Дата и час: Чет Мар 13, 2025 6:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Gantz anime : discussion
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 3:11 pm 
Аватар

Gantz
Изображение
Малко личен коментар за анимето :
Първо - графиката е много яка.Както и в мангата,така и в анимето фонът е изцяло компютърно генериран,а самите герои са нормално анимирани,но също толкова красиви.
Историята на някои моменти е леко банална,но като цяло има доста дълбок смисъл.Има добри универсални послания филма.Двете най-добри серии са първата и последната според мен.
Героите до един имат слабости и не са безсмъртни.
Анимето е доста брутално - всякакви крайници и много кръв хвърчат,но не безмислено (както в Хелсинг например).
За съжаление анимето завършва доста отворено,но мангата дава повече просветление по-нататък (макар че краят на анимето го няма в мангата).
Ако трябва да дам оценка по десетобалната система за анимето му давам 7-мица.
Препоръчвам го на всеки фен на хоръра и на сай-фая. :wink:

Ето сайт,където има всичко,което душата на Гантз фена поиска :
http://gantzotaku.com/

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 4:03 pm 
Аватар

Както казах и в темата за мангата,само заради гениалния първи епизод си заслужава да се изгледа целия сериал.Gantz има страхотна идея,но за съжаление е зле реализиран.Хубаво впечатление ми направи това че по-голямата част от героите умряха по доста груби начини(какво ви залъгвам всички умряха).Малко се прекаляваше с фенсървиса(имаше някъде откровено хентайска сцена),но беше поносимо.Краят въобще не ми хареса,много измислен беше.Анимацията типично в Гонзовски стил,в началото беше невероятна а накрая отвратителна.Давам на сериала оценка 7/10 заради добрите идеи,хубавия арт и музиката :wink:

Цитат:
всякакви крайници и много кръв хвърчат,но не безмислено (както в Хелсинг например).

Това което повечето хора явно не разбират е че няма смисъл да се търси някаква дълбока философия в Хелзинг.Сериалът е направен с цел да е куул,да зарибява със страхотна музика и луди герои и това си прави

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 6:20 pm 
Аватар
Masaka?!

Ъм, ми и аз очаквах да е цензурирано, но показаха сцената със чукането в антрето...
Но от друга гледна точка, в началото като телепортираха Titz почти не акцентираха върху нея, не и показаха и гърдите - докато в мангата имаше нейни шотове под всякакъв възможен ъгъл; после в мангата има още доста голи девойки; още 2, 3 секс сцени, една свирка, такива ми ти работи :lol:

Oku явно е действал основно на принципа сексът продава :lol: ПЪк и е яка мелачка, крайници, глави, ръце... Отново насилието е малко ограничео все пак в анимето: В мангата в началото на нашите буквално им се разпарчетостват телата и показват как главите им хвръкват като коркови тапи от налягането.

Gantz е доста повече fanservice от Хелсинг, само дето има по-дълбок замисъл и няколко доста оригинални и култови идеи :Р

Никой ли друг не го е зяпал? Виж ти, младежите били приниципни и не гледали такива неща. :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 8:25 pm 
Аватар

С една дума:
"SUCKS"

Това изчерпва коментара ми... Мога да изпиша и повече, но незнам... ще трябва да си спомням анимето, което може да е болезнено. Просто не съм готов за такова предизвикателство.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 9:26 pm 

Началото беше наистина много добро.Всеки (мангата не съм чел,но в анимето всички предадоха бого дух) умря по наистина "интересен" начин.Доколкото разбрах краят е бил наложен за да се изключи възможността от продължение.Сигурно някой не е искал да има още Gantz насилие по японските екрани.В тв версията 2 и 3 епизод са били толкова орязани ,че е трябвало да ги слеят,а някъде 10-11 не са го пуснали.
Характерите на героите много ме изкефиха.Кей и Катоу са двете крайности в анимето.
Атмосферата стана леко гадна след като в един от последните епизоди мастана голямото чистене.Гонзо не са имали достатъчно пари да плащат на сеютата и са решили да поразтребят.
Шегата настрана.Давам на анимето 7.5 / 10...заради ендинга и някои неща които не ми допаднаха или бяха прекалили с тях.
Въпреки че самата идея черната топка да му се ядоса и да го направи плячката на следващия лов не беше чак толкова лоша. :lol:

OFFTOPIC:по това з апринципните младежи,които не гладали такива неща искам да добавя следното.
Показвам аз на малкия ми братовчед (а малък само 3 години разлика имаме)началото на Елфен Лийд(напоследък симпатиите ми към това аниме намаляха).Няма си хабер от аниме,не го интересува ...но реакцията :
"Уаауу,как ги меля...лелейй глави и ръце летят...а отгоре на всичкото го прави гола...якооо"
Човекът е странно животно

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 10:22 pm 
Аватар

Bleed4me написа:
Доколкото разбрах краят е бил наложен за да се изключи възможността от продължение.Сигурно някой не е искал да има още Gantz насилие по японските екрани.В тв версията 2 и 3 епизод са били толкова орязани ,че е трябвало да ги слеят,а някъде 10-11 не са го пуснали.

