|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Ное 17, 2008 3:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2113.jpg) |
Amenseut |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
вече изгледах втория сезон и да кажа,че съм очарована,ще е слабо.това е едно от аниметата,които не можеш да забравиш лесно.въпреки мрачната атмосфера и цялото страдание,което е показано, "Момичето от Ада" все пак оставя и място за надежда.хареса ми и че във втория сезон вече са представени и историите на помощниците на аи и как са срещнали господарката си. наистина бе интересно,че ичимото рен е бил не друго,а....самурайски меч!давам му пълно шест на анимето отчасти и заради тази оригинална идея-не човек,а меч.историята на стареца и жената също е покъртителна.едно от нещата,които ми харесват най-много е летящият паланкин,в който се преобразява уаниодо.определено ще гледам и третия сезон,защото това аниме не е за изпускане и задължително трябва да се гледа от всеки уважаващ себе си аниме фен.искам да благодаря на тези,които ни запознаха с това великолепно нещо и публикуваха информация на сайта и линкове за сваляне!!!!! ![:wave:](./images/smilies/wave.gif) ще употребя типичен японски израз:"благодаря за упоритата работа!"
_________________ And the dreams of yesterday
Wait for tomorrow
At the end of time
The dreams of yesterday
Wait for tomorrow
At the gates of Volterra
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 04, 2008 9:42 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12426_1365276874.jpg) |
bloodhunterr |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 9:43 am Мнения: 1419 Местоположение: None of your fuc*ing business
|
остана ми една серия и свършвам първи сезон(когато Ай се побърка ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) )доволен оставам засега...когато ayu настигнат сериите ще си пусна и 3ти сезон...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Jigoku Shoujo и Jigoku Shoujo Futakomori ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 04, 2012 4:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44895_1410292028.png) |
TsukiAkari |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Чет Юни 09, 2011 7:46 pm Мнения: 932 Местоположение: SPACE
|
Поради голямо наличие на скука и защото ми припомнихте за това аниме ся няма да кротна докато не напиша впечатленията си от него. Така че почвам~ В началото всичко беше чудесно, но до към 5-ти епизод виждаме все едно и също, чувстваш се сякаш решаваш една и съща геометрична задача с различни числа (до къде стигнах да сравнявам аниме с математика.. ). Както и да е, след това започват да разменят реда на действието, което пооправи нещата, а когато се появиха репортера и дъщеря му стана наистина интересно. С появата на новите герои пък друго повторение - как бащата все не успява на косъм да спаси никой. Не е фатално, но щеше да е хубаво да има малко разнообразие. Знам ли, може да са го направили нарочно, с цел да покажат колко е силна омразата на героите и че тя не може току-така да изчезне, но няма да задълбавам в това.. С времето развиват историята около Ай, разкриват ни миналото й, показват защо по дяволите Тсугуми вижда през нейните очи и така нататък - все хубави отговори на въпросите, които публиката си е задавала през цялото време, а и добавят някакъв смисъл в анимето.. Въпреки това не дадоха отговор на едно нещо, което през цялото време ми правеше впечатление. Всеки път преди Ай да убие 'грешниците' ги питаше дали се разкайват за стореното, а те все отговаряха, че нищо не са направили. И просто няма как човек да не се зачуди какво щеше да стане ако бяха казали, че се разкайват.. Споменът, който изниква в главата ми когато се сетя за това аниме е когато Ай, заслепена от незаслужения гняв към Хаджиме, настройваше дъщеря му срещу него. След като гледах този епизод цяла вечер (преувеличавам~) си седях в леглото и си мислех колко несправедливо е да казва, че той е виновен за смъртта на съпругата му. Човекът работил постоянно и все го нямало, ми като си толкова самотна му кажи нещо, к'во ще тръгнеш да му изневеряваш, той нали за семейството си работи. И вечерта след като разбере, че му изневеряваш с няк'ъв богаташ очакваш да ти прости? Да, ама не! Неен си е проблема, че не става за шофьор и катастрофира.. И такаа, много хубаво аниме! Силно го препоръчвам. ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) До днес нямах представа, че имало още два сезона ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) скоро и тях ще ги изгледам.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Jigoku Shoujo ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Мар 26, 2012 7:42 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34762_1297262671.jpg) |
flssdd |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 1:00 am Мнения: 1746 Местоположение: Bakatown
|
Freya написа: а пък репликата "Won't you try dying this once" ми докарва тикове А пък това ми остана една от любимите реплики. Чаках във всеки епизод с нетърпение да чуя как казва "Ippen shinde miru?" Даже се ядосвах на някои места, когато си изрежда репликите по по-различен начин, но предполагам и на нея й трябва малко разнообразие ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) На крайната реплика обаче никога не изневери. ![:baby:](./images/smilies/baby.gif) Даже мисля да си го направя цялото на ринг тон А иначе до самата идея на цялата система - в началото ми харесваше. Достатъчно силна омраза, влизаш в сайта точно в полунощ, пращаш човека, който ти трови живота в ада, заплащаш с душата си и т.