|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:20 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 1:10 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Гласът на интернет и отражението му върху автори/продуценти По кое време беше момента, в който епичните мамору/бака думички спряха да се ползват непрекъснато и изпаднаха от масовата продукция. Или когато спряха да се правят ежегодно по 2-3 "няя" анимета. Все са неща от близкото минало, но все пак. С нарастването на интернет, нарастването и на интернет обществата, аниме комюнитита, нарастна и продължава да нараства главоломнo обратната връзка с автора/продуцента, оттам и това оказва влияние на творбите им. За да не го разточвам много, направо минавам на примерите: Самоиронията. Това не е само в аниме/манга индустрията де, това си е глобална тенденция породена от нарастването на обратната връзка и все пак: "Това да не ти е sci-fi филмче :0 " ; "Какво е това развитие все едно съм в манга?!?!?!"; "Каква е тая клиширана реплика извадена от аниме"; Пародията. Използването на култови/смешни ежедневни неща за едно отаку да речем в аниме. Неща, които се срещат по форумите и срещите внедрени по един или друг начин в комедийно аниме. Вкарването на аниманга фенове в самото аниме, като герои, които да набиват яко от горното посочено в анимето. Цензурираното ползване на разни култови аниманга герои. Примерно "Г*НДАМ!!" като някой се изръси на нещо в 'нищо-общо' аниме и ме разбива. Акцентиране на фенсървиса. Фенсървис >> сюжет, за масата. Покачва се и качеството на рисунъка. "Осананаджимито" вече конкурира главните героини с доста. И като цяло разни дискусии, които провеждаме - авторите си правят проучвания, виждат как мислят феновете им, от там и преценяват как да им обърнат внимание, че да се хареса повече. Поправят се герои и героини и прочее. Не, не съм в индустрията и няма как да знам, дали това е 100% така, но това поне са моите наблюдения. Кажете и вашите ^^
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 1:36 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Ами то затова има проучвания, анкети, рейтинги и прочие - някак в реда на нещата е авторите да искат да знаят в как реагира публиката им, каква е аудиторията, която ги следи, и какво искат същите тези хора от анимето/мангата ~ Проблемът е в аудиторията и в това че всеки иска накрая - нормално -да има пари в джоба, а това дали е направил нещо стойностно е съвсеееееем друга тема ~ Сега за интернет форумите е малко по-сложно (защото форумите са повече от потребителите реално погледнато), но в крайна сметка има достатъчно официални комюнитита и тяхното мнение най-вероятно има някаква тежест върху индустрията .... но и аз като Саяна не съм навътре в тези ми ти работи Макар че според мен е прекалено комерсиализирана работата - както в анимето, така и в мангата ~ Shounen Jump спряха сумати добри заглавия само заради единият рейтинг и на тяхно място се настаниха някакви буламачи с много ц.ц. (които очаквам че пак ще бъдат спрени - така че ммцт му можеха да си оставят първите) Според мен това беше и причината последните части на Гъндам поредицата да са толкова зле горките
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 3:01 pm |
|
zlobcho |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
Не знам, това вслушване и заглеждане наистина май води до комерсиализиране, но пък търсенето определя предлагането Ако на хората им се гледат тъпи ечи бози с много "ц.ц.", значи трябва да им се осигури да гледат, защото повечето зрители водят до по-висок рейтинг и до по-големи преки или косвени печалби. А най-трудното е от клишето да изкараш оригиналност. Аз например се дразня, че в последно врем няма един завършен като хората сериал, повечето вече, да не казвам почти всички, свършват с очаквайте продължение. Явно да се доразвива някаква идея е за предпочитане пред това да се намери нещо ново и завладяващо. А може би навремето не имало толкова конкуренция и толкова заглавия, поставящи летвата на изключително високо ниво, за да бъде достигната от останалите. Иначе не е лошо да има обратна връзка, защото така наистина могат да се изгладят някои нелицеприятни моменти, но въпреки това, ако ти се гледа нещо оригинално, не трябва да имаш мнение по въпроса за развитието му, а по-скоро дъх да го изкараш цялото, че някои истории те оставят без дъх. П.П. А относно самоиронията, за мен това е уникален похват, показващ на хората, че виждаш слабостите и имаш силата да ги осмиваш. Това е върховен елемент и всяко аниме, в което фигурира ми е сред любимите. (А може и да е просто защото съм фен на пародиите )
|
|
|
Заглавие: Re: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 11:42 am |
|
velush |
|
|
|
Това със самоиронията и самоебавките го имаше и отпреди масовата интернет ера...май отакувците от Gainax го вкараха на мода първи... Изключително мощен инструмент е...особено отакуцентричните шегички (от последната серия на Seitokai Yakuindomo - "А, maid-ка...значи наистина съществуват!" ) Вслушването в менията на зрителите може да се окаже много полезно (те Lost направиха 5 допълнителни сезона по този начин), но понякога може да има и отрицателен ефект. Пак Gainax го доказаха...спомням си за разни критики които отнесоха в началото за TTGL...пичовете обаче тотално ги игнорнаха и си продължиха както си знаят...в резултат TTGL изби рибата... Понякога на публиката и трябва време да асимилира и заобича някоя нова идея. Първата и реакция може да е грешна или да се изтълкува грешно...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Пон Сеп 27, 2010 5:54 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Всъщност трябва да имате предвид няколко момента: 1. Че с годините се развиха технологиите. Което позволи на авторите да имат връзка със феновете и да разберат за тяхното мнение. И какво биха искали те и т.н. 2. С технологиите дойде и по-голямото разпространение. Аниме и манга културата шества из света. Това увеличи продажбите неимоверно много и извади голяма част от продукцията за дистрибуция извън страната. 3. След като имаме големите продажби и масата фенове, то ясно е че те ще предпочитат нещо по-смилаемо и леко. Макар че принципно това се отнася за едвам последните години, в които се увеличи дялът на ечи и фенсървиз аниметата. Та хубаво все пак, че самоиронията продължава да си я има открай време. Така не се издигаш до висините и да се мислиш за нещо чудесно. Пък и като цяло си мисля, че това може да бъде период в създаването. Може след няколко години, хората да започнат да искат стойностни неща, създадени с много труд. Не може все пак да се продължава с голямо количество ечита. Накрая ще писнат честно казано. Знам ли дали това ще се окаже вярно, но дано. Хубави неща винаги могат да се създадат, само авторите трябва да погледнат и от тази страна.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тенденция: Voice of the Internet Публикувано на: Пон Сеп 27, 2010 9:55 am |
|
velush |
|
|
|
Eien Ryuu Цитат: Че с годините се развиха технологиите. Което позволи на авторите да имат връзка със феновете и да разберат за тяхното мнение. И какво биха искали те и т.н. Ъъъ...всъщност това е заглавието на темата...как така го "нямаме" в предвид? Цитат: С технологиите дойде и по-голямото разпространение. Аниме и манга културата шества из света. Това увеличи продажбите неимоверно много и извади голяма част от продукцията за дистрибуция извън страната. Всъщност златното време на аниметата е било през 80-те...сега точно тази технология позволява масова кражба и тотално спадане на печалбите. Положителните промени свързани с технологиите са повдигането на качеството на анимациите и поевтинаването - в сравнение с ръчната анимация и лошата комуникация със субконтракторите от Южна Корея и Китай. Глобалната популяризация не е донесла нищо добро (говоря за японцине, а не за нас ). Цитат: Та хубаво все пак, че самоиронията продължава да си я има открай време. Самоиронията си е част от японската култура, но отаку иронията е нещо относително ново.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|