Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:21 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ... "Пропуснати анимета" ...
МнениеПубликувано на: Нед Фев 04, 2007 2:01 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Mnyo ^_^ \/
Това е тема, в която ще коментираме анимета, които няма какво толкова да им се коментира, но все пак искате да изкажете коментар за тях.. Но не просто кои и да е анимета де (;
Анимета, които през годините са били подминати и забравени поради непопулярност. Добри анимета, които сте се скъсали, за да ги намерите и ги имате. Не мога много да я формулирам тази тема, тъй че ще започна направо пък после ще довършвам~

Hakuja den
http://anidb.info/a1861
- 1958
Добро аниме бих казал. Определно нещо, което може да се нарече класика. Мн време го търсих и накрая единствено през муле и то с испански суб успях да го намеря... но пак съм доволен, поне не е дуб Изображение

Malice Doll
http://anidb.info/a4101
- 2001
Това вчера го гледах, 10х то Mephisto(който определено има с какво да се разпише в тая тема (; ). От тук следват спойлери:
Бях супер изненадан от трансформациите, които тази машинка претърпя. Също и толкова ужасен. H сцените не очаквах да са толкова груби, поне бяха кратки... като цяло до последно си мислех, че анимето ще завърши с цикъл, породен от /онова/ приличащо на Луна нещоси <_< . Тъкмо си мислех, че всичко е наред вече, когато получи новото си тяло, и като почнаха да се появяват уродите направо :-S Все още ми е мъгла защо точно Малис и защо виждаше 'духове' още докъто бе робот, но... само мога да предполагам ^^ Администратора беше най-готиния герой :}
End of spoil /

Odin (Koushi Hansen Starlight)
http://anidb.info/a1414
- 1985
Ммм мн ми хареса, въпреки ужасния "USA ftw ost" Изображение
Хареса ми цялостната идея и резултата от пътуването ^^
Но не е нещо, което мога да коментирам особено, изводите от анимето са явни, просто трябва да се гледа ^^

Iria: Zeiram the Animation
http://anidb.info/a197
- 1994
Също едно приятно старо аниме. Личи му, че е от "90тте + това, че е правено по игра, което прави атмосферата малко носталгична ^^ Имах чувството, че играя на нинтендо докъто го гледам :Р

Айде стига за сега...

_______

Ta kато цяло, може би искам това да е нещо като тема за препоръки на "пропуснати анимета" ... Тоест - гледали сте нещо добро, което смятате, че си струва, но е игнорирано от голямата публика или забравено вече... - можете да го споменете тук, и също така да сложите едно коментарче за него ^_^

...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 11:05 am 
Аватар

Цитат:
10х то Mephisto(който определено има с какво да се разпише в тая тема (; )

