Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 13 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Claymore (пролет 2007)
МнениеПубликувано на: Съб Яну 01, 2011 8:43 pm 
Аватар

Анимето с най-брутално красив арт (поне според мен) \m/ Просто до сега не съм гледала друго аниме, в което да падат мъртви като круши на есен и всеки един да е убит по възможно най-бруталния начин
ОСТ-а наистина е много хубав=)

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2016 11:14 pm 
Аватар

Става, не беше лошо.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 22, 2016 1:49 am 
Аватар

Хареса ми до около 10-ти епизод. Оттам насетне тръгна на зле.

Основен минус беше повторението на едно и също нещо (битка, в която Клеър е на път да умре или да awaken-не, но в последния момент се случва нещо и оцелява). Просто стана много плосък сюжета след около 10-ти епизод. Особено много ми писна от рязането на крайници. На моменти беше толкова зле, че даже беше смешно.

В началото обаче анимето беше силно. Зяпнах в момента, в който осъзнах, че момиченцето с Тереза, всъщност е Клеър. През цялото време мислех, че дават паралелно действие и че просто момичето има същото име, но е друг човек. Сцената със смъртта на Тереза беше впечатляваща. А тази горна устна..

Като минус обаче ще отбележа и подобността на героите. В смисъл, някои клеймори бяха почти еднакви и трудно се различаваха. Не се разбра почти нищо за Организацията, или как хората стават Йома, или пък как се създават Клейморите.

Поне имат стабилни основи за продължение на анимето.

Последна промяна Night_Seeker на Вто Дек 20, 2016 6:00 am, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 23, 2016 4:07 pm 
Аватар

това аниме е единственото по добро от мангата на която е базирано XD

МнениеПубликувано на: Съб Юни 04, 2016 11:43 pm 
Аватар

Като изключим края на анимето, не че при мангата е много по-добре но...

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2016 3:18 am 
Аватар

От любимите ми е :) Трябва пак да го гледам.

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 03, 2018 9:57 pm 
Аватар

"Наистина, няма нищо по противно от чудовищата, така противоречащи на природата, както създанията познати ни като Клеймори - изчадия родени от нечистива магия и дяволски ритуали.Те са мошеници без добродетел, съвест или скръб, истински дяволски творения, годни само да сеят смърт.Няма място сред честни хорица за такива като тях."
из Монструм, зверове и чудовища
Глава Първа:
Двурък Меч

Бих се обзаложил с всекиму, драги ми читателю, че ти си човек на културата и изкуството - следователно, вече запознат с моят личност, и отредената ми роля в тази история.
Някой биха казали, че съм надарен поет и тробадур, любовник нямащ равен, умел оратор и хитър посредник.Това изображение, разбира се може да се нарече, цветущо - Предпочитам да мисля за себе си
като отдаден на своята Муза артист.Артист, чийто трудове неизмеримо печелят oт факта, че аз бях, съм, и винаги ще остана приятел и спътник с главния герой в тази история.Това е
нейната съдба,която аз хроникирам в настоящата творба.

Много автори биха започнали от начало, но тези отживели норми на разказвачество не се нравят на перото ми.Затова ще започнем от едно малко и неугледно селце, тероризирано от бичът на нашето време - Йома.
Йома са адски създания, олицетворяваще чист и необясним ужас.Създания криещи се из сенките, приемащи облика на близки и приятели, и водени от една едничка цел - да утолят жаждата си за човешка плът.
"Но как може човешката раса да се брани от създания, които така умело няподобавят своята жертва?" - ще попитате вие.Простият отговор е, че не може.Но съществуват тези, които могат да видят чудовището зад маската.
Създания наречени Клеймори.
Въпреки дългогодишното ми приятелство с нашата главна героиня, едва ли знам повече за Клейморите, от вече написаното в научните трудове.Някога владеени от тайнствена организация, те са същества създадени с едничата цел да убиват
чудовища.Точния метод за тяхното създаване е тайно, която остана в миналото с господарите им.Това което се знае е че преминават определни ритуали, чрез които променят телата си.Тези, които оцелеят, получават свръхчовешка сила и рефлекси превръщащи ги
в смъртоностни бойци.Въоръжение с остър меч и умението да усещат Йома, Клейморите изпълняват своят задача - да бранят хората.
И точно тук, във вече гореспоменатото ни село, започваме нашата история.В място обгърнато от страх и безпокойство едно младо момче ще се срещне за първи път със една от среброоките вещици, наречена Клеймор.За наше съжаление на този етап от историята
на малкия пикльо, ташаците все още не бяха излезли от коремната кухина, за което ви моля да проявите търпение към него.В последствие към том 16, нашия малък миндил ще порасне, но до тогава има време.Споменах ли, че този епос ще обхване 27 тома.
Ох, но къде ми е акъла.Забравих да спомена името на обекта на този труд.Погледнете:Смирена красавица с пясъчно руси коси, подложена на мутация и строго обучение в изкувството на войната, тя е свръхествствен ловец на чудовища.Винаги сама и често презряна
от хората които защитава.Кратка среща с нея би оставил човек с мението, че тя е просто един убиец, недодялан роб на своята нечистива професия, но такава ли е истината?.На повърхността, тя е затворена,мълчалива, че дори и сопната.Но отдолу се крие море от доброта,
честност и храброст.Оставяйки настрана така тромавото за мен скромнечене, с удоволсвтие твърдя, че познавам историята й по-добре от всеки друг.Аз бях със нея и в добро и зло, дарявайки я мъдри съвети, топли слова и малко пеперлив хумор.Но стига толкова за мен, вашия
скромен разказвач.Нека ви представя нашата главна героиня.
Тя е среброоката вещица.Тя е Клеймор.Тя е.....Гералт от Ривия.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 03, 2018 10:10 pm 
Аватар

Wut?

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2018 1:01 am 
Аватар

velush написа:
Wut?
:arrow:

SpiritualLiege написа:
ти си човек на културата и изкуството

He sees that you're a man of culture as well.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2018 9:23 am 
Аватар

Всичко друго е :peace: но с това тук се издаде:
Цитат:
За наше съжаление на този етап от историята
на малкия пикльо, ташаците все още не бяха излезли от коремната кухина, за което ви моля да проявите търпение към него.В последствие към том 16, нашия малък миндил ще порасне

МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2018 7:41 pm 
Аватар

Beren написа:
това аниме е единственото по добро от мангата на която е базирано XD

Try SHIGURUI !!!

Aнимето е Бру-Тално , на висота надскачаща мангата си, но за съжаление обхваща малка част от нея. :( :( :(

МнениеПубликувано на: Сря Авг 08, 2018 10:19 pm 

Имали са според мен идея за нещо по мащабно, но в един момент са разбрали, че парите са им отрязани и трябва да се вместят в останалите епизоди до края. Еми не им се е получило, просто е нямало как да стане. Потенциал проигран с толкова лека ръка. Все пак видях, уникални яки неща в анимето, жалко че не е имало как да развият на спокойствие историята.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2018 10:37 pm 
Аватар

Ехе, де да беше Гералт от Ривия, ако не друго, поне щеше да има повече цица. И повече акъл. Не бе, може да съм изпуснал подробностите, ама онея мечове не беха ли 'ного здрави? И като беха толко здрави, що никой не беше се сетил да им направи ризници на тея какички от същия метал? Не питам за Full Plate + 8, ама поне Chainmail да им бяха турили, бре! Обаче не. Вместо това имаме платиненоруси мацки в спандекс, облечени в дрехи, дето грам за чеп не им вършат никаква работа, и на всичкото отгоре требе да се чувствам зле за них? АЙде, сиктер, ваш'та майкя таман!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 13 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]