|
Дата и час: Нед Фев 09, 2025 12:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Май 31, 2011 6:15 pm |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
WrathOfGod написа: "Щом той може, защо аз да не мога? Да не би да съм по-слаб от него? Не, не е това. Просто съм страхлив. Сега е моментът да покажа на света какво мога." Защото той е рисувано човече, а ние треперим от страх от реалността. Ето ти друг аниме пример с едно аниме/манга/новела хиляди пъти по-реална от TTGL - Welcome to the NHK. Главния герой, Сато, е перфектния пример за колко жалък е един човек и то не само хикикомори. Той не веднъж си вярваше за момент, че е божество дори... Това не му пречеше момент по-късно да се сгърчи и избяга, особено ако дадения проблем го блъсне в лицето. Просто отказваш да приемеш това човешко умение и се държиш като ощипана госпожица... *проверява MAL-а на WoG... Има 20 дни повече анимета... Почти 50 дни повече манга... (фука се безпричинно, защото другия не го направи) и още много време сериали, филми и книги, непоказни там... Проверява любими... Oh, TTGL, that's why we are so butthurted.* velush, тук много искам да кажа, че си прав... Много искам да кажа, че и аз мисля така... Но като видя слепите феновете и джоба на Gainax и се коплексирвам и ми е супер трудно... velush, не веднъж съм си мислил че можем да станем (онлайн) приятели... Карай, че се караме много... И подценяваш малко хикикоморството, сигурен съм че може и да си по-нисък ранг, но не и толкова висок...hellraiser, нещата стоят така: TTGL - Manliness, manliness everywhere! It must be deep and fucking cool! EVA - Despair, teens, blood! It must be the deepest fucking thing ever! И толкова... Не мислят, не разсъждават... Така са се учили от малки и дори не осъзнават как се самозалъгват сами... И това не е просто защото им е първо или защото са малки (какъвто често е случая), те и като такива хора ще си израснат... П.С. Извинете ме ако ми се мисълта ми е разпиляна навсякъде... Спи ми се супер много и смятам дори да подремна някой друг час... После ще проверявам и ще се садвам, като видя че някой може би пак е писал...
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Май 31, 2011 7:53 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
velush написа: Ако пък не се доверявате на преценките ми, може да хвърлите един поглед на статията за TTGL в TVTropes: фрашкано е с примери за деконструкция на популярни trope-ове и played for the laughs. Всъщност по спомени тази статия беше наполовина Rule of Cool. И за мен това аниме си е точно това... Вселена, движена на Rule of Cool... и ми говорите за изпипани герои; щом имаме Rule of Cool в такава степен, нищо изпипано не може да има --в обичайния смисъл на думата; героите са си изпипани перфектно за да обслужват същото това Rule of Cool. hellraiser написа: Аз лично винаги съм се чудел защо хора, които не гледат или откровено мразят жанра боготворят TTGL. Според мен сериала успява едновременно да възхвалява и пародира много от клишетата в жанра (и го прави меко казано гениално), така че ми е страшно странно защо е толкова успешен. И защо ми е трудно да накарам тези, които го харесват да изгледат някоя от класиките, които го е вдъхновила, ама това е сигурно защото старите анимета са им грозни С NGE вече пък ми е съвсем невъзможно, защото тоя момент с клишетата е по-труден за забелязване, а и него хората го гледат не заради пародията. worrrrrd... same here. Не че гледам много мека (лол, много...), но все пак и не възхвалявам ТТГЛ. Burnx написа: Аферата на Yoko с Kamina под носа на Simon просто ми е адски противна и не на място, имайки в предвид, че става въпрос за mecha, която се състои от 50% битки и 50% broism между Kamina и Simon. [...] Според мен рейтинга се дължи главно на "newfag" вълната, която съди 99% по eyecandy-то и 1% по съдържанието. [...] bro.... you went full-retarded Под носа на Симон? Ъ? 50% бро-изм между Камина и Симон, като Камина живее едва една трета от анимето? И как бро-изъма и аферата на Йоко с Камина си пречат? Не мисля, че бро-изъма означава яои между Камина и Симон... тогава ако Симон е бро на Камина, само може да се радва, че Камина е забил такава яка мацка (поставям положението с езика, който ти използваш). Така или иначе Симон никога не се е интересувал от Йоко особено. Иначе, докато ТТГЛ наистина е по-достъпно за newfag-овете отколкото някои други велики серии, не мисля, че 99% от популярността му се дължи на EYECANDYто. Не знам от къде го измисли това; ако говорехме за eyecandy, защо други серии на Гайнакс не са по-популярни? Diebuster примерно? оу уел, djhot няма смисъл да го коментирам. Аз за целия си престой в интернет не съм имал проблеми с ТТГЛ феновете, едни от най-лесните за игнориране са; все пак не са като Ева феновете, които ако не смяташ, че е най-великото нещо на света, или пък не дай си боже си го дропнал, ти скачат.
