Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 17 [ 247 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: - Pokemon Universe -
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 4:39 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ще изтривам всички хейтърсkи постове, без да ми мигне окото. Достатъчно изказвания против Покемон има в тоя форум.Ако имате проблем с това - жалко :)
  • Изображение
    ポケモン

__________ От 1997 до наши дни...
    първите серии
  • Изображение
    очаквания 9ти филм
  • Изображение
В началото помня, че все се говореше за 151 покемона, като се знаеше, че има поне още 5-6 легендарни, неоткрити.... даже не помня изчезналите видове включваха ли се, но май да :)
Вече са над 400 със сигурност, гледайки този покедекс.

:!: Удоволствието дължим на Сатоши Таджири (田尻 智 Tajiri Satoshi), роден August 28, 1965.
Изображение

По принцип анимето се прави по игри до колкото знам - поне тия за Геймбой съм ги превъртял всичките :D Малко трудно се оправях с английските имена на покемоните - яко тъпозвучащи ми се виждат. Всъщнот ми е гадно, че аз съм гледал немската дистрибуция, вместо оригинала, но все пак съм МНОГО благодарен, че навремето имах и тая възможност :)

Едно от най-популярните и комерсиални анимета в историята. Кой знае колко превода има само за "Аш"(=>> Сатоши! :) ).Освен прекрасния нов свят, анимето доста учи на морални ценности :)

Накратко за какво става въпрос:
Pokemon => Pocket Monsters => Тъй като японците много обичат да си съкращават думички :D (пример:пасокон - персонал компютаа).Ta това представлява животинка с много разновидности(раси), имаща определени сили.Тези сили могат да бъдат прилагани за добро и зло, но доброто винаги побеждава("просто злото има по-добра реклама", както каза един поп от кърджалийско ;) ).Повечето от тях е трудно да бъдат наречени чудовища, защото са много готинки ^^ . Наричат се "джобни", защото могат да бъдат превръщани в енергийни-like форми, чрез които се побират в специални, създадени за тях покетопки :) .

Покемон треньор => човек, който хваща диви покемони, отглежда ги, тренира ги, води битки срещу други треньори(основният начин на саревнование на покемони е чистата битка 1:1), и най-вече - е най-добрият им приятел :)
Изображение

НАШАТА ИСТОРИЯ:

Момче на име Сатоши(Еш(/Аш) Кетчъм) тръгва от родния си град, със своя пръв покемон - Пикачу, който е доста самоволен покемон и не иска да бъде затворен в покетопка.От там на сетне, по пътя си Сатоши среща СУМА предизвикателства и приключения в този нов свят, в който покемони и хора живеят в мир и взаимопомощ.По пътя си да стане най-добрия треньор на покемони, Сатоши среща много приятели и врагове, с някои от които и до ден днешен за заедно и за винаги ще бъдат.

За съжаление.... :( Не съм гледал от скоро Покемон. Преди малко изгледах 5тия филм, от който се мотивирах да изгледам в най-скоро време всичко което съм пропуснал :mrgreen: Ще видим как.
Заради технически проблеми и проблеми с кабелната(която нз имаме ли я още) съм изпуснал някои епизоди от Ориндж лигата и също така някъде от средата нататък- Йото лигата вероятно.... Натам вече не знам какво става :( :( :(

Ако някой ги е следил като хората - моля да ме ориентира малко :)
А и да ми кажете - това тази година май трябва да започне, но не знам ---
Pokémon Ranger
Изображение
С идването на още 2 игри - Покемон Перла и Покемон Диамант.ОХ как се надявам да си ги намеря за GBC :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 5:02 pm 
Аватар

Pokemon Ranger е игра на Pokemon която се очаква да излезе тази година, а иначе също така и 9-тия филм ще се казва Pokemon Ranger. Засега са известни само 391 покемона. Сезоните на Pokemon заега са 9. В момента в Япония дават 9-тия сезон. Стигнали са до 437 епизод.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 7:01 pm 
Аватар

Като бях малка колко се кефих на тва аниме(въпреки 4е не осъзнавах 4е е аниме :oops: )гледала съм вси4ки серии поне по 2пъти...Но ако ми дадат отново да го гледам много ще ме зарадва :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 8:31 pm 
Аватар

