Дата и час: Пет Фев 21, 2025 10:02 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Golden Time (eсен 2013)
МнениеПубликувано на: Пон Ное 11, 2013 9:27 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Ragnos написа:
Винаги съм се чудил на жените за това им поведение - сваляш им звезди - не те отразяват, игнорираш ги - не могат да ти се нарадват. :jester:

Какво очакваш от тъпи к@рви :)

Инак да, време беше за някакво развитие.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 11, 2013 10:40 pm 
Аватар

Еее, не така, пич. ;) Просто жените са си жени - и те не знаят какво искат, камо ли някой друг.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 12, 2013 2:09 pm 
Аватар

Не са тъпи теее...и знаят много точно какво искат. :lol:
Цялата тази работа "емоционално нестабилни" - от една страна е наложен от обществото модел на поведение, от друга преструвка и експлоатиране "Щом мъжете ни мислят за тъпи и не може с маса примери да им докажем обратното, дай поне да се възползваме!".

И не знам дали забелязахте, но точно главният герой се държи като кифла тук - навика се на Линда...която нарочно пазеше дистанция, за да не му се меша в "новата личност".
Т.е. тя го отнесе точно защото е деликатна и мисли за чувствата му.

А пък да иска от Коко да му отговори на любовните щения, докато тя още не се е отказала от Мицуо, е най-малкото нагло. Тя не му каза не, защото са приятели и не иска да го отреже толкова бързо и лошо.

И в двата случая момичетата са необичайно внимателни към него, а той им се тросва и се прави на обиден.

В последствие Коко уж призна някакви чувства към него...най-вероятно от съжаление. Комплексът на Флорънс Найтингейл anyone?

Та не знам за какъв прогрес говорите. По-скоро нещата се омазаха лошо.
(И ми провалиха шипърщината към Линда. =)) ...не че от OP/ED не беше ясно, че няма да го бъде.)

Последна промяна velush на Вто Ное 12, 2013 4:17 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 12, 2013 4:06 pm 
Аватар

Всъщност, поведението на мъжкия беше изключително на място и, което е дори по-добре - реалистично, особено спрямо масовите персонажи в подобни ситуации.
Това че се разкрещя на Линда, бе закономерно, предвид факта, че тя през цялото време криеше миналите им взаимоотношения. Това е най-малкото обидно и лично аз на негово място нямаше да простя така лесно. Голямата илюзия в случая е, че го е правила заради него самия. Не, тя директно си го каза, че водещия фактор е чувството ѝ за вина след случилото се. Държеше се мило с него, правеше му услуги, но отново поради същата причина - като през цялото време си го лъжеше в очите. Даже не знам как той не ѝ залепи и няколко шамара, ей така, за бонус.
Колкото до Коуко, там също си има предел на търпимост. След като ѝ беше признал чувствата си, тя продължаваше да си говори за приятеля от детство, без изобщо да се съобразява с чуствата на Банри. Като разглезена принцеса, мислеща единствено за себе си, тя си го ползваше като душевен отдушник и приятел подръка (особено при липсата на друг). Това също е обидно поведение и аз не знам кой нормален мъж би го търпял.
Да не говорим че, поне на този етап, тя със сигурност не го обича, а просто е готова на сериозни компромиси, за да не го загуби. Честно казано, ако сега той си поиска, тя даже и ще му пусне. Като едното нищо.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 12, 2013 4:40 pm 
Аватар

Цитат:
като през цялото време си го лъжеше в очите

Пък нали точно това искаше протагонистът още от самото начало - да не го занимават с предишната му личност. С други думи всички да го лъжат и да са преструват, че не го познават.

Точно това искаше от Линда...и като го получи се ядоса "Ти защо ме лъжеш?".

Цитат:
тя директно си го каза, че водещия фактор е чувството ѝ за вина след случилото се

И ако обърнеш внимание, това чувство е неоправдано. Тя сама си вменява вина.
Не тя е виновна, че е закъсняла, не тя е виновна, че пичът е рипнал от моста.
Да си развалят отношенията - бива, ама чак да скача - бахмааму.

Цитат:
След като ѝ беше признал чувствата си, тя продължаваше да си говори за приятеля от детство, без изобщо да се съобразява с чуствата на Банри.

