Franz Kafka`s A Country DoctorMain Title: Inaka Isha
Official Title: Franz Kafka`s A Country Doctor
Official Title: 田舎医者
Official Title: Franz Kafka: Ein Landarzt
Type: Movie
Year: 10.02.2007
Ревюто е написано от
HollowManНосител на наградата Ōfuji Noburō на Mainichi Film Awards за 2007 година.Едно феноменално аниме на Koji Yamamura (
Atama Yama), късометражна анимация, която пресъздава историята на едноименния разказ на Франц Кафка, написан 1919г.
Сюжетът сам по себе си не е кой знае колко водещ - става въпрос за един селски лекар и посещението му на един болен младеж една зимна вечер. нищо кой знае какво. но анимацията, атмосферата, светът, който създава това аниме е абсолютно несравним. изключително мрачна и сюрреалистична атмосфера, като в кошмар, идеално пасваща на мрачните тонове на Кафка (тук ще отбележа, че не съм чел едноименния разказ) и мислите на героя, разсъжденията и идеите, въплътени във филма. приказна, кошмарна, гротескно-ужасяваща на моменти дори, анимацията е едно истинско удоволствие за съзнанието на гледащия и представлява, смея да кажа, истинско предизвикателство за възприятието.
Анимето е, може би, най-доброто, което съм гледал последните няколко години, много рядко се случва нещо да ме впечатли толкова, че да го описвам само със суперлативи. а за това и реших да пусна тема за него, предполагайки, че на мнозина им е убягнало, а все пак вярвам, че има хора, които изпитват удоволствие от сериозната анимация... та ето, дано наистина ви хареса.
а, и да не забравя, анимето е най-бруталната деменция, която можете да си представите. по мое лично мнение бие котешката супа отвсякъде. но, да не развалям удоволствието с празни приказки....
~
Настина след такова добро описание остава или да го гледате или да го коментирате ( ако вече сте го гледали )
Тема във Връзки