Дата и час: Вто Фев 11, 2025 12:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Tokyo Godfathers (Лято 2003)
МнениеПубликувано на: Съб Юни 14, 2008 12:21 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Tokyo Godfathers
Жанр: Трагедия, Комедия, Приключенски
Вид на продукцията: Филм
Година: 30.08.2003
Продуценти: Dentsu, GENCO, MADHOUSE, Sony Pictures Entertainment
Режисьор: Сатоши Кон

Токио, Коледа. Всичко си е нормално, живота си тече, всеки се приготвя за този празник... обикновен е и живота за бездомниците на Шинжуку Гин, Хана и Миюки. Но не и за дълго... докато ровят из боклуците, опитвайки се да намерят нещо полезно за тяхното оцеляване, те попадат на изоставено бебе, както и с бележка от родителите им и ключ. След дълъг спор какво да го правят, тримата решават да намерят родителите на новороденото и да разберат защо то е било изоставено... и оттук целият живот им се променя тотално!

Анимето е невероятно, просто такава концепция рядко срещам в аниме. Толкова подробно и динамично, тъкмо си мислиш, че всичко си видял от филма, и се случва нещо друго... Героите са много добре направени и като характер, и като действия, графиката за мен е много добра (арта е стил Paprika, Perfect Blue и Millennium Actress), главната история е жестока, а дребните историйки, които се случват тук и там са навързани по невероятен начин. Много се смях на анимето, но имаше моменти, на които ми беше доста гадно... а края е уникален просто :mrgreen: Поредният шедьовър на MADHOUSE и Сатоши Кон :mrgreen:

Аз се учудвам, че няма вече ревю на филма, но съм щастлив, че на мен се пада възможността да пусна тема ^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 14, 2008 8:25 am 
Аватар

Филма много ми хареса. Няколко пъти го отбягвах, защото нещо не ми вдъхваше доверие, но на края се навих и го дръпнах.
Героите са много добре оформени, а най-важното е, че историята наистина беше много интересна.
Личната ми оценка е 9 от 10. Наистина си заслужава да се гледа. :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 14, 2008 8:02 pm 
Аватар

наистина е шедьовър

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 14, 2008 11:07 pm 
Аватар

Невероятен филм, от началото до края все нови и нови неща. Както каза theDarkSite мислиш си че си видял всичко и нещата няма на къде повече да отидат и те изкачат с нещо ново.
Прекрасен филм. Героите също са страхотни. Но Miyuki през цялото време и виках Паприка xD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 5:15 am 
Аватар

Току що го изгледах, невероятен филм, препоръчвам го на всички

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 5:17 am 
Аватар
Цар Алко

Сега ако вкараш и едно Grave of the Fireflies цена няма да имаш :))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 5:22 am 
Аватар

Дай някой линк :lol: имам още към 90 нощи в които няма да спя, имам време :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 5:49 am 
Аватар
Цар Алко

http://forum.animes-bg.com/viewtopic.ph ... ight=grave тази търсачка никой не я ползва, пфу за нощи тримесечни само кажи къв жанр ти се зяпа и ще ти препоръчам достатъчно дълго аниме, но пиши на ЛС да не разводняваме темите. Та за една романтика може да удариш http://chise.ludost.net/Anime/Byousoku5 ... 0%5BBG%5D/ :wink:

Профил  

Заглавие: Re: Tokyo Godfathers
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 11:35 pm 
Аватар

Така, така..
Сядам си пред монитора с намерението да гледам Tokyo Godfathers и очаквам, за пореден път, да бъда вкаран в странните представи на Сатоши Кон за живота и в крайна сметка, благодарение на този човек, да достигна до някакво прозрение и аз.
Естествено се надявам да бъда изненадан от някой непознат похват в пресъздаването на историята, но не става точно така. Не че не се изненадах - изненадах се. Но просто след Perfect Blue може да се очаква всичко :lol:
Та както казах гледам с очакване да получа някаква занимавка за мозъка, да потъна в сериозни размисли. Останах смаян от това, че сюжета следва нормална последователност, а не те обърква постоянно. По толкова лесен и достъпен начин е представена дълбочината на историята, че няма как да не те плени.
Учудващо как анимето те кара да се смееш от сърце, макар и гадното положение на героите, и да се замислиш сериозно за момент. "Случайните" съвпадения, които се получаваха по време на тези трагични и комични моменти просто допринасят още повече за удоволствието да гледаш.
Само 10/10 мога да дам :lol:

Заглавие: Re: Tokyo Godfathers
МнениеПубликувано на: Вто Яну 19, 2010 2:24 am 
Аватар

Адски много ми хареса филма. Честно казано попринцип японския хумор въобще не ми е по вкуса, но на този филм се смазах от хилеж. Очаквах че Сатоши Кон ще вкара сюреалистични елементи както прави попринцип, но и без тях филма беше резачка. И само той знае как толкова проста на пръв поглед историята да я направи толкова заплетена. Само ми е чудно какво става с героите след финала, по-специално Миюки и пияницата. Супер филм гледайте го ако не сте изпускате много :thumb:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]