанр: Екшън, Комедия, Детективски
    Тип: TV Series, 25 eпизода
    Година: от 01.10.2002 до 25.03.2003
    Продукция: SME Visual Works, TV Tokyo, J.C.STAFF
    Инфо: AniDb
    Връзки: Тук
    Кратко резюме: Наруми Аюми живее в сянката на изчезването на неговия по-голям брат.Сега живеейки заедно със съпругата му, детективa Наруми Мадока, Аюми е обсебен от последните думи на брат си: "неизкласили деца". След възникването на поредица от мистерии, Аюми използва страхотните си детективски умения, за да разрешава престъпления.Но около него продължават се появяват още по-големи мистерии.Кои са "неизкласили деца"? Защо брат му е изчезнал?

Tnx to @Ryoka__ за резюмето и на @thefolenangel за качените файлове

~~~

Едно хубаво аниме с мистерии и не чак толкова хубав арт. Все пак артът не е най-важното. Ако беше така, то аз нямаше да съм гледал "Belphegor" ..
Ох, както и да е. Това което искам да кажа е, че анимето си заслужаваше отделеното време. Видях, че няма тема в "Общи Дискусии" и си помислих, че може да направя една :>
Таа, колко хора са го гледали и с какво впечетление са останали ?

Последна промяна hriskou на Нед Сеп 07, 2008 6:48 pm, променена общо 1 път

Фани ♥
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 9:02 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Подхванах това аниме, защото някой ме беше излъгал, че една моя любима песен е от саундтрака му. Е, не чух песента. Но за сметка на това анимето ми хареса много. И артът не ми се стори никак лош. :blush: По принцип обичкам мистерии, но лудата гонитба на интелекти и бързи реакции ми хареса още повече. Малко края не съм сигурна как да го разбирам, но става. Общо взето - доволна съм че го гледах. Не само си струваше времето, но и замина в колекцията. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 10:17 am 
Аватар

Хмм, не съм го гледала, но преди му бях чела ревю и ми се стори интересно... сега като ме подсетихте може и да го изгледам в скоро време ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 10:38 am 
Аватар

Хубаво е анимето. Но от къде измислиха тоз край главата ми не го побира :? Хем не става за продължение, хем няма общо с мангата :? Иначе не може да се отрече на героите че са сладури и че има тук таме някои по оригинални решения :)

Заглавие: Re: Spiral
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 12:43 pm 
Аватар

hriskou написа:
...анимето си заслужаваше отделеното време.

И ти целуваш майка си с тая уста?

ПП. Истината е, че единственото, което заслужава анимето е съдържанието на някоя септична яма. Нямам представа какво ме накара да го гледам, но не ви го препоръчвам, освен ако не сте порядъчно дрогирани или последната мозъчна клетка в главата ви е починала при мистериозни обстоятелства малко преди да се родите.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 1:33 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@Lorenar защо? Свършва с лош край ли, драмата ли е много, каква е причината за реакцията ти? Защото му се чудя от седмица да го гледам или не, но след твоя пост съвсем зациклих :shock:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 1:45 pm 
Аватар

@Belgarion Има лоли. :lol:

@Lorenar наистина странна реакция :? Анимето не е нещо особено но чак такава реакция не заслужава :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 2:10 pm 
Аватар

:shock: Странно, сега вече се чудя изобщо да го гледам ли? Държа го от няколко месеца, ама не го започвам, че пише че са 20 и епизоди пък е гигабайт и нещо и си мислех че има нещо нередно. Ама пък след тези коментари :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 3:47 pm 
Аватар

Belgarion написа:
@Lorenar защо? Свършва с лош край ли, драмата ли е много, каква е причината за реакцията ти? Защото му се чудя от седмица да го гледам или не, но след твоя пост съвсем зациклих :shock:

Причини дал господ, но литературните ми способности дори не се доближават до майсторството, което ми е нужно, за да опиша нещо подобно, така че гледай първия епизод. В момента в който чуеш (прочетеш) крилатата фраза на главния герой вече ще знаеш точно в кой кръг на дантевия Ад се намираш.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 3:48 pm 
Аватар

Анимето си ми хареса, приятно е, не е нищо невиждано, но гледането си струва, ако си падате по загадки
zlobcho просто си изтеглил версия с доста по-лошо качество, иначе друго нередно няма, има и с по-добро не не се сещам за линк

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 4:03 pm 
Аватар

преди малко изгледах 1-вия епизод и ми допадна, а и арта не е зле, просто изглежда леко старичък :) ще го изгледам цялото, определено ми хареса :>>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 5:48 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

faye написа:
@Belgarion Има лоли. :lol:

*натиска с треперещ пръст бутона плей* =)) =)) =))

Ще му хвърля око :angel:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2008 10:58 pm 
Аватар

А въпросното лоли е много сладко <3
Общо-взето на мен ми хареса поради няколко прични. Първата е, че имаме главен герой и героиня, която му се лепна като сталкър, но няма почти никакъв романс. Просто понякога миписва на слагат във всичко романс, в sci-fi, mystery, action, всичко. Е тук се наблягаше на история и герои, не на отношенията м-у двамата главни от гледна точка на романтика. Другото е, че Хионо, въпреки че беше очарователно досадна на моменти, можеше да е и чаровна, и умна и решителна. И което беше по-хубаво, нямаше нищо лигаво в нея и беше доста смела. Аюму си имаше дефектите като brother complex, прословутата крилата фраза, не особено изразен характер и доста монтонен глас, но се беше умно момче, а такива винаги оценявам. Към останалите герои постепенно се привързах поне малко, така че си заслужаваше. Историята е до никъде в анимето и прекалено често се споменава фактът, че има мистерия, а самото й разкриване е мъчително бавно. Колкото до анимацията, явно са карали на много малък бюджет, защото по-често е зле отколкото добре.
Вярно, че си има минуси, но въбще не е за изпускане. Леките местерии като тази рядко се срещат в аниме вариант.

Заглавие: Re: Spiral
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 10, 2010 12:32 pm 
Аватар

Започна интересно,по средата взе да става много зле.А край просто нямаше.Героите не бяха нищо особено,но имаше няколко завъртяни момента и затова му давам 7/10.

Профил  

Заглавие: Re: Spiral (есен 2002)
МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2016 7:40 pm 
Аватар

Spiral: Suiri no Kizuna ep. 1-6 - главните герои са приятни, а историята се разгръща по стандартния тантейски начин, обаче загадките са среднисти, а "прокълнатите" дечица са абсолютен нонсенс и адски противни.
За какво им трябва главния герой? Просто ги кефи да му поставят смъртоностни капани, които той да избягва почти без усилия? Всички техни действия правят историята абсолютно глупава. Можеше дори да е още по-безсмислена, но да подаваха предизвикателствата по-интересно и човешки ама неее.
Адски досадни са и перманентните сравнения с по-големия брат.
Иначе се консумира много лесно, като гаден мазен солен чипс - рупаш и ти се отваря жажда и още по-голям апетит.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]