Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002)
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:06 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Заглавие: Yokohama Kaidashi Kikou / ヨコハマ買い出し紀行
    Продължение: YKK Quiet Country Cafe
    Жанр: Част от живот
    Тип: ОВА
    Епизоди: 2 + 2
    Година: 1998 и 2002
    Връзки:
    Дискусии Манга
    Инфо:
    http://anidb.net/a424
    http://anidb.net/a468
    Линк: ТУК, за сега
    ИзображениеИзображениеИзображение

В близкото бъдеще глобалното затопляне започва бавно да потопява планетата ни. Историята тук се върти за една част от дългият живот на Алфа - младо безгрижно момиче, което управлява кафене, намиращо се на брега в хълмиста местност. Въпреки, че няма много клиенти, Алфа винаги е способна да чака и там винаги сте редовен клиент, дори и след 10 години. Алфа живее самичка, с подкрепата на старец държащ гас-станция наблизо.
2 те ОВА са частична адаптация на мангата, която е пъти по-подробна и по-дълга. Препоръчително е първо да гледате тях, и след това мангата, за пълно удоволствие, макар ОВА-та да са създадени само за радост на окото ^^

Знаете ли баяяя бая време мина, да стигна до такова аниме/манга, което не просто да ме блокира, ми директно да ме отцепи от тоя свят. Катооо се зачете човек, просто... просто изключвах. Нямаше тоя свят за мене. Като погледнеш в страни и се чудиш къде си.... малко са тия анимета/манги. За пръв път се почуствах така от ЕВА-та преди време... а нямат общо да кажеш... тук е такова спокойствие... та да, отплеснах се..

Тук е най-голямото спокойствие, което можете да си пожелаете. Обстановката е пост-апокалиптична, няма много хора по земята.. няма много машини... няма много роботи... има точно толкова, колкото да живееш спокойно и необезпокоявано, зависимо от всички. Разбира се, има ги и големите градове, вероятно, но ние не сме при тях, ние сме на брега. Бряг, който не се знае до кога ще бъде такъв.. Бряг, който преди е бил над града... Атмосферата е толкова меланхолична, носталгична, че нз, човек може и да се депресира, но въпреки това има едно такова не-трагично излъчване, сякаш просто всичко си е на мястото и ... не може да не си е. Мангата няма начало и край, анимето също, това все пак е >част< от живот, но през цялото това време, ти минава какво ли не през главата.
Героинята е тооооооооооолкова сладкааа....
Ako анимето ви хареса, колкото и на мен е задължително да прочетете мангата!!! ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 12:37 am 
Аватар

Анимето наистина е доста добро -съгласна съм с доста от нещата,които спомена Саян

Анимето е чиста утопия -нищо в повече,нищо в по-малко.Притежаваш само това ,което ти е най-необходимо. ~ останалото няма смисъл ~
Хората са преживяли една катастрофа ,а именно последиците от глобалното затопляне,но някакси са се отърсили психически от нея и по своему всеки е намерил начин да продължи напред.За миналото на героите няма много-тук там -избегнат е трагизма като -анимето почва в един момент от живота им -разказва малко за настоящето им -и свършва в този настоящ момент

Анимето е много приятно -стига да си в настроение и да му дадеш шанс :wink:

Профил  

Заглавие: Re: ~ Yokohama Kaidashi Kikou ~ (1998; 2002)
МнениеПубликувано на: Пон Апр 06, 2009 1:49 pm 
Аватар

Ще му се даде :)

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2012 3:18 pm 
Аватар

От бая време му се канех на това, но все не ми оставаше време. Но иначе много приятна и спокойна атмосфера. Лично на мен ми хареса повече арта в първата ова, но и в двете беше хубав. Или не толкова 'хубав', колкото 'подходящ' за анимето. И като цяло добре прекарани 2 часа, защото харесвам slice of life-a ^^

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2012 4:38 pm 
Аватар

Хора, прочетете мангата!

И не е точно утопия (както е писала CLC преди години)...по-скоро апокалипсис...от много рядък тип - бавен и тих апокалипсис.
Човечеството отшумява бавно. Нови видове животни и растения завземат планетата.
И всичко това, някак без капка драматизъм.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 30, 2012 10:45 am 
Аватар

velush хвали слайс ъф лайф...

