|
Дата и час: Пон Яну 18, 2021 9:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 5:12 pm |
 |
faye |
|
 |
|
velush написа: Ми то това сигурно идва от факта, че феновете му могат да привлекат внимание към него само с преувеличения от сорта на "legendary series, perhaps the best ever created in Japan".  Интересен подход. После тоя балък дето се навил да го гледа ще се срамува да каже доколко зле е било защото "класиката" е абсолютна и трябва да се уважава(Все едно някой да почне да псува по Матрицата, Титаник, Гладиатор... и Мистър Бийн) Е, надявам се за повечето от нас това не е случая ^^Hope so... Моето разочарование идва от края(няма да споивам) и от прекомерното много бла-бла по средата. Помня например имаше един епизод, където целия представляваше репортаж за историята на Земята? след миграцията на човечеството в космоса. Нали не се очаква да попивам всяка дума Цитат: Я, стига! Ако това го наричаш фенсървиз, аз почвам да чета древногръцка история вместо да се занимавам с яои -.- При толкова разширена вселена е напълно нормално да има и не особено красиви за възприятията ти моменти
_________________ <3
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 6:26 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Добре де, не е фенсървис, чудех се какво да го нарека...trope...че "там едни хора" са по-интелигентни и по-способни... Цитат: почвам да чета древногръцка история Обърни внимание на спартанците, структурата на обществото им, ценностната система им система...и да кажем културата на секса. Май Reinhard и Siegfried са някаква кръстоска между този вид войни и прусашкия идеал...но във sci-fi обстановка... Другият вариант е, че авторът е добавил нещо от японските самураи (само дето там нещата са ми по-мътни и налучквам). Може би цялото LOTGH е фрашкано с най-различни исторически референции, а не само с тези към Прусия (първоначалното ми впечатление от униформите и немския език).
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Чет Май 09, 2013 4:37 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Довърших основното OVA. Не бих казал, че ми е от най-любимите анимета. Не отговаря и на основните похвали, които се свързват в net-а с името му. Примерно не видях сериозна научна фантастика или стратегически и тактически реализъм. Драмата на места си беше свръх театрализирана.
Обаче заглавието съдържа много ценни неща и си заслужава многоепизодното следене: - гигантски мащаб - огромни усилията хвърлени да се замисли такъв обширен свят със собствена история и политико-етнически специфики - сложна мрежа от политически структури и в двата враждуващи лагера (после се появяват и други играчи) оплетени в корупция и интриги. - огромно количество второстепенни герои. Повечето от тях са важни за развитието на историята. Е, няколко се затриха в тълпата, примерно двамата мерачи от флагманския кораб Брунхида (те бяха малко по-централни във въвеждащия филм), но това е пренебрежимо - главни герои са интересни личности и е кеф да ги наблюдаваш как взаимодействат един с друг или се борят със системата. - масивни космически битки, които не са много реалистични, но пък са голям кеф за следене - цяло съзвездие от гласове на познати и любими сеюта Т.е. всичко е огромно в Ginga Eiyuu Densetsu. А напрактика самата "галактика" не е толкова голяма или поне обитаемата час от нея, а пък действието са развива само на половин дузина планети.
Непреднамерени плюсове: - дървена по съвременните стандартни графика - тя създава приятно ретро-носталгично усещане за епично космическо приключение - развалени изиграни с прекален патос фрази на немски и английски - те също ме радват
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Чет Мар 22, 2018 11:56 pm |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9410 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Че олдскул анимацията винаги си е била по-добра.  p.s. Иначе корабите добре са ги издокарали, ама що точно тоя е правил дизайна на персонажите...
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Нед Апр 01, 2018 8:04 pm |
 |
Ragnos |
|
 |
|
velush написа: Янг Венли Всъщност гласът на Ян Уън-ли точно се доближава най-много до оригинала. П.П. Китаец е.
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Нед Апр 01, 2018 8:38 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Всъщност на мен ми харесва да мисля за него, като за чех. Дори му виках Ян Велни. ).gif) Не мисля, че има каквото и да е значение.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Нед Апр 01, 2018 11:14 pm |
 |
The Hollow Shrine |
|
 |
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1691 Местоположение: Akasha
|
Какво разбрахме от първия епизод на Новата теза?
- Райнхарт е по-голяма кака от оригиналното си въплъщение. Какка. - Старото аниме не е виновно за вида си на неуспешна представа за космическа опера с недодялани и шаблонни герои за ключови движещи мотиви в сюжета. От мат'ряла си е. - Мега хитрия план начи се преебава със сигнала на неговия гениален хладнокръвен творец, надавайки звучното "Шиматта". В най-прав превод - ойде. Коня у ряката. - И анимето барабар с коня. Тва няма кой да го гледа. Ни мъжете са ви мъже - керъктър дизайни, рисувани специално за да са удобни и по-податливи на 3Д моделиране, ни въобще жени имате, ни битките ви стават за нещо, освен да дават работа на рисувачи на lens flares & фърчащи стружки, ни пък сюжета ви струва, камо ли военната тактика. Хората, дето се кефят на ... такава... военна тактика, в момента са на половин столетие и предпочитат филмите на Долф Лундгрен, не това. Въобще, научната фантастика в аниметата я докара до "Сидония" и аз лично съм доволен. Нямаше нужда да се връщаме назад. - Савано е официалният композитор за "Патаклама в космоса" (вж. Алдноа, Гъндам и по-малко известните му дела по сай-фай фликове). - Production IG имат правила за сигурност, вдъхновени от Десетте божи заповеди. Да ти изтече епизода в Ютюб...
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|