|
Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 11:00 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2544_1247044367.png) |
PA3YM |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Изгледах го преди няколко седмици сериала (филмите все още не) и вече ми се поуталожиха разни теории в главата ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) някъде по средата си мислех че всичките ЕВИ са комбо между ангел и майките на Децата, които ги управляват... но след сериалчето изчетах разни статийки из википедиа и вече не съм много сигурен в това – но общо взето всичките Деца, освен че са родени на една дата – майките им са умрели (горе долу при съмнителни/неясни обстоятелства)... но не това е най-важното
Теорийката ми се върти около Бог и неговите Ангели – но за да се дистанцирам от библейската представа за Бог – ще го наричам Създателя ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) само една аналогия преди това – в Евангелион еволюцията е правилна – за разлика от Библията където еволюцията е наопаки –> в началото човек е перфектен – безсмъртен и безупречен, хората след Адам и Ева живеят по 900 години, но това развитие започва да спада – умират все по-млади, започват да страдат от разни болести и т.н.
Та този Създател направил света (може да си е отворил бутилка шампанско и от пяната се е образувала Вселената ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ); после създал първите ангели... лека полека направил 17 уникални ангела, но тъй като му било скучно 18-тия ангел го направил много по-слаб от първите и ги създал много – така че населил Земята с тях. Всичките Ангели започнали съответно да еволюират – първите еволюирали сами за себе си – те имали и силата, и способностите да го направят. Докато хората започнали да се развиват в общества. Съответно те еволюирали дотам че успели да открият първия от Ангелите и да го заловят – при неприятни обстоятелства като това че загубили всичките изследователи там... но прогреса иска жертви ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) човечеството вече е било стигнало до такова ниво в развитието си, че имало техническите възможности да направят фузия между човек и ангел – Евата. С което те имали възможността да надминат дори Създателя... когато той се усеща започва да праща ангелите, които да спрат развитието на хората... обаче това не става, и преди да дойде самия Създател хората правят нещо, което в анимето е представено като последното стъпало в еволюцията на човешкия вид – обединяването в локвичка – the Instrumentality Project
Няма да коментирам тука края на сериала, защото не съм гледал алтернативните краища, но идеята за Създателя я експлоатирам, защото не ми харесва впечатлението което остава че Ангелите просто идват от нищото и нападат Евите с цел да се самоунищожат
chosef написа: Gendo Ikari е идеален акроним за Ignore a kid
_________________ GIDA owns U! ![Изображение](http://img237.imageshack.us/img237/6296/kukukusz8.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 12:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
/игнор генезис,
Добро тълкуване, но кой ти се пада Създателят и защо е толкова смотан, че е изпуснал хората(най-ниското ниво ангели) да се развият. Аз смятам, че майките ("загиналите") са били насилствено еволюирали по модел на Лили - при което са се получили Евите. Естествено първите няколко са били пълен провал, но това е нормално, на следващите вече им добавят механична част(защото сме твърде ниско ниво ангели, че да успеем да накараме някой друг да еволюира), която позволява контрол над лудостта им. За да бъдат укротени обаче, трябва да ги управлява човек, който е твърде важен за тях... ~ при'ерно
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 2:20 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2544_1247044367.png) |
PA3YM |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
SayanMk написа: ...но кой ти се пада Създателят и защо е толкова смотан, че е изпуснал хората(най-ниското ниво ангели) да се развият.
в отговор ще ти дам още една теорийка ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) за която всъщност няма никакви доказателства и затова е в сферата на фантастиката, но какво пък...
значи Създателя е хмм... ами този който е създал и света и видовете които го населяват.... той е някакъв експериментатор... даже от божествена гледна точка света който виждаме в Евата може да е огромен лабораторен експеримент ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) А целта на този експеримент е определяне на най-силния вид
значи ангелите досега са предишните видове населявали земята - от всеки от тези Видове е оставал по един екземпляр - най-силния. След което Създателят ги приспива и населява света със следващия вид. тези видове обаче не са живели само 3-4 000 години, а много повече и са еволюирали до безобразие
идва ред и на последното творение - човечеството (ангел вид Лилиум ли беше). то обаче за разлика от другите видове се насочва по друга еволюционна пътека - а именно кооперирането. Създателят не е предполагал, че някое от създанията му би могло да го изненада по този начин (както и всеки горделив създател, още повече бог). Когато вижда обаче че хората се доближават до божественото и до края на еволюционната си стълбица започва да разбужда ангелите и да ги праща за да "тества" хората - те се справят с предните видове и достигат до върха в еволюцията си
е това е
П.С. трети дълъг пост - не ми се работи много днес май
_________________ GIDA owns U! ![Изображение](http://img237.imageshack.us/img237/6296/kukukusz8.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 2:25 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Цитат: Аз смятам, че майките ("загиналите") са били насилствено еволюирали по модел на Лили - при което са се получили Евите. Lilith е, това Лили разстрои Ева отакуто в мен, anyway... как ще обясниш тогава, че 01 e прототип на Адам, за разлика от останалите? Не е само майката + еволюция, според мен са си ангели + механика + душите на майките; нали при инцидента при който майката на Шинджи умира, тялото и бива погълнато от Ева-та и така и не бива възстановено. Цитат: направил 17 уникални ангела, но тъй като му било скучно 18-тия ангел го направил много по-слаб от първите и ги създал много – така че населил Земята с тях. Ангелите са яли от Дървото на Живота => юбер сила и прочее, знаете си ги... Хората са яли от Дървото на Познанието => технологичен превес за сметка на кекава външност... Общо взето поради това са изравнени силите и хората бият шамар на Създателя. Цитат: не ми харесва впечатлението което остава че Ангелите просто идват от нищото и нападат Евите с цел да се самоунищожат
Самите ангели не правят нищо, те си кесят, докато хората не предизвикват The Second Impact и така събуждат и гнева на Създателя/Ангелите. Целта им е да се обединят с Лилит и да създадат ново начало, което и Сийли искат, с тая разлика, че те желаят да дирижират парада... ма това е от филма вече.
