Дата и час: Сря Фев 19, 2025 11:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 3:49 pm 
Аватар

kimera написа:
...от добрата анимация до дълбоката история и драматичните герои...
Бих заменил "добра анимация" с "подходяща анимация"
kimera написа:
...надявам се на тройка за отговора даскалче^^ :wink: :o
Отл. 6. Поне това, което разбрах е че ти търсиш баланс и качество между тези три компонента.

velush написа:
... Примерно: Продуцента се нахвърля върху главния аниматор "Простак, идиот...как така си сложил "добра анимация"...не знаеш ли че правим "киберпънк"? Това означава, че анимацията трябва да е дървена и да представлява нещо, като Power Point презентация."
:D :D :D :D :D :D :D Много яко. обаче Mephisto го каза най-добре: все пак опира до предпочитания също.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 01, 2007 10:29 am 
Аватар

Не виждам, как жанра на заглавието може да ограничи точно тези елементи. Ако kimera беше казал "Не обичам фантастични сюжети, постапокалиптично бъдеще и депресарска атмосфера" щях да се съглася с това, че не харесва този жанр.
На да каже - щом е киберпънк 100% е сугурно, че или анимацията ще е "лоша", или историята ще е плитка, или героите няма да са "драматични"...Това ми звучи неадекватно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 01, 2007 12:09 pm 
Аватар
Masaka?!

Кажете ми, че GiTS има слаба анимация, или плитка история... абсурд.
Героите може и да изглеждат 'роботизирани', но въпреки това има страшно разчупени и сладки персонажи - Тачикомите. Това че машините изглеждат по-човешки от хората е много добро попадение.
Тъй че GiTS е силно и в трите категории, да не говорим за саундтрака от Йоко Кано...
Иначе друг е въпроса, че много хора не му се кефят щото няма постоянно кръфффф и е дооста по-дълбоко от средностатистическия шонен...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 01, 2007 4:41 pm 
Аватар

velush написа:
Не виждам, как жанра на заглавието може да ограничи точно тези елементи. Ако kimera беше казал "Не обичам фантастични сюжети, постапокалиптично бъдеще и депресарска атмосфера" щях да се съглася с това, че не харесва този жанр.
На да каже - щом е киберпънк 100% е сугурно, че или анимацията ще е "лоша", или историята ще е плитка, или героите няма да са "драматични"...Това ми звучи неадекватно.

ок тогава дай пример за нещо от този жанр тъй-като и аэ не съм с добро мнение да го гледам pls и тогава може и да си променим мнението 8) ама да е то4но кибер пънк-стил и да не ми се преспи на 3-тата мин :wink:
аз нямам предпо4етения конкретни эа жанрове и стилове(е беэ извратените де) и съм готова да гледам вси4ко стига да е добро
энам 4е пак опира до ли4ен вкус но както казах дайте эаглавиятя ние - които сме се раэо4аровали след Акира и Гоуст ин дъ шел - особено след първото - ще гледаме и а дано поне нещо ни хареса

http://ladycat-sephirothslover.spaces.live.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 01, 2007 9:17 pm 
Аватар

velush написа:

дай пример за хубаво аниме майна...
защото като гледам най хвалени анимета от жанра и не ми харесат си изграждам някво мнение даже и грешно да е :o
за тва не се пали пич а дай примери за да гледаме... :)
аз съм неадекватна по природа... :wink:
аре със здраве...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 02, 2007 10:26 am 
Аватар

Цитат:

Понеже и аз съм майна,аз ще ти дам :

Класиката - Ghost in the shell (1995)
Хардкор-а - SE Lain,Blame(манга + няколко видеа)
Моето любимо - Texhnolyze
Steampunk - Last Exile

Бас връзвам,че Last Exile ще ти хареса най-много.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 02, 2007 11:04 am 
Аватар

1. Продължавам да смятам, че Акира не е Кибер пънк...може би Био пънк но не и кибер...
2. Опитвам се да ви намекна, че не харесвате нещо друго, а не точно героите, сюжета и анимацията. Според мен просто не харесвате атмосферата.
3. Да съм предложил "хубави" киберпънк анимета...е именно това не мога да направя, каквото и да предложа, вие няма да го харесате. И част от това е заради "прехвалеността"...не можете да съобразите, че когато хората преди време са гледали някое старо заглавие, тогава още не е имало нищо подобно и затова са се впечатлили толкова...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 03, 2007 6:05 am 
Аватар

Mephisto написа:
Цитат:

Понеже и аз съм майна,аз ще ти дам :

Класиката - Ghost in the shell (1995)
Хардкор-а - SE Lain,Blame(манга + няколко видеа)
Моето любимо - Texhnolyze
Steampunk - Last Exile

Бас връзвам,че Last Exile ще ти хареса най-много.

мерси много... ще ги дръпна и ще ги гледам които не съм....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 03, 2007 7:22 am 
Аватар

velush написа:
1. Продължавам да смятам, че Акира не е Кибер пънк...може би Био пънк но не и кибер...
2. Опитвам се да ви намекна, че не харесвате нещо друго, а не точно героите, сюжета и анимацията. Според мен просто не харесвате атмосферата.
3. Да съм предложил "хубави" киберпънк анимета...е именно това не мога да направя, каквото и да предложа, вие няма да го харесате. И част от това е заради "прехвалеността"...не можете да съобразите, че когато хората преди време са гледали някое старо заглавие, тогава още не е имало нищо подобно и затова са се впечатлили толкова...

