|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 6:14 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Сеп 17, 2009 6:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23114_1344887526.jpg) |
Johnny Cage |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
|
Братле, анимето е от 98 година. Минали са 11 години от тогава, щом до сега не е излязло, надали сега ще направят. Но иначе, има лъч надежда Цитат: Rumours of a second anime adaptation of epic slashing things manga Berserk have been swirling for some time, and now some supposed images of the anime have surfaced, said to be a Studio Studio 4°C project. Ето и гореспоменатите кадри: Източник: sankakucomplex
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 2:11 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2450_1492109112.png) |
Super_Beast |
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Light- написа: защото онея нали го заклещиха онея когато слезе долу грифит и се каска ама после нали наркая показват че е жив искам да кажа че не дават как оцелява .. ОК...да знаеш че те разбрах Хвани мангата да я четеш отначало,има много повече неща в нея.
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 5:05 pm |
![Аватар](http://i59.photobucket.com/albums/g294/triviumrull/Profiles/ChaozAvatzz.jpg) |
Karibdus |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
WrathOfGod написа: Защото не си чел мангата. точно заради това анимето не е нищо сравнение с мангата !
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 30, 2009 4:32 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6528_1515365020.png) |
Wind_Falcon |
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Току що изгледах анимето. Преди да го почна бях изчел 1вите 3 волюма и на мангата.
Първите 5 епа са скучни, но натам става добро. Отдавна не бях гледал аниме което да ме зариби по такъв начин. И Гътс беше много добре развит, плавно и реалистично, един от най-добрите керъктър дивелъпменти които съм гледал в аниме. Финала беше просто брутален. И арта ми хареса много. Доста е положено в него макар да има и изцепки. Също така много ми хареса че използват обикновени рисунки (не анимации) в някои сцени (което предполагам е защото са нямали бюджет). В днешно време това не може да се види и за това ми хареса. Музиката също беше много добра. Честно казано първите 3 волюма на мангата не ми харесаха сами по себе си, но после като ги завързаха стана добре. Сега и мангата ще я почвам откъдето свършва анимето.
За Грифит на кратко - това което беше показано в анимето и по точно думите на Гътс когато Грифит го питаше дали го мисли за dreadful (според субтитрите на a4e, не се наемам да превеждам) са много верни. За какво живеем в този живот? Ако имаме цел, то ако не я постигнем ще бъде ли пълноценен живота ни? Как всъщност се живее пълноценно? И тука всеки сам трябва да си реши. Гътс му каза - като имаш мечта (и то не каква да е, Грифит е на практика само и единствено една мечта) прави всичко за нея (много верни думи в онзи момент). И той направи това.
И после Миура го прееба като персонаж като го направи "evil" само за да го хейтиме в червата.
Погледнато по отгоре, Грифит всъщност е герой който е в мангата/анимето само и единствено за да изгражда Гътс. И развитието на Гътс от Грифит започва най-видно от подочутия разговор с принцесата за това какъв човек смята Грифит за приятел. И тези думи се виждат развити в Гътс в началото на мангата, където Гътс сам видя каква ще му е съдбата - Ад, той продължава да се бие, да размахва меча си само и единствено за себе си. Или натам може да не е така, но не съм чел мангата още.
Последна промяна Wind_Falcon на Чет Май 20, 2021 5:29 pm, променена общо 4 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Апр 15, 2010 9:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26198_1405773525.jpg) |
Baldur |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Започни да я четеш. По-добра манга няма. Няма да слушаш хората, дето ти говорят "мъдрости", защото не е важно колко си гледал/чел а какво си гледал/чел. После става още по-интересно. Отначало леко ще те издразни образа на феята, но това е единственият комедиен образ в тази тежка история за отмъщение. Ясно е вече, че съдбите на Гътс и Грифит са свързани завинаги. Истинската история започва след като Гътс и Какса се спасяват от Ада. Няма да ти казвам как за да не ти разваля кефа. Просто по-късно приключението става още по-кърваво и с още поне 10 действащи главни песонажа, като никой не е в тежест. От секс култове, до намесата на Ватикана, и още тонове демони. И всичко все пак е толкова човешко, че човек в един момент започва да се чуди как една проста манга може да ти разкрие толкова за човешката психика и за живота въобще.
Нови серии ще има. Но за да се избегне това, което стана с първия сезон (тогава нямаше достатъчно манга, също като Claymore например което, може да се каже му е духовно продължение, но с по-тъп сюжет) хората, държащи правата за екранизиране, споменаха, че докато историята на приключи няма да се започне работа по нов сезон.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: >> Berserk (1998) << ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Апр 15, 2010 9:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6528_1515365020.png) |
Wind_Falcon |
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Мангата я прочетох докадето е стигнала преди месеци. А мангата със скороста която се издава в момента продължение на анимето на очакваме най-рано след 20 години
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|