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Май 31, 2011 8:00 pm |
|
WrathOfGod |
|
|
|
Какво се опитваш да ми кажеш? Че има и жалки герои, които са хиляди пъти по-реалистични? Недей, явно не разбираш какво имам предвид. Не е важно какъв е героят, стига да ти действа като стимул.
Не крия факта, че ТТГЛ ми е едно от любимите заглавия. А и си требе малко акъл, за да се сетиш, че няма да защитавам нещо, което не харесвам.
Честно казано, Гайнакс не са ми любимци. Още ми предстои да гледам Тоp wo Nerae, но засега само ТТГЛ ми е харесало. Евата, която толкова я хвалят, хич не я тача.
И защото темата почва да се отклонява, ще повторя тезата си - ТТГЛ поражда толкова силни чувства, че като нищо може да ви промени живота в някаква степен, точно както някоя хубава книга, хубав филм, хубава песен и прочее.
П.С. Манга не слагам в my anime list-a ми. Имаш с около 15% повече анимета от мен, но аз си гледам редовно вече минати заглавия, като например ДБ и ДБЗ два пъти, Гинтама 3 пъти, Хитоман Риборн 2 пъти, всичко с Иппо 2 пъти, HSDK 3 пъти, ФМА 2 пъти, Code Geass към 4 пъти, One Piece 3 пъти(поне до към 300еп.) и т.н. Не съм писал нищо за количество, защото не го смятам за важно. Както ти написах е един преден пост, броят изгледани анимета няма общо с това колко добре разсъждаваш. Хваленето е за хора, които са несигурни.
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Май 31, 2011 10:40 pm |
|
Burnx |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 19, 2010 7:41 pm Мнения: 2001 Местоположение: /a/
|
erejnion написа: ... Имах в предвид, че аферата м/у Камината и Йоко е напълно ненужна и не се вписва изобщо в стила на анимуто. Това си е мое мнение и не се опитвам да го налагам. Втората част където са пораснали си е ток. Нея не я коментирам. : )
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Сря Юни 01, 2011 10:58 am |
|
velush |
|
|
|
erejnion Цитат: Всъщност по спомени тази статия беше наполовина Rule of Cool. Аз не исках да кажа, че деконструкциите преобладават, а че има достатъчно голяма бройка, че да докажат тезата ми. Burnx Цитат: Имах в предвид, че аферата м/у Камината и Йоко е напълно ненужна и не се вписва изобщо в стила на анимуто. erejnion Цитат: Така или иначе Симон никога не се е интересувал от Йоко особено. Не знам как вие тълкувате нещата, но според мен точно преди голямата битка Симон имаше голям краш по Йоко и като разбра, че тя (естествено) предпочита Камина изпадна в ревност и депресия...които доведоха до лошото му представяне в битката...което и доведе до смъртта на Камина, който пък се жертва заради Симон. Затова и беше в толкова дълбока дупка след битката - той буквално уби Камина с ревността си. Това е доста важен елемент от развитието на героя и част от евентуалното послание на анимето. WrathOfGod Цитат: Какво се опитваш да ми кажеш? Че има и жалки герои, които са хиляди пъти по-реалистични? Според мен djhot иска да каже нещо повече. Дава за пример главния герой в Welcome To The NHK - който няколко пъти се опитва да излезе от дупкатаq в която се намира с емоционални boost-ове, помощ от приятели и самовнушаване на положителни мисли....за съжаление това не е достатъчно и пича пропада до още по-големи дълбини (по смешен за зрителя начин ). Т.е. нужен е не само кураж и вдъхновение (които са кратки емоции), а по-дълбока промяна (която героят уж преживява някъде към края...но пак не се оправя на 100% ). Ако приемем странната теза, че анимета съдържат съвети за реалния живот, Welcome To The NHK е 100 пъти по-полезно от TTGL.
Последна промяна velush на Чет Юни 02, 2011 9:46 am, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 1:54 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Ше си дам почивка....баси, ... тва ми е първото аниме дет главен герой го затриват кажи-речи в началото! много гадно било ... трябва ми време се поусвестя и да се пренастроя психически.... П.П. Как е мангата? анимето покрива ли я изцяло или кав е ситуациона въобще?
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 1:58 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Ясно. 10х.
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 11:04 am |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: трябва ми време се поусвестя и да се пренастроя психически... Аре ся...това от любител на дълбоки драми и гадни обрати... Споко, дълбоката драмата в този момент не проваля тона на шоуто. След като Симон преодолява личната си криза почват едни епични битки - всяка по-голяма и по-успешна от предната...после следва тайм-скип и още по-мащабни битки. Пък и Камина и има нещо, като заместник - Китан...който е едно негово леко по-комично и леко леко по-тъпо блонди копие...да не спойлвам други работи...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 3:37 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Смъртта му за мен беше супер епично! И само на мен ли ми хареса, че умря? И не казвам, че ми е харесало, защото е бил лош герой, напротив, той е един от най-хубавите аниме персонажи, които съм виждал! Анимето си заслужава да се види, защото според мен е една истинска класика! Имаше си в него всичко - драма, любов, екшън и на места комедия. Оф, трябва пак да го изгледам някой път... За стотен път вече!
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|