Дата и час: Съб Фев 15, 2025 5:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 19 от 28 [ 415 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: >> Berserk (1998) <<
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2016 7:14 pm 
Аватар

Епизода учудващо се придържаше доста близко до ситуации и диалог от мангата, без значение че частта с това имение и апостола беше филърна.

И Миура не му пука и си сложи rape horse-а в епизода :lol:

Обаче ендинг песента докато течеше напълно не пасваше на ставащото.

След крайните надписи това с видението и смъртта на Краля на Мидланд беше учудващо добре направено.

И следващият епизод наистина ще видим Годо.

All in all, the episode went better than expected.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2016 8:12 pm 
Аватар

For some reason that rape horse scene was hilarious completed with the atrocious animation :hotl: Все едно гледаш диапозитиви, не анимация :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2016 10:18 pm 
Аватар

Абе, и аз да си кажа мойто:
- някой пак е намерил лентата и е драскал по нея с много тънък маркер. Намерете го тоя, щото т'ва е просто ужасително.
- гус'ин Прасе не беше ли доста по-отдавна в цялата работа?
- майко мила, ама т'ва беше много зле анимирано. Прай му сметката, щом даже за се оплаквам от т'ва.
Последно, искам да кажа, че това НЯМА да го гледам, 'щото ми харесва или нещо подобно, а защото изпитвам едно много болно любопиство докъде ще стигне зле - коефициента на тая мизирабълна продукция.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 12:02 am 

Ragnos написа:
Логрусе. Не е нужно да съм я чел в случая, защото нещата са фундаментално несравними. Не можеш да слагаш на един кантар вековни шедьоври като Ад и Хамлет с някакъв си 20-годишен комикс с черно бели картинки, та ако ще да е най-великата мозъчна пръдня, дето може да хрумне на някого. Моля ти се, не е сериозно, да не казвам по-силна дума.

:3 <3

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 2:00 am 
Аватар

Местоположение: Į̴̧̨̧̧̢̢̧̧̧̨̧̢̡̛̛̛̞̗̬̪̲͈̥̭͔̗̳̙͉̣̙̮͚͇͈̹̯̲͚̩̼̺͉̲̣̮̙̬͎͓̞̰̗̮̭͓̤͖̼̳̣͎̲̦̤͖͇̗͖̪̝̜̦͎̤̫̤̙͎̟̠͎̞̮̼̮̩͙̞̭̠̙̞̝̼̝͈̪
There is literally nothing wrong with Islam. It was created over 14 centuries so it must be good, right?

Shakespeare almost made me give up on literature forever. After a while your realize how it's mostly formal dirty jokes with emphasis on dicks and feminism (not to be confused with modern feminism). Clever use of language is fine and all, but that's about it.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 11:51 am 

Eq защо толкова ти пука :Д
Голяма работа, че за мен Велуша или Рагбоса, Берсерк не е нещо кой знае какво.(Говорим за мангата, нищо че е в аниме раздела :Д, Няма време вече за тия детски.)

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 12:19 pm 
Аватар

Мен не ме намесвай, аз само ги тролвам, а мангата даже не съм я отварял. Старото аниме не е нищо особено, но става, филмите са зле, новата адаптация е повърня. Bottomline eй толкова ме боли за берзерка като цяло...

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 12:38 pm 
Аватар

Местоположение: Į̴̧̨̧̧̢̢̧̧̧̨̧̢̡̛̛̛̞̗̬̪̲͈̥̭͔̗̳̙͉̣̙̮͚͇͈̹̯̲͚̩̼̺͉̲̣̮̙̬͎͓̞̰̗̮̭͓̤͖̼̳̣͎̲̦̤͖͇̗͖̪̝̜̦͎̤̫̤̙͎̟̠͎̞̮̼̮̩͙̞̭̠̙̞̝̼̝͈̪
Те и другите не са я чели. Иначе анимето е меко казано пълен боклук, ако трябва да бъде сравнявано с мангата.

Воркан написа:
Eq защо толкова ти пука :Д

Имам някаква непоносимост към специални снежники...

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 1:50 pm 
Аватар

Понеже малко ми извъртат думите, искам все пак да повторя, че за мен има и забележителни неща в Berserk, но просто героите/характеризацията/сюжета...това, което съм видял от тях...не че са лоши, дори са доста интересни, но все пак нищо оттрещяващо. Пък феновете му не искат да издадат какво чак толкоз велико става по-натам.
Вятърничавият само обещава някакъв build up. Той и в One Piece обеща, но после тотално го оплю...та знам ли да му вярвам ли или не.

Относно Шекспир. Е, не е задължително всеки да го харесва (макар че е достъпен и разбираем), но определено един от темелите на театъра, поезията и въобще англоезичната култура.
Пък този тип Миура в най-добрият случай си е спечелил няколко имитатора, които пишат манга в същия жанр.
Баба ви Румико Такахаши има по-голям impact.

Между другото, към просташките черти на Шекспир пишете и бисексуалност, ако това което е писал в сонетите си може да се вземе за чиста монета, а не поетична правда.
А още не разбирам как харесването на творчеството му може да мине за опит за проява на уникалност. По-скоро е случай на another cog in the machine. Всички са чели/гледали постановка на Шекспир.
Ако се праиш по-добре се пиши познавач на Бейкън или фен на Шели (Пърси не жена му Мери).

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 4:16 pm 
Аватар

Шекспир си е цяла отделна тема, но хората дето толкова се прехласват по него не е зле да прочетат как е действиал тетъра в неговата епоха (Elizabethan Theater), и писането на самите пиеси. На кратко - писането е ставало общо (много автори са допринасяли към писането на всяка отделна пиеса), и реално е трудно да се каже каква част от оригиналността наистина се дължи на един човек. За справка може да погледнете The Spanish Tragedy на Thomas Kyd, играна преди Шекспир да започне да пише трагедии. И не се знае дали е помогнал за написването й, или не е и в последствие си е я е изкопирал, без да добавя нещо кой знае колко оригинално към своите неща if I may add. But whatever the case, the genius of his plays is shared, not only his own.

А пък за мен комедиите му са буквално инфантилни и отвратителни.

But if fart and boner jokes and shit are your thing...

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 5:20 pm 
Аватар

Ооо неее. Шекспир е събирателна личност, плагиат и простак, а Berserk феновете казват "Вижте колко е велик Шекспир! Е, Миура е още по-велик!".
Грубо погледнато работите на двамата съдържат сходни неща - секс, изнасилвания, садизъм, кървища, омраза и въобще набор всякакви сурови чувства.
Сега съм в известно объркване.
Да кажем, че уважавам повече творчеството на Шекспир (който и да е бил истинския му автор/автори), не защото така са ме учили в училище, а просто защото ми е по-разбираемо.
Това по-прост ли ме изкарва, защото Шекспир е по-влиятелният простак или по-малко прост, защото простотията на Миура е по-мощна, щом бие дори майстора.

Между другото да очакваш в комедиите от 16 век нещо различно от дебелашки хумор...значи малко не съобразяваш епохата, публиката и т.н.

Последна промяна velush на Нед Юли 17, 2016 7:08 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 5:59 pm 
Аватар

Пак си не разбрал велуше. :lol:

Аз Шекспир никога не съм му бил особен фен, макар че има някои пиеси които ми харесват (или поне части и отделни елементи от тях, дори един от най-любимите ми цитати е от Макбет). Но идеята не беше аз какво мисля за него като автор или творчеството асоциирано с него, а че мнението на простолюдието е че той е велик, а аз само споделих моето мнение че величието за което го имат Шекспир, Миура също е на това ниво. А понеже силно се вкопчихте в това че споменах Шекспир, навлязохме в офтпика за него.

Иначе аз първи казах че има някакво препокритие, затова и дадох сравнението. Разликата е подхода към изпълнението и спектъра от обхванати идеи.

Аз не очаквам нищо, обективно (до колкото е възможно) подхождам към всичко с единствената надежда да намеря качество в него.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 6:56 pm 
Аватар

Wind_Falcon написа:
че мнението на простолюдието е че той е велик

Е, тва е баце, синята кръв пак отбеляза страйк. :lol:
Простолюдието е простолюдие точно защото няма капацитета да вникне в творбите на Шекспир и то в случай, че изобщо си е направило труда да ги прочете или поеме под някоя от другите съвременни форми на интерпретация. Разтягаш вече втора страница локуми как Гътс бил толкова многопластов образ, че чак свят да ти се завие, само че твоя Исус - МиКура, е закъснял с няколко века и има на разположение доста повече реалии, сюжети и образи, от които да черпи идеи или направо да изкопира. Съответно и няма как да е на същото ниво, освен ако творбите му не гледат поне 500 г. напред в бъдещето.

Наистина е забавно как си мислиш, че си нещо повече от останалия плебс, който пише в темата, само защото уж разбираш "гения" на МиКура. :mrgreen: Аз излизам окончателно от тази тема, преди да съм изгубил и малкото си останали мозъчни клетки.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 7:14 pm 
Аватар

Да беше прочел нещо на Шекспир вместо техните локуми.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 16, 2016 7:27 pm 

Не се садвай Рагбосче.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 19 от 28 [ 415 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]