Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 65 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аниме абсурди
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 9:37 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

От една страна, това е fun тема, та предпочитам да се придържаме към тази й страна, но това не е фенскусионна тема, че да се отнесете пренабрежително! Става въпрос за характерни черти в анимето, които като се замисли човек, са леко смешни, но може би и нужни, за да бъде атмосферата такава, каквато всъщност я искаме :}
Аз ще дам 3 примера за сега, дайте и вие, ако се сещате. Говорим за абсурди, които се повтарят периодично в аниметата, не просто за изцепки, които сте забелязали в дадено аниме, не забравяйте ;]

1. Когато добър герои е ранен/припаднал, спътникът му е в състояние да го носи с километри, независимо, че в повечето случаи природните условия са абсолютно против действието. И това е независимо от тежестта на героя. Най-честият и по-слаб случай е момче, носещо бъдещото си гадже, в някое романс аниме, в което тя е припаднала и той я носи like... с години!!! до вкъщи, вече е супер тъмно/залез и тя се пробужда осъзнавайки на какво vip място е, а пича си я носи все едно е раницата му... Лошо няма :] Другият случаи е след битка/среща с призрак, единия герои е полу-мъртав, а другия го мята на гърба и през дъжд, кал, паднали дървета и гонещи го кучета ХОП вече са се прибрали и нашия припадняк още си лежи и спи.

2. Когато при вид обладаване, независимо волно или неволно, един главен герой започва да се отдалечава в средата на нощта, друг герои е 100% да го забележи. И не само да го забележи, а и ще го последва, викайки го и буквално - гонейки го. Ще кажете "добре, кво му е странното бе?!" - ами странното е, че в повечето, да не казвам абсолютно всички такива случаи, обладаният, дали под форма на хипноза или нещо такова, се движи със скороста на наядена котка, бързаща костенурка, или бабичка по пренаселена пешаходна алея. Тва да се въргаляш ше го настигнеш и ше ти пречи да минеш, а тия наще главни ги виждат на ... да кажем - 50м от тях, тръгват да тичат към тях и тичат и пак тичат и тичат и са ВСЕ на 50м!!!! Когато накрая ги настигат, те ги подминават светкавично, обръщайки се с лице към тях ОЩЕ по-бързо, като по някаква още по-странна причина никога не забелязват "нещото" на един метър от хипнотизирания герой :hotl:

3. Тук ще сложа знанието. Ето ви директни примери -
"Чух писък, нека идем да видим, някой може да се нуждае от помощта ни."
Тогава някой, от 12 годишните герои, се усеща и казва
"WAIT, we're fuckin 12 years old, what the fuck can we fuckin do?!!"
& и това е демонско реално! Кво могат да направят некви 12 годишни??! Но нее, те продължават и ест. успяват да спасят деня. Ест. думата fuck не фигурира никъде, добавих я за да направя т.3 по-забавна отколкото е xD
Предполагам всеки е гледал такова аниме - Не могат нищо да направят! TRUE! Те го осъзнават, бягат от това.... & yet they do! xD

Айде стига да не стане мн дълга темата, че няма да ви се чете...
Всъщност вероятно сте чели разни подобни "аниме закони" и подобни ****** някъде из нета, но тук искам да дадете СВОЕто мнение от СВОЯТА гледна точка, по начина по които аз започнах :) Темата не е просто фън, а е по-скоро фън-фактS ;]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 9:50 pm 
Аватар

Например едно сравнително слабо момиче не деиства мн в анимето или в екшън сцените, като удари някои по силен герои централно отгоре по главата винаги го закопава се едно с тухла са го праснали.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 9:54 pm 
Аватар

Хммм... яка тема :lol: и т'ва дет си писал отгоре е доста верно :D
Аз единсвено се сещам за "game" аниметата кат Юги,Покимон, Би да ман (нзм т'ва така ли е :lol: ) и тем ти ми ти подобни. Тама тама сичко се решава с тия игри :? смисъл некаф чичко на 40 години и некфо лапе на 12 играят на карти и лапето кат бие чичкото изпада в нервен срив и му се променя мирогледа :lol: или вместо да му биее на некои 2 шамара и да продължи треби да ударат една игра и така да решат :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 9:56 pm 
Аватар
Цар Алко

