Та накратко сега какво мисля за анимето след като мина малко време - 1вата арка, тази с "Маймуната" и тази последна (+ 12 ep) бяха добри. Но арките с лолитата не ми харесаха. Като цяло анимето беше по-различно, но беше в тъпи лично за мен жанрове, така че 50 на 50 ми е мнението.
добре че и 14 не го бях гледал,ся ги изгледах последните и в крайна сметка анимето си е добро...ако се гледат всички епове наведнъж даже още по-добре,не заслужава по-малко от 10
Арта е страхотен,героите също.Хитаги е толкова сладка ;3
Публикувано на: Съб Окт 23, 2010 3:10 am
Vego
Мародераторче
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Давам му 9/10 с чиста съвест. Предимно заради превъзходния,изпипан арт и всичко свързано с него.Все пак това е една от главните причини да гледаме анимета. Определено са го правили професионалисти с доста голям усет за стил. Цялото аниме беше стилно.Имаше самоиронизация на аниметата в самото аниме,имаше забавни моменти,имаше странни персонажи,които уж са стандартни типажи,но някак си бягат от стандартизацията.Имаше от всичко по малко(от еро-моментите в повече),като цяло приличаше на манджа с грозде,но беше толкова добре балансирано,че много рядко ме дразнеше това омесване...по-скоро ми харесваше. Нестандартния брой на епизодите,странното(макар че това за аниме е странно да се отбелязва) име и всичко в него беше сякаш ново. Наистина жанрово беше в едни конкретни рамки,но всъщност доста бягаше от тях. Главния герой си беше единствения,който беше наистина безинтересен в случая.За сметка на това главната героиня...нямам достатъчно богат речник да опиша впечетленията си от нея(както тя каза на Araragi,когато той не можеше да опише гледката). Прекрасен типаж.Красота преплетена с ум,стил и малко изчанченост(малко ли...) Постоянните и вербални нападения и контраста с чувствата и,който показаха,бяха нетипични според мен.Може и да не съм гледал достатъчно анимета от жанра,но точно подобна героиня не бях срещал.Senjougahara беше най-добре изградения персонаж в анимето. Както и най-реалистичния за една аниме вселена,ако може да се говори за реалистичност точно в тази ниша на анимето. Ако беше истинска(колко ли аниме weeaboo-та са си го мислили) ,щеше да е най-добрия избор за жена. Имаше някои моменти,които ме издразниха,но като цяло анимето ми задържа интереса до край. Препоръчително е да го гледате на HD,наистина има значение според мен. Доволен съм от анимето!
_________________ Loading consciousness
Заглавие: Re: Bakemonogatari {Лято 2009}
Публикувано на: Пет Ное 12, 2010 2:03 pm
velush
Ако беше истинска(колко ли аниме weeaboo-та са си го мислили) ,щеше да е най-добрия избор за жена.
Муахахаха...тази ли психопатка е "най-добрият избор". Тя е абсолютен control freak. Интересен и реалистичен образ - да, страшно готино-гадна е...обаче Господ да те пази от такива. Всъщност връзката и с главния герой съществува, само защото тя го има за интересна марионетка и нищо повече, а пък той е привлечен предимно от тялото и. Сенджохара е абсолютната кучка. Огромна част от репликите и са очевидна и лицемерна лъжа (включително полжителните и чувства към главния герой)...но пък тъпаците, като главния герой си подат точно по такива кучки .
Всички героини бяха от следния вид - привидно привлекателни, но смъртоносно опасни и своенравни. Цялата история е абсолютен анти-харем. Няма истинско равновесие и уреждане на конфликтите. Няма хепи енд. Това всъщност е едно от оригиналните неща в заглавието - гавра с харемските идеали и клишета. Гавра с очакванията на зрителите (но пък приятна гавра). Финалът изглежда привидно щастлив - но без Ошино ситуацията е абсолютно нестабилна и ако Шинобу напусне Койоми (нищо чудно при тази навалица), пича със сигурност ще си замине. Не че не съм съгласен с мнението ти...просто според мен Bakemonogatari трябва да се тълкува бая по-мрачно и черногледо...съдържа всякакви намеци в тази насока...включително и това, че голяма част от ключовите реплики на героите трябва да се тълкуват точно наопаки.
