Дата и час: Сря Фев 12, 2025 3:22 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 11 от 15 [ 217 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Mawaru Penguindrum (Лято 2011)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 9:47 pm 
Аватар

Не знам какво е ясно и какво не, ама едно е ясно за мен - егати бозата!
Стабилно ме дразни с лигнята си вече, радвам се, че свършва.

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 1:32 am 
Аватар

В крайна сметка, Mawaru Penguindrum се оказа второто аниме (след Noein), за което се колебая да го определя или като пълен боклук, или като абсолютен шедьовър! Но сигурно ще трябва да го гледам отново някой ден, за да реша....

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 5:28 am 
Аватар

Аз съм много хепи.

Не очаквах толкова много да ми хареса. Имах опасения, че няма как да свържат всичко и да има смисъл, даже вътрешно си бях убеден че ще се разочаровам. So glad it didn't happen! В последните минути стана ясно какво е penguin drum и нещата се навързаха, за мен беше много задоволително и надмина очакванията ми. :stars: Не знам колко съм sane след 30+ пъти гледане на епизода.

Както и предполагах, дневника изобщо не им беше необходим. Ринго беше fabulous max. :( Дали наистина знаеше, че това е спела (заради сингъла на Дабъл Ейч) или просто налучка... В предния еп. дадоха как Момока разлиства дневника, все едно наистина чете от него, ама явно е било само за заблуда на противника. Малко беше странно, че ябълката беше разрязана на две идеални половини, не видях Канба да има нож, но както и да е. Чак дупка в сюжета не бих го нарекъл, просто ми стана странно, защото тя е твърда и даже не може да се разчупи на две. Ениуей! :lol:

Пингвините просто НЕ спряха да правят простотии и докрая, което мн добре разведряваше обстановката. Някои хора на два реда сополи и сълзи, а №2 пържи яйца... :lol: Дадоха в детайли как се осъществява фейт трансфер!! Предната спирка на дестини експрес е била 20-ти март 1995-та, деня на терористичната атака. След като проклятието влезе в сила, горелките разцепват таймлайна на две, като едната половина изгаря заедно с човека, който се жертва за трансфера и поема наказанието си. :( Имаше тук-там по някое дежа-ву от Утена, особено Химари § Ринго с преплетени ръце. Химари като възкръсна също беше мн яко направено. A тая вокална версия на unmei no kotachi я искам.. Сигурно ще излезе чак с последния волюм. :/ Mawaru Penguin Drum зае челната пета позиция в моя топ 10. xD Thank you, Ikuhara.

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 6:35 am 
Аватар
Ecchi Warrior

И сега кво? Да си губя ли времето да го гледам или не :hmm:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 2:17 pm 
Аватар

Уууу, най-накрая се свърши!!
В началото беше интересно, ама постепенно почна да става монотонно, скучно и откровено тъпо. Въобще не разбирам какво му харесвате. Химари пък е егати баналният персонаж - то не беше умиране и съживяване, не бе кравешко примиряване, не бе постоянна голота и прегръдки, мачкайки си усърдно циците в другите (сякаш опитвайки се да създаде илюзията, че не са малки, явно има скрит комплекс от размера им).
Тия флашбеци пък са по-досадни от рекламите на мамешиба, които гг така обичат (една от причините да не следя от 3 месеца техните релийзи), цялата история е блудкава, плоска, наивна и безсмислена.
Главните и второстепенните герои са до един скучни, неоригинални, безинтересни, а сеютата в повечето случаи говорят така, все едно са махмурлии и ще паднат, заспивайки дълбоко.
Цялата символика няма и да се опитвам да я загрея, просто защото не ме грее за нея, а и сто процента тя е пропорционално толкова интересна, колкото размера на споменатите горе цици. Единственото, което схванах от цялото аниме е как Химари се държа като, айде да не казва каква, докато беше с шапката спрямо братята и излиза, че едва ли не

7/10 и титлите най-скучно и най-банално аниме на годината от мен. :arrow:

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 2:53 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Thaumaturgist написа:
7/10 и титлите най-скучно и най-банално аниме на годината от мен. :arrow:

Значи и това го дропвам в категорията "ще го гледам преди да умра" =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 9:45 pm 
Аватар

За мен 2011-та е някъв феномен.. Това беше третото на което давам 10, толкова десятки не съм давал за последните 5 години. о_______О Това никак не значи малко, като знам колко трудно си харесвам нещо за гледане (и още по-трудно го почвам). Просто..... аниметата от 2011 ще ги търся под дърво и камък :( (докат чакам филмите на пуела, щайн и ева)

Освен на Утена по някои неща ми заприлича и на Sailor Moon (пак от Икухара) - явно има неща, дето са си като запазени марки за него (особено ковчезите, мъртвите клоуни, homoerotic subtones и т.н.) Винаги най-яки са ми били моментите, в които излизат от матрицата на survival strategy / rock over japan (и съответно от сток футиджа). Още не мога да зацепя че свърши и няма какво да чакам другия петък, почвам да разглеждам гифовете от тъмблър. :lol: Май не остава друго, освен да чакам блурея да видя оправените сцени и ОСТ-а, CD драмите и интервютата с Икухара.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 26, 2011 10:55 pm 
Аватар

