Дата и час: Вто Фев 11, 2025 9:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 7 [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 29, 2008 9:54 am 
Аватар

Цитат:
алто що не се разболя?

Ми зависи...те просто се целунаха 1-2 пъти. Има заразни болести (примерно СПИН), които въпреки че се разпространяват с телесни течности има шанс при обикновена целувка, да не се предадат (има шанс и за обратното :? ).
Освен това, Шерил нали пиеше някъкви инхибитори - може те да подтискат Важра вируса, така че да не се предава.

Иначе наистина последния епизод беше яко форсиран и over-the-top. Опитаха се да кажат прекалено много неща (примерно нямаше нужда от Михаил ретроспектива хем за Клан-Клан, хем за Алто...и още много неща от този род).
Ако сериалът беше планиран за 26 епизода и финалът беше разбит на две части, може би щеше да звучи по-добре.
Пък и беше страшно досадно в една серия да ни изредят всички песни от OST-то + 2-3 ремикса на същите песни.

Интересно дали ще има някъкви бонус серии, OVA-та, фенсървиси и т.н. омакета.

Профил  

Заглавие: Re: Macross Frontier (пролет 2008)
МнениеПубликувано на: Пон Апр 06, 2009 7:10 am 

Изгледах го и останах доста доволен.
(и от части недоволен след като в поредно аниме персонажът, който ми става любим умира, но тук проблема сигурно е у мен... както и да е)

От това аниме научаваме нещо много важно. Един мъж трябва да защитава жените, на които държи, били то сестри, приятелки от детството, дъщери или космически феи (или Алто). Амбициозни мъже, които искат власт и други странни работи, като тоя с паницата дето приличаше на баварски монах дето си пада по малки момченца, не са мъже, а някакви импотентни чифутяги.

Алто май не ме дразнеше въобще (не отричам и че беше секси), мен други неща ме дразнят в един главен герой така или иначе. Все още смятам обаче, че той трябваше да бъде жена. Алто трябваше да бъде кифла с къса синя коса и яки цици, а Ранка и Шерил да бяха някакви китаристчета (м'же ест), дето правят дивите китарни сола, докато Алто (женски вариант) си кара меката, взривява разни неща и си клати циците. (но уви ...).
Саундрака ме караше да ликувам, наистина заслужава хвалби. Не може човек и да се оплаче от липса на разнообразие сред ендингите. Бе музикално ме закопа, няма какво да си говорим.
Историята... хмм тук леко слабее. Като почнем със сексуалните намеци, сгаджосванята и какво ли не любовна основа.

В това аниме имаше толкова потиснат секс, че по едно време ти идва да се развикаш "За бога еби я бе!!!".
Малкия Лука и перманентните му изчервявания като видеше цицорстата художничка, Озма и оная шафрантия дето се правеха на скарани бивши любовници, рижавата мацка от кораба дето има фетиш за брадати мъже с белези по лицето и тн. Секс навсякъде.
Мишел бе страхливец, за това сваляше свякакви пачаври, но си се обоснова > the real thing hurts. Ма умря като мъж, пазейки си жената. ( А Клан беше толкова готин персонаж Т__Т . лоли > 10 метрова жена (с цици като бидони) > лоли > 10 метрова жена(с цици като бидони) > лоли > 10 метрова жена (с цици като бидони) @___@ )

Една истинска мека пача трябва да е с розова коса (Ранка фейлва с това отровно зелено).
Това аниме има и най готиния гей, който поне аз съм засичал в аниме (Може би ако Нейтън от Блъд+ имаше повече скрийн тайм) и като каза "Аз съм вече достатъчно голям да нямам нужда от двустранна любов" ме разби. Как се караше с едната пача за парцалки по време на разпродажба. Просто култов персонаж, а след като каза и любимата ми реплика "Ahh it's good to be young" просто.
Тук лошите не са педераси, те са гадни педофили евнуси подстригани на паница и стерилни, незадоволени роботи пачи. То други лоши персонажи нямаше май... те мухите се оказаха добронамерени.

