Дата и час: Сря Фев 19, 2025 6:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: <~> Cowboy Bebop <~> (пролет 1998)
МнениеПубликувано на: Нед Юли 24, 2011 8:28 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Спойлери се маркират само на 1ва страница на темата, оттам насетне е по желание ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 24, 2011 8:36 pm 
Аватар

Бел мисля,че той го е видял на друго място не във форума,щото не вярвам да тръгне да чете темата без да го е догледал.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 24, 2011 9:04 pm 
Аватар

Питах гугъл, излезе ми някакъв чужд форум, втория пост (който беше първия отговор, и то на върос, който задава човек, който очевидно не е изгледал докрай) - спойлер, без предупреждение.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 25, 2011 1:50 pm 
Аватар

Аз пък се наспойлих от една компилация animes in 5 seconds. Пак се просълзих на финала. ТОЛКОВА е гениално.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 12:18 am 
Аватар
TokiSubs

Божеее, толкова ревюта изчетох, толкова похвали, толкова неща и тръгнах да го гледам.

Анимето си имаше стил, чар, музиката беше невероятна, но само толкова. Историята не беше нищо особено. Даже бих казал доста безразлична на моменти и скучна. Някои епизоди ги гледах с големи мъки... направо ме досърбяваха ръцете, докато изгледам някой от епизодите.

Добре, че към края анимето взе да става доста интересно, иначе не знам как щях да го изтърпя до самия край. И вече края беше невероятно добър. Но въпреки това, очаквах накрая да има по-дълга битка, а то к'во беше? Две размахвания на 1 меч, 5-6 изстрела с един патлак и толкоз. :lol: Ама пак добре се получи.

Общо взето силата на анимето беше музиката, краят и стилът му - всичко друго беше слаба работа. Не си заслужава всичката тая хвалба. Според мен е надценено това аниме.

Крайната оценка на анимето би ми била 7/10, но заради добрия край, давам 8/10. При мен едно аниме има ли добър край, оценката му скача с една единица, съответно, и ако е лош края, личната ми оценка за анимето пада с една единица.

Това е. Не мога да му дам повече.

See you space cowboy...

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 3:07 pm 
Аватар
Sky King

Имай в предвид, че винаги трябва да слагаш анимето в контекста на периода, когато е направено... в момента в който излиза каубоя има много малко подобни нему Sci-Fy анимета...

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 3:26 pm 
Аватар
TokiSubs

Виж, за това няма как да споря. За времето си анимето е било велико, но в момента е нищо особено.

Това, разбира се, го прави класика, но ако го гледаш в днешно време, няма да ти направи кой знае какви впечатления.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 3:51 pm 
Аватар

:lol:

Класика означава че колкото и години след излизането му да го гледаш, винаги да е толкова добро както когато е излезнало. Тоест да не остарява по какъвто и да е начин.

И Каубоя не само преди, но и сега няма истински аналог. svenxxx според мен тебе главно не ти е харесало защото не харесваш епизодични анимета. Няма нищо лошо в това. Ама Бебопа е аниме от такъв калибър, че е смешно да се говори че му е слаба историята. Не само тази около Спайк, а въобще. Толкова много мотиви, референси към филми, жанрове и стилове са преплетени във всеки епизод че, както казах, няма аналог, нито в аниметата, нито където и да било.

И пак казвам, няма нищо лошо в това да не ти харесва. Просто да обясня какво е класика и защо Каубоя е истинска такава.

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 4:12 pm 
Аватар

Bebop-a си е екстра ве. Едно от първите Анимета които гледах и ще остане вънаги в съзнанието ми xD Сюжета си го бива, както и арта... Не е нужно Анимето да има арт като този в днешно време, че да ти хареса. Cowboy Bebop си е класика

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 4:16 pm 
Аватар
TokiSubs

Да. На мен не ми харесаха епизодите така да са без връзка по между си, а и не наблягаха много на историята на персонажите, а само на различни мисии. Е, накрая по-наблегнаха на личната история на персонажите, но само тогава.

