Незнам но това аниме наистина ме блокира....
Изгледах епизодите и неразбрах много много, трябва да го изгледам пак и това ще го направя з голямо удоволствие. Филмите са свалени сега ще ги изгледам. Но просто трябва да си почина психически че ми доиде малко в повече..
Анимето веднага става любимо в класациета ми за това няма спор, самоя арт на ежите, героите, градовете, битките са страхотни.
Самите движения на роботите (така да ги наречем, въпреки че не са) са много реалистични, даже повече от реалистични. Самите взривове, експлозии и разрушеня добавяха страхотната атмосфера към битките межу Ангелите и Евангелионите.
Героите бяха много истински и добре направени, тяхните фобии и нещастия бяха много добре измислини.
На това аниме не липсваше нищо, вярноо е че няма перфектни анимета но това се доближаваше до перфектноста. В него човек можеше да намери драма, хоррор, цомедя, ечи, екшън и така нататък.
Исторята беше прекрасна и ме трогна достатъчно за да стане едно от анимеата които наистина са ме остаяли да запам монитора без да мога да зе отлепа от него. Спокоино мога да кажа че това аниме е класика дори е на нивотот на Акира че и много повецге...
Героите много ми харесаха:
Shinji ме ииздразни, емо, геи, страхливец и глупак... но въпреки това имаше важна роля в самото аниме и без него цялата трагедя щеше да е на много по ниско ниво.
Rei... перфектната, любимия ми герои красива бяло синяя коса и червени очи, големи цици и спокоен характер. Любимия ми герои.
Другата червенокоска ме (Asuka) издразни но добавяше приятна атмосвера в анимето.
Това аниме е велико и го повтарям за пореден път. Трудно ще се намери отново аниме на същото ниво.
Обърквацията също не липсваше, даже я имаше в голямо количество, на някои моменти просто гледах монитора и не можех да зацепя, дори съм зациклял на моменти, и продължавах да гледам монитора без да разбирам и грам от това което ставаше, дааам анимето определено е доста психо.
Сега ми останаха вилмите и ще ги изгледам на един дъх. Дано и те да са толкова велики колкото анимето....