[completed] 7/10

И след тоя fucked up ending... Кат си помислиш че първоначалната оценка ми беше 10/10 и след 2-рата половина на Анимето почна да спаааада и да спааааааааада... anywayz *going to watch Idolmaster (at last this is better then spinning metal bunnies and penguins crap)

Не знам, нещо много от диалозите и доста от сцените ми се струваха излишни... А и това повторение на анимацията във всеки епизод (говоря за сцената дет падат дрехите на главната кифла 1 по 1 в оня шарен свят) допълнително дразни. Отделно пък и това че в една сцена анимацията е на супер високо ниво и изведнаш след 1 секунда е супер fucked up... And way too much CGI i say >.> Очаквах поне последният епизод да даде малко сила, не като предишните 10-тина, но с тоя скучен край направо ми разбиха фантазийте :doh: Anywayz това е Аниме което не бих гледал отново

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 11:24 am 
Аватар

Аз харесах края,поради факта,че Ринго не пукна заради тъпите братя.Добро беше,но повторението на сцените трябва да се приема за нормално,при Утена беше още по-дразнещо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 2:48 pm 
Аватар

ЛОЛ Чудех се дали да го гледам тва, изгледах 5-6 епизода, не ме впечатли особено, прочетох тука отзивите и тотално се отказах. Знаех си, че е бозица. 2011 имаше къде-къде по-добри находки от това...

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 4:20 pm 
Аватар

Анимето определено не е за всеки, но е далеч от определението 'бозица'...
Аниме, което те държи в напрежение до наистина последния епизод е изключителна рядкост.

Аз лично още не съм коментирала завършека, защото нямам време да му направя подобаващ анализ.

Така че се въздържайте от подобни определения, само защото не разбирате дълбоката символика на Икухара .. ами направо се насочвайте към развлекателния жанр или нещо по-лесно смилаемо.

Това е едно от малкото анимета в които освен мисъл, човек трябва да вложи и въображение, естествено - стига да притежава по част от двете.

Посланието е кристално ясно обаче. Всеки,който го изгледал е разбрал поне това. :twisted:

P.P. @nikolai_131 Ти какъв край си представяше? :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 9:31 pm 
Аватар

Something МЪЪЪЪЪЪЧ moar dramatic and УЕЕЕЕЙЙЙ more painful to make up for all d useless stuff they pulled out in the previous episodes...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 10:52 pm 
Аватар

Ясно си личи от какъв тип е, още първия епизод крещи майндфък/трудносмилаемо, за всяко аниме от същия тип има противоречиви отзиви and this is no surprise. Не е обикновеното настолно аниме което се иззяпва за половин ден и се усвоява 1% от историята, всеки може да прецени това. Изображение

На мен мн ми помогнаха анализите на феновете за всеки епизод и ферманите, които преводача изписваше. Той обича да говори за композицията на всяка сцена и да прави адските логически връзки от които мозъчето ми изпушва, забавно ми беше (мозъчната дейност не е враг, мн е полезна даже). Понякога инспектирам аниметата фрейм по фрейм, ама винаги съм кьорав за повечето easter eggs колкото и да гледам, затова в тоя момент на помощ идват наблюденията на другите. Най-хубаво е без никаква предварителна подготовка да разчитам първо на собственото си разбиране, а после да чета всичко дет се изписва и да видя колко съм изпуснал. xD Затва и се възхищавам на хората, които изписаха 180+ страници с дискусия за него, щото аз нямам такъв аналитичен ум.. ИзображениеИзображение Още помня есето за спермата и едноклетъчния организъм в сейзон сенрякуууууу xDDD Изображение Това че в бг са го гледали 2-ма 3-ма не ме топли особено.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 10:59 pm 
Аватар

И да ги четеш и да не ги четеш, това няма да направи Анимето по-добро :/

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 03, 2012 12:00 am 
Аватар

на мен мн ми помогна, защото по принцип не забелязвам повечето неща. А така един е видял едно, друг друго и картинката става мн по-цялостна. Изображение Някои неща като сейзон сенряку бяха мн добре интерпретирани визуално, макар че според мен цялото аниме работи на някакво подсъзнателно ниво, уж се случват някакви неща, а на повърността реално няма нищо, всичко е метафора на нещо друго и човек в един момент малко или много се обърква. Имаше една статия за японското общество в която се говореше за invisible entities и др. интересни неща, чайлд бройлера също може да е метафора за какво ли не. Хората които търсят и анализират винаги много помагат, аз до голяма степен разчитах и на fandom-a иначе нямаше да ми е толкова интересно всичко. Изображение

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 11 от 15 [ 217 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]