Анимето доста ми хареса - красиво, добре направено, приятно за гледане, забавно. Да не забравяме и великото OST. Нещо като лесносмилаем Zetsubou Sensei.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
Публикувано на: Пет Ное 12, 2010 4:27 pm
erejnion
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
Всички героини бяха от следния вид - привидно привлекателни, но смъртоносно опасни и своенравни.
да
velush написа:
(включително полжителните и чувства към главния герой)
не
ей, боже, нали тя е абсолютен control freak. Тогава защо пък да не го харесва наистина? Че да не би това да си противоречи с нейната натура на контрол фрийк? Те нямат правото да обичат? И да, дразня се само защото аз имам още по-малко право чувствата ми да са истински, отколкото тя с убийствения и език, желанието за контрол, игрите и и така нататък...
Не знам, просто мисля че факта, че чувствата и не минават за правдиви по твоите критерии, не означава, че те не са. Т.е. гледаш прекалено себично на тази морална категория. (и вайс върса, не можеш да обвиняваш Арараги че я желае само заради тялото --или поне аз така си интерпретирам 15ти епизод)
НО
от там нататък... прав си. От твоята гледна точка, даже си прав за (почти) всичко. И аз не бих искал Хитаги за жена... По-скоро Канбару, щото си падам фетишист, но не и по фемдом. Е, не е толкова нестабилен края... Шинобу не изглежда разбързала се на някъде (вече има други 5 момичета в антихарема а тя още стои във сянката му), а и Койоми се учи малко по малко... Но пък, от това, което съм чувал за Нисемоногатари, нататък става по-зле... сми и сестрите се намесват в този анти-харем...
И все пак, кои реплики смяташ за лъжа? освен закачките и? Той преспокойно може да е сладък и мил в нейните очи, и не виждам защо да не е и като принц, който винаги би я спасил. И съответства на характера и да започне вендета. Както казах, тя има правото да каже, че го обича и да не лъже. Не е лъгала и за историята си - сигурно. То това до тук са едно поне 90% от сериозните и твърдения... ти ги броиш за лъжи, защото смяташ, че тя не го обича?
покрай пътя, лесносмилаем? усещаш ли как 99% от хората гледали го са пропуснали смисъла абсолютно? но така става с почти всяко наистина добро заглавие... СЗС поне може да се похвали с доста по-висок процент разбрали го, макар и Бакето да е доста по-лесно за разбиране ако знаеш какво да търсиш.
Публикувано на: Пон Ное 15, 2010 1:15 pm
velush
че чувствата и не минават за правдиви по твоите критерии, не означава, че те не са
Според мен просто лъже за чувствата си.
Цитат:
Тогава защо пък да не го харесва наистина? Че да не би това да си противоречи с нейната натура на контрол фрийк?
Не схващам за какво противоречие говориш - според мен тя го контролира, защото така и е удобно. Че го харесва - това е ясно, но определено не по начина по който на него му се иска...и май пича е наясно с това, но не му пука...което ме води до хипотезата за неговото отношение.
Цитат:
аз така си интерпретирам 15ти епизод
ами ти пак интерпретираш думите му...а както вече споменах, аз не вярвам на думи в това аниме .
Може би "чувствата и" в момента не са толкова важни, по-важен е садистично/доминантният характер на героинята. В перспектива връзката на Койоми с нея си изглежда като абсолютен ад.
Връзката му с коя да е от жените в анимето изглежда абсурдна, опасна и обречена...най-вече защото не е ясно какво ги привлича у него - наивната себеотдайност, мазохизма, "вампирското око"...все лоши варианти.
Т.е. поредната ебавка с клишето "абсолютен лузър, спечелва сърцето на най-красивите жени с добро сърце и речи за маморване" .
Цитат:
И все пак, кои реплики смяташ за лъжа? освен закачките и?
При нейния начин на говорене, не е ясно дори кои са закачките и...останах с впечатление, че може да обърне значението на всяко едно нейно изказване в зависимост от изгодата. Сеюто също успява да вкара правилната двусмислена или фалшиво откровенна интонация, точно в ключовите реплики. Според мен авторите са искали да кажат точно това - не трябва да и се вярва нито едно дума. (Същото важи и да останалите героини.)
Цитат:
покрай пътя, лесносмилаем? усещаш ли как 99% от хората гледали го са пропуснали смисъла абсолютно?
