Дата и час: Съб Фев 08, 2025 11:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 15 от 16 [ 226 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007)
МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 4:00 pm 
Аватар

Не, аз се изкефих че най-клиширания герой умря.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 4:12 pm 
Аватар

Що па да е клиширан...толкова често ли се среща комбинацията, пич + оптимист, който има уменията и волята да се пребори и да защити глупостите издрънкани в момент мъжкарско самоопиянение :lol: :lol: :lol: ?

Дори да го приемем за клише, пак си беше забавен симпатяга.

Гадно е, че го затриха - но пък е интересно за зрителя, как загубата му се отрази на останалите герои (и в положителен и в отрицателен смисъл).
Т.е. смъртта му е полезна за повествованието.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 4:14 pm 
Аватар

Ми според мен не само Камина, но цялото аниме до 8ми епизод е излючително банално и скучно, и дори мислех да го дропвам. След 8ми стана по-добро.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 4:44 pm 

Аз бях като гръмнат като умря Камина и в следващите 10 епизода очаквах да се върне. Един от най яките герои евър.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 5:48 pm 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
цялото аниме до 8ми епизод е изключително банално и скучно

Аз пък не забелязвам, кой знае какви промени в подхода на шоуто след 8-ми. Вярно е, че разглеждат все по-обширни територии/светове и се натъкват на все по-сложни проблеми и по-гадни за преодоляване противници, но това си е така още от първа серия. Просто кривата на трудността на си личи само от 7 серии (измежду тях една изпортена серия и една onsen/recap).
Искаш да кажеш, че приложените един-два неочаквани (не и за заглавие на Gainax) туиста са успели да трансформират шоуто от банално в нещо по-добро? Едва ли.
По-скоро смъртта на Камина ти е демонстрирала, че авторите на анимето имат малко по-оригинални идеи и обичат да разиграват стандартните приключенски trope-ове по малко по-различен начин. (е, малко, но все пак различен)

Последна промяна velush на Пон Яну 23, 2012 7:13 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 6:30 pm 
Аватар

Idd, използват се малко по-често срещани trope-и, но се разиграват страхотно. Като прибавим и twist-овете и някои по оргинални идейки, се получава нещо хич не банално.
Е, освен ако не циклиш само super robot заглавия, тогава вече може и да ти се стори леко познато.

Аз лично предпочитам това заглавие преди други Gainax-ки, заради ред причини, някои от които са липсата на не толкова успешните опити да се обясни "науката" зад всичко ставащо, попадам в таргет групата на драмата, manliness-а и т.н.

Бтв, след 8ми епизод angst-а е сравнително повече, а нали ти не го харесваше, Wind-e? :lol:
И съм съгласен с velush, че стилът се запазва през цялото аниме, макар и атмосферата да се сменя по едно време.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 23, 2012 8:26 pm 
Аватар

velush написа:
DiaDora
Цитат:
трябва ми време се поусвестя и да се пренастроя психически...

Аре ся...това от любител на дълбоки драми и гадни обрати... :shock: :shock: :shock:

Да бе, ей са съм любител точно на такива работи :icecream: ...

ПАК си в грешка момко :mrgreen:

Любител съм на крими-психологическия гъдел, добрия екшън и добрата комедия ...е и на добрата драма де, ама тва не ми е приоритет в списъка :wink:

Гледам ТТГЛ са гледали да чопнат от всичко по малко, но Камина се спомина мнооого рано, поне до средата да го бяха избутали.

То тва си е кощунство, такъв колоритен персонаж и докат се обърна в кереча.

Wind-Falcona не го кефи въобще, до ръба на хейтърство, ама всеки с вкуса и възприятието си...

Мен ще ми липсват ужасно с идиотските му физиономии и речи, малко тип Наруто . Точно кат пораснал Наруто е. Ей на кой ми заприлича беее, аз се чудех на кой :doh: ( нали съм си хардкор Нарутард :icecream: ) :( :(

П.П.
velush написа:
Смъртта му е полезна за повествованието.

=)) как си подбираш литературните термини незнам, ама това словосъчетание яко ме развесели... :icecream: .... е, сФащам кво искаш да кажеш, ама тва е щот съм аз... :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Яну 24, 2012 7:14 am 
Аватар

Щом казвате...