То това е по навик, пък и тя е такова хикикомори, че не може рационално да се изразява.
Пък и защо трябва да стига чак до такива крайности при "пазенето" на чувствата му?
Не е ли очевидно, че не го брои за евентуално гадже?
Ако го беше отрязала директно, подозирам че пак щеше да направи подобна сцена.

Не ми харесва този тип Банри - уж е някакъв тих, рационален и възпитан...обаче от нищото вади някакви ултиматуми, смята девойките които са се държали малко или много любезно с него за запазена територия.
Да му се съобразявали с чувствата...пък той никога го видях да се съобрази с чуждите.

Цитат:
Това също е обидно поведение и аз не знам кой нормален мъж би го търпял.

Само дето всеки нормален мъж няма да прави сцени, а ще продължи с Cherchez la femme на друго място...щом не го желаят тук.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 13, 2013 1:23 pm 
Аватар

Цитат:
Точно това искаше от Линда...

То това е практически невъзможно, при положение, че дефакто след инцидента не я познаваше дори. Това беше изцяло нейно решение, продиктувано от вътрешната ѝ вина. Банри по-скоро искаше да започне "на чисто", а не да се изолира напълно от миналото си.
Колкото до това дали ѝ е реална тази вина, ами и според мен не е, но това си е изцяло нейн проблем, а и има доста по-адекватни начини за справяне с него от това да се усмихваш мило на човека, източник на тази вина и да се правиш, че нищо не е било. Така не се решават проблеми. Дори това, че Банри ѝ се развика, би могло само да ѝ е от полза, един вид да я накара да се оттърси от всичко това и да стигне някакъв що-годе душевен мир. То сигурно така и ще стане, но ще трябва да минат първо още няколко драматични сцени.

Относно Коуко
Цитат:
защо трябва да стига чак до такива крайности при "пазенето" на чувствата му?

Не става дума за стигане на някакви крайности, но в такава ситуация, нещата трябва да влязат в някакъв баланс. При положение, че нея вятър я вее, то за Банри не му остава нищо друго, освен да постави "ултиматум". Това според мен е по-правилното решение (поне от гледна точка на Главния мъжки персонаж), защото иначе последвалата патова ситуация на неразвитие в каквато и да е посока, не би облагодетелствала нито една от страните. В много отношения. А и анимето щеше да свърши преди 10ти епизод. :)
Цитат:
Да му се съобразявали с чувствата...пък той никога го видях да се съобрази с чуждите.

Че той само това правеше. То не беше влачене след нея, да я забавлява, да я запознава с нови хора, да се опитва да изглади взаимоотношенията ѝ с онзи другия... Изобщо, човека се раздаде доста сериозно за първите няколко епизода.
Цитат:
Само дето всеки нормален мъж няма да прави сцени

Че какво по-нормално от една хубава сочна драматична сцена. :lol: То това е като солта на социалните взаимоотношения. :)

МнениеПубликувано на: Сря Ное 13, 2013 4:41 pm 
Аватар

Цитат:
Банри по-скоро искаше да започне "на чисто", а не да се изолира напълно от миналото си.

Добре де, иска да почне на чисто ама тя не му налита "Ей, ние се познаваме! Значи така и така...".
Просто си седи наблизо и му помага, но не му навлиза рязко в територията.
От негова гледна точка, понеже не знае за чувството и за вина, можеше да си направи (грешния) извод, че тя точно и това се опитва да направи - да започне на чисто с него.
А какво прави той, развиква и се "Защо не каза, че се познаваме?".
Нали всеки път, когато някой (роднина или познат) се приближи до него с подобна реплика, той се дърпа.
Логичната реакция тук беше, не да и се нахвърля, а да я попита какво иска...като разбере, да и вика или да и прощава, негова си работа.

Цитат:
При положение, че нея вятър я вее, то за Банри не му остава нищо друго, освен да постави "ултиматум".

Точно той, човекът дето си мисли, че я разбира и и съчувства, трябваше прекрасно да знае, че ще реагира изключително неадекватно.
Ако е чакал нещо друго...

Цитат:
иначе последвалата патова ситуация

Не е баш патова. Коко си харесва онзи другия и е абсолютно вманиачена. На този етап не може да се очаква никаква промяна.
Т.е. главният няма шанс пред нея.
Е, освен онзи класически номер със самосъжалението, който работи засега, но не му прав чест.

