|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 8:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 12:22 pm |
|
velush |
|
|
|
Гледам, че тук не съм си сложил цялото си мнение. И така - OVA-то хваща интереса и е с добра графика, но не е нищо особено. Свършва точно там къде ти е най-интерсено и където се появява баш опасният антагонист. Първи сезон на ТВ-то почва убийствено. Страхотна графика и керъктър дизайн. Страхотна анимация. За съжаление това се изчерпва за 3-4 серии. От там нивото е прилично и историята интересна, но за жалост финалът е убийствено нескопосан и несвързан като анимация. Втори сезон започва интересно, но за жалост всеки път, когато битките стигнат до gore етап, графиката става символична и свъркарикатуризирана. Може би заради таргет аудиторията, може би заради орязан бюджет. Историятна е изтъркана, досадна и предвидима. Почти нищо общо с всумкващата сила на интригата от 1-ви сезон. И естествено пак истинският злодей остана на заден план и не се намеси. Голямото ми разочарование е не толкова от самото заглавие, колкото от нереализираният потенцял, който се демонстрира в началото на ТВ-то, както и липсата на по-дълги и по-интересни аркове с Арита Шион . Какво ми хареса - май първи сезон...ако си затворя очите за проблемите във финалния арк.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 12:41 pm |
|
velush |
|
|
|
hellraiser Цитат: А толкова хора си мислеха че нарочно онези епизоди изглеждат така Всъщност не е смешно. И пак не можеш да ми докажеш, че загрозяването не е един вид цензора на gore сцените. А как е краят на първи сезон в DVD версията?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 1:18 pm |
|
dikidera |
|
|
|
velush написа: Гледам, че тук не съм си сложил цялото си мнение. И така - OVA-то хваща интереса и е с добра графика, но не е нищо особено. Свършва точно там къде ти е най-интерсено и където се появява баш опасният антагонист. Първи сезон на ТВ-то почва убийствено. Страхотна графика и керъктър дизайн. Страхотна анимация. За съжаление това се изчерпва за 3-4 серии. От там нивото е прилично и историята интересна, но за жалост финалът е убийствено нескопосан и несвързан като анимация. Втори сезон започва интересно, но за жалост всеки път, когато битките стигнат до gore етап, графиката става символична и свъркарикатуризирана. Може би заради таргет аудиторията, може би заради орязан бюджет. Историятна е изтъркана, досадна и предвидима. Почти нищо общо с всумкващата сила на интригата от 1-ви сезон. И естествено пак истинският злодей остана на заден план и не се намеси. Голямото ми разочарование е не толкова от самото заглавие, колкото от нереализираният потенцял, който се демонстрира в началото на ТВ-то, както и липсата на по-дълги и по-интересни аркове с Арита Шион . Какво ми хареса - май първи сезон...ако си затворя очите за проблемите във финалния арк. Само да поясня, че тук не се използва думата "графика", а "Арт".
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 2:46 pm |
|
velush |
|
|
|
Щом ТУК е мой текст ще ползвам каквито си искам думи...дори грешно използвани или неграмотно написани... Ти нали разбра какво искам да кажа?
Пък и в wikipedia пише следното - Graphics (from Greek γραφικός graphikos) are visual presentations on some surface, such as a wall, canvas, computer screen, paper, or stone to brand, inform, illustrate, or entertain. Examples are photographs, drawings, Line Art, graphs, diagrams, typography, numbers, symbols, geometric designs, maps, engineering drawings, or other images.
С "графика" исках да кажа - "това, което виждам на екрана", а не "прехласвам се пред артистичният избор на авторите"...така че е все тая...
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 3:12 pm |
|
velush |
|
|
|
Ъъъ...таковата, тук за готиния задник на Арита Шион ли ще говорим или за това как ненавиждаш "категорията" хората към която принадлежа? И ако е последото, каква е пък тази категория? "Хората които не отдават достатъчно почит на Арта в Tetsuwan Birdy"? Пиша за проблеми с...хъм...арта...защото наистина ги има в ТВ версията...а не с цел да се заяждам или нещо такова... Цитат: И под "графика" разбрах какво искаше да кажеш, но в аниме индустрията се нарича Арт. Което ми дава свободен избор да ползвам, както жаргонни думи от бранша, така и каквито си избера други... ПП Май сега виждам проблема - твърде много време прекарваш в myanimelist (или сайтове от сорта)...Може би, ако бях писал нещо за музиката, щеше да ми направиш бележка, че не съм използвал съкращението BGM... Смътно си спомням, че някой веднъж пък ме заяде, че ползвам терминът "екшън секвенция"...тааа, няма угодия... Пичове, нали разбирате мислите ми? Заяждайте се с тях, а не с бедните ми писателски способности. Не ми харесва и този израз "аниме индустрията"...това което говориш важи по-скоро за средите, които обсъждат тази индустрия. Смятах този форум за малко по-свободомислещо общество. ПППП Егати спама, повече нито дума по темата от мен. (Това беше обещание не заплаха )
Последна промяна velush на Вто Мар 01, 2011 3:56 pm, променена общо 3 пъти
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Вто Мар 01, 2011 7:03 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
hellraiser написа: В dvd версията гафовете от втори сезон са оправени. А толкова хора си мислеха че нарочно онези епизоди изглеждат така Интересно. Тогава коя точно субгрупа да си потърся?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Чет Май 12, 2011 2:02 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
Почти два месеца по-късно никой не ми отговори и аз хванах напосоки един релийз, та го изгледах :3 Определено ми се понрави. 8/10
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Чет Май 12, 2011 12:01 pm |
|
velush |
|
|
|
Belgarion Цитат: Почти два месеца по-късно никой не ми отговори и аз хванах напосоки един релийз hellraiser пише за Втори сезон...ти засега си гледал само Първи, нали? Та за Първи да те питам - във видео версията оправени ли са последните 2-3 епизода? В ТВ версията имаше големи грозотии и сякаш недовършени и несвързани сцени.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Tetsuwan Birdy (лято 2008/1996-1997) Публикувано на: Чет Май 12, 2011 7:43 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
Гледах релийза на [WHW] и не забелязах калпав арт :3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|