Дата и час: Пет Фев 14, 2025 1:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Ozuma [Зима 2012]
МнениеПубликувано на: Съб Фев 18, 2012 1:43 am 
Аватар

Изображение Изображение

Hовото Ямато аниме. За разлика от това няма да се придържа към класическите дизайни. Само доктора и капитана не са си позволили да променят прекалено много. Само са ги направили по-високи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2012 10:46 am 
Аватар

Изгледах първа серия на Ozuma. Картинките са шарени и приятни, а артът вдъхновен от Leiji Matsumoto върши прекрасна работа, но откъм сюжет и герои засега заглавието си е generic shounen (без да споменаваме Dune rip off-щините).

Щом проектът събира мухал от 80-те години, като ще го лансират чак сега да бяха взели да го enrich-нат и develop-нат малко - 6 серии нямаше да ги скършат от работа.

Леко съм разочарован.
Не очаквам и през следващите серии с шоуто да се случи нещо, кой знае колко върховно и вдъхновяващо.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 12:47 am 
Аватар

<3 <3 <3

Не знам колко време е мухлясвал проекта, но сe радвах като малко дете в магазин за бонбони xD

Друго освен "genetic shounen" не съм и очаквала - в смисъл едва ли Матсумото сега ще тръгне да си сменя стила (пример: Харлок, Ямато, Gun Frontier и т.н примери бол за това) - по-скоро прави анимето колкото закоравелите фенове да пуснат по една сълза от умиление или за да напомни че все още съществува x3 Това, което очаквам да включат е малко драма ... както винаги :p И малко повече екшън ... И ето ти едно добро заглавие x3

Но велуша е прав - 20 минути плакнах очите xDDD Waiting for the next ep ;-;

PS Мимей, Мая или Бинас?

PS2 Може би проблемът е в мен... твърде много съм свикнала и вече си знам какво да очаквам - виж новите фенове не ги знам как ще реагират :/// Нищо де - аз пак ще го доизгледам xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 12:57 am 
Аватар

Бинас ол дъ уей. Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 1:39 am 
Аватар

След няколко минутно мисене реших да съпоставя кой герой от Озма на кой герой ми прилича от Харлок сагата xD
Знам, знам, че е глупаво, но просто нещо не човърка от вътре :X Което все пак показва, че съм прекалено субективна към анимето :S

Как да е - Le списък:

PS Ей, вярно, че забравих за докторката :X *unforgivable*
PS2 Jealous Mimei is cute ^///^

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 12:20 pm 
Аватар

За мен проблемът е, че пейсингът е като за 70-тарски или 80-тарски сериал с 40+ епизода...а имаме още само 5 серии.
С това темпо не могат да разкажат някаква кой знае каква история.
Това имах в предвид под enrich-ване и develop-ване.

Примерно филмите и OVA-тата за Harlock, колкото и да са мудни и generic успяват да вкарат по нещо интересно и философско за краткото си времетраене.
Ozuma сякаш не се и опитва.

Последна промяна velush на Вто Мар 20, 2012 1:51 pm, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 1:36 pm 
Аватар

Само аз ли не смятам че пейса е бавен...O.o А че няма да е кой знае каква история ...не знам вече >.< Сигурно ще си прав T^T

Реално за една серия видяхме почти всички герои (т.е запознахме се с голяма част от тях ... с изключение на главния лош), нашият спаси мацката (това го има винаги), запозна я с екипажа (т.е представиха ни как стоят нещата при групировката), срещнаха главната шефка, лошите нахлуха, изпостреляха се малко (имаше малко майнд гейм) и нашите избягаха (по един нелош начин)... Това в един шонен от 80те всяко нещо щеше да е по 1 епизод минимум xD Може би им е трябвало малко enrich-ване, но според мен ако го подкарат по-бързо ще изглежда ръшнато и никой нищо няма да разбере :///

Втората серия ще се преследват - така че според мен не се пък влачи тоооолкова много :P

За философски теми ще стане евентуално на въпрос чак като разкрият коя е мис Мая ^.~ Или пък затрият екипажа, или някаква драма се заформи ... :Реално 1-ви, 2-ри епизод все още ще влизаме в атмосфераат и героите .... чак тогава ще се вкарват някакви по-задълбочени теми ... ако включат такива разбира се :///

PS Може би щеше да е по-епично ако дейстивето се развиваше в космоса, а не на пустинна планета ... но от мен да мине ;p

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 2:38 pm 
Аватар

Тук естествено може да поспорим, какво означава "пейсинг"...ти го тълкуваш като единици събития в минута, аз го тълкувам, като развитие на героите и историята...

Цитат:
запозна я с екипажа

Това за мен беше най-слабата част...реално ни запознаха с готвача (или пък беше клоун облечен, като готвач :lol: ), Mimei и докторката.
Останалите просто се моткаха...а бяха бая народ.
И може би само за мен е така, но докторката ми е антипатична.

Цитат:
срещнаха главната шефка

Друг разочароващ момент. Освен, че е относително мълчалива и говори с недомлъвки, като Harlock някак нищо друго не мога да кажа за нея.

