|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002) Публикувано на: Нед Фев 10, 2008 11:06 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
В близкото бъдеще глобалното затопляне започва бавно да потопява планетата ни. Историята тук се върти за една част от дългият живот на Алфа - младо безгрижно момиче, което управлява кафене, намиращо се на брега в хълмиста местност. Въпреки, че няма много клиенти, Алфа винаги е способна да чака и там винаги сте редовен клиент, дори и след 10 години. Алфа живее самичка, с подкрепата на старец държащ гас-станция наблизо. 2 те ОВА са частична адаптация на мангата, която е пъти по-подробна и по-дълга. Препоръчително е първо да гледате тях, и след това мангата, за пълно удоволствие, макар ОВА-та да са създадени само за радост на окото ^^ ______________ Знаете ли баяяя бая време мина, да стигна до такова аниме/манга, което не просто да ме блокира, ми директно да ме отцепи от тоя свят. Катооо се зачете човек, просто... просто изключвах. Нямаше тоя свят за мене. Като погледнеш в страни и се чудиш къде си.... малко са тия анимета/манги. За пръв път се почуствах така от ЕВА-та преди време... а нямат общо да кажеш... тук е такова спокойствие... та да, отплеснах се..
Тук е най-голямото спокойствие, което можете да си пожелаете. Обстановката е пост-апокалиптична, няма много хора по земята.. няма много машини... няма много роботи... има точно толкова, колкото да живееш спокойно и необезпокоявано, зависимо от всички. Разбира се, има ги и големите градове, вероятно, но ние не сме при тях, ние сме на брега. Бряг, който не се знае до кога ще бъде такъв.. Бряг, който преди е бил над града... Атмосферата е толкова меланхолична, носталгична, че нз, човек може и да се депресира, но въпреки това има едно такова не-трагично излъчване, сякаш просто всичко си е на мястото и ... не може да не си е. Мангата няма начало и край, анимето също, това все пак е >част< от живот, но през цялото това време, ти минава какво ли не през главата. Героинята е тооооооооооолкова сладкааа.... Ako анимето ви хареса, колкото и на мен е задължително да прочетете мангата!!! ^^
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Фев 11, 2008 12:37 am |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Анимето наистина е доста добро -съгласна съм с доста от нещата,които спомена Саян
Анимето е чиста утопия -нищо в повече,нищо в по-малко.Притежаваш само това ,което ти е най-необходимо. ~ останалото няма смисъл ~
Хората са преживяли една катастрофа ,а именно последиците от глобалното затопляне,но някакси са се отърсили психически от нея и по своему всеки е намерил начин да продължи напред.За миналото на героите няма много-тук там -избегнат е трагизма като -анимето почва в един момент от живота им -разказва малко за настоящето им -и свършва в този настоящ момент
Анимето е много приятно -стига да си в настроение и да му дадеш шанс
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002) Публикувано на: Сря Май 30, 2012 11:46 am |
|
velush |
|
|
|
Wind_Falcon, ти току що демонстрира пълна игнорентност към моята личност и постовете ми в АмимеС. Не че съм обиден или нещо такова...ама просто изказването ти е невярно. Мисля, че стотици пъти съм споделял любовта ми към заглавия, като Hidamari Sketch, Sketchbook: Full Color's, Nichijou и там маса sol неща на Shaft, KyoAni и пр. и пр. 4-koma комедийките също влизат в категорията. Не помня някога да съм написал и една дума срещу жанра. Срещу конкретни заглавия - да, но sol е едно от любимите ми неща. Малко трудно и с предубеждения навлезнах в него, но това е история с най-малко 10 годишна давност. Прави му сметката, Yokohama Kaidashi Kikou е 3-тата или 4-тата манга, която съм захващал.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002) Публикувано на: Пет Юни 01, 2012 9:34 am |
|
velush |
|
|
|
Wind_Falcon Цитат: Аз помня един твой коментар в който обясняваше че на сила не могат да те накарат да гледаш слайс ъф лайф Такъв коментар може да съм писал преди много години в Аниме.Лудост...и то само, като реакция на това, че маса хора се опитваха да ме накарат насила да харесам sol (а, аз не бях гледал нищо). Най-прясното ми "недоверие" към slice of life заглавие е в темата за Aria, но там коментарите ми не са срещу жанра. Вярно е, че насила не могат да ме накарат да гледам нещо, което не искам...което предполагам важи и за теб. Или просто ме бъркаш с някой друг.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002) Публикувано на: Вто Апр 24, 2018 9:23 am |
|
velush |
|
|
|
Yokohama Kaidashi Kikou OVA 2002 ep. 1-2 - нещо съм се объркал и почнах от втората OVA. Голям фен на мангата съм, но това аниме ми е скучно. Според мен темпото идва леко по-бавно от нужното, музиката не ми се връзва с атмосферата, а най-зле е анимацията особено лицевата. Явно проектът е бил относително скромен. Не харесах и изпълнението на сеюто на Алфа. Понеже съм я слушал в много по-добри роли, приемам че вината е на режисьора. Иначе гледките са много красиви, но тях си ги знам от мангата. Като адаптация анимето е близко до оригинала, но предполагам ще е доста загадъчно за човек незапознат с него, защото е само малка извадка от историята. Има и някои леки промени, които бият на фенсървис и не ми харесват.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002) Публикувано на: Сря Апр 25, 2018 9:26 am |
|
velush |
|
|
|
Yokohama Kaidashi Kikou OVA (1998) ep. 1-2 - значително по-добро в сравнение с OVA-та от 2002-ра и нищо чудно, това тук е от режисьора на Spirit of Wonder, а онова там от режисьора на Pupa. Артът е по-малко детайлен, но анимацията е повече и по-естествена, а разкадровката като за игрален филм. Имаше много красиво заиграване с промяната на осветлението - преминаване на облаци, timelaps-ове и пр. Може да се каже, че визуално е абсолютен шедьовър съответстващ на нивото на мангата. Не се изненадах и от това, че същите сеюта играеха по-добре отколкото в по-късната продукция. Музиката не че беше по-хубава, но поне беше по-малко. Подразниха ме само insert песните. Тук зрителят е въведен малко по-добре в историята, но пак ще остане дезориентиран, ако не е чел мангата. Гледам в MAL народът се е шашнал от пистолета. Наистина трябваше да го обяснят по-добре или въобще да не го показват.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|