Дата и час: Сря Фев 19, 2025 7:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Tiger & Bunny (Пролет 2011)
МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 4:17 pm 
Аватар

Цитат:
не можеш да ме виниш

Не те виня, де...просто демонстрирам, колко подвеждаща и даваща фалшива надежда :( може да е употребата на тези думи...та и затова на вярвам много на "официална информация".
Примерно колко вряна беше информацията че вторият сезон на Last Exile ще се развива в различен свят - николко, беше си sequel.

Ами troll-щината, която минава за рекламна кампания на Gintama?

Принципно винаги съм настроен скептично към филмите по сериали.
За Tiger & Bunny имах надежди, защото примерно Gundam 00 пак на Sunrise си преработиха cancel-натият трети сезон във филм.
Явно тук е съвсем друго.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 4:24 pm 
Аватар

'Ми... сам си отговори на неказания въпрос: SUNRISE :lol: *insert trollface here* Виж, големият уй е при t&b, Gintama поне има манга, която да четеш. А надеждата умира последна са казали някога и все тая какви информации и зарибявки ти пускат, така или иначе като те гледам не вярваш на никакви източници. Следователно каквото и да бяха казали, все щеше да се молиш филмът да е sequel :lol: Аз пък все се моля, че накрая ще получим второ TV. Искам да видя повече от Yuri.

Иначе като заговорихме в другата тема за HnK, трябва да те хвана да го гледаш. И без това едва ли си имаш по-добра работа от това да риуочваш стари неща, докато чакаш да завали дъжд в пустинята откъм качествени анимута, дето е в момента. In that line of thoughts, трябва да те хвана и JoJo да гледаш, нищо че се дърпаш като млада булка пред първа брачна нощ.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 4:33 pm 
Аватар

Цитат:
все щеше да се молиш филмът да е sequel

Всъщност аз се молех за prequel...защото се казва The Beginning...

HnK - пак не съобразявам (мързи ме да търся съвпадение), какво е това?

JoJo - няма да е тази година.

Цитат:
докато чакаш да завали дъжд в пустинята откъм качествени анимута

Всъщност имам идеи за Legend of the Galactic Heroes...към 100 + 50 серии...но ме мързи да търся дисковете (някъде в килера)...а и не е на Sunrise...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 4:43 pm 
Аватар

Huh? За какво пък ти е prequel? Те най-важните неща, които имаха да ги казват за Kotetsu и Barnaby ги казаха вече. И лайк... половината аниме беше ретроспекция и поне 100 пъти даваха оная сцена с как му беше името на оня затворника и родителите на Barnaby.
Или искаш малко повече hot action от стария wairdo taiga?
Изображение
velush написа:
HnK - пак не съобразявам (мързи ме да търся съвпадение), какво е това?

...Hokuto no Ken (~.~`) a.k.a. Fist of the North Star TV 108 eps

velush написа:
JoJo - няма да е тази година.

persistent guy

разбира се това няма да ми пречи да ти натяквам да го гледаш при всеки удобен случай

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 5:25 pm 
Аватар

Цитат:
Те най-важните неща, които имаха да ги казват за Kotetsu и Barnaby ги казаха вече.

По тази логика няма нужда и от Fate/Zero...а то е единственото нещо, което ме кефи истински във Fate поредицата.

Цитат:
Или искаш малко повече hot action от стария wairdo taiga?

Дъъъ...както и евентуално с всички останали...без Заяка, който все пак е новак.

Запознаването между всички, първите дразги между тях, някой ретро герой, който изпада от рейтингите, издънки и скандали в стил reality show, опити за конкуренция от други ТВ канали и пр. и пр. Възможностите са безкрайни.

Цитат:
Hokuto no Ken (~.~`) a.k.a. Fist of the North Star TV 108 eps

Nope.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 5:33 pm 
Аватар

Да, възможностите са безкрайни, но интригата ще е малка, направо нищожна на база на това, което ни показаха в TV-то. Не искам да гледам downgrade на това шоу ако ще се пуска нов материал. Колкото до Fate, всичи работи на TYPE MOON си струва да се минат като visual novel-и, а не да се гледат като анимета. За това и по-скоро ще си прережа вените с тъпа вилица, отколкото да гледам който и да било Fate, въпреки че им е най-успешния проект като аниме. Даже на база сравнение Tsukihime и анимето Tsukihime е сравнително добре. Изобщо колкото по-малко правиш грешката да гледаш аниму, правено по игра, толкова по-добре (с малки изключения, разбира се, които потвърждават правилото). Още повече ако е VN.
Докато в t&b не е съвсем същото, имайки предвид че е original.
И сравнението ти е неточно откъм гледна точка на source material-a.
velush написа:
Nope.

