Дата и час: Пет Фев 14, 2025 6:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 13 от 13 [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Higurashi no Naku Koro ni (пролет 2006)
МнениеПубликувано на: Нед Юли 12, 2020 1:10 pm 
Аватар

Хареса ми, добре, че се излъгах да си го пусна.
Героите бяха развити добре. Начинът, по който първоначално всичко е нормално, после рационалността изхвърча през прозореца, а след това постепенно, към края се изяснява и виждаме развитието на историята, лично мен ме спечели.
През повечето време беше интересно.
Mion best girl. :mrgreen:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 01, 2020 9:02 pm 
Аватар

Ох. Не мога. Не очаква да го кажа, но факт - новото аниме е супер. Супер.
Абсолютно в истинския дух на Хигураши е - неловки тъпи шеги, резки смени на атмосферата, грозни керъктър дизайни и creep factor up to 11.
Не беше и 1:1 адаптация със старото аниме, имаше нови сцени, имаше промени. Бекграундите са страхотни, детайлни, атмосферични и отиват.
Рика мяука и се лигави много повече, отколкото аз я помня, което ме кефи страшно много, щото ще хвърли още по-силен контраст и shock value след време.

Не знам как не се спойлва римейк на 14-годишно аниме, но мамка му, беше добре. И тва, което пуснаха да върви на надписите, кадъра след тва...
Въобще, дадоха категорична заявка, че анимето се прави с любов и разбиране на чара на оригинала.
За пръв път от 4 години ще следя ongoing аниме.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 04, 2020 11:06 am 
Аватар

Ох, това беше доста болно аниме. Според мен миналото аниме си беше доста добро и не разбирам защо въобще правят римейк. :confused:
Изгледах първа серия на римейка и впечатленията ми са общо взето добри. Дизайните на героите малко не се вписват в бекграунда - прекалено са ми лъскави, а лицата им са по-нормални, отколкото в оригинала, което пък там придаде доста крипи ефект. Ще си го следя, за да си припомня болните моменти и особено чакам сцената с ваденето на ноктите.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 04, 2020 3:04 pm 
Аватар

Аз чакам новите When the Cicadas Poop

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2020 10:51 am 
Аватар

Много добър първи епизод, определено ме върна 12 години назад. Не съм играла VN-a, но сериите много ми харесаха и силно се надявам новата адаптация да следва същия модел като сезон 1 и 2 от 2006та. Нямам търпение да видя Oni-baba :lol:

Още един детайл, който супер много радва е, че seiyuu-тата са се върнали да изиграят повторно героите си.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2020 8:24 pm 
Аватар

Новия опенинг не ме кефи, новия ендинг не ме кефи. Не ме кефи, че не е римейк, а продължението, което никой не беше поискал, и не ме кефи че до втори епизод го рекламираха като римейк. Не ме кефи. Не можеш да замажеш оригиналното аниме с лъскав арт и generic j-pop и аз да си внуша, че искам да гледам нещо различно от тва, което беше първия път. Ryukishi07 се изчерпа с Уминеко и на пук на всичко продължи да бълва продължения, на всяко от които единодушно се реагира с "Ама... защо?".
Света има нужда от някъв безвъзмезден фонд, който да издържа всички творци, които някога са направили нещо значимо и са го приключили успешно, за да не трябва да присъстват в публичното пространство с изтрещелите си кризи на личността след постигнатия успех а-ла-Роулинг и кой ли още не.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2020 10:33 pm 
Аватар

АХах, и к'во, оказа се, че не е римейк ли? =)) Яко тролене и вече не знам дали ще го следя... Е, обявили са 24 серии, но жалко, че не е римейк, а се бях зарадвал. :?

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2020 11:27 am 
Аватар

Fuck, то било sequel :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 14, 2020 12:29 am 
Аватар

Добре че е този remake или sequel, че да се навия да изгледам оригинала от 2006. Уникално добро аниме! Принципно го бях чувал преди, един приятел ми го хвали още в даскало, но заради арта не пожелах да хвърля едно око на първия епизод даже... А и бях останал с впечатлението, че е някаква безсмислена касапница като Hellsing, само че с момиченца вместо вампири. Ето че около 7 години по-късно реших да поправя грешката и буквално за около 4-5 дена го изгледах. :mrgreen: Доколкото разбрах новата адаптация може да се гледа и от стари, и от нови, което леко ми се струва ни така, ни иначе. Трябваше да си е строг remake, няма смисъл от продължение. Целият сюжет беше доста добре събран в първите два сезона, имаше си завършек, така че не знам... В следващите няколко епизода ще стане по-ясна посоката.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 15, 2020 8:48 pm 
Аватар

Ми нищо не стана ясно с трети епизод. Но пък Кейчи и Кура-чан се сближиха бързо. :D Бях забравил, че тоя пич се казва Кура-чан...
Трети епизод беше добре, щото беше основната мистерия на Хигураши, без недодялани опити за продължение.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 16, 2020 1:13 pm 
Аватар

Нещо я няма атмосферата от оригинала :? За мен това си е по-скоро римейк разказан по леко по-различен начин. Категорично не бих го определил като продължение.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 13 от 13 [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]