|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 6:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юли 12, 2020 1:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=56369_1628805071.jpg) |
rzxky |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Хареса ми, добре, че се излъгах да си го пусна. Героите бяха развити добре. Начинът, по който първоначално всичко е нормално, после рационалността изхвърча през прозореца, а след това постепенно, към края се изяснява и виждаме развитието на историята, лично мен ме спечели. През повечето време беше интересно. Mion best girl.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 01, 2020 9:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46242_1547931948.gif) |
The Hollow Shrine |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Ох. Не мога. Не очаква да го кажа, но факт - новото аниме е супер. Супер. Абсолютно в истинския дух на Хигураши е - неловки тъпи шеги, резки смени на атмосферата, грозни керъктър дизайни и creep factor up to 11. Не беше и 1:1 адаптация със старото аниме, имаше нови сцени, имаше промени. Бекграундите са страхотни, детайлни, атмосферични и отиват. Рика мяука и се лигави много повече, отколкото аз я помня, което ме кефи страшно много, щото ще хвърли още по-силен контраст и shock value след време.
Не знам как не се спойлва римейк на 14-годишно аниме, но мамка му, беше добре. И тва, което пуснаха да върви на надписите, кадъра след тва... Въобще, дадоха категорична заявка, че анимето се прави с любов и разбиране на чара на оригинала. За пръв път от 4 години ще следя ongoing аниме.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 04, 2020 11:06 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Ох, това беше доста болно аниме. Според мен миналото аниме си беше доста добро и не разбирам защо въобще правят римейк. Изгледах първа серия на римейка и впечатленията ми са общо взето добри. Дизайните на героите малко не се вписват в бекграунда - прекалено са ми лъскави, а лицата им са по-нормални, отколкото в оригинала, което пък там придаде доста крипи ефект. Ще си го следя, за да си припомня болните моменти и особено чакам сцената с ваденето на ноктите.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 08, 2020 10:51 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Много добър първи епизод, определено ме върна 12 години назад. Не съм играла VN-a, но сериите много ми харесаха и силно се надявам новата адаптация да следва същия модел като сезон 1 и 2 от 2006та. Нямам търпение да видя Oni-baba ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Още един детайл, който супер много радва е, че seiyuu-тата са се върнали да изиграят повторно героите си.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 08, 2020 8:24 pm |
The Hollow Shrine |
|
|
Новия опенинг не ме кефи, новия ендинг не ме кефи. Не ме кефи, че не е римейк, а продължението, което никой не беше поискал, и не ме кефи че до втори епизод го рекламираха като римейк. Не ме кефи. Не можеш да замажеш оригиналното аниме с лъскав арт и generic j-pop и аз да си внуша, че искам да гледам нещо различно от тва, което беше първия път. Ryukishi07 се изчерпа с Уминеко и на пук на всичко продължи да бълва продължения, на всяко от които единодушно се реагира с "Ама... защо?". Света има нужда от някъв безвъзмезден фонд, който да издържа всички творци, които някога са направили нещо значимо и са го приключили успешно, за да не трябва да присъстват в публичното пространство с изтрещелите си кризи на личността след постигнатия успех а-ла-Роулинг и кой ли още не.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 09, 2020 11:27 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Fuck, то било sequel
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 14, 2020 12:29 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=50238_1400426968.gif) |
Dark Ranger |
|
|
Добре че е този remake или sequel, че да се навия да изгледам оригинала от 2006. Уникално добро аниме! Принципно го бях чувал преди, един приятел ми го хвали още в даскало, но заради арта не пожелах да хвърля едно око на първия епизод даже... А и бях останал с впечатлението, че е някаква безсмислена касапница като Hellsing, само че с момиченца вместо вампири. Ето че около 7 години по-късно реших да поправя грешката и буквално за около 4-5 дена го изгледах. ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) Доколкото разбрах новата адаптация може да се гледа и от стари, и от нови, което леко ми се струва ни така, ни иначе. Трябваше да си е строг remake, няма смисъл от продължение. Целият сюжет беше доста добре събран в първите два сезона, имаше си завършек, така че не знам... В следващите няколко епизода ще стане по-ясна посоката.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 15, 2020 8:48 pm |
The Hollow Shrine |
|
|
Ми нищо не стана ясно с трети епизод. Но пък Кейчи и Кура-чан се сближиха бързо. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Бях забравил, че тоя пич се казва Кура-чан... Трети епизод беше добре, щото беше основната мистерия на Хигураши, без недодялани опити за продължение.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 16, 2020 1:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=50238_1400426968.gif) |
Dark Ranger |
|
|
Нещо я няма атмосферата от оригинала ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) За мен това си е по-скоро римейк разказан по леко по-различен начин. Категорично не бих го определил като продължение.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|