Преди когато го даваха по Нтв много му се кефих,и сега ако си намеря някои епизодчета пак ще му се радвам.Най-много ме заинтригуваше еволюцията на покемоните.Затова и събирах онези tazos на които ги имаше всичките еволюции :)
Толкова kawaiiiii
А иначе много се ядосвах ,че Пикачу не еволюира в Райчу.
Но пък беше много яко когато еволюира Чармандър в Чаризард (май така беше) и Аш много страдаше,че не иска да се бие за него и накрая се биии :) 8)

let's waste time
chasing cars

anime chronicles and links
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 9:05 pm 
Аватар

Каквото и да говорят другите на мен Покемон си ми харесва и ще продължавам да си го харесвам (то просто няма начин, нали това ми е първото осъзнато аниме :wink: ). С удоволствие си го гледах и по Нова, и по RTL 2. Много ме беше яд като ми спряха RTL 2, защото тамън бяха почнали с новия сезон. Иде ми да ги убия тия от кабелната, можах да гледам само два от новите епизоди. :evil: :evil: :evil:
И филмите много ме кефят, гледала съм само няколко, но си ме кефят.
Абе харесвам си го Покемона и това си е.
:) :!: ONE OF THE BEST EVER :!: :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 10:15 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Аз пък винаги съм се кефел, че Пикачу не еволюира, макар и да имаше моменти, в които мислех, че това ще го направи по-силен и ме беше яд, ноооо това е един покемон с характер !!

А колкото до *справка в покедекс-а* .... 'Чаризард' - не знам до къде си го гледал, но вече в Йото лигата(май), като го оставяше на ония "тренировъчен център" ми се ревеше направо :(
Дано някой ден се върне при него като най-силния 'Чаризард'(все още ми звучат тъпичко тия имена, ама по-добре да използваме тях, за да може всички да разбират и да си правят справка ако не се сещат :) )

Plama_chan - същата ситуация бе и при мен :evil:

А аз филмите си ги имам на VH-S с бг аудио до 3ти(включително).
А 3ти 4ти и 5ти ги имам на CD.
Скоро ще си набавя и останалите от нейде.
6тия филм скоро АнимеФенчо ще го качи вероятно - вижте темата във "Връзки" :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 10:47 pm 
Аватар

Тамън се канех да попитам, дали някой знае от къде мога да си дръпна всички филми, щото на наште само като им спомена за аниме и става лошо. А много искам да си ги имам всичките. За съжаление имам само "Pokemon 4ever" и много ме е яд!!! :evil:
Затова помогнете, моля!!!

SayanMk написа:
Аз пък винаги съм се кефел, че Пикачу не еволюира, макар и да имаше моменти, в които мислех, че това ще го направи по-силен и ме беше яд, ноооо това е един покемон с характер !!

И аз съм на това мнение. Ако Пикачу еволюира просто няма да е същото. Пък той така или иначе си е достатъчно силен. :)

SayanMk написа:
А колкото до *справка в покедекс-а* .... 'Чаризард' - не знам до къде си го гледал, но вече в Йото лигата(май), като го оставяше на ония "тренировъчен център" ми се ревеше направо

Да точно тогава беше (колко съм ревала тогава аз си знам :( ). А преди този момент има много епизоди, в които се вижда, че Аш и Чаризард са добри приятели. :)
Чаризард ми е един от най-любимите покемони. Страхотен е!!! :)

П.П "Чаризард" така го бяха превели по Нова, незнам как е истинското име, но и това ме кефи. :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 11:04 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ми аз по нова не можах и един епизод да изтърпя.. х) ..
Иначе виж в първия пост съм споменал "покедекс" и то е линк към едно флашче, където ги има всичките 389 появили се до сега покемони с инфо и еволюции - от там викам да се ориентираме :mrgreen:

Чаризард RULEZ. Един от любимите ми покемони и определено един от праисторическите такива... най-малко наследник :) СУПЕР - ЗДРАВ... а Колко бяха силни ония( И ОГРОМНИ ) на оная скала... :shock: :shock: :shock: SUPER :!:
Мисля, че някъде на турнира на Ориндж лигата(поне него успях да хвана.... :roll: ) той се завърна за малко и разказа играта там на финалиста,.... ама не помня... и после пак си замина.. и мене пак ми се дорева.... страхотен е! С "Еш" си имат така да се каже "мъжко" приятелство :P

А с филмите - ще гледам да те снабдя :D - За сега можеш да дръпнеш 5тия, благодарение на АнимеФенчо. Ако искаш - мога да ти сийдна 3тия на тракъра(щото ми е на диск). Пък другите сега почвам да ги търся и ги почвам :!:

Профил  

Заглавие: Re: - Pokemon Universe -
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 11:47 pm 
Аватар

SayanMk написа:
В началото помня, че все се говореше за 151 покемона, като се знаеше, че има поне още 5-6 легендарни, неоткрити.... даже не помня изчезналите видове включваха ли се, но май да :)
Вече са над 400 със сигурност, гледайки този покедекс.