н. Обаче като разгърнаха в такъв голям диапазон човешката омраза и как няма компромиси и измъкване от тва нещо, 180 градуса мнение и твърдо против! Да може някъв откачалник да ме прати в ада, защото не съм му дал дъвка например или съм го блъснал на улицата без да искам или нещо подобно... бива ли такова нещо? Че и за тва той се съгласява също да отиде в ада, не че мен ще ме грее особено, ама все на толкова болен мозък трябва да не му зарежда проклетия сайт ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Като иска да дойде да направи нещо сам, той, лично... След това реших да не се представям току-така с истинското си име на кой да е, better safe than sorry ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ако изобщо има някакво значение де, много филмиран мога да съм на моменти Очаквах да е поне до някаква степен честно, да е оправдано, да е заслужено наказанието... или обратимо. В първите епизоди докато изживяваха майндфака все ги подканваха да признаят греховете си, да се разкаят, пък то нямало никакво значение. И като показаха, че пращат и напълно невинни хора Другото, което е, че вече за нещо отминало и за което нищо не можеш да направиш и което не ти влияе в живота по-нататъка си е направо тъпо да си обречеш душата на вечни мъки, като онова момиченце с кучето... и, отмъсти си кучето, поне заради оня ветеринар вече няма да страдат други животни, ама тя не го направи за тва... и в крайна сметка какъв е крайният резултат? Той й погуби кучето... 1:0 Тя го прати в ада 1:1 (отмъщението е изпълнено) Тя ще се чувства по-добре за известно време, кучето й няма да се върне, пак си е сама, като порастне ще съжалява, че е направила тва решение, ще умре и ще отиде и тя в ада заради него 2:1 за ветеринаря, с лайфтайм закъснение, да, но все пак не си заслужава. А в други случаи когато вече не издържаш и не ти пука и си мислиш, че дори след време ада е по-добре от сегашното положение... ми дърпай и да се свършва... но не, те чакат да се влоши положението максимално и то тогава ква файда, че си можел по всяко време, като един вид нарочно си избрал най-лошия момент? На такива се ядосвам повече от колкото на "лошия". А на оная балерина ли, актриса ли, каква беше, направо се разбих накрая от кеф Отделно имаше и някои доста странни и интересни случаи, направо нестандартни, които ме накара доста да се замисля върху някои работи. И в крайна сметка, аз ако имах възможността, не бих сключил такава сделка. В момента не мразя никого чак толкова, че да се жертвам аз, за да страда и той. Но ако има и ако някой ми прави живота същински ад, ще търпя и ще се опитвам сам да променя нещата, отколкото да разчитам на нещо подобно. В самото аниме даже споменават, че този сайт съществува за слабите, които това им е последната надежда и спасение и нищо друго не могат да направят (може и да се бъркам или да не съм разбрал правилно, защото не си спомням точно да са го казали), но поне аз така мисля. Трябва да е наистина ектремен случай и да се случва в момента и искам да се спася, а не просто за отмъщение. Колкото до Hell Team-а, всички ми харесват. Ичимоку Рен ми е любимица ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Само таз малката нещо не ми се вписваше в цялата картинка... ква е? що е? за какво я взеха? и защо и позволяват да си прай квото иска? Кефи как само Енма Ай с една единствена дума и я укротява напълно ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) само нея слуша... п.с. Ето едно малко по-хубаво оформление на темата, че така нещо... Jigoku Shoujo / Hell Girl / Момичето на ада![Изображение](http://i685.photobucket.com/albums/vv211/flssdd/jigoku1.jpg) Жанр: Драма, Мистери, Хорър, Свръхестествено Епизоди: 26 Година: 5 октомври 2005 - 5 арпил 2006 Резюме: Някъде в интернет съществува сайт, който може да бъде отворен само и единствено в полунощ. Носи се слух, че ако напишеш името на човек, когото мразиш, Jigoku Shoujo ще го отведе в ада. Линк към връзкиJigoku Shoujo Futakomori / Hell Girl: Two Mirrors / Момичето на ада 2![Изображение](http://i685.photobucket.com/albums/vv211/flssdd/jigoku2.jpg) Жанр: Драма, Мистери, Хорър, Свръхестествено Епизоди: 26 Година: 6 октомври 2006 - 7 арпил 2007 Резюме: Jigoku Shoujo, заедно с нейния екип, продължава да върши задълженията си да следи сайта, където в полунощ човек може да поиска отмъщение срещу някой като го изпрати директно в ада.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Jigoku Shoujo и Jigoku Shoujo Futakomori ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 14, 2017 8:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46242_1547931948.gif) |
The Hollow Shrine |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Jigoku Shoujo: Yoi no Togi - Episode 1 Все едно не са минали 8 години. Все още показваме съвремието, още по-съвременно. Хората с техните слабости, гняв и жажда за неудовлетворяваща, субективна, ирелевантна лична справедливост, стоварена върху безучастни и невинни обекти на техните комплекси. Психария до шия. Виждам в МАЛ коментари от сорта на "Йее, оная пръдла дето тормозеше момичето си получи заслуженото!" ... Хората са тъпи. Последният кадър беше за потвърждение и на малоумните, че е станало грешка и тъпата пикла е пратила в Ада момичето, дето искаше да я оправи нанякъде. И да изведеш друго като извод от епизода. При положение, че то посланието не е и от сложните, просто е приятно реалистично. "Жертви" и хора, неспособни да отговарят за емоциите си... навсякъде. Хубаво е, че тва аниме го има пак.
Анимацията, колкото и еднаква да изглежда с преди, всъщност е много подобрена и детайлизирана в сравнение с последния епизод примерно, преди 8 години. Музиката е слязла ниво по-надолу. Преди беше по-атмосферична, ОП и ЕД бяха по-хубави. Мио Ямадзаки има изключително мрънкалив, вреслив и досаден глас. Традиционния ендинг на Мамико Ното/Ай е супер. Но Karinui, Aizome и Ichinuke бяха по-хубави. Дъждовната градска атмосфера е още по-осезаема от преди. Новият герой в "екипа" на Ай е точно така както го исках - появил се като от нищото, без обяснение. То предполагам, че ще дойде по някое време. Да ни е честито новото Jigoku Shoujo.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|