|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 11:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Съб Ное 28, 2015 7:11 pm |
|
The Hollow Shrine |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Настигнах анимето. Впечатлението ми е не се е променило особено. Надявах се на по-съдържателни диалози или монолози, които да запълнят бавния пейс, но то всъщност си се оказа просто бавно, най-често. Ендинга е по-вълнуващ от повечето събития в епизодите. (So glorious tho...) Мистерията засега ми изглежда недостатъчно дълбока, не замесва достатъчен брой хора, около които да се завъртят други въпроси, освен що-годе единствения, който следваме от началото. Режисурата е страшно скучна и невпечатляваща откъм ъгли, рисунък и анимация(изключвам анимацията на ОП/ЕД). Можеше да компенсира липсващите неща. Като цяло Subete ga F ni Naru със сигурност е било по-добро в книжен вариант. Усещам, че нещо много съществено се е изгубило при прехода към визуална форма. Засега 7/10, дано финалните епизоди да донесат нещо по-интригуващо. Едит: Щях да споменавам ингриша в седми епизод. Да слушаш и да се възхищаваш. Женицата трябваше да е уж тая, дето иде от Америката и английският й е като майчин, та затова сенсея да се съобразява и да говори на нейния език, ама се оказа, че неговото произношение е по-добро... Поне в сравнение с "Аз съм спийкъра на Гугъл Транслейт и не ме е срам, че ми плащат за това".
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Пет Дек 04, 2015 8:35 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Е именно де велуше . Не знам защо нещо не успяваш да четеш между редовете на постовете ми...
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Съб Дек 05, 2015 10:57 am |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Какво скандално разкритие! Убиецът бил не кой друг, а самата Magata Shiki. Сега обаче остава отворен друг въпрос, чий е трупа (ако не е на въпросната дъщеря; или и дъщерята и майката носят едно и също име). А па с тия часовници избиха рибата
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Нед Дек 06, 2015 7:51 pm |
|
velush |
|
|
|
Най-накрая почнаха да анализират системата за сигурност...и пресяха тоновете сорс за 2 минути... А календарната сметка сметка можеше да си я направят с компютъра (има си готови библиотеки за това), а не да ползват Мое - човекът калкулатор. Авторът определено има само бегли познания за такива неща, като компютри, операционни системи и пр. То така може да се напише (или хакне) ОС-а, че да има дупки в сигурността и никой да не ги хване, дори при дълбок анализ...а не някакви прости инширети с часовника.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Пон Дек 14, 2015 11:28 am |
|
velush |
|
|
|
Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 10 - изясниха някои аспекти, обаче: - Кой би оставил затворник/психиатричен пациент сам да изгради компютърната система на затвора си? Ако е въпрос на влияние и подкупи, защо въобще не са я пуснали на свобода, а вместо нея да държат някоя невинна клошарка? - Вратичката в системата е прекалено елементарна и не дават достатъчно свобода за манипулации. Можеше така да се реализира, че да се възмони по-сложни трикове, които да позволят на Шики да се разхожда по целия остров (ако иска), без да я забележи/запише никой. - Според мен е невъзможно тя сама да е извършила раждането и да се е грижила за бебето. Това означава масова конспирация около сигурността - прекарване на гинеколог, асистенти, евентуално педиатър и пр. и пр. - Ако замисълът е почнал още преди 15 години, тове е абсурдно, защото на такъв ранен стадий на бременност едва ли е могло предварително да се знае пола на детето и дали ще прилича чак толкова на нея. Може би предположението на Сохей за 7 години е по-реално, но пак растежа на детето не е толкова предвидим. - Безумните глупости, които върши Шики хич не ми приличат на гениалност. Да беше толкова умна и манипулативна би организирала "инцидент" с родителите си (ако въобще са и пречели). Като глава на корпорация вече би имала пълна свобода (да си стои във виртуалния свят), а заместниците и да въртят досадната бюрокрацията и социалните ангажименти. Тази жена си е просто пълено куку, а не суперзлодей.
