|
Дата и час: Нед Фев 16, 2025 4:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 05, 2016 1:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
То и ква либоф да има тук? Тя е (признавам) добре направена секс играчка, програмирана да се нагажда и харесва на стопанина си, а после рециклирана в помощник към отдела за рекламации и извозване на амортизирана продукция. Ситуацията е по-неравноправна от това да си вземеш котка или куче. Все едно да изпитваш емоционална привързаност към мотокар или трамвайна мотриса. При това сюжетът поощрява главния герой в самозаблудите му, вместо да го заклейми. Дори пропусната възможност от това да се опишат вредните последствия от такава...ъъъ, връзка.
Тааа моята главна критика не е липсата на екшън, а bait and switch-а. Имаме футуристичен сетинг, пък получаваме поредната маргинална и типова любовна история. Няма и елементарно усилие да се направи нещо с тази алтернативна обстановка и как евентуални би се отразила на романтичните отношения.
Доколко самата история е вяла и невдъхновена нямам представа, защото си тръгнах рано от шоуто, но абсолютно се осланям на lovelyangel666. Права е и за нещата, които е изброила по-горе. Погледни ги тях и после виж дали няма да преосмислиш твоето top 5.
Апропо, аз съм на 43 и никога няма да ми писне екшънът, защото по принцип качественият такъв е адски рядко явление (Не, експлозиите на Майкъл Бей и морфиращите му роботи не са екшън.). Особено малко такъв има в аниме заглавията, които се предполага да са екшън, а вместо него получаваш безкрайни, кухи, лошо изиграни и писани по шаблон речи.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юли 06, 2016 11:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=55227_1467077587.jpg) |
deuspisi |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 27, 2016 11:23 pm Мнения: 4 Местоположение: Варна
|
Добре де. Хубаво. Аз разбрах, че не ви харесва. Разбрах и защо не ви харесва, дори още от предишните коментари. И уважавам вашето мнение. Но причините, които изтъквате просто за мен не са важни (подчертавам ЗА МЕН). Нито за преизпирането, нито за bait and switch (както казах - предполагам, че не е отговорило на вашите очаквания относно жанра, може би поради факта че е било ongoing по онова време, а аз когато го гледах беше свършило и знаех точно какво да очаквам) В крайна сметка изкуството (смея да твърдя, че аниме е вид изкуство) цели да предизвика някакви емоции в зрителя/читателя/слушателя. В някои субекти се получава, в някои - не. Аз не се опитвам да анализирам, въпреки че мога (работя в театър и знам как стават нещата), оставям се на течението на възприятията. И при мен се получи. Сигурно защото съм на такава вълна в момента, не знам. Просто тези епитети като "тъпа" "шматка" "пикла" и т.н. малко ме подразниха, тъй като (поне аз така си мисля) тук сме се събрали хора, които обичат аниме и поради тази причина ми се стори грубо. Това е всичко. ( а и не видях нито един положителен коментар, та реших да напиша поне един ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ) Колкото до "моя романтик аниме топ 5", сигурен съм, че ще се променя със времето. И ако имате някакви предложения, с радост ще ги приема, стига това да е основният жанр, а не спорадични моменти.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/deuspisi
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2016 1:25 am |
velush |
|
|
deuspisi Цитат: И уважавам вашето мнение. Не, личи да го уважаваш много, щом смяташ, че сме се объркали в очакванията си. Мисля да съм изгледал достатъчно романтика, че да съм си изградил определени предпочитания. Че не съвпадат с твоите, не означава да съм в грешка. Цитат: смея да твърдя, че аниме е вид изкуство Смея да твърдя, че аниме означава чисто и просто "японска анимация". Да, някои заглавия определено са изкуство, но това далеч не е масовият случай. Цитат: цели да предизвика някакви емоции в зрителя/читателя/слушателя И за това съм готов да поспоря (Какви чувства се предполага да предизвиква "Нощната стража" освен естетическо удоволствие от рисунъка?), но в случая лично аз не изпитвам емоция, не защото целият жанра ме отблъсква, а защото Plastic Memories не е достатъчно добре написано за моите представи и предпочитания. Като каза театър, последното въздействало ми аниме беше Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu. То в някакъв смисъл е и за театър (традиционна японска форма) и за любов (от безнадеждния тип). Ако искаш може да му спретнем една тема "Кое аниме смятате за истинско изкуство?", защото нито е единственото, нито е най-доброто, но го споменавам, защото ти ме изкара егати бездушния тип, а ето то ме впечатлява. А, то вече имало нещо подобно - viewtopic.php?f=46&t=74949Цитат: тук сме се събрали хора, които обичат аниме и поради тази причина ми се стори грубо Цитирам по памет: нърдската любов е, като третия закон на Нютон. Всяка нейна проява среща равно по големина и и обратно по посока противодействие. Цитат: стига това да е основният жанр Ма те и твоите примери не са съвсем чисти. Shigatsu wa Kimi no Uso е доста драма, а Sakurasou no pet na kanojo варира между най-различни жанрове, но основният е SOL. Към вече споменатите може би бих добавил Servant x Service, Working и Tonari no Kaibutsu-kun в романтичните комедии (защото нали това се предполага да е Plastic Memories по твоите думи), а Kokoro Connect в драматичните (нищо, че уж почва смешно), пък Nodame Cantabile е и комедия + драма и основата е любовта между двамата главни герои. Прецени от твоя гледна точка, дали са чисти романтики или само съдържат бледи отенъци.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2016 11:06 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