Реално анимето си заслужава да се гледа, но на мен лично не ми хареса толкова много, колкото го хвалят.

п.п. Обаче ОСТ-то го признавам! Много е добро!

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 4:25 pm 
Аватар

Да, до вкус е. Аз пък не харесвам истории тип coming of age или подобни. Винаги съм го смятал за огромна глупост по ревюта специално да говорят за character growth/development, и да намаляват един вид крайната оценка/мнение за анимето ако липсват. Винаги ми е било по-интересно вече изградени персонажи с нравове които не търпят промяна през изсторията да гледам как се справят със ситоациите в които са показани. Точно като в Бибоп-а.

МнениеПубликувано на: Вто Дек 13, 2011 2:11 am 
Аватар

Да драсна и аз част от мойте си възгледи.
Анимето е... невероятно.
Стилът ми хареса - падам си малко ретро просто; структурата - както я обичам - плескат ни някакви хора нейде си - запознавайте се с тях и съответно (в последните епизоди) вече започва да става "по-сериозно".
Героите са чудесно представени и човек ,направо, ако може така да се каже - ги заобичва.
Малките истории си ме грабваха и оставиха хубав "финал" (добре де, с вино трудно ще го сравня, колкото и да ми се иска :lol: ).

Който не го е гледал - give it a SHOT :lol:

ПП. много е късно и много не съм спал, но дано коментарът е смислен :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2018 12:09 am 
Аватар

Реших да му дръпна още един rewatch, защото по случайност набарах добра версия (последно беше DVD версия, където определено имаше проблеми с някои сцени - май се бяха опитали да оправят анимационни грешки ги бяха намазали още повече или нещо такова). Друг плюс е, че това е един от най-добрите преводи на които съм попадал.
Сега вече с малко повече аниме опит съм изненадан да открия, колко много заимства от Lupin III-ти: Спайк и Джет са абсолютни Люпен и Джиген (пък Фей в някои моменти е Фуджико, но това относително рядко), а също и от Gundam: повечето sci-fi локации (примерно вътрешността на града в астероидния пояс), космически битки и механичен дизайн силно лъхат на OVA-тата на тема UC.
Като усещането първо да си гледал GITS, да се върнеш на Patlabor и после отново да гледаш GITS, виждайки еволюцията на визуалните изразни средства.
Стигнах до трети епизод - Фей е нарисувана и анимирана отвратително - драстично се различава от всичко останало. Помня, че нататък се оправяше и това е от малкото издънки в проекта, заедно с понякога лошо вмъкнатото 3D CGI.

В някоя от безбройните dub vs sub теми четох, как никой не харесвал японския глас на Фей Валънтайн. Тези хора са идиоти. Първо Megumi Hayashibara е страхотна актриса, а това и е една от най-добрите роли. Второ предполагам, че тъпанарите очакват героинята да е някаква долнопробна курва, пък тя не е. Само понякога се преструва, като част от поредната измама.

На този преглед забелязвам, колко изкуствено нагласени са някои събитията, за да се случат определени развития. Лошо няма, защото спектакълът е първокласен.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2018 11:16 am 
Аватар

velush написа:
Реших да му дръпна още един rewatch, защото по случайност набарах добра версия (последно беше DVD версия, където определено имаше проблеми с някои сцени - май се бяха опитали да оправят анимационни грешки ги бяха намазали още повече или нещо такова). Друг плюс е, че това е един от най-добрите преводи на които съм попадал.

gib link pls

МнениеПубликувано на: Сря Авг 15, 2018 8:50 am 
Аватар

Понеже не харесвам особено десетата серия на Cowboy Bebop за разнообразие си я пуснах с френския дублаж и какво да ви...това де, чуя? Половината VA cast на Wakfu. :lol:
Определено проблемите с арта на Фей са само в 3-та серия.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]