ТВ версията на първия сезон е 11 епизода, понеже са орязали неща колкото за 2 епизода. DVD версията е 13 епизода и са добавени орязаните сцени. Вторият сезон е 13 епизода и не е цензуриран. Правилно си разбрал за края, който за мен си е пълна излагация ...все пак винаги можеха да го направят и по-добре, ама какво се ядосвам > това са GONZO > единственото студио, което колкото и да го обичам, толкова го и мразя :lol: На анимето и аз му давам оценка 7 (да не кажа и 6, ама айде, от мен да мине), заради хубавата графика и на моменти добрата музика и атмосфера. Иначе анимето става за гледане, ако ти се гледат карантийки и такива неща :lol:

Последна промяна Aerith на Съб Ное 25, 2006 10:29 pm, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 10:26 pm 
Аватар

Човекът е най-голямото животно сред животните...
Така,лиричните отклонения настрана.
Анимето има сериозни проблеми - на моменти с историята,на моменти с графиката.Не е гениално,но има някои много добри попадения,изявени най-вече в репликите на Като.
Вероятно мангата е по-добра от анимето (както е в 90% от всички заглавия,които имат манга и аниме), но въпреки това то има едно съществено предимство - кратко е и има завършен вид.
От героите ми допадна Като.От героините - Сей.
Това е засега.

П.С.
Цитат:
още 2, 3 секс сцени, една свирка, такива ми ти работи

Брей.М/у кой герои? :twisted:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 10:33 pm 
Аватар

Всички малко прекалено негативно се изказахме май.Един от най-големите плюсове на сериала са героите,които са адски реалистични,двамата убийци на бездомници са единствените герои във филм,които наистина са предизвикали в мен омраза,спомням си как ми се свиваше сърцето от яд като ги видех на монитора :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 10:49 pm 

Развитието на героите е на много високо ниво.Всички имат уникални съдби.От безгрижния отегчен от ежедневието и яко-яко-яко загорял Кей-чан до Катоу - претърял семейна трягедия,добродушен,грижовен.
Сакураока и Кишимото са също много контрастни :Едната силна и уверена жена справяща се с трудностите на живота, а другата- младо отхвърлено момиче,което не е в състояние да се справи със ситуацията (донякъде обяснява опита и за самоубийство)

Наистина ми се повдигаше като се появяваха двамата убиици накрая.Презрителни гадни персонажи :evil:
И единия как гадно се оправдаваше: "Той е психопат.Виж аз съм добър,убивам само жени...той обича да убива и измъчва всичко."

Някой ще може ли да пусне някое споилерче за мангата.Предполагам че там не умират поне главните действащи лица...там Катоу,Кишимото,Сей...

Колкото до интимните отношения на героите бих предположил (обичам да предполагам разни неща) свирката е между Катоу и Кишимото(ако и в мангата не умират в което се съмнявам малко)...
просто предполагам..

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 11:05 pm 
Аватар

chosef написа:
С една дума:
"SUCKS"

Това изчерпва коментара ми... Мога да изпиша и повече, но незнам... ще трябва да си спомням анимето, което може да е болезнено. Просто не съм готов за такова предизвикателство.

как пак така нема да мога да се ка4а докато метрото идва!!! е тва
като го видех просто има ли смисал от анимето да се гледа!!
кои нормален 6е ти4а пред него с тея усилиа за ти4ане 6е се ка4а
горе... :wink: и кви са тиа тапи пистолет4ета с светлинки :lol:
само кустюма ми хареса другото sucks :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 11:31 pm 
Аватар

Bleed4me написа:
Някой ще може ли да пусне някое споилерче за мангата.Предполагам че там не умират поне главните действащи лица...там Катоу,Кишимото,Сей...

Пускам го:
Спойлер за това дали умират написа:
Ами колкото и да е невероятно...те умират :D

-----------

Bleed4me написа:
Колкото до интимните отношения на героите бих предположил (обичам да предполагам разни неща) свирката е между Катоу и Кишимото(ако и в мангата не умират в което се съмнявам малко)...
просто предполагам..

:shock:
Спойлер написа:
Как може да си го представиш бе >.< Въпросната сцена е между Кишимото и онзи изруд отначало

Иначе за анимето сега го тегля и тези дни ще го изгледам. Само от тук оттам го видях и....абе къде е Lara Croft style плитката на Сай - нещо липсва О.о

А на 1еп. това с влака направо ме разочарова - очаквах едно силно ПЛЯС!!!! и навсякъде по монитора ми да се разхвърчат крайници, кръв и вътрешности...ама ме дариха само с една светлина на целия екран :lol:
И също така когато Кишимото се появяваше от лъча не се виждаха вътрешностите и мозъка й, а само някакво тозово такова :?
И все пак ще го изгледам анимето.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 11:40 pm 

Впрочем в първи епизод като го блъсна метрото главите им хвърчаха като отрязани с катана.
Второ наистина защо по дяволите не скочиха на платформата.Единственото обяснение би било стрес,все пак сигурно ще им трябват няколко секунди за да се наберат (времето в което може пак да ги смачка)
Трето ,защо по дяволите след като тичаха от едната до другата част на платформата (по релсите де) като им се размятаха главите там отново беше това мургаво момиче и ги снимаше докато се търкалят.Аиде за момичето хубаво то беше младо и е могло да тича ,но...защо и бабата беше около тях... :shock:

А и изглежда не познах (обичам да се опитвам да познавам разни работи...но не споменха че не ми се отдава...my bad :lol: )
Относно спойлера ,мислех ,че щом има разлика между края на анимето и мангата...може не всеки да сгъне...е пак съм пропуснал целта.

ПП:почвам мангата.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 25, 2006 11:42 pm 
Аватар
Henshin!

На мен анимето ми хареса общо взето и даже се радвам, че го спряха до там щото по нататък в мангата става някакъв изцяло фенсървиз ориентиран шонен + много кръв и хвърчащи крайници. То пак става за четене, но вече целта с която я чета е съвсем друга :twisted: :perverted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 26, 2006 12:05 am 
Аватар

Цитат:
Как може да си го представиш бе >.< Въпросната сцена е между Кишимото и онзи изруд отначало

Кой изруд :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 26, 2006 2:48 am 
Аватар

много ми хареса
май стана любимото ми аниме като го изгледах преди половин година
но определено не е за всеки :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]