|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 5:16 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 26, 2014 11:07 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Shingeki no Bahamut: Genesis ep. 7 - пореден епизод, в който повечето от времето си повтарям "Бахти яката графика, бахти яката графика, бахти яката графика...". Най-много ми хареса моментът, когато всички се млатят, а 'наще ора седят около Амира и и се дзверят, как се тъпче. Готин беше и моментът, когато Велзевул каза "Акума дакара на!" (или нещо такова).
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Ное 28, 2014 8:03 pm |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
ЕП 1-5
За 5 епизода липсва какъвто и да е сюжет, или character development, което ме навежда на мисълта, че и от останалите 6 епизода няма какво да ми предложат. Demonrend-ът на Амира е интересен, но го виждам твърде рядко и малко. -drop
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 30, 2014 1:10 am |
velush |
|
|
Прав ти път любителю на сериозните сюжети и character development-ънтите, който ги търси в екшън приключенски анимета, които още от началото са очевиден колаж от всички жанрови заглави взети заедно. Само се чудя защо ти трябваха чак 5 серии. Същият извод можеше да направиш още във втора или трета.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 30, 2014 5:16 pm |
Воркан |
|
|
Toва че искат да си промотират играта не е оправдание. CCG с автоматични битки са таргет за 10 годишни. Ако заглавието беше от типа на Покемон, нямаше да имам проблем, ама да ми буташ таг high fantasy и action. На това няма как да се разберем.
Велуш не става въпрос за сериозен сюжет, а за сюжет изобщо.Мацката-демон пада от небето , станала ключ и иска да отиде да се види с майка си. С male lead положението е абсурдно. Wolf Girl има по-голяма индивидуалност от тези двамата взети заедно, а историята с бащите им, дело на петокласник. Лолито също няма причина да е там, но е тема която не искам да засягам. При положение че Tera и BnS имат loli class...
Относно 5-те епизода. Промених си политиката на дроп.Анимето не е противно,но не виждам смисъла да гледам още 6 епизода, като ще мога да видя най интересното в AMV за 3 мин.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 12:22 pm |
velush |
|
|
Добре де, никой не твърди, че историята е прекрасна, а че търсиш под вола теле. Още от самото начало, е ясно как историята е поредица от шарении и нищо повече. Цитат: CCG с автоматични битки са таргет за 10 годишни Не си прав. И ние беловласите старци имаме нужда от безмозъчен кютек с участието на мацки изглеждащи подозрително добре по къси гащи...като последното май не е много за 10-годиши...мисля, че почва да се проявява една-две години по-късно. Цитат: от типа на Покемон Къде в Покемон си видял толкова скъпа анимация? Цитат: да ми буташ таг high fantasy и action Ти нали сам имаш очи и мисловен процес малко зад тях? Можеш сам да си го сложиш този таг. Пък и не е като да са пълна лъжа (това high си го дописа ти сам) - действието е в свят с магии, а и доста се бият. Цитат: Toва че искат да си промотират играта не е оправдание. Става дума за игра с карти, сиреч в оригинала сюжет няма. Историята тук дори звучи, като подканване играчите сами да си съчиняват такава докато играят - фенфикъш микс от популярни заглавия.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 5:58 pm |
Воркан |
|
|
velush написа: Добре де, никой не твърди, че историята е прекрасна, а че търсиш под вола теле. Точно ти нямаш право да ми го казваш това. Цитат: Не си прав. И ние беловласите старци имаме нужда от безмозъчен кютек с участието на мацки изглеждащи подозрително добре по къси гащи...като последното май не е много за 10-годиши...мисля, че почва да се проявява една-две години по-късно. CCG- Collectible card game. Tук въобще не намесвах лолито. Цитат: Къде в Покемон си видял толкова скъпа анимация? Не съм говорил за анимация. Покемон не предтендира да е нещо което не е. Има си Rating: PG - Children което предполага липса на сюжет или character development. Цитат: Ти нали сам имаш очи и мисловен процес малко зад тях? Можеш сам да си го сложиш този таг. Пък и не е като да са пълна лъжа (това high си го дописа ти сам) - действието е в свят с магии, а и доста се бият. From AniDB: high fantasy - Generally a serious and epic story set in an invented world. The world may be more or less based on real world environments or history. Typical fantastical elements are usually dominating, such as elves, dwarves, magicians, invented languages, quests; just to name a few. Цитат: Става дума за игра с карти, сиреч в оригинала сюжет няма. Историята тук дори звучи, като подканване играчите сами да си съчиняват такава докато играят - фенфикъш микс от популярни заглавия. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Пробвах приложението и точно за това казвам, че не е оправдание.Щом всичко е до пари и не им се е занимавало от самото начало можеха да си опростят задачата и да не го раздават high and mighty. Разбира се това backfire-на жестоко и се наложи да има епизод 6.5 защото production desk-a e затънал в собствената си помия.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 6:39 pm |
