Вид: TV Series Брой епизоди: ?? Дата на излъчване: 03.10.2013 Жанрове: Love Polygon / Romance / Seinen Animation Work: P.A. Works Anidb Official page
Long ago, humanity lived in the sea. But the humans who longed for the land left the sea behind. They cast aside the special raiment they'd been given by the sea god that let them live in the ocean. The thinking of the sea humans and the land humans became as separate as the places they lived, and as countless time passed, they forgot they were once one people. This will change as the land-dwelling human Kihara Tsumugu befriends four children who live in a village at the bottom of the sea.
Екип: Режисьор: Shinohara Toshiya Series Composition: Okada Mari Чара дизайн: Ishii Yuriko Мyзика: Dewa Yoshiaki
Каст Hanazawa Kana as Mukaido Manaka Hanae Natsuki as Sakishima Hikari Kayano Ai as Hiradaira Chisaki Ishihara Kaori as Hisanuma Sayu Oosaka Ryouta as Isaki Kaname Kiyokawa Motomu as Kihara Isamu Ishikawa Kaito as Kihara Tsumugu Nazuka Kaori as Sakishima Akari Amada Masuo as Sakishima Tomori Komatsu Mikako as Shiodome Miuna
На първо сканиране се забелязва, че чара дизайнът крещи МОЕ от километри и наистина е такъв. НО явно за да компенсират както винаги P.A. Works са се справили страхотно с бекграудните (so pretty *_*). Наистина truly gorgeous art на една не-толкова original/fancy история.
Главните герои ми идват малко genetic като архитипове, а и набързо вкараха любовния триъгълник още в самото начало. От друга страна частта с морските хора ми е интересна (хващам се за всеки фентъзи елемент xD) и ще му дам шанс още няколко епизода ^.~ Хинтнаха и за конфликта между нормалните хора и морските хора, което е в плюс за главната история, тъй като не съм сигурно доколко ще я удържат да е интересна ^^'''
PS Някакви AnoNatsu vibes хващам, така че - предупредени сте ;P PS2 Даже си мисля че едно TariTari с лек фентъзи елемент също го описва добре x3
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
И AnoNatsu го има и AnoHana, също и Tari Tari, както и куп други от този тип. Честно казано, това аниме вече сме го гледали и единственото по-различно, което евентуално може да представи, е сетинга. Това за подводните хора наистина е интересно, но само толкова. Лично на мен ми намирисва на тежка депресираща тийн драма и въпреки че се получи добре при анимета като Iroha и Tari Tari, вътрешния ми глас отчаяно крещи да стоя надалеч от точно това заглавие (и даже 26 епизода wth!). Засега обаче ще го пренебрегна, с крехката надежда нещата да не станат чак толкова хардкор драматични.
_________________ .~.
Заглавие: Re: Nagi no Asukara (eсен 2013)
Публикувано на: Пет Окт 11, 2013 11:16 pm
krish
За съжаление, единственото, което спасява това аниме са хубавите backgrounds, арта и ... толкоз.
История - нулева. Виждали сме тинейджърските драми милион пъти и на японците явно хич не им довтасва да ги правят наново и наново. Арт - както казах, добър е. Определено е красиво аниме и идеята за хора от водата е готина, създава приятна атмосфера. Герои - generic shit. Виждали сме същия тип, характер и герои в много други анимета.
Лично се надявам макар и да го няма като жанр, някой да се гътне, че анимето да го изгледам докрай.
P.S. -
Спойлера:
От трети епизод научихме, че оня е върл плейбой и ш*ба наред, гаджето на тая от водата имам предвид, нашия малък влюбен мачо се сприятелява с TSU-MU-GUUUUU и ще има рев сополи и кръв накрая. Ох, да...и дядката, който е прокуден дъртофелник от водата. Epic.
Няколко седмици по-късно опитах и втори епизод, но нещо не се получава. Твърде много негативни емоции, досадни МС-та и тежка драма в (незнайно защо) самото начало на анимето, при това на герои, за които просто не ми пука.
На мен пък много ми харесва, и то абсолютно всичко....Главно, защото ми докарва приятни емоции, чувства...Героите си ги чувствам близки...А пък да гледаш тази анимация още повече ме вкарва във вълшебните им сериали...
1. Няма Мана-чан ноууууууууууу :///// Как може, не може да умре главен герой....абе доста интересно.. 2. Miuna и Sayu са пораснали и са на годините на наште останали герои 3. Не мога да опрделя, но мисля че наште са спали и междувременно не са пораснали (или не с много години) 4. Miuna гледа влюбено към Hikari, Sayu е засрамена, че стои до Канаме 5. Tsumugu гледа скришом към Chisaki 6. Предполагам, че Hikari не може да забрави Мана, а Чисаки още не се е ориентирала към Tsumugu...
С няколко думи - Егаси и любовните завъртулници! I like it! : >
^ Не знам до къде си стигнала с анимето, но ако си гледала 13-ти епизод трябва да ти е ясно защо Мана-чан я няма ;-; В епизода доста ясно го показаха и обясниха (макар че сега като се замисля имаше доста хинтове из анимето, че това ще се случи) btw В същия епизод има и хинт за Чисаки и Тсумугу, макар че за мен това си е някаква чисто и просто forced pairing x.x
А иначе да - ще има time skip x3 И сигурно говориш за тази картинка -> click
А защо едните са пораснали, а другите - не, моето предположение е, че едните са били в състояние на хибернация и затова не са пораснали. Междувременно тези, които са останали извън са си се развили нормално !!!??
PS общо взето drama-llama и pairings to ship everywhere ;-;
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
Заглавие: Re: Nagi no Asukara (eсен 2013)
Публикувано на: Сря Яну 01, 2014 5:19 pm
HepMu
Много добре знам защо я няма на картинката, но мисля всеки един аниме фен си таи надежди, че не може да е истина, когато му убият любим герой, при това и главен...едва ли ти никога не си се чувствала така... ://
А хинтовете за Чисаки и Тсумугу са няколко епизода по-отрано в това Тсумугу как си я заглежда, как и пуска някви комплименти и т.н...И в 13 еп как и Чисаки си го гушна, следователно е нормално ако станат двойка, като за Канамето ще остане малката, а Хикари никога не си я е харесвал по този начин..
И под т.3 и аз описавам това предположение, но на картинката някак си наште стоят доста по-високо от Miuna и Sayu, и е нормално да се позамисли човек..Но хибернацията си остава най-логичното.
Ще видим и Миуна и Хикари как ще се развият, но на мен тази двойка ми е странна на този етап (Още чакам Мана да се появи като следващия Уроко-сама или бог или нещо от този сорт и да даде мир и любов на всички :}}} )...Тсумугу и Чисаки си отиват повече...поради това, че са някак си гроун ъп и са направо като мама и тати на другите герои...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 108 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения