Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 101 [ 1509 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Shingeki no Kyojin (пролет 2013)
МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 10:31 am 
Аватар

Има голяма разлика Zetman беше от TMS Entertainment и беше от началото до края само филъри а това е от Wit Studio/Production I.G.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 6:02 pm 
Аватар

Етапите в мангата са такива че пропускане на моменти/филъри/алтернативен край/прочее са силно възможни за анимето, освен ако това не е едно на милион продукция тип Black Lagoon, но там където свършва сезонът ще е с по-голям клифхенгър и от Berserk сериала.

А и Zetman не е единствената окепазена адаптация, Blade of the Immortal веднага идва на ум - мангата е шедьовър, анимето е 12 епизода подигравка.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 9:07 pm 
Аватар

Супер, едва 1-ви епизод, а вече нямам никакво търпение. Наистина много добро и силно аниме, което ме впечатли отвсякъде, дано продължава и така занапред. Принципно не гледам доста онгоинг анимета, но това определено ще се следи :) Грабна ме отвсякъде, разбрах, че ще е 24 епизода.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 11:14 am 
Аватар

Замисълът е доста добър. Фентъзи с екшън, хорор и драма елементи. Локациите са страхотно замислени, а артът е много красив. Музиката - подходяща.
Обаче имам два проблема:
1. Анимацията е страхотна, но само на две места - битката в гората преди началните надписи и самия opening.
На всички останали места имаме страхотни background-и и плоски, почти неподвижни герои върху тях, които изпъкват като ваденки.
Не знам защо изглеждат плоски...имат си светлосенки и всичко...просто по някаква причина не изглеждат интегрирани добре в средата.
Само мога да предполагам, защо анимацията е толкова оскъдна (нещо необичайно за студиото) - бюджетът е ограничен и са опукали всичко за екшън сцените.
2. Заглавието прелива от емоции.
Хората в него не разговарят, а крещят.
И то не само в напрегнатите моменти. Крещят за най-малката дреболия. Крещенето е и основното занимание на главният герои. Всеки диалог бълва към зрителите тонове подтиснати чувства и омраза. Всяка сцена трябва да го ядоса или да tearjerk-не съчувствието му.
Примерно, на една майка дадоха единственото останало от сина и - откъсната та му ръка. Кой идиот ще даде на майка такова нещо? А от рационална гледна точка, кой идиот ще я запази тази ръката, докато бяга да се спаси от сигурна смърт?
С други думи заглавието се опитва да манипулира реакциите на публиката по най-елементарен и долнопробен начин. Знам че има фенове точно на такъв вид мелодрама, но аз се дразня от тъпия начин по който авторите си мислят, че могат да предизвикат съпреживяване с героите.
Не са познали, за мен този метод е пълен боклук - дроп.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 11:35 am 
Аватар

Айде кажи ми защо в Berserk демоните искат да начукат или да рейпнат женските персонажи ?

Ако искаш логика гледай си Дързост и Красота.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 12:00 pm 
Аватар

IceBreaker93, що пък правиш връзка с Berserk?
Там не всеки разговор са крясъци, не всеки панел се опитва да ти разбие сърцето (де моето да се разбиваше толкова лесно :mrgreen: ).

Напротив - там изродщината е пир, оргия, гледна точка...правило...
Там на читателят му е интересно, кой герой ще надцака другия с бруталност и подлост. :lol:

Тук може би се опитват да постигнат същото (не мисля), но понеже им липсва креативност просто измислят тъпи ситуации и увеличават volume-то на max...

Защо сравнявам анимето на Shingeki no Kyojin с мангата на Berserk? Ами не съм гледал анимето на второто...беше ми са някаква мърлява анимаци...а филмите не ги ща.

За мангата на Shingeki no Kyojin не знам. Може пък да ми хареса, ще я пробвам някой ден щом по-нагоре се твърдеше, че не е толкова ЕМО.

Цитат:
Ако искаш логика гледай си Дързост и Красота.

Не че съм гледал и една серия, но доколкото съм чувал сюжетните туистове там продънват логиката на реалността и образуват черна дупка.
Дори подозирам, че авторите на Shingeki no Kyojin са се учили на свърдраматизиране от подобни заглавия...или някакви техни азиатски аналози...

