Красиво! Като замисъл и като изпълнение.
Започнах го заради фантастичния елемент в началото, но ретроспекцията определено ми хареса много повече. Действително точно в историята на Брандън и Хари е целия чар на анимето. Толкова силни, толкова противоречиви, толкова ЧОВЕШКИ емоции....
Не по-малко ми харесаха отношенията Брандън-Мария-БигДади. Според мен Брандън постъпи правилно, макар и малко жестоко спрямо себе си. Желанието да защити онова, което му е скъпо надви над желанието да притежава. Все пак колкото и красив човек да е той самият, професията му е повече от грозна и би поставила Мария в опасност. А зад могъществото на Биг Дади тя би била в безопасност. Е в последствие всичко се оказа напразно, но... И още веднъж - наистина чудесно заглавие. Задължително за всеки ценител!
Заглавие:
Публикувано на: Съб Юли 12, 2008 8:31 pm
Wildheart
Регистриран на: Съб Окт 20, 2007 7:33 pm Мнения: 356 Местоположение: Grand Line
Но все пак и Брандън на края се изцепи,понеже уж той беше най-железния,би направил сичко за Милениум, а предаде всички,т.е. Мария,БигДади,Негъра с Цаките и сички близки от 'семейството' само за да спасява хари многократно,но няма значение,анимето е добро само от края не бях доволен.
Добро аниме, найстина е едно от най-добрите. Всичко е изпипано и някак си логично, като се замисли човек. Трябва да призная, че финала не ми хареса, няма да казвам какъв е, за да не спойлна. Но просто някак си и радва. Чисто човешкото в Грейв надделя, както и силата на приятелството. Невероятно аниме, гледайте го, но моля ви спестете сравнения с "Блийч" и "Наруто".
Публикувано на: Сря Юли 16, 2008 6:59 pm
GoDSmAcK
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
Да има тема за Гънгрейв и аз да не изфенбойствам. Срамота. Обожавам анимето! Едно от любимите ми. Страхотна история, изключителна атмосфера, брутални герои. Човек спокойно може да реши на моменти че гледа две съвсем различни анимета, но просто флашбака и всичко останало е толкова изпипано, че като свърши незнаех къде се намирам.
Публикувано на: Нед Авг 03, 2008 10:14 pm
Kyuraku
Току що го изгледах. Лична оценка 9.3. Изключително добро. В началото на първия епизод беше толкова неясен, че за малко да се откажа да го гледам, но втория епизод вече ме зариби тотално. Много добра история. Определено в топ 5 ми е. Само не ми хареса прекаленана фантазия там с Lee, Bear, Bob когато ставаха на някви изроди.
Последна промяна Kyuraku на Вто Мар 10, 2009 9:41 pm, променена общо 2 пъти
Заглавие:
Публикувано на: Вто Авг 05, 2008 10:12 am
Karia~chan
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1922 Местоположение: GSL~хахахаххаха да дръпнем по още една:P~
Страхотна история, изключителна атмосфера, брутални герои. Човек спокойно може да реши на моменти че гледа две съвсем различни анимета, но просто флашбака и всичко останало е толкова изпипано, че като свърши незнаех къде се намирам.
Хай хай~~ Не помня преди колко 948948 века го гледах обаче анимето си е супер добро... А освен това което изброи биги много ми харесаха бойните сцени, независимо дали само се стреляха или се млатеха кат животни още в първите епизоди
_________________ I love you// I'll think of you always// I'll remember you always// I'll wait for you forever// I'll watch over you forever...// ..Words you can't trust...
Наистина класно аниме - едно от малкото, което ме е държало на нокти до края.
Аниме, което започва с ебаси-спойлера... И как този първи еп-спойлер се вписа съвсем нормално като 18-ти...
Едно от аниметата (а аз не съм гледал много), което те кара да търсиш подобни - 10 от 10 отвсякъде...
Най-интересното, че това е първото аниме, което чувствам така - от втори епизод нататък предчуствах..., знаех..., как ще се развиват нещата за главните герои и въпреки това бях омагьосан от това как се развива историята.... Знаеш, че ще става все по-гадно и гадно, но все пак искаш да знаеш какво ще стане, защото това все пак вече са ти любими герои...
За първи път разбирам какво означава "tragedy"-тагът в ани-дб...
Original story by Yasuhiro Nightow of course
Заглавие: Re: Gungrave
Публикувано на: Съб Мар 21, 2009 6:39 pm
Squall_1st
*
Ако цялото аниме беше само около мафиотската история без фантастиката в първи и последните епове, щеше да е още по-добро поне за мен. Не че и сега не е страхотно, но ...
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 51 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения