Title: Tengen Toppa Gurren-Lagann / Maiking Break-Through Gurren-Lagann
Genre: mecha, adventure, comedy
Type: TV
Episodes: 26
Year: 2007 (01.04 till xx.2007)
Companies: GAINAX
Website:
http://www.gurren-lagann.net/Music: Taku Iwasaki (Samurai X, Witch Hunter Robin ... )
OP Theme: "Sorairo Days" by Shoko Nakagawa (Akihabara otaku princess ^.^)
ED Theme: "Underground" by High Voltage
Story:In the future, people are digging holes in the ground. They build houses and have domestic animals there. They have been living secretly fearing occasional earthquakes and roof-falls for hundreds years. Jeeha is one of these villages. One day, a boy, Simon, is digging holes to expand their village. He happens to find a small shining drill.
In those days, the ceiling falls down due to an earthquake, and a big robot falls.
Тогава се намесва Камина, който вярва, че някъде над него съществува друг свят. За да се направи на герой и да защити селото Камина (който иначе е нищо повече от гангстер ^^) започва битка ...в този момент, неизвестно откъде, се появява Йоко/Yoko, която е по следите на робота. Обаче, единственото, което може да направи тя е да го държи на разстояние. Истинската работа свършва Симон (Шимон), който намира нещо, което ще промени "затвореният" му живот ...Какво е то ще разберете, ако гледате 1ви епизод ^^
~ Aerith ~
За този сериал, GAINAX си хабиха усилията година и половина (+/-), обаче както виждам, доста са се постарали. Керъктър дизайнът много ми допадна, малко oldschool, обаче точно такова нещо ми липсваше ..писнаха ми тия едни и същи физиономии. ^^ Героите са някакви шантави - по-скоро Камина и Йоко, Симон още не знае на кой свят се намира
), а онова малкото нещо make my day -- такава кавай животинка може да стопли и най-студеното сърце ..особено ме нарадва в тая позa >>
. Музиката също ми допадна и веднага проверих на кого е. Оказа се, че е на Taku Iwasaki (един от любимите ми композитори ^.^). OP е типично в мой стил /за някои може да е джей боза, но аз много си го харесвам ^^. ED беше доста кратичък, за да кажа дали ми харесва или не ..трябва да чуя пълната версия
Общо взето съм доволна от първи епизод, доста забавен и приятен се оказа, освен това имаше някои реплики (на Камина ест. ) които бяха страшни!! Той е голяма работа
. Йоко също ми хареса, занапред сигурно ще виждаме доста фенсървиз от нея, но пък лошо няма
Хайде, стига толкова, че пак се отплеснах ^^'
Та, някой ?