Още преди средата зашочна да ми става ясно, че Алто няма да ебе (поне в този сезон, ако въобще има продължение)

Грубо казано... в това аниме се пее, правят се сексуални намеци, пак се пее, трошат се кофи на някакви грозни пчели, пее се пак, пичовете имат разногласия и си мерят куровете, пачите пак пеят, сескуални намеци, някой си сдържа интимните чувства, пее се, Алто си реши косата, пее се пак.
И получаваме отворен завършек, в който май никой никой не такова. Освен Озма и пачата му (ма те са най-дъртите, така че им е простено) ... (май и брадатото капитанче го огря с тая младичката... ма да не се бъркаме) "Аз ще се оженя за съдбата на този кораб" - "нямаш ли предвид 'аз ще се оженя за капитана' " :lol: беше яко.

На мен ми беше приятно да го гледам, визията и звука м изпълниха на макс. Харсаха ми всички персонажи, харесаха ми и бозавите неща (което обяснява това, че не го хлебя анимето в момента)

Накратко... каквото и да беше, аз успях да взема нещо за себе си , това ми стига да го харесам.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 06, 2009 9:42 am 
Аватар
Sky King

Ghostbuster написа:
Смятам ,че това е едно невероятно аниме - веднага ми се изкачи в топ3 най-велики меки евър.Историята е страхотна, пълна с обрати и с изпипан край, като няма някакви несъответствия.Има няколко по-комедийни епизода, напълно уравновесени от няколкото драматични епизода, а почти във всички е пълно с екшън.Ако трябва да правя сравнение, историята в Gundam SEED Destiny е на същото ниво, а Gundam SEED, Gundam 00 (само 1ви сезон :? ), Code Geass и Macross Zero са малко по-добри, но това е само защото тези четирите нямат равни (освен може би Zegapain :lol: )
Анимацията обаче е това, което прави това аниме задължително за всеки мека фен.Невероятно изпипани герои (освен тая малката зеленокоса :? ) ,а Sheryl е абсолютно най-красиво нарисувания женски персонаж, който някога съм срещал в аниме(+ че има невероятен характер и присъствие :ying: ). Битките са перфектно направени и в изобилие, което определено ми хареса много.Не мога да избера обаче кое ми хареса повече - невроятната анимация, страхотните битки, или убийствения саундтрак, около който се върти голяма част от действието.Всички песни са невероятни и пуснати в подходящите моменти(тоест вървят почти през цялото аниме :lol: ). Това е и единственото аниме на което ми е харесал почти целия саундтрак.

На кратко историята наистина издишаше на моменти, но това напълно се компенсираше от мега красивата анимация и убийствения саундтрак. Направо не мога да повярвам, че не спечели нито една награда от AsAA :doh: Заслужаваше призовете както за OST, така и за Best Female (Саяна прееба нещата тука, Мичико също е убер мацката, ама издиша пред Шерил) :headbang2:

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 06, 2009 10:40 am 
Аватар

Бе от започналите през 2008 sci-fi сериали само Gundam 00 s2 е по-яко от Frontier-а...всички там Sins-ове, Tytan-ии и Code Geas 2-ки фейлват да ме изкефят...

ПП
Bleed4me, като спомена за гейове...мисля че Лирон от Tengen Toppa Gurren Lagann правеше по-голямо шоу :lol: ...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 11, 2009 2:50 am 
Аватар

Много ми харесва, на 8-ма серия съм.

Саундтракът е страхотен. Анимацията - също.

Ранка ме кефи, Шерил засега - никак.
Брат й на Ранка е много ме радва, т.е. всички подобни на нему персонажи ме радват.
Михаил (повръщ), превзети като него най ги обичам, както й оня с подстрижката на паница, който прилича на монах и чука малки момченца (както го описаха по-горе).
Алто - сладурче, засега няма шанс да ме издразни :)
Девойката от Клан-клан и тя ме радва.

Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 12:25 pm 
Аватар

velush написа:
Цитат:
алто що не се разболя?

Ми зависи...те просто се целунаха 1-2 пъти.

Имам съмнение, че не се задоволиха само с това - говоря за 22 епизод... :baby:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 12:38 pm 
Аватар

Първия филм ми хареса много повече от сериала :icecream:
Сега само остава да чакам една година (надявам се да е само толкова) за втория ><

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 2:19 pm 
Аватар

@hellraiser
Ама, той събнат ли е, защото не мога да го намеря никаде със суб ?

МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 2:48 pm 
Аватар

He още. Но би трябвало някой да се захване с него, защото не е просто рикап на сериала.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 6:18 pm 
Аватар

Я раздуй...не е рекап въобще (нова история) или е фрашкано с рекапи, но има и някоя нова сцена в стил TTGL филмите?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 6:30 pm 
Аватар

по-скоро е променена както Do you remember love. Сериала почти не го помня в началото, но съм сигурен че има големи разлики
примерно

А за финала

Струва ми се че самия керъктър дизайн е променен леко спрямо сериала, най-вече лицата на женските персонажи :hmm:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 22, 2010 9:31 am 
Аватар

Wow, алтернативна версия...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 24, 2010 1:48 pm 
Аватар

http://www.nyaatorrents.org/?page=torre ... tid=167713

Цитат:
[TV-J] raw muxed with a spellchecked, readability, fixes, and better English version of /m/'s subs,
No Kanji/romanji lyrics.

не съм го гледал, но от коментарите ми се струва че превода е приличен

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 26, 2010 10:58 am 
Аватар

Е, аз за по-скромния си комп дръпнах 720p версия...Имаше караоке на песните (с дребен шрифт), но аз следях диалозите, а не пееното. Те си бяха OK.

За филма - силно противоречиви впечатления. Както знаете сериалът не е най-логичното и смислено нещо на света, но някак се траеше. Във филма са успели да вдигнат безумието на втора, че дори и на трета степен...
WTF моментите валяха. Цитирам на посоки няколко: Алто се опитва да се вживее в женския образ на Шерил използвайки актьорския си талант :shock: , слага си обецата за да разбере чувствата и :shock: (
), Алто се юрва с VF-а си самичък срещу флагманската Важра, Шерил бяха с все сила по една стръмна стълба, но в същото време пее с пълен глас (явно малко ни поизлъга, като каза, че не са и правени кибернетични модификации)...и още много такива моменти. Ако ги цитирам всичките, напрактика ще преразкажа филма.

hellraiser точно отбеляза, че историята е пренаписана в стил Macross The Movie: Do you remember love - същите герои като в сериите, подобна, но различаваща се история. Най-дразнещото в тази история е, че влечението на Шерил към Алто излежда дори още по-неадекватно и необяснимо. (Просто има фетиш към педалски бишоненчета, що ли?)

По-горе казах "противоречиви".
Това е така, защото имам и положителни впечатления - графиката, анимация и звук.
Е, концертите на Шерил са дори още по-висок връх на кича отколкото ги помня, но всичко останало е страшно красиво. Познатите от ТВ-то места и космически апарати са представени с доста повече детайли, под нови ъгли и в по разнообразно осветление. Показаха и няколко нови локации. Дори корабите във флотата на Frontier ми изглеждаха повече.
Битките са страхотни - динамични, шарени...връзват ти очите на фльонга.
Голяма част от материяла е анимиран от нулата. Само тук таме имаше рециклирани и подобрени сцени от сериала.

В заключение - според мен заради всичките тези визуални красоти си струва да понесеш малоумния сюжет и изпълнените с неадекватни емоции диалози.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 26, 2010 11:17 pm 

Следващия филм поне продължение на сериала ли ще бъде. Аз това очкавах от този - да видя какво става по нататък а не преразказ.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 7 [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]