Краят е близо.

МнениеПубликувано на: Сря Май 30, 2012 11:46 am 
Аватар

Wind_Falcon, ти току що демонстрира пълна игнорентност към моята личност и постовете ми в АмимеС. :lol: :lol: :lol:
Не че съм обиден или нещо такова...ама просто изказването ти е невярно. :P

Мисля, че стотици пъти съм споделял любовта ми към заглавия, като Hidamari Sketch, Sketchbook: Full Color's, Nichijou и там маса sol неща на Shaft, KyoAni и пр. и пр.
4-koma комедийките също влизат в категорията.

Не помня някога да съм написал и една дума срещу жанра.
Срещу конкретни заглавия - да, но sol е едно от любимите ми неща. Малко трудно и с предубеждения навлезнах в него, но това е история с най-малко 10 годишна давност.

Прави му сметката, Yokohama Kaidashi Kikou е 3-тата или 4-тата манга, която съм захващал.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 30, 2012 12:44 pm 
Аватар

Аз още не съм дочел мангата... мързи ме, и карам мнооооого бавно. Като я завърша, ще гледам и ОВАта.

МнениеПубликувано на: Чет Май 31, 2012 9:22 pm 
Аватар

velush, много зависи в какви теми си ги писал тези коментари.

Аз помня един твой коментар в който обясняваше че на сила не могат да те накарат да гледаш слайс ъф лайф. Но може да си говорел в минало време.

МнениеПубликувано на: Пет Юни 01, 2012 9:34 am 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
Аз помня един твой коментар в който обясняваше че на сила не могат да те накарат да гледаш слайс ъф лайф

Такъв коментар може да съм писал преди много години в Аниме.Лудост...и то само, като реакция на това, че маса хора се опитваха да ме накарат насила да харесам sol (а, аз не бях гледал нищо).

Най-прясното ми "недоверие" към slice of life заглавие е в темата за Aria, но там коментарите ми не са срещу жанра.

Вярно е, че насила не могат да ме накарат да гледам нещо, което не искам...което предполагам важи и за теб. :P

Или просто ме бъркаш с някой друг.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 24, 2018 9:23 am 
Аватар

Yokohama Kaidashi Kikou OVA 2002 ep. 1-2 - нещо съм се объркал и почнах от втората OVA. Голям фен на мангата съм, но това аниме ми е скучно. Според мен темпото идва леко по-бавно от нужното, музиката не ми се връзва с атмосферата, а най-зле е анимацията особено лицевата. Явно проектът е бил относително скромен. Не харесах и изпълнението на сеюто на Алфа. Понеже съм я слушал в много по-добри роли, приемам че вината е на режисьора.
Иначе гледките са много красиви, но тях си ги знам от мангата.
Като адаптация анимето е близко до оригинала, но предполагам ще е доста загадъчно за човек незапознат с него, защото е само малка извадка от историята. Има и някои леки промени, които бият на фенсървис и не ми харесват.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 25, 2018 9:26 am 
Аватар

Yokohama Kaidashi Kikou OVA (1998) ep. 1-2 - значително по-добро в сравнение с OVA-та от 2002-ра и нищо чудно, това тук е от режисьора на Spirit of Wonder, а онова там от режисьора на Pupa.
Артът е по-малко детайлен, но анимацията е повече и по-естествена, а разкадровката като за игрален филм. Имаше много красиво заиграване с промяната на осветлението - преминаване на облаци, timelaps-ове и пр. Може да се каже, че визуално е абсолютен шедьовър съответстващ на нивото на мангата.
Не се изненадах и от това, че същите сеюта играеха по-добре отколкото в по-късната продукция.
Музиката не че беше по-хубава, но поне беше по-малко. Подразниха ме само insert песните.
Тук зрителят е въведен малко по-добре в историята, но пак ще остане дезориентиран, ако не е чел мангата. Гледам в MAL народът се е шашнал от пистолета. Наистина трябваше да го обяснят по-добре или въобще да не го показват.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]