Не знам за "хората"...според коментарите тук мисля, че повечето не са го възприели просто като обикновена шарена комедийка. Всъщност заглавието е богато на идеи и има доста пластове. Това за анти-харема и за лицемерието на Тсундере-чан са само 1-2 щриха от цялата картина. Bakemonogatari съдържа разсъждения на какви ли не разнообразн теми. Смятам че е по-лесносмилаемо от Zetsubou Sensei, просто защото не ми се налагаше да бия паузата на всяка реплика и да се чеша по главата какво искат да кажат с нея и как това се отразява на цялостната картина...евентуално да се връщам към по-стари сцени и епизоди. Глътнах Bakemonogatari почти на един дъх, докато първият сезон на "Даскала" бая ме измори. Иначе и двете са ми доста сходни, но Bakemonogatari не е толкова фрашкано с информация и са консумира по-леко.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
Публикувано на: Пон Ное 15, 2010 2:29 pm
erejnion
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
аз си правех статистика от /а/... тук пишат предимно хората, които имат какво да напишат, и заради това извадката не е представителна.
А иначе... аз лично мога да лъжа за чувствата си точно по същия начин като Сенджогахара, и в същото време тези чувства да са най-близкото до истината, което някога съм имал. А какво имаш предвид под "начина по който на него му се иска"? Не е показал да иска тя да е влюбена в него по онзи начин от романтичните комедии... по-скоро... приема както е... Да, от една страна е ебавка с клишето на харем комедиите. Но от друга страна... ти казваш, че тя си го харесва. А той май че не му пука чак толкова... и може би донякъде... отвръща със същата степен на чувства? т.е. се нагажда по момичето? т.е. и той не е показал да я обича по онзи ромком начин. В някакъв смисъл приема своята половина от тсуккоми дуото. И даже и на теб да ти изглежда като ад, щом двамата си харесват връзката... или даже, по-скоро адът е за Хитаги. Но разбира се, това си е лично моя интерпретация, базираща се на прехвърляне на моите ценности върху героите. Мдам... полуистини. От една страна се страхува от него и иска да го контролира, от друга страна го харесва. От една страна се закача и шегува, от друга страна тези шеги са полуистини. Но, искам да отбележа, позволявам си да правя паралели, защото аз точно по този начин си говоря винаги. Вие не сте забелязвали, защото в интернет не можеш да си позволиш думите ти да се тълкуват по колкото си начина искаш - влизаш в твърде много безсмислени спорове. А и... думите казват много. Даже и начина, по който лъжеш, казва много.
А приемам СЗС за по-лесносмилаемо, защото героите там не са толкова многопластови колкото в Бакемоногатари. Защото не можеш да хванеш толкова много нови нюанси от второто, третото и така нататък гледане.
И накрая, един чат с djhot. Защото не ми се преписва какво той е писал вече. Защото наистина миналото си е важно. и т.н.
Спойлера:
[12:59:46] Ахчо0о: При спора ви с Велуш никой от двамата не споменава семейните фактори и училищните фактори от миналото и настоящето на Сенджогахара. Миналото ни прави такива каквито сме, с други думи чрез него можем и да разберем какви сме. [13:01:20] あら☆まああ: da, no az lichno ne moga da kazha nishto za tova edin opit za nasilvane kak bi mi se otrazil [13:01:31] あら☆まああ: i ne sum chel kizumonogatari [13:01:54] あら☆まああ: a zabelqzvash li kak vsushtnost pochti nishto ne razbrahme za minaloto na Araragi? [13:02:17] あら☆まああ: samo obshti prikazki, kak bil mamino sinche... [13:08:38] あら☆まああ: a i... donqkude vuprosa e za tova tq kakva e sega, ne obsuzhdame zashto e takava [13:08:53] あら☆まああ: t.e. samo posledicite [13:12:44] Ахчо0о: За нея говорихме, не за него... Тя изпитва прост комплекс желаещ да се чувства сякаш контролира нещата в живота си. Изнасилването и старата й съученичка го създават това, главно първото. Жертвите на изнасилявания страдат от страх това да се повтори. Повечето са жени и обикновенно се страхуват след това от повечето мъже. При време на акта пристъпника поема пълен контрол над жертвата и от там идва ужаса. Арараги я видя просто такава, каквото никой не е я беше виждал - слаба. Има си някакви там прични да помага на хората, това на страна... Като момче тинейджър няма как да не изпитва някакво сексуално привличане към най-популярното момиче в училище - красива, умна, та и богата. Той и я спасява от "божействения рак" в нея. Не всяка жена иска принц на бял кон. Нормално е човек би изпитвал благодарност и уважение към спасителя. Точно това, че някой я вижда слабата й страна и й помага я кара да иска да го контролира повече за да не се чувства зависима от него, а да го накара той да се чувства зависим от нея. Това и не пречи да се влюби в него точно поради това, че я е спасил, просто я е страх от това, защото се чувства по-слаба в негово присъствие.