Ой Ой!!!! :D
Първо ще дам списъка с това,което съм гледал :
1.Angel's egg (в Япония е имало мн голям интерес,но тук не могат да се похвалят много хора,които да са го гледали и харесали,а според мен това е еманацията на аниметата,това аниме е смисълът от правене на анимета)
2.Zone of the Enders (movie) - сериалът е тъпичък,но филмът е много як - романтика,екшън,драма.Едно от мн малкото мека анимета,които съм гледал и са ми харесали.
3.Interstella 555 - това е нещо като мюзикъл,но за феновете на Daft Punk си е класика.БАс връзвам,че повечето знаете песните,ама не сте гледали цялото аниме.А то м/удругото си има и мн готина история.Е,вярно,не е гениално,но с музиката се връзва идеално.
4.Paranoia Agent - едно от двете гениални детективски анимета (всъщност три са,ако вържем и Twilight Q).За всеки,на когото му се мисли - да го гледа.
5.La portrait de pettit Cossette - Все ми се струва,че малко хора са го гледали - мн е красиво,а и има и драма.
6.Hotori - филм,който е изключителна драма.Мн е хубаво,има и мн смисъл в него.
7.Darkside Blues - за чистия фън от гледане на старички анимета си заслужава.Има сайбърпънк елементи и бая екшън.А да,и драма има. :wink:
8.Ninja Resurrection - най-бруталното аниме евЪ,което съм гледал.Още помня сцената пред олтара...
9.Mindgame - мн хора ще кажат,че е грозно,но за мен е гениално и заради графиката си.За историята и героите да не говорим.Това е A MUST SEE.
10.Barefoot Gen - Хирошима,IInd WW.Ако мога да го сравня ще го сравня с Grave of the fireflies.Само че тук краят е малко по-различен.
11.Pale Cocoon - сравнително ново аниме.Кратко е има 3Д в него,но е хубаво.
12.Princess Arete - хубава приказка,Прилича на Гибли,но не е на Гибли доколкото си спомням.
13.Amon Saga - Екшън,фентъзи,смислен сюжет,а и е от 80-те - златната ера на аниметата! :D
14.Black Magic M-66 - Пак от 80-те.Сай-фай екшън.Не е от най-гениалните,но има смисъл в него.
15.Neo Heroic Fantasia Arion - Който си пада по гръцка митология това е анимето за него.Сюжетът е измислен,но анимето е мн силно.
16.Blood Reign : Curse of the Youma - Нинжди,убийства,фентъзи,древна Япония,мн кръв.Който се кефи на Кеншин,да гледа и това.
17.Spirit Warrior - so-so аниме.Но има невероятна графика.И все пак,за феновете на фентъзито ще е хубаво.
18.A wind named Amnesia - не знам колко са го гледали,но според мен е едно от най-сполучливите анимета за всички времена.Сай-фай,Сайбърпънк,постапокалиптик.Мн метафори и символи.Класика.A MUST SEE!
19.Ihatov Gensou Kenji no Haru - Spring and Chaos - Невероятно аниме.С животни са представени хората и техните проблеми.A MUST SEE!
20.Mezame no Hakobune - Едно от най-красивите анимета.Дело на Мамому Оши.Какво да говоря повече...A MUST SEE!
21.Higan - кратко,екшън аниме.Въпреки това има мн смисъл в него.
22.End of the world -тийн пропаганда. :twisted:
23.Twilight Q - състои се от няколко филма (като Memories) - за мен е една мн голяма класика.
24.Dan Petory Kyoushu no Yuutsu - кратко и интересно аниме за учени и сексисти :twisted:
25.Le Journal de Tortov Roddle - може да не ви изглежда като аниме,но според мен е.Има го в анидб.Мн топли чувства ми навя.Хареса ми рисунъка.
26.Glassy Ocean - мммм,нямам думи за това аниме...Кратко,но ясно.А и красивичко.Малко на деменция ми бие.
27.Nekojiru Soup (Cat soup) - Чиста ДЕМЕНЦИЯ.нЕма лЕво,нЕма дЕсно...който се кефи на хардкор деменция да го гледа. :twisted:
28.Tales of a streetcorner
Male (Tezuka)
Memory (Tezuka)
Mermaid (Tezuka)
- тия четирите са едни от класиките на Осаму Тезука - който иска да види нещо мн интересно с малко овехтяла графика да го гледа.Невероятни са.С колко малко как се постига толкова много. :wink:
-------------------------------------------------------------------------------
А сега малко думи и за Malice Doll - готино е,но графиката е прекалено 3Д.Аз не харесвам такава.Иначе се води сайбър.
Има едно подобно на него (от същите автори) - A.LI.CE - то според мен е почти подобно.
-------------------------------------------------------------------------------
А ето и някои анимета,които търся от мн време (някои от тях даже не са преведени) - Gedo Senki (само на японски го има май),Bride of Deimos (неоткриваемо),Kamui no Ken и мн други.За тях вече не си пазя списък... :lol:
Така,стига ви толкова засега. :twisted:

EDIT : От тия,дето ти си ги дал,намерих само Iria : Zeiram the Animation.А ме заинтригува Odin (Koushi Hansen Starlight).Дека ги намери?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 11:49 am 
Аватар

Kakurenbo (Hide And Seek) - кратко но готино. 3D анимация, мистериозна атмосфера и страшно красиви сцени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 1:20 pm 
Аватар

^^^ особено със съраунд е много въздеистващо

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 2:00 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Mephisto написа:
3.Interstella 555 - това е нещо като мюзикъл,но за феновете на Daft Punk си е класика.БАс връзвам,че повечето знаете песните,ама не сте гледали цялото аниме.А то м/удругото си има и мн готина история.Е,вярно,не е гениално,но с музиката се връзва идеално.
~
EDIT : От тия,дето ти си ги дал,намерих само Iria : Zeiram the Animation.А ме заинтригува Odin (Koushi Hansen Starlight).Дека ги намери?

Във връзка с Интерстела.. За феновете на този арт мога да препоръчам Galaxy Railways.., ноо само първите части. Старите са по-добри, новото нещо спря да ме радва, след като изгледахфилма от 1981 :lol: Но не е изключено и то да е добро де, не съм го дропнал окончателно, но го оставих на страна... Стария арт обаче си е точно Интерстела ^^
~
За линкове, определно dripper е човекът (;
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=9288

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 2:56 pm 
Аватар

Sol Bianca - гледал съм само 6-те серии, без двата филма, но все някога ще наваксам. Иначе много е готинко.

