Дата и час: Нед Фев 16, 2025 4:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Plastic Memories (Пролет 2015)
МнениеПубликувано на: Вто Юли 05, 2016 1:24 pm 
Аватар

То и ква либоф да има тук?
Тя е (признавам) добре направена секс играчка, програмирана да се нагажда и харесва на стопанина си, а после рециклирана в помощник към отдела за рекламации и извозване на амортизирана продукция.
Ситуацията е по-неравноправна от това да си вземеш котка или куче.
Все едно да изпитваш емоционална привързаност към мотокар или трамвайна мотриса.
При това сюжетът поощрява главния герой в самозаблудите му, вместо да го заклейми. Дори пропусната възможност от това да се опишат вредните последствия от такава...ъъъ, връзка.

Тааа моята главна критика не е липсата на екшън, а bait and switch-а.
Имаме футуристичен сетинг, пък получаваме поредната маргинална и типова любовна история. Няма и елементарно усилие да се направи нещо с тази алтернативна обстановка и как евентуални би се отразила на романтичните отношения.

Доколко самата история е вяла и невдъхновена нямам представа, защото си тръгнах рано от шоуто, но абсолютно се осланям на lovelyangel666.
Права е и за нещата, които е изброила по-горе. Погледни ги тях и после виж дали няма да преосмислиш твоето top 5.

Апропо, аз съм на 43 и никога няма да ми писне екшънът, защото по принцип качественият такъв е адски рядко явление (Не, експлозиите на Майкъл Бей и морфиращите му роботи не са екшън.).
Особено малко такъв има в аниме заглавията, които се предполага да са екшън, а вместо него получаваш безкрайни, кухи, лошо изиграни и писани по шаблон речи.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2016 11:24 pm 
Аватар

Добре де. Хубаво. Аз разбрах, че не ви харесва. Разбрах и защо не ви харесва, дори още от предишните коментари. И уважавам вашето мнение.
Но причините, които изтъквате просто за мен не са важни (подчертавам ЗА МЕН). Нито за преизпирането, нито за bait and switch (както казах - предполагам, че не е отговорило на вашите очаквания относно жанра, може би поради факта че е било ongoing по онова време, а аз когато го гледах беше свършило и знаех точно какво да очаквам)

В крайна сметка изкуството (смея да твърдя, че аниме е вид изкуство) цели да предизвика някакви емоции в зрителя/читателя/слушателя. В някои субекти се получава, в някои - не. Аз не се опитвам да анализирам, въпреки че мога (работя в театър и знам как стават нещата), оставям се на течението на възприятията. И при мен се получи. Сигурно защото съм на такава вълна в момента, не знам.

Просто тези епитети като "тъпа" "шматка" "пикла" и т.н. малко ме подразниха, тъй като (поне аз така си мисля) тук сме се събрали хора, които обичат аниме и поради тази причина ми се стори грубо. Това е всичко. ( а и не видях нито един положителен коментар, та реших да напиша поне един :) )

Колкото до "моя романтик аниме топ 5", сигурен съм, че ще се променя със времето. И ако имате някакви предложения, с радост ще ги приема, стига това да е основният жанр, а не спорадични моменти.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 1:25 am 
Аватар

deuspisi
Цитат:
И уважавам вашето мнение.

Не, личи да го уважаваш много, щом смяташ, че сме се объркали в очакванията си.
Мисля да съм изгледал достатъчно романтика, че да съм си изградил определени предпочитания.
Че не съвпадат с твоите, не означава да съм в грешка.

Цитат:
смея да твърдя, че аниме е вид изкуство

Смея да твърдя, че аниме означава чисто и просто "японска анимация". Да, някои заглавия определено са изкуство, но това далеч не е масовият случай.

Цитат:
цели да предизвика някакви емоции в зрителя/читателя/слушателя

И за това съм готов да поспоря (Какви чувства се предполага да предизвиква "Нощната стража" освен естетическо удоволствие от рисунъка?), но в случая лично аз не изпитвам емоция, не защото целият жанра ме отблъсква, а защото Plastic Memories не е достатъчно добре написано за моите представи и предпочитания.

Като каза театър, последното въздействало ми аниме беше Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu. То в някакъв смисъл е и за театър (традиционна японска форма) и за любов (от безнадеждния тип).
Ако искаш може да му спретнем една тема "Кое аниме смятате за истинско изкуство?", защото нито е единственото, нито е най-доброто, но го споменавам, защото ти ме изкара егати бездушния тип, а ето то ме впечатлява.

А, то вече имало нещо подобно - viewtopic.php?f=46&t=74949

Цитат:
тук сме се събрали хора, които обичат аниме и поради тази причина ми се стори грубо

Цитирам по памет: нърдската любов е, като третия закон на Нютон. Всяка нейна проява среща равно по големина и
и обратно по посока противодействие.

