Дата и час: Вто Фев 11, 2025 5:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 16 [ 237 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Fullmetal Alchemist [tv&movie]
МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2006 7:05 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:ave:

Изображение
Кратки: FMA, Fullmetal, HagaRen, HnR, fma tv, fmatv
Жанр: Приключение, Драма, Магия, Шонен
Тип: Телевизионно
Епизоди: 51
Година: 2003-2004 (04.10.2003 до 02.10.2004)
Продукция: Arakawa Hiroshi, Aniplex, BONES, MBS(BONES / Aniplex / Mainichi Broadcasting / Square-Enix)
URL: http://www.sonymusic.co.jp/Animation/hagaren/
Линк: Chise Chise & Sharkbite's datacom

За да получиш нещо, трябва да заплатиш с нещо на същата стойност. Това е първото правило на алхимията.

Но каква е цената на връщането на живота?
Едуард Елерик и Алфонс Елерик се опитват да върнат майка си от света на мъртвите, в замяна за опита им, те плащат с тялото на Алфонс и крака на Едуард.За да запази душата на брат си, Едуард плаща с ръката си и закрепва душата на Алфонс за един щит.

Пътят, който изминават двама братя, за да върнат загубеното....

Изображение

Заглавие: Gekijouban Hagane no Renkinjutsushi: Shambala o Yuku Mono
Японски: 劇場版 鋼の錬金術師 シャンバラを行[ゆ]く者
Английски: Fullmetal Alchemist: The Conqueror of Shambala
Кратки: fma movie, hagaren movie
Жанр: Драма, Магия
Тип: филм
Части: 1
Година: 2005
Продукция: BONES
URL: http://www.hagaren-movie.jp/
Link: Виж в Anime Obsession

За да получиш нещо, трябва да заплатиш с нещо на същата стойност. Това е първото правило на алхимията.Но алхимията не действа в нашият свят.

Минали са две години, откакто Едуард е преминал през вратата.През цялото това време изследва ракети заедно с тежко болният Алфонс.
В нацисткото общество се опитват да отворят врата към друг свят, мислейки, че това е Шамбала.
През тези две години, в техният си свят, Алфонс навлиза дълбоко в ползването на алхимията, в търсене на брат си.

/автор- аз :Р _____________________________________________________________

Невероятно аниме, чиито край никога до сега не можах да предвидя ни най малко :) Просто :ave: на небезизвестните му създатели.Току-що изгледах филма - едвам се откъснах от екрана.Честно казано не ми хареса края... но всъщност не съм и очаквал да е такъв какъвто ми се ще. Анимето е страхотно, слагам му оценка 10/10.

Some SNAPshots:

Изображение Изображение Изображение Изображение

Последна промяна SayanMk на Сря Фев 01, 2006 3:46 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2006 7:21 pm 
Аватар
Masaka?!

Много ясно, че е велико анимето... наистина едно страхотно изживяване :)
Аз лично предчувствах, че краят ще е тъжен. Това е цената, която Ед и Ал трябва да платят за прегрешенията си, дори да са били неволни...

Имах малко притеснения как ще вплетат историята преди Втората световна война с фикцията, но целият сюжет беше невероятен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2006 11:23 am 
Аватар

Едно от любимите ми ;)

ПС: Какво дискутираме тука ТВ епизодите или Филма(който БТВ още не съм гледал....)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2006 11:58 am 
Аватар

Е моеше да сложиш и по-разбираемо заглавие, никой не е длъжен да знае как е на японски ;)

Иначе филмът за мен е откровено тъп, насилен, изсмукан от пръстите и излишен. Но сериалът си е великолепен, наред с финала. И има страхотна музика.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2006 3:57 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Хммм... ми ок, смених заглавието...

Firestorm_1 - ми то си пише ве - тв&филма. А филма Роланд-сан го е качил на АО.

Филма си беше чиста ОВА реално погледнато :) Просто един екстра епизод, в който да се види до къде са стигнали героите... ясно беше, че Алфонс ще стане това е което е сега, но съм разочарован от края. Поне да беше взел Уинри.... "тоока-коока" - взима си Уинри и праща Джипсито от другата страна :( ! Фактически само за Уинри ме е яд.... :(
Какво друго не ми хареса основно.. ->
>И Глътони к'во =/ Успял е все пак да погълне тая вещица неприятна... ми и да е успял, защо поДемоните ще напада циврещото пишлеме =///(което се прояви като героя на филма...).
> Енви, от всичите си всевъзможни трансформации..... точно това =___=
Иначе единственото което можах да предвидя/очаквах/ и стана, беше турбо-гъзарското завръщане на Мустанг :D Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2006 9:18 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Иначе единственото което можах да предвидя/очаквах/ и стана, беше турбо-гъзарското завръщане на Мустанг :D Изображение

Хахаха! Аз и това не усрях!!! :D
Едно от най-непредвидимите песимистични депресиращи анимета които съм гледала, обаче шапка му свялам!
Грабна ме от първия епизод и още не ме е пуснало независимо, че всичко съм изгледала!
Все се надявах, че тая пуста порта ще пусне нещо да премине без да го "таксува", но тя се
оказа по-упорита и от законите на физиката!
Какво да кажа, едва ли мога да се надявам на повече оригиналност и реализъм в един измислен свят!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2006 9:22 pm 
Аватар

О, моля ви се! FMA е аниме номер 1! Няма какво да се аргументирам. Ако някой все пак иска диалог - нека се изкаже.

