Анимето е правено по отоме sim. dating game(PS2) на КОЕI ,с цел популяризиране на играта им: Kin'iro no Corda ,с таргетна група - девойки тийнейджърки. Френчайза се радва на голяма популярност и се разраства. Досега има издадени 3 игри, 1 сезон аниме + 2 спешъл епизода, както и он-гоинг манга на Юки Куре, която е дизайнер на героите им.Отделно ЦеДета с цялата музика от анимето, в изпълнение на музикантите на героите.
Гъдел:
В SEISO academy има два департамента- общо образователен(gen.ed) и музикален(music). Кахоко Хино е ученичка в gen.ed. Един ден тя ненадейно получава подарък вълшебна цигулка, с която трябва да участва в престижния музикален конкурс на училището.Другите участници са талантливи ученици от музикалния департамент, с които тя се запознава покрай подготовката за конкурса. Всички те са много различни като темпаремнт и поведение, но постепенно всички и стават приятели и я подкрепят за конкурса.
Хино обаче има тайна, която никой не трябва да научи. Как ще се отрази тази тайна на нея и отношенията и с новите и приятели?
РевЮ: както вече казах, анимето е много свежарско и се гледа много леко. Музиката е страхотна,а романтиката е пълна. Пълен набор от бишита, като в secondo passo идват 3ма нови героя. И ?са е кой Хино ще си избере, щото както се досещате всички са влюбени до уши в нея
В бонбониерата имаме: цигуларче- Tsukimori Len: студен,въздържан,арогантен,но под тази обвивка се крие чувствителна душа.Музикален гений, с големи амбиции и стремежи.
Спойлера:
тромпетистче- Hihara Kazuki: най-слънчевото същество в анимето.Усмихнат,енергичен,прям и позитивен.
Спойлера:
пианистче-Tsuchiura Riotaru: сериозен и отговорен, с покровителствено поведение.Човек на който Хино винаги може да разчита и да се довери.
Спойлера:
флейтисче - Yunoki Azuma:МОЯ ЛЮБИМЕЦ биполярен герой- с тъмна и светла страна.Показва на Хино и двете си лица и обича да я бъзика насаме.Много интересен ,комплексен герой.
Спойлера:
челистче - Shimizu Keiichi - с ангелско излъчване, кротък,тих, отвеян: когато свири загубва представа за времето, и затова билогическия му часовник е разцентрован и вечно му се спи.
Спойлера:
+ още двама от 2рия сезон виолист - KAJI AOI - мн позитивен,спортист, възпитан, от добро семейство.С благ нрав и лек характер.Искрено се възхищава на Хино и музиката и.
Спойлера:
цигуларче - ETOU KIRYIA -поведение тип Лен, малко по-надут като че ли....
Спойлера:
Вс са страшни сладури и въобще не ща да съм на мястото на Хино,ако трябва да избирам Oсвен тва има един сенпай, един сенсей и един директор дет въобще не са за изФърляне Shinobu Ousaki, Kanasawa sensei и Akihiko Kira.
Последна промяна DiaDora на Съб Юни 04, 2011 4:25 pm, променена общо 3 пъти
Публикувано на: Сря Яну 27, 2010 1:43 pm
Jeanne
Не мога да повярвам колко е непопулярно в България.
На тези, които харесват Nodame Cantabile, горещо препоръчвам да го прегледат.
Според мен е по-увлекателно като тръпка и история - да не говорим за музиката, която е вълшебна. И няма дразнещи герои - нещо което рядко ми се случва, никой от аниме да не ме дразни, дори женски персонаж.
Всички персонажи са супер интересно поднесени.
Заглавие: Re: La corda d'oro -primo passo/ secondo passo (2006)
Публикувано на: Пет Фев 26, 2010 1:53 pm
DiaDora
Мда, музиката е невероятна...а и състезателния елемент подсилва изживяването
Мангата също е много добра,с прекрасен арт, но друго си е да чуеш изпълненията.
Значи гледам са ви симпатични сериозни и отговорни персонажи, като Ryotaro Tsuchiura. В интерес на истината той е най-големия мъжкар сред бишитата , но на мен ми е скучен.
Друго си е Yunoki
Публикувано на: Пет Апр 09, 2010 6:11 pm
DiaDora
Tsuchiura Tsuchiura: Hino! Hino: Oh...Tsuchiura-kun! Tsuchiura: Are you going home right now? It's quite late now. Hino: Oh I was just going home from the part time. What about Tsuchiura-kun? Were you practicing at the soccer club earlier? Tsuchiura: Yea, and after that I bought a pair of soccer shoes. Hino: I see. The competition is drawing close, isn't it? Tsuchiura: Y-yeah...... Hino: ...... Tsuchiura: Hmm? Tsuchiura: Everyone at the soccer club paid extra caution to me, because having my fingers hurt during soccer practice would be a disaster [for piano playing]. Tsuchiura: ...And it seems as though I am being a burden to everyone...... Hino: Could this be an effect as a result of having everyone knowing that you play piano? Tsuchiura: Nope, although I concealed the fact that I play the piano when I was engaged in soccer...I always paid special attention to it [making sure that I won't get hurt] myself. Tsuchiura: But I feel refreshed to be a part of the concour, and to relive the long forgotten memories. It seems as though I am back to my old self again. Tsuchiura: ...Yet, I've been thinking lately...... Tsuchiura: I wonder if I am treating piano as the most important priority...and I guess that's why it has been placed second on my list. Tsuchiura: I don't want to get attached to the winnings and losings in music...I don't want to be labeled as the best or the worst......I don't like these things at all. Tsuchiura: And here I am, not wanting to play the piano in front of everyone...... Tsuchiura: I'm contradicting myself. Tsuchiura: What about you? Hino: Eh? Tsuchiura: Being told that you aren't needed...can you really say nothing about it? Don't you have anything that you want to say yourself? Hino: Well I...... Tsuchiura: You have your own way [of performing music]. You don't have to be concerned about being the best or the worst, just do what you want to do, and everything will sort out eventually. Hino: Tsuchiura-kun...... Tsuchiura: You have your own performance style - standing straight, and placing your feet firmly on the ground...... Tsuchiura: To be honest, I envy you. Tsuchiura: Well, do your best. See ya!
