Цитат:
10х то Mephisto(който определено има с какво да се разпише в тая тема (; )
Ой Ой!!!!
Първо ще дам списъка с това,което съм гледал :
1.Angel's egg (в Япония е имало мн голям интерес,но тук не могат да се похвалят много хора,които да са го гледали и харесали,а според мен това е еманацията на аниметата,това аниме е смисълът от правене на анимета)
2.Zone of the Enders (movie) - сериалът е тъпичък,но филмът е много як - романтика,екшън,драма.Едно от мн малкото мека анимета,които съм гледал и са ми харесали.
3.Interstella 555 - това е нещо като мюзикъл,но за феновете на Daft Punk си е класика.БАс връзвам,че повечето знаете песните,ама не сте гледали цялото аниме.А то м/удругото си има и мн готина история.Е,вярно,не е гениално,но с музиката се връзва идеално.
4.Paranoia Agent - едно от двете гениални детективски анимета (всъщност три са,ако вържем и Twilight Q).За всеки,на когото му се мисли - да го гледа.
5.La portrait de pettit Cossette - Все ми се струва,че малко хора са го гледали - мн е красиво,а и има и драма.
6.Hotori - филм,който е изключителна драма.Мн е хубаво,има и мн смисъл в него.
7.Darkside Blues - за чистия фън от гледане на старички анимета си заслужава.Има сайбърпънк елементи и бая екшън.А да,и драма има.
8.Ninja Resurrection - най-бруталното аниме евЪ,което съм гледал.Още помня сцената пред олтара...
9.Mindgame - мн хора ще кажат,че е грозно,но за мен е гениално и заради графиката си.За историята и героите да не говорим.Това е A MUST SEE.
10.Barefoot Gen - Хирошима,IInd WW.Ако мога да го сравня ще го сравня с Grave of the fireflies.Само че тук краят е малко по-различен.
11.Pale Cocoon - сравнително ново аниме.Кратко е има 3Д в него,но е хубаво.
12.Princess Arete - хубава приказка,Прилича на Гибли,но не е на Гибли доколкото си спомням.
13.Amon Saga - Екшън,фентъзи,смислен сюжет,а и е от 80-те - златната ера на аниметата!
14.Black Magic M-66 - Пак от 80-те.Сай-фай екшън.Не е от най-гениалните,но има смисъл в него.
15.Neo Heroic Fantasia Arion - Който си пада по гръцка митология това е анимето за него.Сюжетът е измислен,но анимето е мн силно.
16.Blood Reign : Curse of the Youma - Нинжди,убийства,фентъзи,древна Япония,мн кръв.Който се кефи на Кеншин,да гледа и това.
17.Spirit Warrior - so-so аниме.Но има невероятна графика.И все пак,за феновете на фентъзито ще е хубаво.
18.A wind named Amnesia - не знам колко са го гледали,но според мен е едно от най-сполучливите анимета за всички времена.Сай-фай,Сайбърпънк,постапокалиптик.Мн метафори и символи.Класика.A MUST SEE!
19.Ihatov Gensou Kenji no Haru - Spring and Chaos - Невероятно аниме.С животни са представени хората и техните проблеми.A MUST SEE!
20.Mezame no Hakobune - Едно от най-красивите анимета.Дело на Мамому Оши.Какво да говоря повече...A MUST SEE!
21.Higan - кратко,екшън аниме.Въпреки това има мн смисъл в него.
22.End of the world -тийн пропаганда.
23.Twilight Q - състои се от няколко филма (като Memories) - за мен е една мн голяма класика.
24.Dan Petory Kyoushu no Yuutsu - кратко и интересно аниме за учени и сексисти
25.Le Journal de Tortov Roddle - може да не ви изглежда като аниме,но според мен е.Има го в анидб.Мн топли чувства ми навя.Хареса ми рисунъка.
26.Glassy Ocean - мммм,нямам думи за това аниме...Кратко,но ясно.А и красивичко.Малко на деменция ми бие.
27.Nekojiru Soup (Cat soup) - Чиста ДЕМЕНЦИЯ.нЕма лЕво,нЕма дЕсно...който се кефи на хардкор деменция да го гледа.
28.Tales of a streetcorner
Male (Tezuka)
Memory (Tezuka)
Mermaid (Tezuka)
- тия четирите са едни от класиките на Осаму Тезука - който иска да види нещо мн интересно с малко овехтяла графика да го гледа.Невероятни са.С колко малко как се постига толкова много.
-------------------------------------------------------------------------------
А сега малко думи и за Malice Doll - готино е,но графиката е прекалено 3Д.Аз не харесвам такава.Иначе се води сайбър.
Има едно подобно на него (от същите автори) - A.LI.CE - то според мен е почти подобно.
-------------------------------------------------------------------------------
А ето и някои анимета,които търся от мн време (някои от тях даже не са преведени) - Gedo Senki (само на японски го има май),Bride of Deimos (неоткриваемо),Kamui no Ken и мн други.За тях вече не си пазя списък...
Така,стига ви толкова засега.
EDIT : От тия,дето ти си ги дал,намерих само Iria : Zeiram the Animation.А ме заинтригува Odin (Koushi Hansen Starlight).Дека ги намери?