С други думи щом анимето на Shingeki no Kyojin те кефи чак толкова, "Мерзост и Грозота" е заглавие ТОЧНО за теб :twisted: :twisted: :twisted: .

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 12:20 pm 
Аватар

Първия епизод беше много силен поне според мен и ако се задържи така мисля, че ще може да се получи едно много добро аниме. Само времето ще покаже та ще видим занапред как ще се развият нещата.

velush успокой се малко и бъди търпелив. Както се казва не съди за книгата по корицата. Все пак това е първия епизод и трябва да грабне с нещо. Какво по-добро от това да предизвика някакви силни чувства в зрителя.
А за логиката защо дадено нещо е направено ами никой няма да ти отговори. То в реалния свят никой не може да ти отговори защо хората правят еди какво си, та какво остава за една измислена среда в която малко трудно може да си представи човек какво би било станало.

А ако ще си говорим за читателите на Berserk то първо автора да хване да изкара някоя глава с нещо съществено в нея, че ще си измрем преди да има някакво развитие в тая манга :D
Пък и в крайна сметка щом е толкова калпаво анимето, подминаваш торента и готово. Не е като да са ти взели парите за да го гледаш.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 12:46 pm 
Аватар

Хмм, да видим... анимацията беше много хубава, музиката също. Артът е стандартен, но красив. Прекалено много ангст (изнасилени емоции дет вика велуш) - имах чувството, че гледам последния епизод, а не първия, просто много изкуствено беше. :doh: За да се стигне до такива излияния, би трябвло да има някакъв подобаващ build-up, а тук нямаше такъв.

velush написа:
1. Анимацията е страхотна, но само на две места - битката в гората преди началните надписи и самия opening.

Е, очевидно това са били двете high-budget сцени за епизода, някои анимета и това нямат. Аз не забелязах анимацията да е статична, ако беше такава, щеше в един момент да ме подразни. Нормално е да се редуват по-раздвижени сцени със слайдове и т.н. Ти ако искаш да гледаш нещо, което във всяка секунда е в различен фрейм, трябва да си пуснеш филм на Джибли или Дисни. :D За тв аниме беше много добре анимирано, според мен дори над средното ниво.

Иначе това с изкуственото наслагване на героите върху екрана не знам защо се получава... Заради удебелените линии? Нямам идея, но не е болка заумиране. :/ Бтв сцените в опънинга не бяха ли същите като в епизода, с някои изключения? Ако е така, може би всеки нов оп ще има сцени от съответния епизод. Единственото друго такова, за което се сещам, е tales of the abyss. =o

Това за ангста и крещенето си го обяснил мн добре в точка 2, much better than I ever could :ok: ама чак пък дроп :д
Мале взех да се съгласявам с тебе за някои неща и почвам да се чудя дали не съм станал jaded и аз xD

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 12:48 pm 
Аватар

IceBreaker93 написа:
Айде кажи ми защо в Berserk демоните искат да начукат или да рейпнат женските персонажи?

Просто за да удовлетворят биологичните си нужди, свързани с половите функции.
Докато при Shingeki no Kyojin големите човечета гледат да задоволят апетита си.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 1:05 pm 
Аватар

на мен ми хареса. болния поглед на великана, който изяде майката беше хит. обичам ги такива ненормалници. ще се следи, ем де он гойнг.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 1:50 pm 
Аватар

hellcreep
Цитат:
успокой се малко

Че аз съм си спокоЙн...

Цитат:
Все пак това е първия епизод и трябва да грабне с нещо.

Не ме грабва тонът с който искат да ми разкажат историята.

Цитат:
То в реалния свят никой не може да ти отговори защо хората правят еди какво си

Разликата е, че това е фиктивен свят. Добрият фиктивен свят има вътрешни правила и закони.
Може да са логични, а може и да не са...важното да се спазват и да няма противоречия.
Досега основният закон тук е - колкото повече трагедия, толкова повече трагедия =)) =)) =))

Цитат:
А ако ще си говорим за читателите на Berserk то първо автора да хване да изкара някоя глава с нещо съществено в нея, че ще си измрем преди да има някакво развитие в тая манга :D

Е, да с годините се изроди до това, но в началото беше идейно.

Цитат:
Пък и в крайна сметка щом е толкова калпаво анимето, подминаваш торента и готово.

Ъъъ...че нали точно това казвам, че ще направя със следващия епизод, бе?

rurien
Цитат:
Нормално е да се редуват по-раздвижени сцени със слайдове и т.н.