yes, f* you too

Последна промяна Belgarion на Вто Мар 05, 2013 6:20 pm, променена общо 1 път
Reason: :3

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 6:11 pm 
Аватар

Цитат:
но интригата ще е малка

Но върши по-добра работа за 90 минутно филмче правено за доизстискване парите на феновете...отколкото recap...

Цитат:
всичи работи на TYPE MOON си струва да се минат като visual novel-и, а не да се гледат като анимета

Това няма да стане. Нямам нито времето, нито техниката.

Цитат:
по-скоро ще си прережа вените с тъпа вилица

Ми и аз си мислех така, но във F/Z видях такава анимация, каквато и най-великата VN нямаше да ми извади. :lol:

Цитат:
И сравнението ти е неточно откъм гледна точка на source material-a.

Сравнението си беше точно за моята гледна точка.

Ти ако искаш сравнявай само VN-овете на F/SN и F/Z, пак трябва да се получи същото.

Ако пък и това звучи неясно - ето един популярен комикс Batman Year One, който казва интересни неща за Batman, дори след стотици пъти предъвкваните, пренаписваните и retcon-ваните основи на историята.

Хрумна ми и чист аниме пример...пак със Zero - Macross Zero. Информацията в него за Focker е излишна спрямо това, че знаем как загива в Macross...което не пречи да издемонстрират още веднъж колко bad ass е.

Цитат:
yes, fuck you too

Пффф...сякаш ти си му сценарист, продуцент или продаваше дискове със сериите...какво пък толкова ти пука?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 6:23 pm 
Аватар

velush написа:
правено за доизстискване парите на феновете...отколкото recap...

Ти щото си плащаш за тях, нали? :lol: С'а кажи, Blu-ray диска на Tiger & Bunny ли си купи от амазон?

velush написа:
Това няма да стане. Нямам нито времето, нито техниката.

Това беше евфемизъм за "нямам ЖЕЛАНИЕТО", нали? Понеже за да играеш VN не се изисиква кой знае каква техника, освен да натискаш лявата и дясната стрелка на клавиатурата и Enter/Esc.

velush написа:
Ми и аз си мислех така, но във F/Z видях такава анимация, каквато и най-великата VN нямаше да ми извади. :lol:

Интересно е как знаеш, след като въобще не си ги пипвал тия VN-ове.

velush написа:
Пффф...сякаш ти си му сценарист, продуцент или продаваше дискове със сериите...какво пък толкова ти пука?

Далеч съм от мисълта, че това да съм му сценарист или продуцент или да продавам дисковете щеше да те убеди да го гледаш :lol: Защо, лошо ли е да те карам да го гледаш?

Не, не ми отговаряй, it's already getting too irrelevant to the topic (не че е за първи път).

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 05, 2013 7:11 pm 
Аватар

Цитат:
С'а кажи, Blu-ray диска

Говорех с каква цел и амбиция е правено заглавието...това, че аз не плащам да го гледам, няма нищо общо...

Цитат:
освен да натискаш лявата и дясната стрелка на клавиатурата и Enter/Esc

Дори не знам за каква платформа ги има и преведени ли са...евентуалната портната за PC, преведена и неоптимизирана бозица, ще тръгне на вярната ми щайгица...

Цитат:
Интересно е как знаеш, след като въобще не си ги пипвал тия VN-ове.

Най-лесно е да намеря shot или клипче от геймплея в you tube, нали?
Е, това което съм виждал не ме впечатлява много, а за сравнение с анимето и дума не може да става.

Цитат:
лошо ли е да те карам да го гледаш?

Лошо - не.
Безпредметно - да.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 9:56 am 
Аватар

Май мистейк...видял съм кадрите от рекапа на филма, не от рекламата за втория филм...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 10:35 am 
Аватар

^ Double posting, report :arrow:

Иначе има много общо това дали плащаш или не, за да гледаш заглавието :lol: Най-вече общо има това доколко си склонен да се разделиш с интересите си или с портфейла си. Но това вече е тема за друга дискусия. Ако на мен например ми се налагаше да плащам за тия неща, I'd think twice before going to the theater to watch something which is a recap of the original series I already watched on TV. Even if it's Sunrise.
Besides, филмът не е просто recap на първите 2 епа, а е polish-нат и има вкарани нови сцени м/у първите два епа.

Честно казано не ми звучи наполовина зле, имайки предвид колко от нищото започна първия епизод. Още повече, че първия път, когато ми го пуснаха, си нямах и на идея за какво става въпрос в това аниму, а заглавието по никакъв начин не говори нищо за синопсиса. (- Hey, wanna watch "Tiger&Bunny"? - What's it about? - Well uuuh... well it's something I wanted to check up on for some time now, so I'll just dl the first two episodes.)

Колкото до HnK, защо да е безпредметно? HnK ми е all-time любимото аниму, нормално е да карам хората да го гледат. Ако ще и хората да са 35-40+ годишни чичаги, които предпочитат да гледат loli задници във Vividred Operation, отколкото GAR (което е до някъде разбираемо).

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:11 am 
Аватар

Цитат:
защо да е безпредметно

Защото не е моя тип заглавие - тупалка, антиутопично, бродене из някакви еднообразни пустини, драма избушена на 11, дърта нискобюджета и ръчно рисувана графика и 100+ серии!!!
Че какво толкова интересно може да ми каже тупалка в 100 серии?

Това, че на теб ти е любимо, не ме облагодетелства по никакъв начин. Ти явно си падаш по такива неща.

За разлика от Tiger & Bunny, което е точно моя тип - mecha и sci-fi елементи, комплексни и красиво нарисувани фонове, страхотна анимация, интересно замислени боеве, приключенски елементи, детективско разследване, корпоративни конспирации, нетипични супергерои и т.н. и т.н.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 06, 2013 11:31 am 
Аватар

То няма място за сравнение между него и t&b изобщо. Най-малкото, че са от две различни хилядолетия. В смисъл, радвам се за твоите типове и т.н., a то в Tiger & Bunny нетипични супергерои толкова нямаше. Направо с тия костюми и пауъри дето вадеха, си бяха чисто взаимствани от американските супергерои :confused:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 11, 2014 11:17 pm 
Аватар

Хаха. Това аниме го гледах под око известно време, но нали ми го препоръчаха, почнах го и то какво се оказа. :lol:
Смятах да го влача на отделни епизоди всяка вечер бавничко докато го изглеждам - ами, отиде на едно сядане.
Даже в по-късните епизоди, най-вече 11-22, дори не мръднах да отида да ям.

Котетсу и отношенията му със Заека определено бяха сърцето на анимето. Ако не бяха тези двамата изградени като
герои по този начин може би нямаше да го продължа, но ми хареса как развиха и всички останали от второстепенните.
Всъщност, ако не беше Котетсу нямаше да ми е и на половина толкова интересно - всичките му проблеми в анимето
бяха направо грандиозни. Отдавна не съм харесвала главния герой толкова много.

Иначе анимето е абсолютно забавно в това как е вписало всяко клише за супергероите с някакви тематики в японското
общество, като конфликът между работата и семейството и напредването на възрастта. :D Много бялскаво, много екшън,
ама беше направено чаровно и си имаше всичко. :D

Искаше ми се да ни бяха дали и малко повече за Лунатикът, но не се оплаквам, че го оставиха да продължава без героите
да научат за самоличността му. И имам няколко резерви за края, където избраха лесния път и ни дадоха стандартното "1 година по-късно", където въпреки решението си да приеме изчезването на силите си и да бъде откровен за това, Котетсу
се върна да бъде герой. Щеше да е доста по-интересно решение да го бяха оставили с дъщерята и да продължи да бъде
mentor figure на действащите герой, но и така не беше чак толкова зле.

Филмът: добави разни сцени и една цяла нова битка, но не беше продължение за съжаление. А ми се искаше да бяха
вързали по някакъв начин този край дето му сложиха на ТВ-то. Дано вторият филм, когато излезе да покрие поне
малко тази идея.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 12, 2014 12:16 am 
Аватар

Ми чакаме превода на втория филм.
ТВ-то с това лого на Уроборос завърши точно с "Очаквайте продължение!".

Доколкото знам на Сънрайз не и се занимавало с развиване на концепцията, парите анимето си ги е избило с печалба.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]