А филмът...ФИЛМЪТ е едно ГОЛЯМО лайно! По-голяма боза не съм гледал! Въобще филм не трябваше да се прави! Краят на сериите беше толкова добър, че филмът беше направен само, за да задоволи разплакани хлапета и да напълни касичките на горкия зрител... Жалко.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 02, 2006 1:27 am 
Аватар

И сериите и филма бяха страхотни. Зажур6их сериите преди няколко месеца , а филмя гледах преди по-малко от един месец. Припомни ми колко желико аниме е ФМА, ...зажру6тането на Мустанг мн ме израджа... а и краят ми хареса..жсе пак бе6е хаппъ енд:П писна ми от анимета с ло6 краи..

Използвай кирилизатора на форума!
trancer4o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 02, 2006 10:15 pm 
Аватар

А едно от най-най-най-любимите ми анимета. Много реалистична и доста песимистична история, която те грабва от началото и в крайна сметка не те пуска, дори и в някои епизоди да ти се струва, че има прекалено гадни неща... 10/10 естествено :D Любими герои - Ед, Мустанг, Армстронг....ха просто като си спомня мускулите на последния... :shock: Анимето е върховно, непременно трябва да се изгледа... за филма не знам още не съм го скивкала...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 02, 2006 10:41 pm 
Аватар

Моментът, в който обърнах наистина много специално внимание на анимето, беше в една от първите серии. Ако помните Маджихал (приятел на Хоенхайм)... Та той имал някаква отдавна смятана за умряла любов. В последствие Едуард разкрива, че същата тази негова любов е една няма жена, която се появила наскоро в града и живеела при него. Всъщност се оказава, че любовницата му(същата няма жена), след като загубила паметта си години преди това и изчезнала, най-после си спомнила и решила да се върне при любимия си, но не можела да му се разкрие. Маджихал отказва да повярва, че тази стара жена е някогашната му красива любима. В последствие става някакво меле, някакъв меч се развърта в стаята. Маджихал губи равновесие и започва да пада към него. В този момент всеки фен предполага, че Едуард ще го спаси в последния момент, но той се нанизва като на шиш и умира! Любовта, толкова близо, остава неосъществена... От този момент се разбира, че светът на Фулметъл не е никак розов.

Следващият тягостен момент е когато Тъкър-сан експериментира със собствената си невръстна дъщеря и я превръща в химера. Просто ужасен момент.

Финалът беше много тъжен, действаше ми една седмица след това. Толкова се бях вживял, защото гледах анимето на един дъх (осъзнаваш грешката си чак тогава, когато анимето свърши, особено толкова тъжно).

Персонажите са фантастични, историята е страхотна. Единственото аниме, на което мога да дам 10/10. Класика.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 02, 2006 10:49 pm 
Аватар

за първото - честно да си кажа не го помня... но второто :shock: Дам тва аниме може да ти деиства като плесница, която са ти забили след като си се замечтал. (пфу ама че сравнение :roll: ). Помня, още докато го гледах, показах началото на една приятелка.Тя само като видя момента, в който Ед загуби ръката и крака си, а Ал тялото, вика "Аа, тва не ми харесва, спри го". Помня, че само и се ухилих малко... странното е въпреки, че беше доста депресиращо, някак си нито спрях да го гледам, нито пък удоволствието намаля... напротив калкото повече, талкова повече :D Това е най-забележителното в анимето.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 02, 2006 11:55 pm 
Аватар

Цитат:
странното е въпреки, че беше доста депресиращо, някак си нито спрях да го гледам, нито пък удоволствието намаля... напротив калкото повече, талкова повече Това е най-забележителното в анимето.

Именно.А и забелязах че за филма имаше отрицателни мнения.Според мен филма беше можеби най-добрия край който можеше да бъде направен(СПОЙЛЕР.АКО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ ФИЛМА НЕ ЧЕТЕТЕ : освен естествено ако не бяха в "реалния свят")Но все апк края беше много добър.А в края на анимето (дори и в началото)ми беше много кофти и дори тъжно като гледах

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2006 12:07 am 
Аватар
Masaka?!

Тъжен момент беше, когато убиха Хюгс... а той размахваше постоянно наляво и надясно снимки на малката си дъщеричка :( :(
Алхимикът ми е личният фаворит - просто няма такова аниме, което съчетава драма, комедия, хорър, шонен, фентъзи и т.н. (абе има ама не толкова добре)
Филма ми хареса; нз какво толкова ги дразни хората - само побъркания учен с плутония и 3D-то можеха да ги спестят, но всичко останало за мен беше на 6.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2006 12:08 am 
Аватар

samara написа:
за първото - честно да си кажа не го помня... но второто :shock: Дам тва аниме може да ти деиства като плесница, която са ти забили след като си се замечтал. (пфу ама че сравнение :roll: ). Помня, още докато го гледах, показах началото на една приятелка.Тя само като видя момента, в който Ед загуби ръката и крака си, а Ал тялото, вика "Аа, тва не ми харесва, спри го". Помня, че само и се ухилих малко... странното е въпреки, че беше доста депресиращо, някак си нито спрях да го гледам, нито пък удоволствието намаля... напротив калкото повече, талкова повече :D Това е най-забележителното в анимето.

Eй, браво! Аз точно това се опитвах да опиша, но на теб ти се удаде по-добре!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2006 10:53 am 
Аватар

Изобщо не съм съгласен, че филмът бил най-добрият възможен финал. Глупости пълни. Краят на сериала си беше перфектен, напълно завършен и всъщност съвсем позитивен и оптимистичен, пък макар и битър-суийт. Докато краят на филма беше някаква боза в стил "Шрек 2" - "дай ся да изберем нарочно по-лошия вариант, че да е по-захаросано". Този финал беше НЕНУЖЕН, БЕЗСМИСЛЕН и ИЗСМУКАН от пръстите. Нямаше логика за него, нямаше и нужда. При така поставена концепция можеше всичко да си е цветя и рози, ма тия са решили да го холивудизират...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 16 [ 237 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]