Цитат:
стига това да е основният жанр

Ма те и твоите примери не са съвсем чисти. :lol:
Shigatsu wa Kimi no Uso е доста драма, а Sakurasou no pet na kanojo варира между най-различни жанрове, но основният е SOL.

Към вече споменатите може би бих добавил Servant x Service, Working и Tonari no Kaibutsu-kun в романтичните комедии (защото нали това се предполага да е Plastic Memories по твоите думи), а Kokoro Connect в драматичните (нищо, че уж почва смешно), пък Nodame Cantabile е и комедия + драма и основата е любовта между двамата главни герои.

Прецени от твоя гледна точка, дали са чисти романтики или само съдържат бледи отенъци.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 11:06 am 
Аватар

@hangyaku no velush
Kaibutsu-kun го споменах на миналата страница :lol:

@deuspisi
Колкото до негативните коментари, не разбирам 1) нито защо си се почувствал длъжен да напишеш положетелен такъв, 2) нито защо са те подразнили използваните епитети :confused:

1) Това освен ако ти носи някакво лично успокоение, няма да има кой знае какъв импакт, защото коментиралите тук вече сме го гледали (ако изобщо сме го погледнали). Най-много да заформим някаква дискусия, но каква дискусия може да се заформи когато отсрещният back-ва с "мое мнение си е и мен такива тривиални неща като това, че е bland, не ме интересуват" :lol: Окей, може би имаш по-ниски стандарти и ти стига да има наличие на елементи романтика и драма и си готов. Само че поне аз - за другите не мога да твърдя на 100% - се чувствам прецакана като се хвърля на нещо, пък то се окаже същото като в някой минал сезон, само че със сменени бекграунди :lol:

Това е все едно да си откъсна една сочна лъскава ябълка, пък вътре да се окаже червива. Това, че е червива мен ще ме подразни и ще търся по-хубави ябълки, но теб няма да те интересува и ще си я изядеш с червейчетата, защото си над тия неща.

2) Да, тук сме се събрали "хора, които обичат аниме", обаче това не означава, че сме длъжни да харесваме всеки боклук, който съвременната индустрия ни е подхвърлила. И понеже предпочитам да дам шанс на нещото, преди да го псувам, то имам почва, на която да постеля тези епитети, именно защото съм го гледала и смятам, че авторите са направили Айла точно такава, че да изглежда като "пикла" и да е дразнеща. I bet they didn't have that in mind, but somehow it turned out that way.

Дори аз да съм кривата в случая, ако беше толкова добро, щеше ли иначе да има рейтинг 5.51 в anidb?

Относно препоръките вече изброих няколко, но тъй като виждам, че си нов във форума, можеш да погледнеш темата за препоръки ето тук, където да ти предложат и нещо друго. На мен любимата ми любовна драма е Basilisk: Kouga Ninpou Chou, но може да не е по твоя вкус, тъй като вече сам каза, че не харесваш екшън, а там не липсва такъв.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 11:38 am 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
го споменах на миналата страница

Аз повече от три минути не помня, а ти очакваш чак миналата страница да съобразявам.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 11:46 am 
Аватар

Не ти трябва да помниш, чиче. Написано ти е черно на бяло (или бяло на черно, зависи коя тема използваш:).

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 11:51 am 
Аватар

Ма трябва да се сетя да го прочета, нали?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 07, 2016 11:51 am 
Аватар

touche...

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 09, 2016 4:05 am 
Аватар

Бе вече не ми се спори ама айде, заради спорта:

@velush

1. Не съм казал, че си се "объркал" или че си в "грешка", казах че не е отговорило на очакванията.
2. Казах че като цяло аниме ВИД изкуство, не че конкретното произведение е някакъв шедьовър.
3. "Plastic Memories не е достатъчно добре написано за моите представи и предпочитания" Точно това имах предвид - всеки си има своите предпочитания и това че не е успяло да ти въздейства, не те прави "бездушен", не съм казвал или намеквал подобно нещо.
4. Относно нърдовската любов - тук ме разсмя :) Предполагам че е така наистина, но все пак е хубаво да срещаш сродни души. В крайна сметка затова влязох в този форум.
5. Не съм казал че Plastic Memories е комедия - драма си е, въпреки че има някакви комедийни моменти.

@lovelyangel666

Знам че няма да има импакт ама пък ми носи някакво удовлетворение че съм си заявил тъпотото noob-ско мнение, права си :) (Нали е "форум" - хората си казват мнението, дори прошляци дето ядат развалена храна от кофите като мен). А и доколкото разбрах, ти също си изяла докрай цялата ябълка, заедно с червейчетата. :D Just kidding - прави ми впечатление че при аниме, за разлика от западните сериали има доста build-up и нещата стават интересни след средата или дори към края на сезона, затова го гледам докрай, преди да реша дали ми харесва. Поздравления за completionism-a :)

Ами...това засега. Благодаря за предложенията и линковете към теми. Искрено се надявам да не съм засегнал някой. (въпреки че колкото и да се старае човек, все някой ще се почувства offended...)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]