Ама на мен "този покедекс" не ми се отваря!!! :(

SayanMk написа:
Мисля, че някъде на турнира на Ориндж лигата(поне него успях да хвана.... ) той се завърна за малко и разказа играта там на финалиста,.... ама не помня... и после пак си замина.. и мене пак ми се дорева.... страхотен е! С "Еш" си имат така да се каже "мъжко" приятелство.

Точно така.Тоя епизод ми е един от любимите. Беше направо невероятно. Излишно е да казвам, че аз пак ревнах :oops: !

А за филмите, ако наистина можеш да помогнеш - много, много ама много ще съм ти благодарна! :ave: Толкова отдавна ги търся тия филми и никъде ги няма!!! :evil: Ако не ти е проблем, много ще се радвам ако можеш да сийднеш 3-тия! :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 12:38 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Install Flashplayer и пробвай пак.

иначе има и още един : http://www.pokemonelite2000.com/pokedex.html нооо ония е доста по-добър :) Пробвай да го отвориш след инсталация на Flash Player :)

Филма, ще ти го сийдна в най-скоро време, само да намеря място...., че сега почнах да свалям първия да видиме с какво качество ще го получа, пък после и него :mrgreen:

Утре като се прибера след обяд ще го сийдна 3тия филм(само дано диска ми все още да е читав)

Сатоши е мн странен пич обаче :D Само пикачу си остава винаги с него .... всички други покемони стават толкова добри чрез него, че вече стават нужни на света като цяло :D Нищо чудно, че всички легендарни създания се спират на него :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 12:44 am 
Аватар

Тва е най-съвершенната аниме машина за пари която съм виждал.
Гордо с ръка на сърце мога да кажа че бях част от Покемон манията, но това беше отдавна.
Сега за съжеление останаха само лоши чувства към това аниме.
Дори лоши не е точната дума, по скоро неприятни.

Винаги съм се чудел кое продава кое. Анимето мърчиндаиса или обратното

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 12:52 am 
Аватар

Мерси, мерси многооооооооо! Цена нямаш!
:wave:

Цитат:
Сатоши е мн странен пич обаче Само пикачу си остава винаги с него .... всички други покемони стават толкова добри чрез него, че вече стават нужни на света като цяло Нищо чудно, че всички легендарни създания се спират на него

И сега какво имаш предвид с това! Според мен всички легендарни покемони се спират при него просто, защото той е специялен и има качества, които другите треньори нямат. И това, че успява да тренира добре всичките си покемони, така че те да са нужни на света, че това за мен си е дарба. Не бих го нарекла странен за това, а просто пич! :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 1:52 am 
Аватар

Аз като че ли повече съм фен на игрите.Имам няколко за gameboy advance и colloseum за Cube.Ма това беше като бях в испания и от там можех да копувам игри тук не съм засичал.Иначе като цяло е вярно,че е машина за пари и то огромна,но няма лошо,защото и аниме и игри за мен са мн,мн,мн добри.
ПП-любимия ми покемон е Lugia,докато играех игрите имаше и други ма вече съм ги забраил :idea:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 1:51 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

"странен" в добрия смисъл на думата :D Супер-печен тип :) Явно - най-добрия :)

На мен любимия покемон - от игрите - май е "Pidgeot" и в анимето супер много ми харесваше... но не съм сигурен .... по принцип всички легендарни ми харесват супер-много... -> любим нямам :)

POKEMON MOVIE 3

ЗА СЕГА :twisted: Но са с eng дублаж :( :( :(

Ако някой има линкове(не зависимо eMule или torrent) за филмите на японски със суб, моля да се обади :!: Ако са пък в контейнери(с двойно аудио) - още по-чудно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2006 3:38 pm 
Аватар

Аааа да ги сийдваш ей :)
Бтв аз ще потърся за епизодите
искам да си го почна от начало
защото толкова много съм изпуснал
особено това за ориндж лигата и другите неща :)

let's waste time
chasing cars

anime chronicles and links
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 17 [ 247 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]