|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 12:12 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~ Irresponsible Captain Tylor (Зима 1993) ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 16, 2010 11:32 pm |
krumisimo |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Заглавие: Musekinin Kanchou Tylor / きまぐれオレンジ☆ロード / Irresponsible Captain Tylor Жанрове: Comedy, Humanoid, Military, Novel, Parody, SciFi Тип: ТВ серии Епизоди: 26 Година: 25.01.1993 до 19.07.1993 Продукция: Tatsunoko Justy Ueki Tylor е планирал целия си живот: да влезе в армията, да получи приятна работа на бюро и накрая да се оттегли с голяма и тлъста пенсия. Идеалният план... докато не се озовава в ситуация със заложници и някак си успява да спаси живота на един адмирал. Сега Tylor, нямащ грам понятие от дисциплина, е произведен в капитан на космическия кръстосвач Soyokaze. Екипажът на този разнебитен кораб е най-лудата банда от аутсайдери, която някога ще видите и те никак не са въодушевени от появата на самодоволния си нов лидер. Но за тяхно добро е да се научат да работят заедно, защото са на път да се сблъскат с могъщата Раалгонска империя. За добро или зло, съдбата на Земята попада в ръцете на човек, който е или пълен идиот или абсолютен гений! Официален сайт / AniDB / ANN / MAL Връзки
Последна промяна krumisimo на Пет Ное 19, 2010 3:56 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~ Irresponsible Captain Tylor (Зима 1993) ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 16, 2010 11:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Гледах го преди две години и много ми хареса, но както винаги ме домързя да пусна тема Голям смях пада ^_^
Последна промяна Belgarion на Нед Окт 17, 2010 1:18 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~ Irresponsible Captain Tylor (Зима 1993) ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 18, 2010 10:04 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Много приятно сериалче. Прилича ми малко на "Бил галактическия герой" и "Стоменения плъх" от Хари Харисън, но хуморът е по-мек и по-човечен. (И по-японски естествено. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) OVA-тата бяха в малко по-различен стил, темпо и атмосфера. Кефят ме, но предполагам, че за човек който не е гледал ТВ-то и вече не познава героите и ситуацията, ще му се сторят странни и недовършени. Друго готино нещо беше, че последните OVA епизоди даваха едни и същи събития от различна гледна точка. Интересен подход. zlobcho, какви филми? Аз знам само за 10 OVA-та и толкоз. Да не съм пропуснал нещо?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~ Irresponsible Captain Tylor (Зима 1993) ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 18, 2010 10:39 am |
krumisimo |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
zlobcho, списъкът ти е пълен... Първата част ("An Exceptional Episode") на места я водят като ОВА от 2 части (вкл. и в АniDB) по 45 мин всяка, a то направо си е пълнометражен филм от час и половина... Както каза velush настроението в ОВИте по-различно отколкото в ТВ сериите... С изключение на "An Exceptional Episode", където си е оригиналния стаф от ТВ-то и забавните моменти си ги има, в следващите епизоди анимацията е друга, ситуациите стават по-сериозни и вниманието се прехвърля от Тайлър (който се превръща във поддържащ герой) върху другите герои и съпътстващия Тайлър хумор го няма... Може би и затова ОВИте не ми харесаха чак толкова... Просто "истинският" Тайлър си беше в ТВ сериите...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~ Irresponsible Captain Tylor (Зима 1993) ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 18, 2010 3:47 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Мдааа...поредното объркване с преименоване и преномериране...изказвам хипотезата, че не ми липсва нищо. На мен пък тази промяна на тона и настроението в OVA-та ми хареса: да видиш героите в малко по-реалистична и не толкова грескна светлина.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|