Цитат:
лошите нахлуха, изпостреляха се малко

Имаше нещо сбъркано и в това...мързи ме да го анализирам минута по минута, но стрелбата можеше да почне много по-рано, след като се разбра, че няма да им върнат принцесата (или там каквато VIP персона се води).
Някак излезе, че нашите се измъкнаха преди "тъпаците" да се усетят...а всъщност лошковците хич не са тъпаци.
При това само от диалозите между тях вече ги познаваме много по-добре отколкото екипажът с който уж изрично ни запознаха.

Т.е. събития се случиха, но някак не бяха достатъчно пълноценни...примерно, като тези в по-новите Harlock заглавия.

Накратко - очаквах повече. Това тук ми е по-скоро среднисто.
Не че няма да го догледам, де.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 3:04 pm 
Аватар

^
Само не разбрах как в 20 минути в първи епизод очакваш да има развитие на героите :lol:

И "запозна я с екипажа (т.е представиха ни как стоят нещата при групировката)" целият цитат - по-скоро се целеше да се направи атмосфера, какви хора има там (най-общо казано - обикновени, нямаше изроди и колене), как се държат (веднажа се сещам за онез зяпачи т.е обикновени хора, с обикновени проблеми и вълнения) ... а не да ни запознаят с всеки поотделно ^.~ Реално Мимей, капитанката, нашият и готвачът бяха достатъчно ~.^

Докторката и на мен ми е антипатична, има нещо зло/лудо в нея или поне така ми се стори >.<''' но пък изпи нещото на екс xD

А специално поведението на Бинас, не само че не ме разочарова, а с моите съпоставки се хилех като идиот като я видя на екрана XD На мен ми прилича повече на Емералдас, отколкото на Харлок обаче *най-вероятно защото е жена де* Пък и обикновено всички босове - било добри или лоши обикновено ги разбираме чак на половината на анимето... макар че от Бинас не струи тази епичност, която трябва, според мен :>

А дупката между стрелбата си я обяснявам с това че гледаха да не застрелят и нея или да не вземат да гръмнат нещо и да я отнесат. Явно е достатъчнo важна, което е странно на фона, че стреляха по нея в началото на анимето xDDD (и после мислеха да гърмят кораба). Което доказва, че наистина нещо в логиката куца >.> И да, наистина изглеждаше малко странно, но според мен това е поради малкото време за анимиране <.< *което за мен си е бъг в пейсинга*

От друга страна - и добрите, и лошите явно са достатъчно интелигентни, та се надявам на повече стратегии в следващите епизоди ;p А и искам повече екранно време на пича с маската <3 Виж, при него вече, нещата са по-добре като водач ... и да, това с диалозите беше в плюс <3

btw Имай предвид, че в новите Харлок заглавия 90% от героите са развити предварително от предишните сезони (отделно, че Харлок принципно е класика и е някак в пъти по-"яко"), а в Озма сега ще почват да се развиват нещата ;X Реално очакванията ти са малко по-високи >.> А че анимето е среднисто - среднисто е, тук две мнения няма

мисля че изписах твърде много за 1-ви епизод

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 3:34 pm 
Аватар

Чшшшшш, алоооооу ... За доктрисата или само добро, или нищо. Шви нзнам алкохолните лаици. Изображение

Бинас е Емералдас с жартиери. Изображение

Лично аз ще следя анимето, не е като всяко второ аниме да има кораб, потапящ се в пясъците. Всичко останало са капризи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2012 10:27 am 
Аватар

crazy_little_crow написа:
PS Мимей, Мая или Бинас?

Бинас, Мая не ме надъхва колкото Maetel :lol:

Опенингът беше супер зле :lol: Натам беше каквото очаквах, скучновато но ставащо да се убие време.

6 епизода ще са достатъчни.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2012 4:46 pm 
Аватар

Става анимето, чакаме втори :arrow:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 27, 2012 11:11 pm 
Аватар

И втори епизод беше добър ^.^ Макар че можеше и повече ... ^^'''

Жалко само че нашият не ги остави да пукнат на кораба, но явно Мает... оххх ... Мая наистина в крайна сметка им трябва жива. В противен случай нашите си бяха живи-загинали :/// Нещо тази част нe ми хареса :/ (някакси убиха потенциала) Както и момента накрая дето свърши на "Тя е ... невъзможно ... те не обикнoвен човек .. тя е ...." xDDD Реакцията ми беше - оk, she's not ordinary human, alright ... ама това можеше още като я видяха хубавата главица да го разберат xD

За останалото *it's spring time: love's in the air*

btw И само на мен ли ми се струва или Гидо <3 <3 <3 е човекът от снимката?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2012 12:00 am 
Аватар

Мен повече ме интересува, шо е то Натура и за чий ни са аресват с елитарчетата от градо. "Следва продължение ..."
Байнасу е ... Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2012 9:51 am 
Аватар

За мен си беше стандартен "подводничарски" епизод...то вярно имахме пясък вместо вода ама те го бяха докарали да няма разлика :lol: :lol: :lol: .

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]