|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 11:02 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
В 6-ти епизод на Magi разбрахме, че Morgiana е далечна предтеча на Back Canary. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) И двете са яки в краката и ритат лошо в бой, и двете имат ultrasonic scream. Въпреки последната екстра, вече трета серия шоуто ми е скучно. Освен това почти няма нормални диалози - всичко живо говори с декларации и лозунги. Синбад от анонса за следващата серия също не ми допада. Дроп.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 3:51 pm |
velush |
|
|
svenxxx Цитат: Трябва да избягваш анимета с жанр "шонен". Е, на това му се вика генерализация ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ...защото принципно харесвам шонени, като Nurarihyon no Mago, Gintama и Detective Conan (а има ли смисъл да споменавам за Mahou Sensei Negima?). Същите са пълни с речи и декларации, но или ми предлагат неща, които ме компенсират или не се взимат много на сериозно. Има го и обратното - Beelzebub не се взима на сериозно (тамън, като за мен!), но пък анимето му е толкова разводнено, че не става за гледане. Принципно заобикалям шоненските тупалки, но се надявах, че Magi с тези арабски мотиви ще предложи малко повече екшън/приключения от стандартните "С какво да запълним времето между битките? Не се сещам. Дай да повторим всичко казано за този герой!" Naruto-вщини и Bleach-щини. IceBreaker93, не разбрах какво смяташ за добре дошло в FMA, JoJo и Hunter-а.
Последна промяна velush на Сря Ное 14, 2012 5:21 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 4:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46206_1367095647.jpg) |
IceBreaker93 |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 13, 2011 4:59 pm Мнения: 1721 Местоположение: 5th circle of the hell
|
velush написа: svenxxx Цитат: Трябва да избягваш анимета с жанр "шонен". Е, на това му се вика генерализация ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ...защото принципно харесвам шонени, като Nurarihyon no Mago, Gintama и Detective Conan (а има ли смисъл да споменавам за Mahou Sensei Negima?). Същите са пълни с речи и декларации, но или ми предлагат неща, които ме компенсират или не се взимат много на сериозно. Има го и обратното - Beelzebub не се взима на сериозно (тамън, като за мен!), но пък анимето му е толкова разводнено, че не става за гледане. Принципно заобикалям шоненските тупалки, но се надявах, че Magi с тези арабски мотиви ще предложи малко повече екшън/приключения от стандартните "С какво да запълним времето между битките? Не се сещам. Дай да повторим всичко казано до сега по темата!" Naruto-вщини и Bleach-щини. IceBreaker93, не разбрах какво смяташ за добре дошло в FMA, JoJo и Hunter-а. Искам да кажа шонени като JoJo,FMA Brotherhood и HxH са добре дошли щото в горния пост пише,избягвай шонени а тези 3те са много добри не са типичните,побеждаваш босса а след няколко епизода идва по силен.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 7:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Недей чети мангата. Тя е ужасна! Само времето ще си загубиш. Виж как за 5 епизода едва си държеше очите отворени. Няма смисъл да се мъчиш. Дропвай и забравяй за случая Чудя се дали да не оставя да се насъберат 3-4 епизода ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Сега почва по-голяма арка и не ми се чакат епизодите...
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 7:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39384_1386792294.png) |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
По принцип последните години рядко излизат добри шонени, но Маги-то е сравнително добре в сравнение с другите, а и тия примери дето ги даде не са много точни. Например Nurarihyon no Mago първи сезон беше по-зле от Маги. Да, но пък във втори сезон беше доста по-добре, така че малко е рано да го дропваш. Може би в последствие ще се развие анимето, а? Има го и този вариант.
Общо взето Маги е шонен (типичен шонен, не като Gintama, което е повече пародия и се присмива на типичните шонени или пък Детектив Конан, което си е чисто детективско аниме и по-скоро шонен е допълнителен елемент към анимето) и трябва да си привикнал към типичните шонени, за да го оцениш. Тоест - такива клиширани изрази от типа "Аз ще постигна еди-какво-си" трябва да не те дразнят. Абе общо взето анимета, които имат основен жанр "шонен" и идеята е анимето да си е чист шонен, трябва да ги избягваш. Не мисля, че точно Маги е за дроп, защото от доста време не съм виждал свястно шонен аниме и не е толкова зле, колкото го описваш.
Всъщност даже Маги успява да привлече вниманието на зрителя и да те накара да чакаш следващия епизод, а не да ти е безразлично.
![Изображение](http://i.imgur.com/Qk8bM9N.png) Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 7:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8492_1538686303.gif) |
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
^ Ама ти въобще обясняваш ли си какво точно означава някое заглавие да е "шоунен"? ![:baby:](./images/smilies/baby.gif) Защото... нали се сещаш, т'ва не е жанр... т'ва е аудиторията, към която е предназначено(на която се очаква най-много да допадне). Т'ва, че имаш някаква изградена "обща представа" за това както би трябвало да представлява, не означава, че то трябва да е такова...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 8:00 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39384_1386792294.png) |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
dadaadda написа: ^ Ама ти въобще обясняваш ли си какво точно означава някое заглавие да е "шоунен"? ![:baby:](./images/smilies/baby.gif) Защото... нали се сещаш, т'ва не е жанр... т'ва е аудиторията, към която е предназначено(на която се очаква най-много да допадне). Т'ва, че имаш някаква изградена "обща представа" за това както би трябвало да представлява, не означава, че то трябва да е такова... Окей, значи в MAL ме подлъгват, че е жанр. Да предположим, че е категория, което ще е по-вярно. Точно затова Гинтама не е толкова шоненско, защото има доста неща, които не са много-много за деца и аудиторията, за която се отнася шонен.
![Изображение](http://i.imgur.com/Qk8bM9N.png) Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Ное 15, 2012 2:08 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=10285_1391302947.png) |
Whisper |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Май 26, 2007 3:24 pm Мнения: 1365 Местоположение: Wonderland Състояние: Potatoes Допълнително: I'm gonna be an unicorn.
|
*A* I approve <3 Искаше ми се още screentime за тая; ама се надявам по-нататък <3 Other from that; this dood really likes big boobsl
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Magi: The Labyrinth of Magic (есен 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Ное 15, 2012 11:00 am |
velush |
|
|
faye Цитат: Недей чети мангата. Тук не разбрах иронично ли беше изказването или сериозно. Принципно ми стана интересно заради сетинга. Може в мангата на Magi да го има това, което не ми достига в анимето. svenxxx Цитат: тия примери дето ги даде не са много точни. Примерите за мен бяха правилни, защото описваха какви различни неща се срещат под шапката на шонените, но като не ти харесват, мога да напиша и други. Де да знам...Soul Eater, MAR, Heroman, InuYasha и Project BLUE Chikyuu SOS. Тези могат ли да минат за достатъчно чисти? Цитат: Например Nurarihyon no Mago първи сезон беше по-зле от Маги. Ми примерно пък мен първият на Nurarihyon no Mago ме кефеше много повече, отколкото Magi в момента. Да имаше проблеми със сезона, но мисля че те идваха от объркан график и разни други организационни неуредици.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|