velush |
|
|
Zavulon Цитат: CCG- Collectible card game. Ъъъ...не съм го написал като хората и после не съм забелязал... Исках да кажа две неща: 1. Всички имат нужда от безмозъчен екшън приключенски битки, които са правени за естетическа наслада, а не с цел реализъм. 2. Битките в анимето не са CCG с автоматични битки. Цитат: Tук въобще не намесвах лолито. Визирах Амира...лолито то още малко и съвсем ще се разпадне горкичкото...може дори да се каже, че е trope aversion. Цитат: Точно ти нямаш право да ми го казваш това. Имам, щото знам какво е крава ![:drunk:](./images/smilies/drunk.gif) . (И при кравите мирише зле, но в конските боксове е в пъти по-гадно дори от кочина.) Цитат: Не съм говорил за анимация. А тя е едно от малките качества за които Bahamut си заслужава...затова и трябва да говориш за нея. Цитат: PG - Children което предполага липса на сюжет или character development. Тук вече обиди силно всички детски класики от рода на книгите на Астрид Ленгрен, Ерих Кестнер и Марк Твен. За разлика съм гледал сейнени, които според теб трябва да преливат от интелигентност, но са най-тъпото нещо въобще. Възрастовата група не говори много за качеството. Да, на децата трябва са се представят малко по-прости за разбиране истории и концепции с оглед на знанията им, но да ги захранваш само с дебилизми, като Покемон е направо вредно (да не говорим, че възпитава и консуматоркси навици). Възрастните вече трябва да могат да правят разлика между "за забавление" и "сериозно"...май като гледам не правят... Цитат: From AniDB: high fantasy Да има такова нещо, като high fantasy, но не видях Bahamut-ът да са го отбелязали някъде като такова, освен чак на четвърто място в AniDB...и те може би коментират някакви елементи от него, а не цялото заглавие. Както вече казах, не можеш ли сам да съобразиш, че заглавието не се взима насериозно? Цитат: да не го раздават high and mighty Само на теб ти се струва, че го раздава high and mighty ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) .
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 7:42 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Цитат: Всички имат нужда от безмозъчен екшън приключенски битки, които са правени за естетическа наслада, а не с цел реализъм. Това си е едно към едно определението за SnK, бе брат. На него обаче не му даде шанс. Явно на тоя етап не си имал нужда от "безмозъчен екшън приключенски битки, които са правени за естетическа наслада, а не с цел реализъм". ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Цитат: Само на теб ти се струва, че го раздава high and mighty Това е вечният въпрос, нали? Даже датският принц не би могъл да отговори.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 7:52 pm |
Воркан |
|
|
Цитат: Имам, щото знам какво е крава ![:drunk:](./images/smilies/drunk.gif) . (И при кравите мирише зле, но в конските боксове е в пъти по-гадно дори от кочина.) Да ти имам и сравнението... В същия ред на мисли не зависи ли от стопанина ? Ако той не чисти лайната кой друг ? Цитат: Тук вече обиди силно всички детски класики от рода на книгите на Астрид Ленгрен, Ерих Кестнер и Марк Твен
Не е хубаво да използваш оксиморони. Не искам да засягам и темата с четенето, защото ще се отдалеча твърде много от основната. Цитат: За разлика съм гледал сейнени, които според теб трябва да преливат от интелигентност, но са най-тъпото нещо въобще. От значение е и кога си ги гледал. Ако материята не е лесно смилаема или емоционалното ти състояние не позволява, няма как да разбереш идеята.Ще ползвам за пример Пикник край пътя на братя Стругацки. Цитат: Покемон е направо вредно (да не говорим, че възпитава и консуматоркси навици). Всъщност идеята e уникална. Свят в който заробваш гадинки които да се бият до смърт за твое удоволстиве или да участваш в турнири подобни на гладиаторски битки, също като робите в Рим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|