|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:19 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Чет Дек 23, 2010 4:45 pm |
|
nikolai_131 |
|
|
Регистриран на: Съб Юли 23, 2005 8:34 pm Мнения: 2552 Местоположение: ЧАЛГАНИСТАН
|
lol НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ KyotoAnimation са направили ревизия на DVD/Blu-Ray версията... Открих 4 шота който са леко променени в сравнения с версията която гледах на кино PS: Blu-Ray-a ми пристигна *GOD DAMN HAPPY*
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Пет Дек 24, 2010 4:31 pm |
|
HepMu |
|
|
|
Подобно мнение като на Узаги...само ще допълня, че очаквах малко повече от филма, ДА арта беше МЕГА добрия, Кьон беше готин, но 2 часа и 40 минути - Като яките неща бяха само в последните 40 минути...другото само си вървят/говорят нищо - се кефиш на анимацията и това е.... Но не казвам нищо лошо - последните 40 минути общо взето коменсираха за другото време
_________________ My Anime List
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Съб Яну 01, 2011 9:42 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
posteriori написа: не можах да не направя асоциация с Bungaku Shojo. Неизбежно беше... защото малко неща си гледал явно като изражение, и като стил, аз бих казал Денпатеки на Каноджо. И от тук нататък бих могъл да седна да споря за това колко е шантава и дали се саморазправя, но май просто не искаш да ни спойлърваш тотално между другото, още пролетта когато излезе камрипа, съм обсъждал този филм във /а/... знаете ли защо харесвам това място? защото, колкото и интересно да звучи, можеш да провеждаш доста сериозни дискусии там, да изглаждаш мислите си и да научаваш нови неща.... Та, казвах, още тогава успях да си начеша крастата на тема дискутиране на филма. И... не знам какво искаш като по-сериозна тема. Масовите убийства в Камбожда? Умиращите от глад деца в Африка? Не знам защо факта, че нещо не дискутира някаква трагедия, прави темата му по-малко сериозна. Прав ли беше Кион да избере "истинския" свят? Дали не бе избора му просто себично предпочитане на Харухи пред Юки и зарязването на втората да страда? Дали една подобна тема е сериозна? Аз бих казал да. Иначее... Филма бе близко до монолог от страна на Сугита Томоказу. Първите два часа бяха с по-малко действие спрямо края на филма, но за мен поне те създадоха една страхотна атмосфера, която кулминира в момента, в който Кион все пак разбира кой е виновен за ситуацията...е, може би съм доста под влияние на книгата, която прочетох без никакви очаквания, поглъщах я на големи хапки, и всъщност си мислех, че виновника е The Canopy Domain. Не, не бях чел Синдромът на Заснежената Планина тогава, просто очакванията ми бяха, че ще се появи нещо с аналогична роля и сили. Заради това и бях много изненадан... оттук идва и една голяма част от любовта ми към тази новела. Но стига говорили за новелата. Мисля че вече споменах, че филма е една страхотна адаптация... и да, прав съм бил. Промените са най-вече във факта, че акцентират на някои важни моменти повече от книгата... но това е добре. Артът е чисто и просто страхотен. Актьорите също. Не, нека просто кажа, че всичко е перфектно и да останем до там в момента се чудя какво да пиша повече, но май просто ще се повтарям, така че нека останем до тук. П.П. мога да си направя профил от всеки кадър на този филм... и понеже не мога да избера от кой точно кадър, Панти и Стокинг печелят >.>
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Съб Яну 01, 2011 11:23 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Bungako Shoujo беше просто лека асоциация и нищо повече (комбинация от литературен клуб + любителка на книги + въпросната мацка с ножа...). Denpateki na Kanojo пък съвсем не се връзва, дори и като стил. Но това са излишни спорове. Всеки си прави асоциациите сам за себе си. По отношение темата за сериозността, обаче, не съм напълно съгласен. За да е сериозно едно аниме не е необходимо да дискутира убийствата в Камбоджа, но има определени нива чисто човешки и дори емоционален психологизъм, които изразяват нещо по-стойностно от други. В случая Кион наистина трябваше да премине през няколко сериозни