Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Characters: Hairstyle standard
МнениеПубликувано на: Вто Апр 13, 2010 10:38 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Някак... взех да забелязвам твърде повтарящата се линия от стила на прическата (цвят + форма) и характера вървящ с тях. Това е доста възможно да се дължи на случайност, поради сходните човешки асоциации цвят-характер, може и да е умишлено правено от създателите на аниманга с цел по-лесно разпознаване на героите - нз. Но е факт този повтарящ се модел на героите. Което е тъпо >.> Като видиш постер и вече знаеш кой какъв ще е горе-долу... радвам се на изключенията, но нещо качели стават все по-малко >.>

Vell.. време е да кажа за кЪ говоря:
Червеноранжевокосата мацка - активна, бурна, успиваща се, clumsy
Русата, вързана на опашки - тсундере
Русата с пусната коса почти до кръста - караонна xD, скрита лимонка
Лилавокосата - потайно-тиха, готина, спокойна, скрита лимонка
Чернокосата - скритата лидерка
Кафявокосата - бекграунд героиня, често меганеко
Сиво/среброкосата - с най-малко екранно време, мъдра, тиха
На каквато и коса да сложиш очила обаче става меганеко.
Синекосата и зеленокосата качели варират, не бих могъл да ги сложа в някакви граници.

... поне в аниметата с повече цветове ест. И някакси после отваряш един постер от АниДб и вече си знаеш що-годе какво да очакваш от героите без изобщо да имаш сюжет още. Ta, само така ми се струва или?
Вопс, изброил съм само женски героини.. а и с мъжките може да се направи, особено тия бишита тип "историческо фентъзи"...

Профил  

Заглавие: Re: Characters: Hairstyle standard
МнениеПубликувано на: Вто Апр 13, 2010 10:46 pm 
Аватар

Мисля, че малко пресилваш нещата, но наистина може да има такава тенденция, което ще е много тъпо.
Както сам каза - отваряш постера на героинята и вече знаеш какво да очакваш от нея :shock:

Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 13, 2010 10:56 pm 
Аватар

и аз така си мисля,аз се чудя как го забеляза даже,напоследък гледам само действието,не наблягам на подробности....въпреки винаги искам главаната героиня да е тотал кюти :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Апр 13, 2010 10:59 pm 
Аватар

Хммм, това е много добра тема, браво :)
Забелязва се наистина нещо такова. Оф, особено за тсундерето. Като видиш русо момиче с две опашки, работата е ясна (особено ако е лоли!!!!), но пък в Nyan Koi! това беше измислено по добър начин с близначките, всяка която е изцяло едното лице на персонажа "тсундере".
Това със сивокоските/белокоските също си е така, ярък пример ми е Суигинто от Розен Мейдън и клонинга й в Омамори Химари, много ме е яд че баш Суигинто беше с малко време

Иначе синекоските и зеленокоските са си наистина малко трудни, предполагам защото са по-редки за срещане (една Канами/Коната пролет не прави все пак)

А иначе нещо не виждам тези с ясно розова коса? Коментар за тях?

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 12:58 am 
Аватар

Thaumaturgist написа:
А иначе нещо не виждам тези с ясно розова коса? Коментар за тях?

химе-сама, естествено

иначе, да, за съжаление има такава тенденция. според мен тези неща са станали вече клишета, до там, че можеш да ги използваш и наобратно: в смисъл нарочно да направиш лолито с туинтейлс садомазо кралицата (Сейкон но Куейзър) или червенокосата да е най-способната в домакинските дейности (пак там). Донякъде за чернокосата си има оправдание: тя е най-прилежната от всички, щом цветът на косата и е обикновен, но ... мдаммм в цял каст с коси в цветовете на дъгата, това е голямо оправдание. От там нататък според мен се дължи повече на сходните асоциации цвят-характер; примерно в Мегатокио си изтъкнаха как Пинг да е с розова коса изпъква, и така нататък, и като защитна реакция на следващия ден Пинг се появи със сива коса (не помогна за съжаление, класа не бе с цветовете на дъгата, беше си нормален клас).

Има и един друг момент: сходните като дизайн героини ни остават в главата, а тези, дето не се връзват с правилото, не. Съответно в момента всичките ми контрапримери са от онгоинги. Но да, клишетата си ги има.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 4:20 am 
Аватар

Аз па въобще не съм и обърнал внимание на такова нещо.... :lol: Ако ми хареса героя/героинята, няма значение какви са... :wink:

Пък и Саяне, винаги може да те изненадат. То затова е аниме и то японско. :lol: Юги с неговата прическа е само един от примерите.
Макар че такива шантави творения не са често срещани. И все пак е нормално да има повтаряния и клиширани образи. Не може да се мине без такива. :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]