В крайна сметка - само безсмислените псевдофилософски монолози се отдават добре на шоуто. Иначе нито предлага интересни загадките, които накрая да се навързват в логично обяснение, нито предлага изграждане на интересни герои.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Пон Дек 14, 2015 11:47 am |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
velush написа: - Според мен е невъзможно тя сама да е извършила раждането и да се е грижила за бебето. Това означава масова конспирация около сигурността - прекарване на гинеколог, асистенти, евентуално педиатър и пр. и пр.
Това не е невъзможно. Преди да има sophisticated болнични заведения и медицински персонал, жените са раждали максимум с един човек помощник и то ако съобщят навреме. Циганките като раждат по 5-6-10 чавета, едва ли всеки път ходят до майчин дом за процедурата. Shiki е имала възможност докато трае бременноста й да си поиска по счупения телефон каквото иска да й се достави и да го замаскира между някакви други консумативи. Действително, звучи малко нереално да си роди бебето сама, да му среже правилно пъпната връв и да си изпере чаршафите, но нали все пак е ГЕНИЙ, she must have figured it out. Полът на бебето е щастлива случайност. Въпреки че има някакви уж интуитивни жени, дето разправят, че знаели пола на бебето си още преди лекаря да ги сканира. И нашата може да е от тия, толкова гениална, че даже е планирала, че ще има дъщеря Педиатър не й трябва, защото детето й расте в абсолютно стерилна обстановка и няма откъде и от какво да се разболее. Тук обаче сценарият навлиза в друг major plot hole: че в момента, в който дъщеря й излезе във външния свят, ще е способен да я убие и един lactobacillus. За останалите неща съм съгласна :Д
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Пон Дек 14, 2015 7:12 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: she must have figured it out Колкото и да е хинтелегетна-минтелегетна, не може да предвиди собствените си реакции при силни болки и хормонален дисбаланс. Та и трябва поне един човек, да и "бабува"...може би чичото, ако е достатъчно вещ по гинекологичните въпроси или може да се справи набързо с някой Dummy's Guide по темата. При раждане могат да се случат и разни усложнения (де да знам, заплитане в пъпната връв и т.н.). Дори да е щастлива случайност да ги няма, пак човек с нейния интелект би трябвало да е готов и за тях, не да залага на "Абе, то има жени дето са се оправили и сами". Цитат: Педиатър не й трябва, защото детето й расте в абсолютно стерилна обстановка Дори в идеална обстановка могат да възникнат случайни състояния или пък наследствени, за които може и да не знае. Да приемем, че се е самообучила (но ако питат мен без практика е изключено). Бая рехави са тези два момента...а биха били решени, ако вратичката в системата беше по-широка и позволяваше излизане/влизане от сградата в определени периоди (в зависимост от смените на целия персонала). - Лъжлива жива картина от камерите. - Лъжливи записи. - Системата за заключване да пропуска през вратите в определени случаи и да не вдига алармата.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Вто Дек 15, 2015 12:13 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
|
velush написа: Дори да е щастлива случайност да ги няма, пак човек с нейния интелект би трябвало да е готов и за тях, не да залага на "Абе, то има жени дето са се оправили и сами". Yeah, но не е невъзможно. velush написа: Дори в идеална обстановка могат да възникнат случайни състояния или пък наследствени, за които може и да не знае. Като изключим наследствените, които пак по някаква щастлива случайност не са се случили (а можеха и при кръвосмешение често се случват, заради сходните гени), реално нищо не я застрашава. Единствената възможност е храната или другите субсидии, които влизат отвън да са контаминирани.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015) Публикувано на: Вто Дек 15, 2015 1:38 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: при кръвосмешение Четох, че не било кръвосмешение. Шики била рода с жена му - т.е. с другия съучастник (макар че и тя е някакъв вид жертва), който с мълчанието си и помогна доста. Цитат: но не е невъзможно Аз и не казвам, че е напълно невъзможно, но си е лотария. Перфектното престъпление е това, което предвижда и заобикаля всички пречки (или има алтернативни разклонения, които да компенсират). Нищо не е пречило на автора да си измисли такова и с това да докаже гениалността на персонажа си. Сега не съм убеден в нея. Друго, което не ми хареса е, че при разговора със "сестрата" набиваха яко на реакциите и, а сцената на пристана беше подозрително развлачена. То бива хинтове, ама чак толкоз.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|