И още по темата Yes/No.
Имаше една поговорка.
Когато един дипломат каже "Не", това си е "Не".
Когато един дипломат каже "Може би", това пак е "Не".
Когато един дипломат каже "Да", това означава "Може би".
Е, същото е и с момичетата.
И в случая с Линда и в случая с Коко, той получава учтивата форма на "Не", но просто не иска да я приеме и затова изпада в изстъпления и го бие на чувство.

Е, да...нямаше да има книга/аниме...но пък нямаше и да ми е толкова антипатичен.

Цитат:
Че той само това правеше.

Да, лошо се изразих.
Множество пъти се съобрази...но го подозирам, че действаше по абсолютно себични причини и като начин да се държи близо до мацката на мечтите му (Апропо, това е и една от причините на не го харесвам Банри - кръшна се по най-кухата лейка, само защото е лустросана блондинка, без да има никакви други качества.)
За това се раздаваше - за лична изгода.
В момента в който видя, че няма да му се отвори парашута, престана да му пука за нейните чувства. От разбиращия и съчувстваш близък приятел, стана отритнат и онеправдан...
До сега глупостите и не му пречеха, а изведнъж "Тя не се съобрази с чувствата ми!", пък тя никога не се съобразявала с ничии чувства.

Цитат:
от една хубава сочна драматична сцена

Всъщност този тип сцени са задължителни за жанра, но в текущата ситуация главният герой ми изглежда, като абсолютен dushbag.
Не това целят авторите и може би ако му бяха дали други реплики, а избухването се беше случило по различен начин (примерно, както съм написал по-горе, ако бяха тръгнали да се изясняват с Линда и тя беше надрънкала глупости...пък на Коко може да се репчи с повод и без, аз не я харесвам :lol: ).

Сегашното положение не ме радва. Затова и дропвам.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 13, 2013 6:59 pm 
Аватар

WTF o_0
Как изобщо имате силата да обсъждате този абсолютно нелогичен развой?

МнениеПубликувано на: Чет Ное 14, 2013 10:48 am 
Аватар

Дъъъ...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 24, 2013 6:35 pm 
Аватар

Значи изгледах 7-ми епизод и просто не мога да си обясня някои неща.Пича както си седи в леглото вечерта,мислейки върху нещата които му се струпаха,и получавайки писмо от Линда смисъл той е объркан и нали си заспива.И на другия ден как става номера че Кага го причаква на гарата и те вече почват да си ходят все едно нищо не се е случило ? И даже стават някакви абсурдни и тъпи неща.Честно казано след тоя момент имах чувството че гледам филър.Даже си мислех че пича сънува или си представя и с нетърпение чаках да се събуди и да си почне деня нормално...Само аз ли смятам че действията в тоя епизод бяха нереално тъпи и супер прибързани ? Смисъл оня се чуди какво става и изведнъж оная го фаща под ръка и все едно нищо не се е случило.Просто имам чувството че нещата се случиха сууупер бързо.Супер тъпото как от драматичната и сериозна ситуация която беше набрала,изведнъж стана някакво супер лигаво и тъпо.И накрая пак не схванах това с Линда.Тя просто иска да го подкрепя като приятел ? Това ли е искала и да му каже на моста в миналото ?

МнениеПубликувано на: Вто Яну 14, 2014 11:34 pm 
Аватар

На 12 епизод съм и съм страшно доволен от това аниме. Главния герой се държи точно на място, не прави някакви глупави неща. На хълма където скъсаха снимката, няма правилен изход от ситуацията. Едната или другата, но той избра настоящето, въпреки, че и другия избор не е грешен. Нямам търпение да видя как ще продължи.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 19, 2014 3:13 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Аз го зарязах на 6ти еп, гледам сега е излезнал 14ти - има ли смисъл да почвам да наваксвам или да си доизчакам да стане [c]? :confused:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 19, 2014 6:45 pm 
Аватар

Изчакай да го завършат. Така ще си спестиш доста от мъките. :bash:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 20, 2014 7:31 am 
Аватар

Изчакай го, винаги като е завършен е по - хубаво.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 20, 2014 6:14 pm 
Аватар

Нещо почнаха да ми втръсват романтичните им глупости. Или да го удрят на драма, или на лигавщини. Двете неща не вървят ръка за ръка, а тук се опитват да ни ги пробутат заедно. Надявам се в следващите серия-две да видя някакъв страшен погром в тоя любовен многоъгълник, защото ми иде да заспя като в последния сезон на Railgun S. А там се прозявах нечовешки много!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]