Няма как да разберше по-добре какъв е някой, освен да погледнеш миналото му, защото както казах то го прави такъв какъвто е. Затова и едно новоредено е "най-чистото нещо", защото няма минало. [13:14:27] あら☆まああ: Това и не пречи да се влюби в него точно поради това? [13:15:06] Ахчо0о: Кое не беше ясно в това? [13:15:33 | Edited 13:16:04] あら☆まああ: tova ne i prechi da se vljubi v nego [13:15:44] あら☆まああ: tova i prechi da se vljubi v nego [13:16:26] あら☆まああ: koe ot dvete? [13:16:49] Ахчо0о: Това не пречи...
Едно и повече, не замаскирано и грешно изтреляно й. [13:17:15] あら☆まああ: aham [13:18:26] あら☆まああ: velush bi kazal, che tq luzhe i za tova... [13:18:48] Ахчо0о: Накратко... Всеки човек иска да е сигурен в свободата си и в правата си. Иска да знае, че държи собствения си живот в ръцете си. Точно и така се самозаблуждават цял живот в човешкия социален парадокс, че наистина ги имат тези неща в сегашния си свят. Повечето знаят, че релано го нямат, но го приемаш, като хубава лажа. В нейния случай нуждата за самоконтрол над нещата е дори по-изпъкнал заради случилото й се. [13:20:51] Ахчо0о: За мен Бакемонагатари не е гавра с баналните неща в аниме индустрията. Дори няма пародия в жанровете си, мисля че поне това създателите му биха казали... (но той обича да оприличва всяко трето аниме за такова). За мен е за определени дълбочени на човешкия ум и парадоксите и лъжети в него. [13:21:22] Ахчо0о: Прекалявам с думата парадокс и я изкарвам май често извън правилния й контекст, но карай... [13:22:38] あら☆まああ: ne, klishetata v industriqta sa si umelo izpolzvani... hem parodirani, hem izpolzvani direktno... imashe si dazhe statiq v tvtropes tochno za tova [13:23:29] Ахчо0о: Това че си пуснал някоя друга шега или че си използваш нещо по-добре от други не значи, че това ти е цялостната цял. [13:23:54] Ахчо0о: На Occult Academy обаче това му беше наполовина целта например. [13:25:24] あら☆まああ: e, koj znae koq e cqlostnata cel... tova s klishetata chestno kazano e prosto ot stila na pisane na Nisioisin i ot stila na animaciq na shaft [13:25:36] あら☆まああ: trqbva da gledam occult academy naj-setne... [13:25:51] あら☆まああ: btw da vzema li da postna tozi chat? [13:26:01] Ахчо0о: Нямам против.
Публикувано на: Пон Ное 15, 2010 7:39 pm
velush
Леле колко много сте изписали...аз не задълбавам толкова в разсъжденията си.
Не споря за миналото на Сенджухара (или там както и беше името), не споря за процеса, който я е оформил в манипулативна кучка, която е готова във всеки момент да избликне в насилие. Споря за намеренията и спрямо главния герой. Споря и за неговата глупост да се замесва с нея. При това Ошино го предупреди...не само за нея, а и за всичките. Както писах, смятам че от групичката само Шинобу донякъде му мисли доброто. Цялата тая работа не отива към хепи енд...вервайте ми. Не че това е някакъв проблем - пичът тотално си го е заслужил. Постоянно и наивно се забръква се в опасни ситуации и вечно някой трябва да го измъква.
Цитат:
А какво имаш предвид под "начина по който на него му се иска"?