Не знам да го кажа дали е абсурд, но аз винаги съм със зяпнала уста когато обикновено във щоунените започне битката между доброто и злото и по едно време единия герой вече супер пребит казва на другия: " сега ще те победя със моята супер хипер мега яка техника( и казва наименованието на техниката като в името и има част от това, с което ще го помете)." Например техника " к*ра ми Янко"и според мен напълно нормално е да се досетиш със кое ще бъде главното оръжие срещу теб. Стигаме до действието при което супер мега хипер техниката подейства, задължително героя било то добър или лош трябва да направи някаква изненадана физиономия и да каже " не може да бъде" или "невъзможно е" . След като преди това са му обяснили начина на противодействие срещу него, но винаги трябва да има опулена физиономия на изненада :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 10:13 pm 
Аватар

и разбира се когато главния герой изневерява, гаджето му случайно минава наблизо

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 10:36 pm 

Когато много бият главния герой той не умира, но става още по-силен. Повечето герой могат да издържат на мощно кръвотечение, защото имат поне 100 литра кръв.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 10:47 pm 
Аватар

ЮГИО!!!!!
Баси! В дуелите има една единствена карта в цялото тесте, която може да му помогне и той я изкарваааааа! :evil: :dull:
Zung написа:
Повечето герой могат да издържат на мощно кръвотечение, защото имат поне 100 литра кръв.

Или пък говоренето под вода! И гласа им се чува! :shock: :o :o :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 10:50 pm 
Аватар

Mad_Mike написа:
Например едно сравнително слабо момиче не деиства мн в анимето или в екшън сцените, като удари някои по силен герои централно отгоре по главата винаги го закопава се едно с тухла са го праснали.

някаде из нета бях сре6тнал един пик дето беше с кеншин и тоя от yu yu hakusho (помненето на имета ми е голям проблем :lol: ) и пишеше "girls hit harder than bad guys" :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 03, 2007 11:37 pm 
Аватар

първия злодей с който се биеш винаги става добър (и обикновено ти помага после срещу "истинския" злодей)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 1:22 am 
Аватар

Отвратително прав си :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 1:55 am 
Аватар
Masaka?!

В космоса има звук... експлозии, лазери, писъци... Ест., че във вакуум звук не се разпространява, но я си представете какво ще е някой Gundam дет се развива в космоса действието без тоя звук - 15 минути тишина + чат пат някое съобщение в кокпита на меките :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 9:03 am 
Аватар

Morridin написа:
Ест., че във вакуум звук не се разпространява, но я си представете какво ще е някой Gundam дет се развива в космоса действието без тоя звук - 15 минути тишина + чат пат някое съобщение в кокпита на меките :lol:

:lol: Това ще е интересно. И като спомена Gundam, там героите са безсмъртни. Независимо дали ще ги прободеш в кокпита или ще експлоадират, те винаги се появяват отново. Няма отърване :lol: Понякога се появяват невредеми, а друг път с някоя друга маска, така че да не ги познаеш :lol:
Ии да, голямата издръжливост на героите. Пребити, изморени, смляни, те ако се наложи ще намерят от неизвестно къде някаква голяяма енергия да "се изправят" и победят. Това се отнася и за спортните анимета.

Последна промяна Haruka на Чет Окт 04, 2007 10:31 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 10:20 am 
Аватар

Винаги главните герой "умират" и накрая естествено някой ги съживява. :o

Примерно в Наруто (това ми доийде първо на ум) ми се искаше Саске да си остане прободен след битката с Хаку! :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 10:28 am 
Аватар

animefen2007 написа:
Примерно в Наруто (това ми доийде първо на ум) ми се искаше Саске да си остане прободен след битката с Хаку!

x2 :nod:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2007 10:57 pm 
Аватар

В почти всяко аниме има герои тип Кайба .
Наруто- Саске
Шаман Кинг - Лен

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 65 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]