@hangyaku no velush Kaibutsu-kun го споменах на миналата страница ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) @deuspisi Колкото до негативните коментари, не разбирам 1) нито защо си се почувствал длъжен да напишеш положетелен такъв, 2) нито защо са те подразнили използваните епитети ![:confused:](./images/smilies/confused.gif) 1) Това освен ако ти носи някакво лично успокоение, няма да има кой знае какъв импакт, защото коментиралите тук вече сме го гледали (ако изобщо сме го погледнали). Най-много да заформим някаква дискусия, но каква дискусия може да се заформи когато отсрещният back-ва с "мое мнение си е и мен такива тривиални неща като това, че е bland, не ме интересуват" ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Окей, може би имаш по-ниски стандарти и ти стига да има наличие на елементи романтика и драма и си готов. Само че поне аз - за другите не мога да твърдя на 100% - се чувствам прецакана като се хвърля на нещо, пък то се окаже същото като в някой минал сезон, само че със сменени бекграунди Това е все едно да си откъсна една сочна лъскава ябълка, пък вътре да се окаже червива. Това, че е червива мен ще ме подразни и ще търся по-хубави ябълки, но теб няма да те интересува и ще си я изядеш с червейчетата, защото си над тия неща. 2) Да, тук сме се събрали "хора, които обичат аниме", обаче това не означава, че сме длъжни да харесваме всеки боклук, който съвременната индустрия ни е подхвърлила. И понеже предпочитам да дам шанс на нещото, преди да го псувам, то имам почва, на която да постеля тези епитети, именно защото съм го гледала и смятам, че авторите са направили Айла точно такава, че да изглежда като "пикла" и да е дразнеща. I bet they didn't have that in mind, but somehow it turned out that way. Дори аз да съм кривата в случая, ако беше толкова добро, щеше ли иначе да има рейтинг 5.51 в anidb? Относно препоръките вече изброих няколко, но тъй като виждам, че си нов във форума, можеш да погледнеш темата за препоръки ето тук, където да ти предложат и нещо друго. На мен любимата ми любовна драма е Basilisk: Kouga Ninpou Chou, но може да не е по твоя вкус, тъй като вече сам каза, че не харесваш екшън, а там не липсва такъв.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2016 11:38 am |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: го споменах на миналата страница Аз повече от три минути не помня, а ти очакваш чак миналата страница да съобразявам.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2016 11:46 am |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Не ти трябва да помниш, чиче. Написано ти е черно на бяло (или бяло на черно, зависи коя тема използваш:).
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2016 11:51 am |
lovelyangel666 |
|
|
touche...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Юли 09, 2016 4:05 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=55227_1467077587.jpg) |
deuspisi |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 27, 2016 11:23 pm Мнения: 4 Местоположение: Варна
|
Бе вече не ми се спори ама айде, заради спорта: @velush 1. Не съм казал, че си се "объркал" или че си в "грешка", казах че не е отговорило на очакванията. 2. Казах че като цяло аниме ВИД изкуство, не че конкретното произведение е някакъв шедьовър. 3. "Plastic Memories не е достатъчно добре написано за моите представи и предпочитания" Точно това имах предвид - всеки си има своите предпочитания и това че не е успяло да ти въздейства, не те прави "бездушен", не съм казвал или намеквал подобно нещо. 4. Относно нърдовската любов - тук ме разсмя ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Предполагам че е така наистина, но все пак е хубаво да срещаш сродни души. В крайна сметка затова влязох в този форум. 5. Не съм казал че Plastic Memories е комедия - драма си е, въпреки че има някакви комедийни моменти. @lovelyangel666 Знам че няма да има импакт ама пък ми носи някакво удовлетворение че съм си заявил тъпотото noob-ско мнение, права си ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) (Нали е "форум" - хората си казват мнението, дори прошляци дето ядат развалена храна от кофите като мен). А и доколкото разбрах, ти също си изяла докрай цялата ябълка, заедно с червейчетата. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Just kidding - прави ми впечатление че при аниме, за разлика от западните сериали има доста build-up и нещата стават интересни след средата или дори към края на сезона, затова го гледам докрай, преди да реша дали ми харесва. Поздравления за completionism-a ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Ами...това засега. Благодаря за предложенията и линковете към теми. Искрено се надявам да не съм засегнал някой. (въпреки че колкото и да се старае човек, все някой ще се почувства offended...)
_________________ http://myanimelist.net/animelist/deuspisi
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|