трансформации, но финалния избор е твърде симплистичен - в кой свят живота му е по-забавен. Дори и не "по-щастлив", ами просто "по-забавен". Да, щастието в избора може би се подразбира, но начина на поставяне на дилемата е решаващия фактор. В един NGE, Шинджи имаше подобен вътрешен монолог в последните епизоди. Там също не ставаше дума за Камбоджа, но крайния избор беше направен по много по-комплексен и сложен начин и в резултат - по-качествен (макар тук да излизаме от границите на елементарната сериозност ). Така че има разлика. И не казвам, че Suzumiya Haruhi no Shoushitsu е елементарен филм, но просто можеше да акцентира върху малко по-стойностни проблеми. Но имайки предвид естеството на предходните сезони, струва ми се, че дори и не е наложително. В този си вид филма е перфектен, но погледнат като част от поредицата, а не като отделно заглавие.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Нед Яну 02, 2011 12:00 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Знаеш ли, за мен дистинктивната красота на тази поредица се съдържа най-вече в един факт... че спокойно мога да си правя предположения за многослойността на решенията, за това какво всъщност мислят наистина героите, и така нататък... това най-вече отличава тази серия от останалите за мен. Например, при все че Кион каза, че оригиналния свят му е по-забавен, филма ми оставя мястото да смятам, че една от неспоменатите причини (има и други) е и желанието да получи втори шанс да помогне на Юки защото когато се опитам да проследя начина му на мислене по време на тези събития, тази причина изскача в главата ми също... и защото много често разказвачът Кион не казва какво всъщност наистина мисли... държи се като истински разказвач, абсолютно ненадежден е
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Нед Яну 02, 2011 12:30 am |
|
posteriori |
|
|
|
erejnion написа: спокойно мога да си правя предположения за многослойността на решенията, за това какво всъщност мислят наистина героите.. Хм, да, но това може да важи за абсолютно всяко аниме. Така че този аргумент опира по-скоро до личната ти емоционална обвързаност с анимето, отколкото до безпристрастна обективност. Иначе съм съгласен за желанието на Кион да даде по-добър шанс на Юки, това даже си беше казано доста ясно накрая, но пък ако човек тръгне по пътечката на догатките за скритите намерения на героите, обикновено връщане назад няма, често без да се постигне нищо креативно. (Но пък и без това не може, че какви фенове ще се наречем иначе? ) erejnion: де да беше прав повечето анимета като опиташ да си правиш предположения, просто стигаш до извода, че героите са тъпи и емоционално окастрени
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Нед Яну 02, 2011 5:00 pm |
|
_Mimeto_ |
|
|
Регистриран на: Пет Окт 29, 2010 10:08 pm Мнения: 59 Местоположение: Бургас
|
Все още съм гледала само първи сезон и ми харесва анимето,ама на моменти сякаш е малко объркано(или просто русите коси ми избиват ).Тия дни почвам и втори сезон .
|
|
|
Заглавие: Re: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (пролет 2006) Публикувано на: Нед Фев 27, 2011 12:39 am |
|
erejnion |
|
|
|
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... hort-story600 страници? бонус история? чакането ще бъде оправдано! оф, как ще науча японски до 25ти май не е ясно, но ще се опитам. Също така, като съдържание, практически ще се окаже че даже и сами The Dissociation и The Astonishment ще стигнат за цял един сезон от 14 епизода на Харухи, ако не и повече. Един епизод за бонус историята, два за Синдромът, един за любовникът, един за Меланхолията на Микуру, един за котката, 4-5-6 за Мичиру книгата, и според мен 3 за главния редактор. И един за сянката, готина глава беше. Тоест имаме повече от нужното материал за още един сезон от 28 епизода. Ще бъде готино ако забързат малко пейсът, ограничат примерно последните две книги до 12 епизода и Мичиру до 5, и добавят един аниме ориджинъл епизод като в първия сезон. Името ще е The Astonishment of Haruhi Suzumiya според мен. Разбира се, всичко това е така, ако изненадата завършва арката, започната в разделянето.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|