Съдържа спойлери за анимето/мангата/новелите Ако някой се интересува малко допълнително инфо ( и по специално за мангата)
Спойлера:
Тя мангата е адаптация на новелите (с леки и по-не леки промени в историята, не чак толкова съществени ест). Тя е още онгоинг и последния път като гледах е стигнала май някъде 4-тата книга (от 6 във втората поредица). Общо книгите са 12 (две поредици от по 6 книги..поне до колкото са завършени), 6-те от първата поредица разказват историятапреди Абел да се срещне с Естер и приключенията на различните "Отчета" под формата на странични истории. В анимето са набутани няколко събития оттози период, защото просто саинтересни - Естер лепната в "Silent Noise" където принципно я няма е пример. Всички откъсъчни"филърни" епизоди както срещнах някой някъде да ги нарича, са базиранина глави от първата поредица (преди Естер).В мангата например Сестра Ноелизцяло отсъства, защото Абел има чувства към нея (а в анимето участва май само в епизода където умира и си разменя преди това няколко мръсни погледа с Абел - в книгите положението етакова, че смъртта и разтърсва Абел тотално), с цел да се загатне романс между него и Естер - тъй като мангата е шоуджо Естер там е teh supreme heroine!
Анимето си свършва до там до където новелите са написани, а именно момента, където Абел и това малкото пишлеменце Ион Фортуна тръгват за Марс да търсят причината за... всичко - крушник нано машините, вампирския вирус . От гледна точка на покриване на историята анимето се е справило доста добре. Аз дебна след година две да излезнат всички книгии ще си го изровя от някъде. Ако Йошида не бе умрял от стесняванена дихателните пътища щеше да има възможност доста да доразвие историята.Тъй като е започнал да пише паралелно двете поредици - едната преди срещата с Естер и другата след нея - Tова му дава пластичност в добавяне на "предистория". Мангата e месечна, следователно идеята мангаката да се опита по собствено усмутрение да продължи историята е минимум някъде 3-4 години в бъдещето. Един от последните чаптери беше и странична история така че мангата има да си излиза в седмичната Асука още мнооооого време.
Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 8:37 pm
anime_fan_st
Регистриран на: Пет Май 29, 2009 6:26 pm Мнения: 1062 Местоположение: Казанлък
Свърших го най-накрая. То не беше борба, мъки пот и много храна пък и го гледам от дълго време - да не кажа че от половин година се опитвам да го свършва xD Арта добър, музиката добра, историята и тя биваше, ама какво ставаше все на 13 епизод забивах xD Края много отворен, пък и не се надявам на продължение. Ако има, сигурно ще умра докато го изгледам xD В крайна сметка му давам 7/10 само заради безбройните ми опити да го изтикам до последния епизод xD ( иначе можеше да е и повече)
Нърд Абел радваше хД Обаче и в рилийз формата си е супер мощен :Д Иначе анимето си заслужава, на мен ми хареса. Музиката беше много добра, може би нещото, което най-силно ме впечатли
_________________ "We can't keep living like our own dreams are all that matter" (Edward Elric)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 64 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения