|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 5:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 7:03 pm |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Цитат: Нещо двоен стандарт ли, какво ли? Oбиждаш SNK като го сравняваш със заглавие което ще остане забравено след края на сезона, (SNAFU).
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 7:29 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Обясни го на Велуша, ако можеш. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Велуше, а смесването на гръцка митология с библейски образи и пр. не е ли въдичка за зрителите? Виж, че цялото заглавие е лъскаво, а какво е лъскавата опаковка в днешно време, ако не маркетингов трик? Чакай, забравих, че разпространителите нямат интерес да излъжат за какво става дума. Те работят за кефа на зрителя, а не, за да хранят семейства и да ходят по почивки. Единствената разлика между двата примера е, че разпространителите на SnB лъжат по-хитро от тези на SnK. Виж, даже тебе са заблудили.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 8:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Zavulon Цитат: Oбиждаш SNK като го сравняваш със заглавие което ще остане забравено след края на сезона Странно, аз пък се опитвам да се отърся от спомените за SnK, но те все се връщат, като кошмари... Виж Bahamut ще си го помня с добро, а това че маса хора няма, хич не ме и касае. Ragnos Цитат: а смесването на гръцка митология с библейски образи и пр. не е ли въдичка за зрителите? Ми не...това е демонстрация на мързела на авторите (на играта) да измислят собствени герои и собствена митология. Ползват неща наготово. Прачет също ползва познати митологии и/или исторически персонажи, но леко ги е преименувал. Неговата цел е доста по различна и по-амбициозна. Fate поредицата също комбинира различни митове свързани с исторически личности. Самата практика на смесване не е осъдима, ако е целта е да сложат различни култури една до друга. Виж издънка ще да се декларира, че се работи само с една конкретна митология, а да се вкара елементи и от друга/други. Между другото мисля, че "християнски" е по-правилно от "библейски", защото в Стария завет няма ангели и дяволи. Цитат: Чакай, забравих, че разпространителите нямат интерес да излъжат за какво става дума. Ама го правят, нали? Не знам защо постъпиха така, но и не ми е и особено любопитно, просто отбелязвам несъответствие. На опаковката пише едно, а вътре друго. Нямаше да критикувам SnK-а ако беше в условията на гръцката митология и я комбинираше с китайската или индийската...само дето то не е. Дори е много по-креативно. Слагането на титани в него е безпредметно и все пак разпространителите му са го направили. Цитат: SnB лъжат по-хитро от тези на SnK Къде лъжат? Всички тези страни и персонажи са налични в играта. Каквото е на обложката, това е и вътре.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 11:01 pm |
Ragnos |
|
|
velush написа: Странно, аз пък се опитвам да се отърся от спомените за SnK, но те все се връщат, като кошмари... Хъхъхъ, какви спомени имаш толко... некви 20 минути и вероятно половината от тях ти се губят. Цитат: Ми не...това е демонстрация на мързела на авторите (на играта) да измислят собствени герои и собствена митология. Начи мързела и липсата на идеи са за предпочитане пред кинаджийските маркетингови трикове, които поне предполагат някакъв мозъчен напън? Добра логика. Цитат: Прачет също ползва познати митологии и/или исторически персонажи, но леко ги е преименувал. Неговата цел е доста по различна и по-амбициозна. Къде набърка Прачет бе, човек? Цитат: Fate поредицата също комбинира различни митове свързани с исторически личности. А ти откъде си сигурен, че Snk не си служи с подобни рефернции? ... Чакай, пак забравих, че не си го гледал. Цитат: Между другото мисля, че "християнски" е по-правилно от "библейски", защото в Стария завет няма ангели и дяволи. Ok, captain Detail. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Цитат: Чакай, забравих, че разпространителите нямат интерес да излъжат за какво става дума. Цитат: Ама го правят, нали? Именно, правят го, щото им носи пари - горе се изразих иронично, но ти не го отрази. Цитат: На опаковката пише едно, а вътре друго. На опаковката пише, че се разправя за големи лоши създания, които трепат хора, а вътре има големи лоши създания, които трепат хора. А какво бяха титаните? Големи лоши създания, дето са се трепали с боговете от древногръцкия пантеон. Какво пречи на едните да им викаш титани, при положение, че събитията се развиват в напълно алтернативен сетинг? Отговорът е "нищо". По същата логика и Жана Д'Арк не бива да води свещена битка срещу пълчищата на Луцифер и някакъв древен звяр на име Бах урмут. Цитат: Слагането на титани в него е безпредметно и все пак разпространителите му са го направили. Yeah, във всеки случай титани звучи по-готино от гиганти. Пък и колкото титаните тук са титани, толкова и гигантите там са безсмъртни човекоядци без полови органи и във вените им тече нафта. Цитат: Къде лъжат? Лъжат, че зад всичкия фентъзи шит, митологии, исторически и християнски личности, се крие нещо повече от добре нарисувана масовка от някое третокласно ММО. Мислех, че не им се връзваш, ама след като взе да критикуваш изказването на Завълон, че сюжетът никакъв го няма, разбрах, че са успяли и теб да минат (повече или по-малко).
