Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: NieA_7 (Пролет 2000)
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 2:03 am 
Аватар

Изображение
Заглавие:
NieA Under 7
ニア アンダーセブン
NieA_7
Тип: TV
Епизоди: 13
Продължителност: 26.04.2000 до 19.07.2000
Жанрове: Aliens, Comedy, Humanoid, SciFi
Дизайн на героите: Yoshitoshi ABe
Сайтове: [ anidb ] [ MAL ] [ Официален ]

Да си беден студент не е лесно. Разкъсваш се между няколко почасови работи, скучновати лекции, безсънни нощи в зубрене, и разни други весели или не-чак-толкова забавни занимания. Освен това живееш в някаква полу-дупка, и през по-голямата част от времето или гладуваш, или се тъпчеш с каквото ти попадне (или просто това, за което имаш достатъчно пари). Дотук животът на Маюко изглежда съвсем нормален и обикновен....естествено като изключим, че в гардероба й живее извънземна. И не, това не е плод на влошеното психическо здраве на нашата героиня, а просто казано - едно голямо недоразумение. Нали знаете как става, един ден просто космическият кораб се разваля, и пада където му скимне xD
И така, нашата героиня хем се мъчи да преживее, хем се мъчи да живее "нормално" със съществото от друга планета. Нашата извънземна, от своя страна, продължава да строи упорито своя космически кораб от боклуци (и прави опити да излети после с него xD), да се тъпче с храната на Маюко, и да създава още повече проблеми и недоразумения.
На фона на този неописуем с думи стрес, странният мъж, хранещ се с растения (не питайте), и войната за кърито (и за това недейте) изглеждат като разни малки и незначителни подробности xD ... И така животът на нашите герои и героини продължава - ту тъжен, ту весел; ту забързан, ту меланхоличен ^^ И може би сега просто е момента да стискаме палци до края на сериите Маюко да не загуби разсъдъка си окончателно ^.~

(резюме от crazy little crow, с една-две малки редакции от erejnion)

:arrow: Тема за Връзки

Заглавие: Re: NieA_7 (Пролет 2000)
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 8:35 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

А ти па затова ли го зададе тоя въпрос в аниме тривиата и я уби играта? Честно казано анимето си струва да се гледа дори и само заради арта. Спомням си че много ми беше харесало и освен арта....мех, вече не помня защо точно >> Ши тряа го гледам пак. Мноу носталгия ме наляга като му гледам плаката.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 10:28 pm 
Аватар

Мхм, тъкмо го бях гледал моментът с отговора на въпроса. А иначе, май ми става навик вече. Ти вземи опитай пак де >.> не са толкова много нивата между _7 и плюсовете... все някое от тях ще да е вярно :lol:

Иначе, аз, за да не развалям готиното ревю на цлц, не си написах собственото мнение.

Доста дълго си почивах между отделните епизоди; определено не е аниме за маратонене. Ха, то... според МАЛ:
Start Date: Feb 10, 2012
End Date: Nov 5, 2012
Такива ми ти работи. Но, между тези две дати, разделени от само 270 дни, сигурно съм изгледал оупънинга и ендинга по над 270 пъти всеки. Атмосферата просто бе страхотна; и тази атмосфера бе най-силно изразена точно в тези два клипа.

Другото страхотно нещо в това аниме: усмивките (no shit, Sherlock, that was a given)
Still...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Като цяло, изпълнението ми хареса, и... след тези шотове, не мисля че имам какво повече да кажа по темата. Само... превютата за следващите епизоди. Този индиец ме издразни, и почнах да го скипвам след 4-5 епизода. Е, нямаше как анимето да няма поне една лоша страна, нали? :lol:

Та да. For me, a must-see. In the end I gave it 9/10, tho it could have been 8/10 too, but... it's still a must-see for any anime fan out there.

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 11:54 pm 
Аватар

А според мойта скромна статистика фром МАЛ,
Start Date: Mar 28, 2010
Last Updated: 11-25-10
drop...

Към 5ти епизод явно не са ми издържали нервите. От една страна ме е яд за това, едно, че е изначално творение на Yoshitoshi Abe, второ, че е на режисьора на Hellsing OVA и Haibane Renmei и трето, че можеше да е едно изключително добро аниме, ако дебилното противно извънземно не разваляше всяка една сцена с нескопосан хумор и жалък опит за контрапункт на типичния жанров Slice of Life.
Четох, че към края нещата си отиват на мястото, но, както казах, явно не са ми издържали нервите за да достигна до прехваления край.

МнениеПубликувано на: Чет Мар 07, 2013 3:46 pm 
Аватар

Това извънземно да живее с човек, някак си се сещам за Алф. :lol:

Но от друга страна, това предполага доста смях. Е, 13 епизода добре ще ми дойдат. :D

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]