Миии...два-три пъти направи някакви опити, но му отказаха . Най-смешно беше, когато си правеше сметки за рожденния и ден, а лесбийското и гадже го отряза (нещо в смисъл "Не смятам, че ще те покани" ). Апропо, смятам че Канбару и Сенджухара все още са гаджета (въпреки твърденията и на двете)
Де да знам, може би съм малко параноично настроен, но останах с твърдото впечатление, че нашия човек го чака бавна и мъчителна смърт. Ъъъ..или пък в моята плей листа имам твърде много анимета завъшващи на "...no Naku Koro ni"?
BANG!
Публикувано на: Пет Ное 19, 2010 9:02 pm
erejnion
Определено не са гаджета, иначе тя що щеше да се навърта около него толкова, определено пък Тсубаса щеше ДА НАТЪРТВА че има връзка между тях, щото тя знае всичко, а онова на Канбару беше абсолютно директно, че... ама то още не сме видяли самия рожден ден, така че не знам. Не мисля, че е разумно твоето приемане, че всичките момичета са майсторки лъжкини - или че анимацията няма значение; лицата казват доста. И изобщо, не е нужно всичко да го изкарваш сложно и заплетено в стил Когато Те Плачат. Това си е хубава човешка история, и като хубава човешка история си е с повече нюанси от обикновените тъпи анимета. Но не е нещо ДИЙП.
Дали върви към хепи енд? ддз. ша видим Нисемоногатари, и тогаа ша преценим.
И все пак, питам те щото не мога да зацепя все още, за какви опити говориш? Не съм видял никакви опити от негова страна. Само тя е нападала. Имаше очаквания, но те бяха само вътрешни.
Публикувано на: Пет Ное 19, 2010 11:35 pm
velush
Всички момичета в даденото аниме бре човек И не, не вярвам. Те са малки, Сенджогахара е айде там 16-17 години, ама тя е най-старата май че. Просто не вярвам, че могат да се изработят като чак такива лъжци за толкова малка възраст. И не, не казвам, че физиономиите не могат да се контролират; казвам, че е по-трудно.
А тогава кажи ми, ако Хитаги и Канбару ходят заедно, от какъв зор Канбару се върти толкова около Койоми? И нямаше ли ако ходят заедно, Тсубаса да отбележи пред Койоми че се засичат в училище? Тя говореше само за прогимназията; предвид изолацията на Хитаги по време на гимназията, би се забелязало ако Хитаги и Канбару поддържаха връзка. И Тсубаса би го отбелязала. Накратко, смятам, че за да е чак толкова зле положението на Койоми, колкото го изкарваш, трябва героините да са майсторки лъжкини И да следват общ план. Но, ако приемем, че Шинобу му желае доброто... и че, като цяло, духовете не са заинтересувани за подобни неща, как ще си обясниш Черната Ханекава?
Ама аз не питам за тайм кодове, просто на бързо опиши дадените случки! И епизоди даже не искам... Чисто и просто не зацепвам в момента, всеки има правото мозъка му да отказва от време на време даже направо давай на ЛС, това за случките е по-скоро оффттопик вече, явно просто аз съм твърде недоспал (щото е петък). Едното имаш предвид сигурно това с опита да прави парти за рдто и, ама другите?... :/
П.П. да, глупост си е да се забъркаш със Хитаги. Ама явно Койоми си харесва тази глупост
Публикувано на: Съб Ное 20, 2010 11:27 pm
velush
Те са малки, Сенджогахара е айде там 16-17 години, ама тя е най-старата май че. Просто не вярвам, че могат да се изработят като чак такива лъжци за толкова малка възраст.
Ъъъ...всъщност хлапетата стават добри лъжци още на по 6-7 години, пък и тук говорим за фикция, нали?
Цитат:
А тогава кажи ми, ако Хитаги и Канбару ходят заедно, от какъв зор Канбару се върти толкова около Койоми?
Както вече писах безброй пъти...за да го контролира...той и е предимно за роб, не за любовник, пък и що да си няма харем...това си е стандартно клише в аниметата...
Цитат:
как ще си обясниш Черната Ханекава
Като смъртоносната част от Ханекава, която иска да го утрепе (рано или късно) щом няма да е неин...Или евентуално би го утрепала, ако беше неин и примерно я ядоса нещо...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 92 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения