|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 02, 2011 3:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
erejnion Цитат: къде намери по-комплексни герои и сюжети Героите - принципно героите в Slayers не са много комплексни, но са неизмеримо по-сложни от картонените изрезки каквито представляват героите в Gokudo. Примерно Лина Инвърс не е особено сложен персонаж за разгадаване, но през цялото шоу тя демонстрира най-различни подходи, реакции, настроения и склонности. Гаури дето е тъп като галош, също не винаги е ходеща машина за слапстик скечове...понякога се адаптира и съобразява. Това важи с двойна сила за "лошите". Те са доста съобразителни и гъвкави. Герои тук имат доста добре описан бекграунд и история. За разлика героите в Gokudo винаги реагират по един и същи начин (комично и неадекватно), почти няма информация за средата от която идват и за миналото им, а злодеите са праволинейни и предвидими (не и за протагонистите ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Тове е и идеята - центърът на шоуто са безкрайните гегове и игри на думи, не му пука за такива неща като керъкътр билидинг енд дивелопмънт. Историята - тази в Gokudo уж е по-засукана...но това е чисто техническо наблюдение. Сложността и е механична и е изстискана от пръстите на сценаристите с цел хумористично усложняване на ситуацията, а не демонстрация на сложни взаимоотношения. Митологията на Gokudo също си е доста елементарна - просто произволно нахвърляне на азиатски митове. Историята на Slayers изглежда по-праволинейна, но политическите интриги са по-сложни, взаимоотношенията са по-сложни, нестабилни и противоречиви, а основните участници (магове, чудовища, полу-богове и богове) са по-хитри, по-безмилостни и по-опасни. Митологията на Slayers е оригинална и създадена специално за заглавието (и е част от по-сложна система, която граничи с други заглавия от същия мангака - Lost Universe). Структурата и е интересна и сюжетът директно зависи от нея. Накратко - светът и героите на Slayers се изградени с доста повече слоеве и елементи от тези в Gokudo, а по-дълбокото им изучаване е част от кефа на заглавието. Това е една от причините да смятам Slayers за по-амбициозно заглавие. Другите са: по-добрите и по-детайлните екшън сцени (в сравнение със скицираните такива в Gokudo), по-детайлните фонове, по-добрата игра на сеютата и по-епичната и разнообразна музика. Цитат: Всъщност бих казал, че на Слейърс за момента жестоко му липсва дълбочина Така е спрямо да кажем GITS, спрямо Gokudo си е направо "Властелина на пръстените". За злото в Лина...ми ти ми вадиш някакви алайнмънти и D&D терминологии, а както вече споделих според мен Slayers (пък и Gokudo), не са базирани буквално на тази система, а се гаврят с всички RPG фентъзи игри и книги (включително такива, в които няма такова понятие). Намирам Лина за "лош човек" от чисто морални съображения ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . Не ми пука, както каква се класира в нито една RPG система ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Цитат: Разбира се, никой играч не би прецакал партито чак толкова колкото оная клеричката. Пак продължаваш да теглиш героите с някакви RPG везни...според мен нито Slayers, нито Gokudo гонят такъв баланс. Те просто се ебават с характеристиките на героите и толкоз. ПП Споменах няколко пъти Lost Universe...не съм му фен, беше ми скучно...въпреки това демонстрира какво количество труд е хвърли авторът по измислянето на тези светове.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 03, 2011 12:15 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17084_1352981381.png) |
erejnion |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
zlobcho, erejnion написа: И нещо не си разбрал... с удоволствие ще си изгледам подред всичките сезони [на Слейърс]. velush, имам си свое мнение относно практически всички елементи, които не са ти харесали, ама какво да се прави, това си е от различните вкусове, и всъщност въобще не трябваше и да се учудвам, че не се възхищаваш на някои страни на характерите на героите от Гокудо (а и май не си ги и забелязал). Та заради това няма да споря с теб на тема Гокудо, и особено не тук (моля ако някого го досърби да обсъжда Гокудо още, да го направи в неговата си тема ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). И, относно ДнД: просто това е ъгълът, от който аз гледам тези серии. Точно това в тях ме привлича най-много. И това, че ти намираш Лина за лош човек, на никой не би трябвало да му пука; а на мен най-малко, след като въобще тези квалификации не ги приемам за смислени. Виж, алайнмънтите в ДнД са си смислени, щом клериците имат заклинание "Detect Evil" ("Detect Good", ако са към някое от злите божества). Та само за тях съм говорил в тази тема
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 03, 2011 11:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
erejnion Цитат: а и май не си ги и забелязал или пък не ги смятам за качества... И всичко това за Гокудо го написах, не защото ми се пише за него, а защото ти направи сравнение с него. Един вид отправна точка. Лично ма мен не ми пука дали харесваш Slayers или не. Просто не съм съгласен със сравнението ти. Цитат: И, относно ДнД: просто това е ъгълът, от който аз гледам тези серии И не си чувал неща като "сравнявай ябълки само с други ябълки" или "това за кафе е отвратително, но всъщост е прекрасен чай". Т.е. ако Sayers не е създавано по RPG система има ли смисъл да се анализира спрямо такава (освен за лично удоволствие)?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 05, 2011 10:09 pm |
erejnion |
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Несъгласен си, че мимоходом съм направил сравнение в самото начало, казвайки че ми е скучно, и твоето несъгласие се базира на "дълбочината" на Слейърс? Оф, я се... И винаги съм смятал, че е полезно да гледаш на каквото и да е от възможно най-голям брой гледни точки. И факта, че гледам на Слейърс от тази гледна точка (но не само от нея, mind you), означава, че виждам неща за тази серия, които ти не си видял. Все си мисля, че съм на плюс от приемането и на тази гледна точка; така или иначе не знам къде видя анализ от моя страна. Аз анализи не пиша принципно. И! Стига с офтопика, да си кажа: Първия филм рулираше ![:rocknroll: :rocknroll:](./images/smilies/rocknroll.gif) единствено малко ме издразни как използва мечът на светлината и бъфването му, а в първия сезон (хронологично случващ се по-късно, ако съдим по анидб), нямаше никакви рефърънси към събитията от този филм. Но не мога да искам твърде много, нали ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) От друга страна този смях "Охохохо" ще ме преследва още години ![=))](./images/smilies/=)).gif) и онези дребните дето... данго дайказоку ка tl;dr: продължаваме нататък, забавлявайки се с това аниме много (напук на злобчо, лол), но не чак толкова (напук на велуш, лол). edit: hellraiser написа: erejnion написа: тоя се присъединява към главната група да разбирам? Да, но това не е гаранция че сериала ще ти стане по-интересен. ahahahha, и хел грешеше, този герой определено е гаранция, че ще се забавлявам страшно много със Некст
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 10, 2011 12:44 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1953.jpg) |
The_Shaman |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 3:16 am Мнения: 125 Местоположение: София
|
erejnion написа: hellraiser написа: erejnion написа: тоя се присъединява към главната група да разбирам? Да, но това не е гаранция че сериала ще ти стане по-интересен. ahahahha, и хел грешеше, този герой определено е гаранция, че ще се забавлявам страшно много със Некст ![:rocknroll: :rocknroll:](./images/smilies/rocknroll.gif) Не ми се стори много по-интересно с него, сякаш твърде лесно го прие групата. В романите май повече психясвали покрай него - нали уж е старо и яко чудовище...
_________________ "И блуждаейки между ангели и дяволи, макар и за кратко на този свят, ние растем, обичаме, мразим и правим илюзията, наречена живот, малко по-пъстра и по-правдоподобна... и може би малко по-красива."
Търси хора за ролеви игри в София.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Апр 11, 2012 11:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Година по-късно се сетих да го хвана както си му е реда и сега след първия сезон карам втория та съм на средата му. За сега е добре ;3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 13, 2012 2:18 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
По демоните, останаха ми 4 епа да приключа и с некста но примирам за сън. Освен утре ще го догледам и ще полазя третото тв :3 - Takaa, довърших го и сега почвам Try :3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Slayers (TV, Next & Try) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 07, 2012 1:42 pm |
erejnion |
|
|
I speak in terms of D&D alignments in a thread about D&D based anime ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) come on guys, stop being surprised А иначе, крайно време е да си изгледам овите. Особено по случай стартирането на нова кампания. Ще се заема този уиикенд. Току виж ми дошли добри идеи за построяването на героинята ми.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|