Само дето тук слайдовете и замръзналите пози са с 200% повече от обичайно.
Това се наби в моите очи...пък говорим за първа серия, която по традиция е animation bump, а обикновено нататък става по-зле.
Много рядко се срещат изключения (примерно като в The Unlimited).

Цитат:
Аз не забелязах анимацията да е статична, ако беше такава, щеше в един момент да ме подразни.

Ми де да знам...аз пък забелязах такива неща и ме подразниха.
Съгласен съм, нямаше да е болка за умирачка, но само ако сюжетът и диалозите ме кефеха.
Не откривам достатъчно redeeming качества заради които да го следя.

На теория нататък нещата могат да се променят и да минат в други (по-любими) коловози ама нещо не ми се вярва.
Евентуално ще хвърлям по едно око какво се случва на Kyojin аниме фронта, щото има голям потенцял (карти, архитектура, политически фракции и пр. world building), но сериите няма да ги следя седмично.

Loveless88
Цитат:
болния поглед на великана, който изяде майката беше хит

Да и аз някак root-вах за великаните, а сцената ми беше едва ли не комична...реших, че щом се кефя на безмозъчните зомби антагонисти, значи нещо не е наред с протагонистите...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 2:42 pm 
Аватар

На мен анимацията ми изглежда раздвижена, по-скоро ме притеснява това дали ще успеят да запазят същото ниво и за следващите епизоди.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 3:19 pm 
Аватар

Хубаво де, аз си държа на моето, ти си държиш на твоето...

Апропо, по-горе съм писал:
Цитат:
нещо необичайно за студиото

Това е грешка.
Wit Studio не ги знам...мислех си, че друго студио прави анимето...my mistake...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 3:34 pm 
Аватар

Заради насоката на постовете реших да си цитирам поста от манга раздела с изрязани спойлери:

Wind_Falcon написа:
First impression след прочит на първите 3 волюма.

Най-клишираната манга от към плот която съм чел :lol: И действието върви със скоростта на светлината. Четейки я ми напомни на Parasyte, с която има доста допирни точки, но е доста класи над Титана. Моментът с "I'll destroy them all" дойде доста по-късно и с много по-голям импакт при Паразитите, и скоростта на плота беше достатъчно бавен за да изгради размазваща атмосфера, която тук липсва напълно. Като цяло досега мангата ми изглежда като безкрайно инфириър Паразит писана от Клеймор фенбой. Ще видя натам как е.

И артът си личи че не е на кой знае колко experienced художник, особено в згъвките на ръцете...

PS. Прочетох мангата докъдето е излязла. Малко противоположни са впечатленията ми. След началната баналност, наистина набира скорост с Female Titan Arc-ът, и бях доста впечатлен, мистерията се беше завързала идеално. НО веднага след това отново това бясно препускане на плота, в следващия чаптър накуп разкриха всичко. Толкова е изкуствено че няма накъде. Да не говорим че ни разкриха мистерията за (...) преди да разбереме че я има дори (смисъл намеци има преди това, но в момента в който героите се усъмняват е момента в който разкриват мистерията, изключителна скука)! Толкова добра мистери манга можеше да бъде, но е шонен касапница до гроб. Да не говорим че Ерен е от типа герои силно доминиращи жанра, и ми е писнало от подобни персонажи. Толкова много добри възможности за завързване на мистерия и по-разчупен плот - в началото, точно след като се разбра (...) . Но не директно с юмруците напред...

Като за екшън е доста ставащ, но можеше да бъде не само това, а и страхотна мистерия, за жалост не е обаче.

Бързия плот е моят начин да изряза това което по-горе сте говорили за емоциите...

Специално за velush ще повторя, ако търсиш добър екшън с щипка мистерия и нищо повече ще останеш доволен по-напред (главния не е главно действащо лице в случващото се, просто нещата се въртят около него, сайд героите взимат по-голяма част от скрийн тайма, а те са интересни), НО може да са нужни десетина епизода на анимето докато стигне въпросната арка.

Само без паралели с Berserk от към история моля, светлинни години е разтоянието между мангите.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2013 4:05 pm 
Аватар

Това последното мисля, че беше за IceBreaker93, защото той вкара Berserk в темата. :twisted:

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 101 [ 1509 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 101  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]