|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 10:31 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Ти па още ли му се връзваш на Фалкона .... Забавлява се човекът.. ........... сега кат се замисля, има един слаб момент - ако тези герои не усещат болка, и допир не би трябвало да усещат, което вече би доста им дискоординирало движенията. Кат онова гейче, дет не усети кога меча му прониза шията и го търсеше или дедото кат не усети ,че му клъцнаха съсухрената ръка.Oh well,...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 10:44 am |
|
velush |
|
|
|
Както вече казах, според мен такива инконсистентности и липса на реализъм са характерни...ако не и задължителни за жанра. Може пък дрогата само да притъпява болката да определено ниво, а този номер "Нищо ми няма...ааа липсва ми ръката..." го има в 100 екъшн филма...уж концентрацията в битката, му е преместила фокуса далече от сигналите на периферната нервна система .
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 1:38 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
...можеше да спестят момента с : къде ми е меча,- беше пресилено Аз чак тогава се усетих. А ако нямат усет за допир, не могат да се бият така перфектно, нали се сещаш...два удара нема да могат да координират. То само кат ти вадят зъб да речем и ти е изтръпнала устата от упойката, полвината от слюнката се излива навън и не можеш да пиеш глътка вода без да се улееш...толква са халосани нервите,че не знаят кво става. Та относно таз дрога да речем да притъпява болката е разбираемо, нo чак пък и допира и те след тва да се бият толква перфектно...ай сега Ама простено им е. Само зарад бадасс блондито ( що ли не го съзрях по-рано аз тва филмче, щех да го номинирам) си заслужава 10ката. ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Също така се оказа,че различавам някои genuine swordplay techniques благодарение на Шигуруя, които тук ги използва блонди-пича - техниката tsubazemari: притискане на мечовете в близък бой и техниката на хващане на меч с голи длани. Т.е. оказва се,че има анимета дет не са само загуби-време ами ти дават некви фундаментални знания - от типа на Гуруя... После нек невежите ми обЕсняват как аниметата били ДЕТСКИ
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 7:37 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Страшно Дежа Вю имам Както казах и преди бях писал някъде за това аниме, и там веднага ми излезнаха със изключително тъпия аргумент за кръвта/насилието. Това че ги има не означава че анимето автоматично става някво с adult themes и прочее , пак си е за деца. Особено пък днеска където секс и насилие ни обливат постоянно отвсякъде, 300 по кината като го даваха мисля че под 13 години беше "забраната". Нинджа Скрoлът ми е към любимите анимета. Атмосфера, интересни герои (особено лошковците и мацката), страхотни битки. Мечът на странника има отврат герои които дразнят изключително, боклукчава атмосфера (но и принципно мразя едо/самурайски анимета, така че щом харесвам Скролът значи наистина има нещо уникално в него), опити за епичност за да може дечицата да се кефят (които разбира се са епичен провал), сюжет от който ти писва преди да започне самото действие. Имаше 1 ставаща битка. С нищо не впечатлява просто филма, всичко му е комерс боза до пръскане. Но и самия спор за личните мнения е тъп. За това и в 1вия пост нищо повече не написах, защото квото и да се каже няма да има голямо значение.
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Сря Юни 15, 2011 11:01 am |
|
velush |
|
|
|
1. Определено не е за деца. 2. Тинейджърите не са деца (а гадни паразити, които трябва да се мачкат ), точно за тях е правен филма. 3. По елементарност на тематиката SOTS и NS са си в една група - екшън/трилър с елементи на period drama. Иначе да, сюжетът на NS е доста по-засукан и има повече twist-ове. Щом това го прави по-супер (то и аз го харесвам въпреки, че поовехтя с годините), а пък принизява SOTS до тъп - да, съгласен съм...обаче и двете заглавия нямат претенции да са нещо философско, изтънчено или възвишено. И двете са си guilty action pleasure и не могат да минат за изкуство. Накратко: имаш право да не го харесваш и наистина сюжетът не е шедьовър, но извън твоята субективна гледна точка, не е чак толкова детски и не е чак толкова елементарен, колкото го изкарваш. В него са вложени елементи (графики, анимации, хореографии и пр.) за които си струва да се изгледа.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Сря Юни 15, 2011 6:28 pm |
|
velush |
|
|
|
Wind_Falcon Цитат: защо го написа сякаш е факт Факт е, че на мен ми беше забавен... Това, че за теб е обидно тъп, също е факт. Цялото това писане беше заради израза "детско", което според теб означава нещо лошо...а то дори е отделна тема, че има доста смислени и дълбоки детски неща.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Чет Юни 16, 2011 2:21 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
В този случай детски използвам и като комерс освен обичайният смисъл. Иначе съм съгласен че има и добри филми които са и за деца, но там съставните елементи не са боклукчиви. (Пиксар как ми идват на ум )
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Съб Юли 09, 2011 12:05 pm |
|
JackBz |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 13, 2009 3:20 pm Мнения: 74 Местоположение: Тhere
|
подобно и при мен , но имам проблясъци от последната битка
Последна промяна Belgarion на Съб Юли 09, 2011 1:29 pm, променена общо 1 път |
Reason: Не цитирай поста над твоя! |
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Нед Юни 16, 2013 8:51 pm |
|
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
Онзи ден го изгледах за втори път. Много добро филмче, бих казал.
Артът нямаше как да не е на ниво. При всеки филм ми харесва как рисуват всичко, защото определено влагат повече средства. Анимацията също беше много добре изпипана, особено при битките и кървавите сцени. Просто си е друго да гледаш плавни движения при битките. ^^
Музиката ми хареса. Не мога да не отбележа, че в анимето имаше и българска музика, което лично на мен ми хареса и се вписа много добре в цялата обстановка и атмосфера. Лично при мен ми повлия много добре българската музика, защото фолклора ни е много добър и отприщва още по-хубава атмосфера във филма.
Сюжетът беше много добре замислен, въпреки че съм срещал подобен тип истории в азиатски филми и сериали. Абе типична азиатска история, ама много добре разказана, изиграна, нарисувана и окомплектована в едно приятно аниме филмче. Момче, което живее само в началото, заедно с кучето си, което обича и уважава много. Връзката между кучето и момчето е взаимна. Красива връзка, погледната от хуманна гледна точка спрямо животно. В последствие момчето се среща със самурай, който се оказва чужденец. Не ми хареса, че отгатнаха толкова малко за Нанаши. Искаше ми се да разбера повече за него и произхода му, както и за личната му история и т.н. Предполагам, че могат да ни кажат само толкова за него предвид това, че няма спомени. Котаро се държеше много надменно, бих казал, със самурая. На места дори ме дразнеше. Беше му като някоя тъща, но предполагам, че без тази черта от характера му, анимето нямаше да е така интересно. Накрая се оказа, че е някакво китайско чадо-принц и затова са го преследвали. Нанаши, обаче, се привърза към хлапето. Дойде да го спаси, но може би друг спомен от миналото му го подтикна да помогне на хлапето, а не да бъде като онзи монах, който предаде Котаро. На това му се вика истински самурай! Битката накрая беше много добра. Изкефих се на макс.
Общо взето много добро филмче, с прилична история и много екшън и то добър екшън от високо ниво. Препоръчвам на всички, които все още не са гледали "Мечът на странника".
Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Пон Май 09, 2016 9:24 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
С бат Андро направихме нов превод, за да не си разваляме вкуса от наличните боклучави български, английски и руски субтитри, които взаимно си противоречаха. Ако някой иска да повтори или е допуснал грешката да го пропусне, може да я поправи оттук. Дали заради анимацията и дизайна на героите, но имах чувството, че гледам игрален филм в добрата самурайска традиция. Имаше някои елементи от After the Rain, а предполагам, че и Миике е черпил идеи от него за своите "13 убийци". Няколко от сцените на финала ме накараха да настръхна. Анимация - 10. Музика - 10. Екшън - 10. Монтаж - 10. Диалог - 7-8 Сюжет - 5. Тук не очаквайте много, историята е доста елементарна и извадена по калъп. Но по никакъв начин не дразни и не пречи на удоволствието.
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Вто Май 10, 2016 9:43 am |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
И аз си го припомних вчера, но сега далеч по успях да го оценя, разбира се, не и малоумната история, която беше просто за фон на тоя епичен самурайски кютек. Българските гайди, които е вкарал Наоки Сато в саундтрака си, са уникални - фолклорът ни е създаден да го има в аниме, радвам се, че японците са го оценили и са осъзнали силата му. Пускам да си свалям саундтрака!
п.с. Впрочем режисьорът Андо е замесен и в проекта "Under the Dog" - имам очаквания!
Направо настръхвам, като включат и после гайдите!
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Вто Май 10, 2016 10:36 am |
|
velush |
|
|
|
Кат се коментираше филма си траехте, като решихте да си рекламирате субтитрите, надухте гайдата .
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sword of the Stranger (есен 2007) Публикувано на: Вто Май 10, 2016 11:40 am |
|
Ragnos |
|
|
|
velush написа: Кат се коментираше филма си траехте, като решихте да си рекламирате субтитрите, надухте гайдата . Да. С онези предишните субтитри нямаше какво да се коментира, освен колко са зле.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|