Дата и час: Пет Фев 14, 2025 6:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 28 [ 415 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: >> Berserk (1998) <<
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 12:25 pm 
Аватар

омг англииско аудио. смо като чуя гътс къф стероиден маняк е и ми се драйфа.
тва че в анимето няма толкоз blood, gore, blood and gore си е чисто и просто поради евтината анимация.самата манга променя характера си на няколко пъти.
1вите чаптери с черния войн са си яко blood&gore ама това си им е и идеята.
това са последствията от арката по която е анимето. ако ще сравнявате мангата с анимето поне сравнявайте едни и същи глави.
и мене анимето много си ме кефи ама golden age арката сравнена с анимето просто е по-богата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 5:57 pm 
Аватар

анимето не е лошо а лошо е направено отначало убива някъф демон после почва за ястребите и таман го убиват и свършва и после показват че е жив кое как е станало но коммент ! чува ли се за ремаке или продължение ?!

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 6:12 pm 
Аватар

Братле, анимето е от 98 година.
Минали са 11 години от тогава, щом до сега не е излязло, надали сега ще направят.

Но иначе, има лъч надежда :arrow:

Цитат:
Rumours of a second anime adaptation of epic slashing things manga Berserk have been swirling for some time, and now some supposed images of the anime have surfaced, said to be a Studio Studio 4°C project.

Ето и гореспоменатите кадри:

Източник: sankakucomplex

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 6:52 pm 
Аватар

анимето просто е епик :thumb: ! дано да го преведат според мен има голям шанс наистина 11 години но очакваи неочакваното може само да се молим ... :roll: просто нямам търпение да се продължи анимето защото е много много епик :thumb:

Последна промяна Kudrokoska на Чет Сеп 17, 2009 7:38 pm, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горния пост.

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 10:16 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Light- написа:
и таман го убиват

Що пък реши, че го убиват? 0_о

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 10:23 pm 
Аватар

Щото явно не е схванал анимето. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 11:57 pm 
Аватар

защото онея нали го заклещиха онея когато слезе долу грифит и се каска ама после нали наркая показват че е жив искам да кажа че не дават как оцелява ..

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:23 am 
Аватар

Защото не си чел мангата.

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 2:11 am 
Аватар

Light- написа:
защото онея нали го заклещиха онея когато слезе долу грифит и се каска ама после нали наркая показват че е жив искам да кажа че не дават как оцелява ..

ОК...да знаеш че те разбрах :lol:
Хвани мангата да я четеш отначало,има много повече неща в нея. :arrow:

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 5:05 pm 
Аватар

WrathOfGod написа:
Защото не си чел мангата.

точно заради това анимето не е нищо сравнение с мангата !

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 4:32 pm 
Аватар

Току що изгледах анимето. Преди да го почна бях изчел 1вите 3 волюма и на мангата.

Първите 5 епа са скучни, но натам става добро. Отдавна не бях гледал аниме което да ме зариби по такъв начин. И Гътс беше много добре развит, плавно и реалистично, един от най-добрите керъктър дивелъпменти които съм гледал в аниме. Финала беше просто брутален. И арта ми хареса много. Доста е положено в него макар да има и изцепки. Също така много ми хареса че използват обикновени рисунки (не анимации) в някои сцени (което предполагам е защото са нямали бюджет). В днешно време това не може да се види и за това ми хареса. Музиката също беше много добра.

Честно казано първите 3 волюма на мангата не ми харесаха сами по себе си, но после като ги завързаха стана добре. Сега и мангата ще я почвам откъдето свършва анимето.

За Грифит на кратко - това което беше показано в анимето и по точно думите на Гътс когато Грифит го питаше дали го мисли за dreadful (според субтитрите на a4e, не се наемам да превеждам) са много верни. За какво живеем в този живот? Ако имаме цел, то ако не я постигнем ще бъде ли пълноценен живота ни? Как всъщност се живее пълноценно? И тука всеки сам трябва да си реши. Гътс му каза - като имаш мечта (и то не каква да е, Грифит е на практика само и единствено една мечта) прави всичко за нея (много верни думи в онзи момент). И той направи това.

И после Миура го прееба като персонаж като го направи "evil" само за да го хейтиме в червата.

Погледнато по отгоре, Грифит всъщност е герой който е в мангата/анимето само и единствено за да изгражда Гътс. И развитието на Гътс от Грифит започва най-видно от подочутия разговор с принцесата за това какъв човек смята Грифит за приятел. И тези думи се виждат развити в Гътс в началото на мангата, където Гътс сам видя каква ще му е съдбата - Ад, той продължава да се бие, да размахва меча си само и единствено за себе си. Или натам може да не е така, но не съм чел мангата още.

Последна промяна Wind_Falcon на Чет Май 20, 2021 5:29 pm, променена общо 4 пъти

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 9:35 pm 
Аватар

Започни да я четеш. По-добра манга няма. Няма да слушаш хората, дето ти говорят "мъдрости", защото не е важно колко си гледал/чел а какво си гледал/чел. После става още по-интересно. Отначало леко ще те издразни образа на феята, но това е единственият комедиен образ в тази тежка история за отмъщение. Ясно е вече, че съдбите на Гътс и Грифит са свързани завинаги. Истинската история започва след като Гътс и Какса се спасяват от Ада. Няма да ти казвам как за да не ти разваля кефа. Просто по-късно приключението става още по-кърваво и с още поне 10 действащи главни песонажа, като никой не е в тежест. От секс култове, до намесата на Ватикана, и още тонове демони. И всичко все пак е толкова човешко, че човек в един момент започва да се чуди как една проста манга може да ти разкрие толкова за човешката психика и за живота въобще.

Нови серии ще има. Но за да се избегне това, което стана с първия сезон (тогава нямаше достатъчно манга, също като Claymore например което, може да се каже му е духовно продължение, но с по-тъп сюжет) хората, държащи правата за екранизиране, споменаха, че докато историята на приключи няма да се започне работа по нов сезон.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 9:55 pm 
Аватар

Мангата я прочетох докадето е стигнала преди месеци.

А мангата със скороста която се издава в момента продължение на анимето на очакваме най-рано след 20 години :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Апр 17, 2010 11:12 pm 
Аватар

Първият ми братовчед беше на 15 години, когато за първи път пуснаха "Vampire Hunter D" на пиратски касети в България в началото на 90-те. Беше го яд, че не можеше дас и намери романите и го беше яд, че времето минаваше, но втора част на филма нямаше. Когато за първи път си купил компютър през 2001-ва, първото нещо, което направил бе да си изтегли "Bloodlust". След като го гледа два пъти един след друг разбрал, че чакането си е заслужавало.

Демек нека си чакаме. За добрите истории се изисква време. Като че ли като не излезе нова глава света ще свърши. Като му дойде времето ще видим дали най-после белязания ще убие Грифит. И дали ще има аниме. Но обикновено японците каквото обещаят го правят.

МнениеПубликувано на: Нед Апр 18, 2010 1:41 am 
Аватар

разглеждам си плакатите на новите анимета в общи дискусии .... и ги гледам как сичките представляват 4-5 женски в униформи ухилени до ушите... щракам на темата за berserk и ме обхваща една носталгия, едно такова топло чувство .... още от плаката си личи че става дума за some serious shit ... /salute

Последна промяна Krakadu на Нед Окт 10, 2010 1:11 am, променена общо 1 път

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 28 [ 415 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]