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 10, 2014 11:24 am |
velush |
|
|
Ragnos Цитат: некви 20 минути и вероятно половината от тях ти се губят. Вторите най-отвратителни 10 минути ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) в живота ми, вервай ми! Цитат: Начи мързела и липсата на идеи са за предпочитане пред кинаджийските маркетингови трикове, които поне предполагат някакъв мозъчен напън? Принципно не са. Тук критикувам Bahamut. Но пък напъните в SnK ми напомнят тези в тоалетната, за които предпочитам просто да не си давам зор щото резулатът ще е... Цитат: А ти откъде си сигурен, че SnK не си служи с подобни рефернции? Не съм сигурен, но феновете му досега не са споменали такива. На тях разчитам. Цитат: Yeah, във всеки случай титани звучи по-готино от гиганти. Ето къде е разковничето. Думата титан не буди у вас асоциации с гръцката митология, а е просто синоним на великан...затова и не особено коректното название не ви пречи... Цитат: като взе да критикуваш изказването на Завълон, че сюжетът никакъв го няма Аз не го критикувах в смисъл, че не е прав, а че заглавието само демонстрира как не му дреме за сюжета. Няма никаква амбиция за дълбоко, смислено и hight fantasy-шко послание. За разлика от SnK, което така си е повярвало на идиотизмите, че чак ми се повръща... Shingeki no Bahamut: Genesis ep. 9 - за мен серията не беше лоша. Нищо кой знае какво не се случи, но пак красота. Онзи тип дето изкушаваше Жана Д'Арк е голям сладур.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 10, 2014 7:12 pm |
Ragnos |
|
|
velush написа: Вторите най-отвратителни 10 минути ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) в живота ми, вервай ми! Стана ми интересно кои са първите. Цитат: Но пък напъните в SnK ми напомнят тези в тоалетната, за които предпочитам просто да не си давам зор щото резулатът ще е... Не знам тоалетни ли са им напъните, но е факт, че тези напъни направиха заглавието едно от най-продаваните евър. В живота е същото. Докато едни се къпят в мангизи, други се напъват да изтропат някоя стотинка. Цитат: Не съм сигурен, но феновете му досега не са споменали такива. Не си питал който трябва. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Ама така е като разчиташ на впечатленията на другите, вместо да се стегнеш и да си го изгледаш като пич. Цитат: Думата титан не буди у вас асоциации с гръцката митология, а е просто синоним на великан...затова и не особено коректното название не ви пречи... Асоциации има, когато не знаеш значението на някоя дума. Ако не ме лъже паметта, гръцката митология я учехме още в началното. Едва ли са много хората, които са чували, че Титан е името на спътник на Сатурн, но повечето знаят общия смисъл. Шансът за грешка е малък. А че е синоним на великан, синоним си е. П.П. Това по-долу на кой титан от митологията ти мяза и случайно ли е, че са избрали такава необичайно кръгла скала?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 10, 2014 8:20 pm |
velush |
|
|
Цитат: едно от най-продаваните евър И това ме касае защото? ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Цитат: Не си питал който трябва. Всъщност ви питах всички участващи в темата...щом вие не сте знаели да отговорите... Цитат: Това по-долу на кой титан от митологията ти мяза и случайно ли е Ако трябваше да е Атлас нещо много немощен ми изглежда с тази морена в ръце...а уж крепял небето... Иначе с Нацепин всеки ще заприлича на него и то хич не случайно.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 10, 2014 9:36 pm |
Ragnos |
|
|
velush написа: И това ме касае защото? ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Не те касае, щото не си на тяхно място. Цитат: Всъщност ви питах всички участващи в темата...щом вие не сте знаели да отговорите... Това съм го пропуснал. Когато кажеш, ще ти разкажа на широко всевъзможните си впечатления на ЛС. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Цитат: Ако трябваше да е Атлас нещо много немощен ми изглежда с тази морена в ръце...а уж крепял небето... Ми, тая морена беше горе долу 4 пъти колкото него, тъй че нормално да е немощен. А с Нацепин и баба знае.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 12, 2014 5:16 am |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Цяла страница с глупости... Не знам защо намесвате гръцката митология. Очевидно е ,че контекста на думата титан е различен.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 12, 2014 11:48 am |
velush |
|
|
Цитат: контекста на думата титан е различен Точно заради по-широкият смисъл щеше да е добре да изберат дума, като колос...щом държат да е от гръцки...
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|