Дата и час: Вто Фев 11, 2025 11:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Sushi Police (зима 2016)
МнениеПубликувано на: Пон Апр 04, 2016 12:12 pm 
Аватар

Цитат:
майсторлък

Ми браво, но не е доказателство за любов.

Цитат:
суши полицията казаха, че е използвал оцет

Ако е така (ни помня точно), значи само зрителят знае, колко сбъркано беше това суши. =))
Както и да е, трябваше да го затворят най-малкото заради това, че заведението му е в канализационната система.

Цитат:
бореха за furii sushi

Ми не, тя Сара ги обедини под този лозунг (и от там нататък разни гаври със социалните активисти). Преди инспекциите дори не знаеха, че нарушават каквито и де е било правила и стандарти.
Според мен, точно креативността при създаването на тези нерегламентирани рецепти, показва любовта им към темата.
Китаецът просто беше фалшификатор.

Цитат:
не е демонстрирал и че не го обича

Да продаваш развалено суши...е вярно не доказва, че го мразиш директно...но определено е гадно за клиентите, които в резултат от чревно-стомашните нередности 100% няма да куснат вече такова.
Не се вписва в моята представа за любов към готварството.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 04, 2016 12:31 pm 
Аватар

И пак се връщаме към темата за фетишите, които в известна част са такива, които "не се вписват в представите за любов към [...]".
Не разбирам защо на китаецът да не му е простено. В крайна сметка разваленото суши беше само част от това, което му е изостанало. Силно ме съмнява, да му доставят специално развалена риба за целта на рецептите. Ако беше така и горките ти клиенти непрестанно страдаха от болки, нямаше да има ни един клиент в заведението му.

>Според мен, точно креативността при създаването на тези нерегламентирани рецепти, показва любовта им към темата.
Според мен пък въпросната креативност просто показва любовта към това да направят лесен бизнес. Едно е на местна почва да си направиш пернишко суши с лозови листа и луканка, друго е да направиш throughout research за това какво трябва да си купиш, как да си свариш ориза, какви подправки и в какво количество трябва да използваш. По този начин и на нас в хепито ни пробутват суши, което суши полицията instantly би закрила и уасабито им е чист хрян.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 04, 2016 12:52 pm 
Аватар

Добре де, китаецът е некромансер...простено му е, защото артът в Magic The Gathering на този вид карти е cool.

Цитат:
Силно ме съмнява, да му доставят специално развалена риба за целта на рецептите.

Сама демонстрираш евентуалното противоречие.
Ако беше истински некрофил и некромансер нарочно щеше да си го доставя, за да го съживи...а тук евентуално става дума за това, че го е купил почти без пари, а го продава малко под цената на нормално суши, но с печалба.

Цитат:
нямаше да има ни един клиент в заведението му

За това вече нямам обяснение...по твоята логика може би са мазохисти, щом обичат да ги хранят с тази гадост, а онзи тип дето се оплака е случаен посетител.

Цитат:
друго е да направиш throughout research

Това е една друга тема.
По лично мое впечатление традиционната японска кухня е абсолютно безвкусна. Ако искаш местното население да я хареса си длъжен да я преправиш по техен вкус. Колкото и да уважавам техните традиции, бих избягвал да се храна с техни манджи всеки ден.
Та не е въпрос на познания и оригинални продукти.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 04, 2016 1:41 pm 
Аватар

Зависи колко досег си имал с въпросната японска кухня.
На мен са ми правили домашно приготвено суши с неща от Пикадили и не е хич безвкусно. Едното беше с манго, другите не помня вече. Нори водорасълът дава леко сладникав и и жилав привкус, а мангото например го подчертава. Като цяло всички имаха сладко-кисел вкус. Соевият сос, който ползвахме, беше солен. Освен това трябва да подчертая, че никъде оризът не ти става толкова добре, колкото в оризоварка. Не знам какъв е механизмът, но просто го прави перфектен.

От друга страна един колега ми е казвал, че във Франция е ходил в японски ресторант и там сушито било прекрасно и нямало нищо общо със сушито, което ни сервират тук.

velush написа:
Добре де, китаецът е некромансер...простено му е, защото артът в Magic The Gathering на този вид карти е cool.

Между другото и warlock картите в hearthstone са яки, пък това е най-близо до некромансер в hs класовете. Явно е всеобща практика.
velush написа:
Сама демонстрираш евентуалното противоречие.
Ако беше истински некрофил и некромансер нарочно щеше да си го доставя, за да го съживи...а тук евентуално става дума за това, че го е купил почти без пари, а го продава малко под цената на нормално суши, но с печалба.

Може да не е истински некрофил или некромансер. Може да е аматьор.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 09, 2016 1:52 pm 

Здравейте

А да попитам някой друг да е пробвал да си прави суши с неща които не са от Пикадили? Интересно ми е дали сте пробвали други марки и тн..?

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]