Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 14 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 14, 2006 8:40 pm 
Аватар
Masaka?!

Знаех, че има филм... гледал съм всичко наведнъж... мии нито един сериал или книга или каквото ще да е не ми е въздействал толкова. То могат да се пишат цели трактати върху това как Ева-та въздейства на човешката психика... :lol:

Цитат:
А не ви ли е хрумвала и най-вероятната теория? Че тези неща са произволно нахвърляни в анимето, за да изглежда много 'дълбоко' и 'смислено'? Няма да им е за пръв път на японците да го ползват тоя номер.

Цитат:
Assistant director Kazuya Tsurumaki said that they originally used Christian symbolism only to give the project a unique edge against other giant robot shows, and that it had no particular meaning.

:D Даже бих казал, че NGE е един от пионерите в тази насока, всички други си взимат пример от него и до днешен ден.
Дали обаче при Ева-та по-някое време не са решили да задълбаят в нещата и да се опитат по-дълбоко, щото си личи, че бая са чели помощни материали за християнството и прочее...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 15, 2006 12:39 am 
Аватар

Определено тази събота и неделя хвърлям серийките и филма на едно двд и после ги давам на даскалицата по Български език и Литература (БЕЛ), защото е супер запозната с библията и разбира се на даскалицата по Философия, Психология, Етика и прави и прочие. Определено ги заинтересувах в Евангелиона :). Ще им видя коментарите и това което ме впечатли ще го споделя :).
А аз лично събота ще ги излгедам пак с едно приятелче да го видя той кви психарии ще измисли :).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 15, 2006 1:52 am 
Аватар
Henshin!

Малко след полу нощ... какво да правя, викам и аз да постна нещо за евата ;]

Аз като го гледах за първи път, го гледах в продължение на около месец, въздейства ми особено силно и ме накара да се замисля поне за 1-2 дни, но след това е имало и анимета които са ми въздействали доста повече. При евата имаше и голяма доза обърквация, тея всичките философски истории и връзки с християнската религия, честно казано почти нищо не разбрах първия път, но и аз не се интересувам особено от такива неща, за това и второто гледане беше чак след година. Та за мен въздействаща беше психологическата част на анимето, всичките тези герой герои, събрани на едно място, всичките психически нестабилни и комплексирани. Тогава гледах основно разни шонени и хареми където взаимодействието между героите е толкова стереотипизирано, че няма накъде и като гледах това осъзнах колко реално всъщност може да бъде едно аниме. Евата е нещо невиждано за времето си в аниметата... аз поне не съм гледал аниме от преди 95 с толкова сложни герои, че дори и след това са доста малко аниметата, които да могат да се сравняват.

Това е което исках да кажа и си мисля, че [както Chosef каза] тея всичките "дълбоки философски замисли" са били сложени по-скоро с цел да стане по-неразбираемо и да има има ефект на обърквация, да те накара да се замислиш допълнително [но напразно] -> преглеждане по много пъти, обсъждане на теории -> популярност -> много фенове -> дълъг живот на анимето -> много продажби на безбройните стоки свързани по някакъв начин ;] И като добавим 3те фенсървиз героини, които са измислени така, че просто няма човек който да не си хареса едната от тях, се получава рецептата по която е сготвена евата, а и повечето анимета на GAINAX ;] Е това са си мои теории, важното е че се е получило едно от най-добрите анимета евър ;] (въпреки че не ми е от любимите:))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 16, 2006 1:55 pm 
Аватар

Е да всичко в края на краищата си е един пазар :) . Прави се добра стока за да се продава много и определено всички тия тънкости във филмчето са вкарани за да може човек да се замисля и да го гледа и пак и пак и пак... На мен за сега това ми е любимото аниме и определено ми се иска да го разбера като хората :) за да си кажа : "Е супер филмче, замисъла му е убийствен и историята уникална!"
За сега е подщи така :), но наи-добре ще мога да си направя извода като гледам и други анимета.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 1:06 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 1:17 am 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Хаха ами линк?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 1:34 am 
Аватар

SayanMk написа:
Изображение

Тоя gif е закъснял с 13 дена.

It's all about TIMING :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 2:43 am 
Аватар

Местоположение: "BS" Занимание:Canceling Baiken's Youzansen for fun :P Професия:FMF
chosef написа:
SayanMk написа:
Изображение

Тоя gif е закъснял с 13 дена.

It's all about TIMING :lol:

Ма само леко 13 дена! =)) =)) =))

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 1:04 pm 
Аватар

започнах го това аниме... стигнах до 15 епизод... и изведнъж... вече няма от къде да го тегля!!! :( нещо не ще да ми отваря линка и вече не моа го тегля!!! :( Айде някой да помогне и да каже от къде го е теглил че да мога да го догледам... :(
аз теглих от http://rack5.free.evro.net/free2/Animat ... %20serials

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 1:28 pm 
Аватар

Местоположение: "BS" Занимание:Canceling Baiken's Youzansen for fun :P Професия:FMF
аз го гледах преди много време не ремастарет и го теглих от един аниме хъб интер през ДЦ++ ма ве4е тоя хуб го нема! :(
Проай тряя го има на торрент-4е некаде!Има6 гоогле!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 2:09 pm 
Аватар

cruel_angel написа:
започнах го това аниме... стигнах до 15 епизод... и изведнъж... вече няма от къде да го тегля!!! :( нещо не ще да ми отваря линка и вече не моа го тегля!!! :( Айде някой да помогне и да каже от къде го е теглил че да мога да го догледам... :(
аз теглих от http://rack5.free.evro.net/free2/Animat ... %20serials

>тази тема< трябва да ти свърши работа ;)
и аз го бях дърпал от този адрес дето и ти, но без проблеми си го дръпнах - тук в първия пост обаче са ремастер-версиите + разширените епизоди към края 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 28, 2006 2:57 pm 
Аватар

10x :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 21, 2007 3:01 pm 
Аватар

И още един Re: evangelion ~
В буквалния смисъл :lol:
http://anidb.info/a4847
Тия хора друга работа си нямат :o
http://www.evangelion.co.jp/theater.html

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 21, 2007 5:02 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
ЛОЛ сега го почвам ежангелион но само до втори еп и вече съм зарибен... тва аниме е ненормално просто :shock:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 3:16 pm 
Аватар

Тц тц тц колко пациенти имало и как стават все повече и повече...радвате ме :)

==============================================================

Единственият начин да се познае истината е само чрез абстракци
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 14 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]