Shimizu Girl: That's a cute dress you have there. Hino: Oh this? It's actually......
Shimizu: Kaho-senpai......Actually...about the clothes for the ensemble...... Shimizu: Although they're all made by my sister......she sent this - Kaho-senpai's clothes came along with everyone else's too. Hino: Eh? Wow!!! This is beautiful! Shimizu: If it is okay with you, would you like to wear this for the concert that is coming? Hino: Eh? Are you sure? Shimizu: Yes. Hino: Thank you, I will gladly accept it. Ahh, this is wonderful! Hino: What do you think? Do you think it suits me, Shimizu-kun? Shimizu: Yes, very. Girl: Ahhhhh~ Girl: Shall we, Hino-san? Hino: Yes.
Hihara HIHARA: HIHARA ASKS IF HINO'S OKAY WITH THE FACT THAT SHE CAN'T PERFORM ALONG WITH EVERYONE. THEN HINO GOES 'OMGBBQ IM TOO SUCKY TO BE THERE WITH U GAIZ D:' THEN HIHARA ASKS IF PLAYING EXTREMELY WELL MEANT ANYTHING TO HINO AT ALL, THEN HE TELLS HER THAT HE LIKES THE WAY SHE PERFORMS THE MOMENT SHE PLAYS DURING THE FIRST CONCOUR, AND EVEN TILL NOW THAT HE LIKES IT VERY VERY MUCH.
Len TSUKIMORI TELLS HINO THAT SHE NEEDS MOAR PRACTICE ON THE TECHNIQUES AND SKILLS, SO HE GAVE HER A VIDEO (OR A BOOK?) WHICH FEATURES A VIOLINIST THAT'S THE SAME AGE AS HINO. THEN HINO HAS A HUGE ASS CONVERSATION WITH TSUKIMORI ABOUT WHETHER IF SKILLS IS EVERYTHING (AS ASKED BY HIHARA) OR SHOULD SHE SIMPLY ENJOY MUSIC THE WAY IT IS. THEN AFTER THE WHOLE CONVERSATION, TSUKIMORI TELLS HER THAT HE USED TO THINK HINO'S WAY OF THINKING IS STUPID, BUT NOW THAT HE'S MET HER AND INTERACTED WITH HER, HE STARTED TO THINK OTHERWISE.
само че за втори път ми се налага да едитвам основния пост, щото тъпите хост-сайтове все ми затриват образа на Юноки мамин сладък... Точно на него нали..
дано тоз шот оцелее по-дълго време, зех го от крънчирол...там немат навик да трият,ма да видим..
бтв хвърлила съм око на един подобен ривърс харем -Peach girl ...хехе, Пич гърл така да се каже. Няма тема за него в дискусии, но ми се струва сносен и е с приятна анимация. Кат го прегледам ще раздувам
Публикувано на: Пет Юли 02, 2010 9:41 am
Jeanne
Peach girl не е ривърс харем, но е хубаво определено, ако търсиш интриги. Гледах го отдавна и определено го почнах без да знам какво ме очаква, но въпреки това пак ми хареса много.
Публикувано на: Нед Фев 27, 2011 11:39 pm
Rampage
Нека стана първото момче,което пише в темата.Значи,анимето си беше много готино,със вълшебна атмосфера,стабилно количество хумор.Всичките герои бяха големи образи,а Хино се объркваше с кой по-напред.Юноки беше симпатяга-особено като разкри на Хино тъмната си страна.Хихара беше бахти оптимиста.На тоя усмивката му падна чак в 21 епизод.Лен-тоя човечец отначало ме дразнеше на макс,но просто не можеш да отречеш,че е добър.Шимизу-малко ме дразнеше начина,по който говореше,но после му свикнах.Тцучиюра-Споделя сеюто на Ренджи от Белината и с това се изчерпват общите наща между тях.Отдалеч си личи,че харесва Хино,но просто го е срам да си признае.Леко чалнат ми се стори,но това не му пречеше.Колкото до двамата нови,ммм не ми направиха особено впечатление.Като цяло на това аниме му давам 10/10 без да се замислям.
Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН...
Заглавие: Re: La corda d'oro -primo passo/ secondo passo (2006)
Публикувано на: Пон Фев 28, 2011 12:07 am
HepMu
Анимето ми е едно от любимите, като единствен минус е, че не само еди кой си не и е казал, че я харесва, ами никой нищо не казва и няма грам развитие!! Но това е нормално за мъжки харем, всичките са си за нея, само как ще им смогва не знам
Та имайки предвид анкетата, все се молех да стане нещи между Хино и моя любимец Tsuchiura Ryotaro, ама нананайци :/
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 40 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения