Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2008 3:55 pm 
Аватар

вече изгледах втория сезон и да кажа,че съм очарована,ще е слабо.това е едно от аниметата,които не можеш да забравиш лесно.въпреки мрачната атмосфера и цялото страдание,което е показано, "Момичето от Ада" все пак оставя и място за надежда.хареса ми и че във втория сезон вече са представени и историите на помощниците на аи и как са срещнали господарката си.наистина бе интересно,че ичимото рен е бил не друго,а....самурайски меч!давам му пълно шест на анимето отчасти и заради тази оригинална идея-не човек,а меч.историята на стареца и жената също е покъртителна.едно от нещата,които ми харесват най-много е летящият паланкин,в който се преобразява уаниодо.определено ще гледам и третия сезон,защото това аниме не е за изпускане и задължително трябва да се гледа от всеки уважаващ себе си аниме фен.искам да благодаря на тези,които ни запознаха с това великолепно нещо и публикуваха информация на сайта и линкове за сваляне!!!!! :P :P :P :) :) :cheers: :wave: ще употребя типичен японски израз:"благодаря за упоритата работа!" :ave:

The dreams of yesterday
Wait for tomorrow
At the gates of Volterra
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 9:42 am 
Аватар

остана ми една серия и свършвам първи сезон(когато Ай се побърка :D )доволен оставам засега...когато ayu настигнат сериите ще си пусна и 3ти сезон...

Профил  

Заглавие: Re: Jigoku Shoujo и Jigoku Shoujo Futakomori
МнениеПубликувано на: Чет Юли 01, 2010 1:50 am 
Аватар

Най-сетне реших да продължа, колкото и скиптичен да съм към втория и третия сезон. Едва в началните епизоди съм, но за момента рандом случките са по-добре направени от повечето предишни, но да ли го докарат от към самата история за сезона вече ми е съмнително, още от както бях прочел резюме за тоя сезон.
Впрочем главно пиша, тъй като забелязах нещо... В предишния сезон преди да ги праща в ада ги питаше дали съжаляват за стореното, но сега направо им рита задниците натам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 04, 2010 8:08 pm 
Аватар

Много ми беше тъпо тва аниме,изгледах няколко епизода и го дропнах :thumbsdown: Просто иам чувството че няма никво развитие и свързаност между геройте...се едно гледам различни анимета с същите герои.Поне да го бяха напраили нещо като Shakugan no shana там да бяха сложили някъв мъжки нещо по да го раздвижат :hmm:

МнениеПубликувано на: Нед Юли 04, 2010 8:26 pm 
Аватар
Anime Hunter

аз не съм го изгледал цялото изгледал съ го до 2-ри сезон 13 епизод май :D, но ако имаше някъв мъжки като в шакугана лично мнение щеше да е още по-зле :D иначе някой слънчев ден ще го продължа :D

МнениеПубликувано на: Пон Юли 05, 2010 1:34 am 
Аватар

Най-сетне изгледах напълно втория сезон. Срамно е, че е получил най-висока оценка в MAL. Естествено на тематика "хората са прогнили" е и сяк'ви тъпанари са му дали повече от колкото трябва. Втория сезон можеше преспокойно да бъде двойно по-кратък, без да си измислят неща извън мангата. А и едва ли не игнорираха доста важни от преди неща изкривявайки историята яко. Въпреки това ставаше за гледане, ако се опитваш да извърнеш очи от големите дупки. Определено не може да се мери с първия сезон.

П.С. За постовете отгоре - хора, стегнете са малко бе.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 4:12 pm 
Аватар

Поради голямо наличие на скука и защото ми припомнихте за това аниме ся няма да кротна докато не напиша впечатленията си от него. Така че почвам~ :P

В началото всичко беше чудесно, но до към 5-ти епизод виждаме все едно и също, чувстваш се сякаш решаваш една и съща геометрична задача с различни числа (до къде стигнах да сравнявам аниме с математика.. ).
Както и да е, след това започват да разменят реда на действието, което пооправи нещата, а когато се появиха репортера и дъщеря му стана наистина интересно. С появата на новите герои пък друго повторение - как бащата все не успява на косъм да спаси никой. Не е фатално, но щеше да е хубаво да има малко разнообразие. Знам ли, може да са го направили нарочно, с цел да покажат колко е силна омразата на героите и че тя не може току-така да изчезне, но няма да задълбавам в това..
С времето развиват историята около Ай, разкриват ни миналото й, показват защо по дяволите Тсугуми вижда през нейните очи и така нататък - все хубави отговори на въпросите, които публиката си е задавала през цялото време, а и добавят някакъв смисъл в анимето.. Въпреки това не дадоха отговор на едно нещо, което през цялото време ми правеше впечатление. Всеки път преди Ай да убие 'грешниците' ги питаше дали се разкайват за стореното, а те все отговаряха, че нищо не са направили. И просто няма как човек да не се зачуди какво щеше да стане ако бяха казали, че се разкайват..
Споменът, който изниква в главата ми когато се сетя за това аниме е когато Ай, заслепена от незаслужения гняв към Хаджиме, настройваше дъщеря му срещу него. След като гледах този епизод цяла вечер (преувеличавам~) си седях в леглото и си мислех колко несправедливо е да казва, че той е виновен за смъртта на съпругата му. Човекът работил постоянно и все го нямало, ми като си толкова самотна му кажи нещо, к'во ще тръгнеш да му изневеряваш, той нали за семейството си работи. И вечерта след като разбере, че му изневеряваш с няк'ъв богаташ очакваш да ти прости? Да, ама не! Неен си е проблема, че не става за шофьор и катастрофира..

И такаа, много хубаво аниме! Силно го препоръчвам. :P До днес нямах представа, че имало още два сезона :lol: скоро и тях ще ги изгледам.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 05, 2012 4:59 pm 
Аватар

Втория сезон си ми остана най-любимия, иначе и трите са 10/10. Мисля, че във Фукатомори имаше най-много развитие. Не беше съвсем без plot holes, но мн ми хареса как на места пречупваха схемата и се получава интересни обрати, имаше скучни епизоди, имаше и мн силни (с братчето и бебето примерно от мицуганае). Третия сезон помня че някъде от средата го гледах онгоинг, като последните 2 епизода ги гледах raw без превод щот щях да се побъркам..............

Заглавие: Re: Jigoku Shoujo
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2012 7:42 am 
Аватар

Freya написа:
а пък репликата "Won't you try dying this once" ми докарва тикове
А пък това ми остана една от любимите реплики. Чаках във всеки епизод с нетърпение да чуя как казва "Ippen shinde miru?" Даже се ядосвах на някои места, когато си изрежда репликите по по-различен начин, но предполагам и на нея й трябва малко разнообразие :) На крайната реплика обаче никога не изневери. :baby: Даже мисля да си го направя цялото на ринг тон :rocknroll:

А иначе до самата идея на цялата система - в началото ми харесваше. Достатъчно силна омраза, влизаш в сайта точно в полунощ, пращаш човека, който ти трови живота в ада, заплащаш с душата си и т.н.
Обаче като разгърнаха в такъв голям диапазон човешката омраза и как няма компромиси и измъкване от тва нещо, 180 градуса мнение и твърдо против! Да може някъв откачалник да ме прати в ада, защото не съм му дал дъвка например или съм го блъснал на улицата без да искам или нещо подобно... бива ли такова нещо? Че и за тва той се съгласява също да отиде в ада, не че мен ще ме грее особено, ама все на толкова болен мозък трябва да не му зарежда проклетия сайт :D Като иска да дойде да направи нещо сам, той, лично... След това реших да не се представям току-така с истинското си име на кой да е, better safe than sorry :lol: ако изобщо има някакво значение де, много филмиран мога да съм на моменти :doh:
Очаквах да е поне до някаква степен честно, да е оправдано, да е заслужено наказанието... или обратимо. В първите епизоди докато изживяваха майндфака все ги подканваха да признаят греховете си, да се разкаят, пък то нямало никакво значение. И като показаха, че пращат и напълно невинни хора :huff:
Другото, което е, че вече за нещо отминало и за което нищо не можеш да направиш и което не ти влияе в живота по-нататъка си е направо тъпо да си обречеш душата на вечни мъки, като онова момиченце с кучето... и, отмъсти си кучето, поне заради оня ветеринар вече няма да страдат други животни, ама тя не го направи за тва... и в крайна сметка какъв е крайният резултат? Той й погуби кучето... 1:0 Тя го прати в ада 1:1 (отмъщението е изпълнено) Тя ще се чувства по-добре за известно време, кучето й няма да се върне, пак си е сама, като порастне ще съжалява, че е направила тва решение, ще умре и ще отиде и тя в ада заради него 2:1 за ветеринаря, с лайфтайм закъснение, да, но все пак не си заслужава.
А в други случаи когато вече не издържаш и не ти пука и си мислиш, че дори след време ада е по-добре от сегашното положение... ми дърпай и да се свършва... но не, те чакат да се влоши положението максимално и то тогава ква файда, че си можел по всяко време, като един вид нарочно си избрал най-лошия момент? На такива се ядосвам повече от колкото на "лошия". А на оная балерина ли, актриса ли, каква беше, направо се разбих накрая от кеф :twisted:
Отделно имаше и някои доста странни и интересни случаи, направо нестандартни, които ме накара доста да се замисля върху някои работи. И в крайна сметка, аз ако имах възможността, не бих сключил такава сделка. В момента не мразя никого чак толкова, че да се жертвам аз, за да страда и той. Но ако има и ако някой ми прави живота същински ад, ще търпя и ще се опитвам сам да променя нещата, отколкото да разчитам на нещо подобно. В самото аниме даже споменават, че този сайт съществува за слабите, които това им е последната надежда и спасение и нищо друго не могат да направят (може и да се бъркам или да не съм разбрал правилно, защото не си спомням точно да са го казали), но поне аз така мисля. Трябва да е наистина ектремен случай и да се случва в момента и искам да се спася, а не просто за отмъщение.

Колкото до Hell Team-а, всички ми харесват. Ичимоку Рен ми е любимица :)
Само таз малката нещо не ми се вписваше в цялата картинка... ква е? що е? за какво я взеха? и защо и позволяват да си прай квото иска? Кефи как само Енма Ай с една единствена дума и я укротява напълно :D само нея слуша...

п.с.

Ето едно малко по-хубаво оформление на темата, че така нещо...

Jigoku Shoujo / Hell Girl / Момичето на ада

Изображение

Жанр: Драма, Мистери, Хорър, Свръхестествено
Епизоди: 26
Година: 5 октомври 2005 - 5 арпил 2006
Резюме: Някъде в интернет съществува сайт, който може да бъде отворен само и единствено в полунощ. Носи се слух, че ако напишеш името на човек, когото мразиш, Jigoku Shoujo ще го отведе в ада.
Линк към връзки

Jigoku Shoujo Futakomori / Hell Girl: Two Mirrors / Момичето на ада 2

Изображение

Жанр: Драма, Мистери, Хорър, Свръхестествено
Епизоди: 26
Година: 6 октомври 2006 - 7 арпил 2007
Резюме: Jigoku Shoujo, заедно с нейния екип, продължава да върши задълженията си да следи сайта, където в полунощ човек може да поиска отмъщение срещу някой като го изпрати директно в ада.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2012 10:18 pm 
Аватар

Може би в началото беше направено да изглежда така, че Ай въдворява ред и справедливост и наказанията са заслужени, но после дори тя самата каза, че не е warrior of justice и е само посредник. Няма никакво значение дали хората са виновни или невинни, тя само си вършши работата и преживява ужаса и омразата отново и отново. Аз всеки път се надявах да се случи нещо и да не се пратят в ада. :lol: Много ме накефи накрая таткото на Акие (май беше), който не прати никого в ада. :rose:

МнениеПубликувано на: Пет Юли 14, 2017 8:06 pm 
Аватар

Jigoku Shoujo: Yoi no Togi - Episode 1
Все едно не са минали 8 години. Все още показваме съвремието, още по-съвременно. Хората с техните слабости, гняв и жажда за неудовлетворяваща, субективна, ирелевантна лична справедливост, стоварена върху безучастни и невинни обекти на техните комплекси. Психария до шия. Виждам в МАЛ коментари от сорта на "Йее, оная пръдла дето тормозеше момичето си получи заслуженото!" ... Хората са тъпи. Последният кадър беше за потвърждение и на малоумните, че е станало грешка и тъпата пикла е пратила в Ада момичето, дето искаше да я оправи нанякъде. И да изведеш друго като извод от епизода. При положение, че то посланието не е и от сложните, просто е приятно реалистично. "Жертви" и хора, неспособни да отговарят за емоциите си... навсякъде. Хубаво е, че тва аниме го има пак.

Анимацията, колкото и еднаква да изглежда с преди, всъщност е много подобрена и детайлизирана в сравнение с последния епизод примерно, преди 8 години. Музиката е слязла ниво по-надолу. Преди беше по-атмосферична, ОП и ЕД бяха по-хубави. Мио Ямадзаки има изключително мрънкалив, вреслив и досаден глас. Традиционния ендинг на Мамико Ното/Ай е супер. Но Karinui, Aizome и Ichinuke бяха по-хубави. Дъждовната градска атмосфера е още по-осезаема от преди. Новият герой в "екипа" на Ай е точно така както го исках - появил се като от нищото, без обяснение. То предполагам, че ще дойде по някое време. Да ни е честито новото Jigoku Shoujo.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]