да така е тук мисля 4е си прав :!:

http://ladycat-sephirothslover.spaces.live.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 04, 2007 7:13 am 
Аватар

да бе да, и са кво искате да кажете че АКИРА е едно от най-великите анимета само защото до 16 юли 1988 друго такова не е излизало :? . и след тва кво?...впечатлил съм се щото е било единствено по рода си, а сега, понеже вече е пълно с такива ( :o ) всъщност не е нищо особено :roll: ... bullshit. истината е, че е останало, утвърдило се е през времето като стойностно заглавие именно защото достойнствата му не се изчерпват с тва че е било първото по рода си. (не сатава въпрос само за Акира в случея) баси :x как може въобще да ги разправяте тия за жанр, в който заглавията задават стандартите, към които аниметата от тук нататък се стремят... (edit:е тука са поизхвърлих малко...)
а за разочарованите от Акира, дето не знаят кво значи думата реликва на български - ми прочетете статията на Нанера в заглавната страница на сайта, барем ви остане нещо в главите, деца... :evil:

PS: оттук нататък всякакви препоръки са безсмислени, защото не може да не знаеш азбуката и да искаш да ти препоръчат хубава книга... не стаа просто... i.e. когато "кода" на излагане и пресъздаване на художествените образи и символи не бива разчетен правилно (или въобще) многопластовото надграждане над основната, първа "плоскост" на сюжетната линия остава напълно скрито и води до напълно грешното "принизяване" на произведението до познати парадигми от символи и/или художествени образи/похвати, присъщи на анимета, представители на други по-"ниски" жанрове... (шонен, etc.) (тоест, не е за деца... :lol: )

PPS: а ся кво стаа кат не спи човек по 24 часа :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 04, 2007 12:17 pm 
Аватар

[offtopic]
Цитат:
само защото до 16 юли 1988 друго такова не е излизало

Излизало е,даже мн по-хубаво от Акира.Гледай повече стари анимета.
[/offtopic]

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 04, 2007 5:32 pm 
Аватар

sumimasen... малко се поулях...
Цитат:
...даже мн по-хубаво от Акира.Гледай повече стари анимета

а може ли малко заглавия, всмисъл, това(тези) , които явно имаш предвид под многo по-хубави... плийз :onegai: ... за да не карам на проба грешка, а и защото сега не мога да мина сички "стари" заглавия (чисто физически...:) ) така де... плийз... :mrgreen:

/sry за offtopic-a/

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 8:27 pm 
Аватар

Макар и да знам, че темата е за АНИМЕТА тук искам да обява, че в жлизката една две седмици ще вкарам към ТОРЕНТа на един игрален филм. Който е направен по един разказ на всепризнaт автор на CyberPunk-а. Имам само един проблем. Не съм го гледал все още. :oops:

Ако мога и имам парите по цял ден ще кисна да гледам само анимета, но това е друга тема... :-D...

Надявам се като го кача... да влея още малко светлина върху киберпънка като идея.

Акира е първия по рода си. И е точно толкова реликва колкото и STAR WARS в съотвтетния жанр. Но ако питаш днешната младеж дали им харесват старите части: по вероятно е да ти кажат НЕ. Просто те приемат класиката за даденост...

http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=6371

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 07, 2007 11:12 am 
Аватар

Е ся...колкото и да уважавам Акира,не мога да го сравня с SW.Разликата е голяма според мен. А колкото до филм сайбърпънк - ами свалете си игралния филм на автора на Ghost in the shell (Mamoru Oshii) - Avalon.Ето това е сайбърпънк филм.Може да се каже,че е и деменция даже. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 08, 2007 4:10 am 
Аватар

миии...аз исках да кажа две думи за Hotori (докато ми е още прясно в главата :lol: )... та незнам, дали се брои за сайбърпънк, всъщност едва ли, но според мен би трябвало (поне отчасти) да му се признае едно доста сериозно сходство с жанровите харакеристики на кибер пънка... щото, ок, няма virtual reality, another dimension, hacking, etc..., обаче проблема cyborg-human (in this case robot-human) е основен в анимето. всмисъл, че то и в Лейн няма киборги (т.е. другата "половина" от монетата) но пак си е сайбър пънк. да не говорим че през цялото време докато го гледах (Хотори) ми изникваха в главата някви паралели с GITS... i mean, the whole "personality issue", depicted in both the animnes - 2501's major "incompleteness", as well as Suzu's questions about his personality... and the idea that it doesn't take a human body to be a person (Хотори е човек, но престава да бъде личност, защото си губи спомените и забравя коя е, а Сузу започва да развива собствена идентичност, различна от "вписаната" му механично...което пък напомня за монолога на Мотоко на лодката в първия Гоуст (там за границите, които определят идентичността, ако правилно си спомням :oops: , и факта, че 2501 се превръща в A.I. едва когато осъзнава собственото си съществуване... (тва ми е най-любимата идея от сички просто...жестоко...) ... та... what do you say...? does it count...? or am i not making sense again... :o

PS:отделен въпрос е, че от кибер-пънка няма никви пънк елементи... :roll: , заради което и се зачудих толкова, де...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]