Princess Arete също е много готино, и много непопулярно доколкото мога да преценя. :)

Претенциозност до дупка му е цаката, казвам претенциозно претендирайки за претенциите си.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 9:42 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Едно според мен хубаво аниме, което наистина се скъсах, докато го намеря (и то дори не цялото) е Idol Densetsu Eriko: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?s ... e&aid=2558
Едно от най-дългите анимета от музикалния жанр (51 епизода), то е било създадено, за да рекламира изгряващата тогава джей-поп звезда Ерико Тамура. Лично на мен ми подейства затрогващо, когато го гледах, и смятам, че е доста сполучливо за аниме от музикалния жанр.
П. П. Много трудно намираемо е - единствено една версия с дуал аудио (японски/испански) има, и то от Емуле. Иваче четох, че Live-Evil смятат да го събват, ама те с каквато скорост работят...

Още едно хубаво и малкоизвестно аниме според мен е Five Star Stories: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?s ... me&aid=730
Изгледах го днес и мисля, че си струва да бъде видяно. Анимацията е типична олдскуул от 80-те год., а като жанр е мека, драма, сай-фи и екшън. Разказ за невъзможната любов... а и не завършва точно с хепи-енд.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 28, 2007 8:38 pm 
Аватар
Souten no mukou

Мен ме изкъдри Legend Of Duo. Кратко ясно с такива бързи епизодчета.. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 28, 2007 8:47 pm 
Аватар

velush написа:
Kakurenbo (Hide And Seek) - кратко но готино. 3D анимация, мистериозна атмосфера и страшно красиви сцени.

Нали нали :D супер е :mrgreen: :mrgreen: ....жалко че е филм де ....можеше да се получи готино ако беше поне + - 20 епчета :roll: :D :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 10, 2007 4:41 am 
Аватар

как ме сърбеше да пиша в тая тема... и най-накрая сколасах...

ми заглавието, на което исках да обърна малко по-специално внимание, е Parasite Dolls. съвсем бегло споменато в темата за сайбърпънка, не мисля, че се радва на особена популярност, а според мен анимето е супер добро. малко е клиширано (даже доста), но мисля че не се усеща прекалено натрапчиво..., а сеттинга компенсира малко "дървените" герои в първите епизоди. атмосферата е просто върховна, саундтрака - също, постигнат е страхотен ефект от комбинацията м/у двете...
историята, както казах е малко клиширана, но въпреки това грабва. героите са доста добре изградени, а последния епизод мен лично ме разби... просто жесток.

та накрая с две думи: аниме, което леко лъха на класика от деведестте, въпреки че е е от 2003; радва с готин сайбърпънк плот и доста качествена реализация. а, и страшен ост.

тва беше... :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 10, 2007 10:56 am 
Аватар

Хммм,на мен малко силиконово ми дойде като го мернах преди.Иначе съм съгласен за жанра и музиката.Що не я качиш някъде? :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 10, 2007 3:20 pm 
Аватар

Цитат:
Що не я качиш някъде? :D

музиката ли?
ми никъде не я намерих... :(

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 10, 2007 4:07 pm 
Аватар

Явно ще трябва аз да потърся.Предпоалгам,че все някъде ще я има. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 11, 2007 4:13 am 
Аватар

Mephisto написа:
Явно ще трябва аз да потърся.Предпоалгам,че все някъде ще я има. :wink:

ми ако успееш нали ще я метнеш някъде... или линк поне... :whistle:

ок, и аз сори за flood-a, ама се сетих за още едно заглавие, което и аз самия бях забравил, за това мисля че става за "Пропуснати Анимета"...

Manie-Manie: Meikyuu Monogatari (1986) - три къси историй на трима различни режисьори, единият от които е Катсухиро Отомо (Construction Cancellation Order), първата, Labyrinth Labyrinthos, е няква ненормална деменция, супер изродска, особено в началото..., а втората (The Running Man) леко ми напомняше на World Record от аниматрицата... въпреки че технически погледнато е обратното... а за последната - името на режисьора според мен стига. супер дълбока идея...
та така, анимето е супер добро, малко трудно се гледа на моменти, но това му е хубавото... :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 11, 2007 10:12 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мм, да, наистина. Тия 3те бяха доста добри. Най ме изкефи лабиринта ^^

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]