TTGL когато го дръпнах за 1ви път нямах никаква идея какво е, че е на Gainax (дори не знам дали съм ги знаел кои са), нито му бях чел резюмето. Единствената причина да го дръпна беше че Yoko тогава беше нашумяла по артове, и чисто и просто засекох анимето в един торент и познах Yoko на постера. И това беше идинсвеното ми знание за анимето като почнах да го гледам. До 8ми епизод и тогава (смятайте преди голко години + какъв ми е бил аниме опита тогава!) и сега ми се стори изключително скучно и клиширано заглавие, особено Камина е типичния шоненския герой който вика че ще е Хокаге/Крал на Пиратите/непобедим етц. Аз лично и за cool не го намирам, и честно казано не разбирам и досега защо толкова е харесван, лично за мен няма една интересна черта в героя му. И да смятах да го дропвам, и със сигурност щях ако не се беше променило анимето. А след 8ми епизод ангст наистина имаше за няколко епизода, но и чисто и просто пое в една друга насока, който и каквото да ми говори че не е така е просто е лъжец за мен :lol: . Готиния момент където Симон се представяше в нашия свят как е крадец с Камина, мистерията около Спайрал Кинга, битките след като станаха Дай Гурен Бригейд станаха много по добри, като цяло всичко стана много по-епик. Финалната битка в 1вата част беше суперска, а после и тайм скипа като идея ми хареса изключително. Да и досега има много неща които не ми харесват и след 8ми епизод, но аниме цялостно не е кой знае колко оригинално, тук се съгласявам, но има добър стил и презенрация, който показва чак след 8ми + епизод. Но преди това не е нищо особено, тук никой не може да ми промени мнението.

МнениеПубликувано на: Вто Яну 24, 2012 9:57 am 
Аватар

Да, аз също го дръпнах без да подозирам за славата му. Видя ми се забавно, че робота ще е някаква глава в един извратен свят. Представях си го да е някаква гавра като Desert punk, но уви, много ме разочарова. По-късно вече разбрах за славата на заглавието и видях и аз картинки на мацето и рекох да му дам още един шанс. Уви, пак греда. :huff: Явно за всеки влак си има пътници, но аз не съм за този, ще си чакам следващия. :hat:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 4:27 pm 
Аватар

Анимето е лудница! :rocknroll:
10/10! ◥▶◀◤

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 5:28 pm 
Аватар
Модератор

zlobcho написа:
Видя ми се забавно, че робота ще е някаква глава в един извратен свят.

и аз така помислих (само като видях на постера yoko :lol: )
иначе на мен ми хареса (макар, че след смъртта на Kamina, обзалагам се, че всеки усети как стана анимето някак си по-скучно)
9/10 иначе от мен :hat:

МнениеПубликувано на: Чет Авг 16, 2012 1:59 pm 
Аватар

След смъртта на Камина анимето стана интересно.Просто не можах да понасям глупостите му.

МнениеПубликувано на: Чет Авг 16, 2012 2:04 pm 
Аватар

ебати Камина е идол
какво го подценявате

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 17, 2012 1:39 am 
Аватар

ебати Камина го подценяваме точно щото е идол

сми, role model. Това е всичко, което той изпълнява in the grand scheme of things. Or something, I haven't watched the anime in ages, so I suppose "role model" is not the exactly correct phrase. Nevertheless, I guess you understand what I mean.

МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2013 6:29 am 
Аватар

IsMaIL написа:
Анимето е лудница! :rocknroll:
10/10! ◥▶◀◤

:thumb: Най-накрая след ужасно дълга пауза, намерих сили да продължа след кончината на You Know Who...епчетата след тва нещо ми бяха безинтересни, но след 16 еп. става едно от най-надъхващите и епични анимета ЕВЪР !!!!
Баси, толкова ли е сложно да вкарват поне по едно такова аниме на сезон, много ли искам :(

Не можах да го пусна преди да го свърша от 17 еп. нататък. И още нещо - задължителен е ДЪБ-а !!!

Алшу, признавам - анименцето е уникално!!! (Ти изгледа ли Оурана :icecream: )

С много малко негативи, може да се каже ,че ми стана втория любими шонен след Наруто.

Такъв прекрасен каст от герои малко анимета могат да се пофалят, всичките ти стават симпатични и си ги спомняш щото имат дълбочина и идентичност. Целия тийм Гурен. :( :( :(

Много емоции, много настръхваници, много сополи - и все пак, един достоен завършък.
Да не забравя да спомена друго достойнство - прекрасен, стегнат формат от 27 епа - нит претупано, нит развлачено.

категория MUST-WATCH откъдето и да го погледнеш.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 15 от 16 [ 226 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]