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 4:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5657.jpg) |
Parazita |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
SayanMk написа: Parazita написа: ...така че твърденето, че е ПЪЛЕН неудачник е неправилно според мен. Е, не е неудачник, просто е жилаво безгръбначно Кажи ми в кой епизод е т.1 от въпросите и малко ми разясни т.3, че не я разбирам ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Колкото до теорията кой по кой образ е правен - еми да, и от там излиза, че Бог е жена - Ева! И е огромна!! Но какво става Рей накрая?
Еми 1. и 3. са от ЕоЕ при задействането на Instrumental, когато се появяват Рейчета и като докостнат някой те стават на "супа", но също така и забелязах, че само при някой има Рей. Например непомня да имаше Рейчета за войниците дето нападнаха HQ-ра на Евите (a само за техните жертви), а също впечатление ми направи, че за онази жена дето (ех забравих и името ... там при залата с Ikari е от където бърбори заедно с другите двама... aaaa Maya ^^) тя няма Рей за нея но Ritsukoи другия дето е с нея с цаисите той пък му се превижда Мисато вместо Рей... ( ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) !!!!!wiked!!!! ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) ). И за това си мисля да не би тези хора при които има Рейче те да се примерно с желание да продължат да живеят или просто изразяване на най-дълбоките им страхове или силни чувства към даден човек...
Доколкото до Мисато сега мисля, че не е нищо специално към нея (появата на Рейче и при нея), защото все пак при бая други трупове имаше Рейчета също и все пак може би в другуя живот ще е жива ^^.
П.П. Теорията за Ангелите, че са предишните видове на планетата има хляб в нея, защото 01 щеше да се превърне в нещо подобно (нали да остави следа за ЧОВЕЧЕСТВОТО ... другите незнам за какво ^^), но пак не ми се вярва да е точно така те са създадени по образ на Адам и Лилит (възможно е малко да оплитем тука... определено пак ще гледам сериите и филма).
_________________ Hedgehog`s Dilemma
Neon Genesis EVANGELION fan
Free Image Hosting
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 6:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Е ти па .. Хидеки Ано какво ли не е сънувал за 4те си години депресия, съответно Евата е просто изображение на онази граница между реалност, сън и хаос, в която никой не може да определи къде се намира, дори и да знае къде е. Съответно колкото и да говорим, никога не можем да го изговорим до край. Това е като часовете по литература - някой пич дето се е чудил к'во да пише на 3 ракий в бара, написал нещоси, което ние тълкуваме като ееегаати творенито.
Нормално - но какво пък - важното е хората да мислят...
Morri написа: според мен са си ангели + механика + душите на майките
ми не бих казал душите, по-скоро телата И както всяко тяло има рефлекс и инстинкт, неподчиняващ се на 'здравия разум', така и Еви-те са придобили нещо такова покрай тях.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 7:55 pm |
Parazita |
|
|
chosef е до известна степан прав, но както каза SayanMk Хедеки Ано на дали да е за чак такова подценяване ^^.
Сългасен съм с по литература простотиите.... не ми се иска да повдигам темата, че ще отиде яко офтопик.
А иначе като заговорихме за телата на Еви-те все пак 01 се възстанови на 2 пъти... е хубаво де по образа на Адам е, но изглежда че в ЕоЕ и белите Еви са от Адам, защото и те се възстановиха. Непомня 00 и 03 да са се възстановявали ей така ( дори берзекера на Асука недоведе до възстановяване за разлика от двата на Шинжи).
П.П. Все пак тия коментари ги правим за да се психясаме допълнително от филмчето ^^ та бих казал "Freak on a leash better be unleashed" незнам защо, но на английски ми звучи по-добре ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif) .
Free Image Hosting
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 14, 2006 4:34 pm |
Parazita |
|
|
Да ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) определено поне 3 пъти ^^ и точно заради това сега го обсъждаме с цел да го разбереме малко по-добре ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
Но определено преди да знам, че име ЕоЕ като излгедах 25 и 26-та серия бях като разбит.
Моя личен извод беше, че филмчето е представяне на един възможен живот в бъдещето и проблемие, които имат хората там. И след това 25 и 26-ти са разнищване на мислите им и това да открият себе си. Същевремено зрителя си задава въпросите (не едно към едно с тия на Шинжи, но в същата насока) на себе си. И по този начин цялото филмче излиза, че е психологична игра със зрителя и някак си помощ да открие себе си ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) и да види една интересна гледна точка по въпроса ЩО Е ЖИВОТА.
Аз просто бях като разбит ^^ никога небях виждал филмче с такъв замисъл ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Интересна и психо история която после да я разнищят донякъде пред теб, но повече на равнище личност. А като разбрах, че има финал психясах тотално и като го изгледах ... ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) имаше много WTF и OMFG или ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) . ^^
Вие знаехте ли за ЕоЕ докато гледате 26-те серии? И имахте ли подобни на моите мисли ? Да? Не, тогава какви?
Free Image Hosting
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|