Дата и час: Пон Фев 10, 2025 2:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 11 от 17 [ 252 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Darker than Black 2: Ryuusei no Gemini (есен 2009)
МнениеПубликувано на: Съб Ное 14, 2009 3:34 pm 
Аватар

Какво му е лошото, че Суо хлътна :o Романс, харем ?!
Става въпрос за чувствата на същества, които по принцип не могат да изживяват тея неща. И малкото от тези същества, които уж са способни да обичат и т.н., се мъчат едновременно да бъдат безчувствени убийци и хора.
> Трябва ли да има драма? Трябва!
Да идва белокоска и да мажат другите наред

Последна промяна Ryoka__ на Съб Ное 14, 2009 4:05 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Съб Ное 14, 2009 4:01 pm 
Аватар

Хаха jealous..аре Ъин да му връща там силите.. :arrow:

МнениеПубликувано на: Съб Ное 14, 2009 4:57 pm 
Аватар

Ех още не съм гледал епизода, че нямам време, но Овите изглеждат супер добре :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 14, 2009 10:15 pm 

bloodsongg написа:
нека позная, накрая двете ше се изподърпат за Hei и става е баси харема....

Забравяш Misaki... И тя иска на всяка цена да се докопа до Hei... :lol:

В саркофага наистина била Yin... My sixth sense didn't fail me...
И откъм способности явно яко се е ъпгрейднала... :hmm:

Все пак Hei няма enough balls... Първо сам се заканва, че ще я убие, а после вика на Suou да не стреля...

Пп. Понеже Jo jan спомена:
Ето трейлър за овите, които предстоят да излязат...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 2:47 am 
Аватар

А да, верно :lol: имало и още една мадама.

на кво да се ядосва човек... от първия сезон всичко показано, като контекст и самият свят е един такъв изпълнен с тъмна атмосфера и контрактори, дето се трепат без да им мигне окото (макар че го оклепаха по пътя ама карай) и сега някво идва втори сезон с 13 епа и целта му е да ни покажат, че тея контрактори от първи сезон аджеба искат да си намерят мястото в света и да обичат.... еми с ръка на сърцето ше кажа, че толкова тъпа идея и първолак няма да ми измисли. Показват си, че не могат да изпитват чувства в 1-ви сезон и толкоз... кво ги барат още баси, оризиляват всичко... да не говорим, че куклите НЕ МОГАТ да изпитват чувства... а Ийн явно много си усеща нещата повече и от типичния пубер...

и кво... Хей беше готов да я тренира, да я бие, да убие още няква си ... и накрая кво ? "Ше ти купа зеленчуци." :doh:

на тва аниме изобщо не му е целта Романс/Харем... (щото някои хора така го възприемат) и си нямам понятие що го възприемат по тоя начин.

ама накрая ше се окаже, че и авторите не знаят кво искат вече....

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 5:20 am 
Аватар

Общо взето нещата показани в първия сезон ги повтарят. Не е различно - по същия начин развиват идеята за контракторите, но по по различен начин.
В 1-ви сезон никъде не показват, че не могат да изпитват чувства. Казват само, че решенията им не зависят от тях, а избират по рационалното. А и това беше още в самото начало на сезона преди да покажат, че контракторите еволюират към нещо повече. И за куклите направиха абсолютно същото пак в 1-ви сезон - тоест показаха, че и те имат чувства въпреки, че повечето от тях нямат воля да ги следват.

За Hei точно тази част от характера и държанието му беше интересна началото на 2-ри сезон -биеше Suou и общо взето се стремеше да я накара да го мрази за да не се привързва към нея защото общо взето всички към които някога се е са умрели. С две думи не свършва добре :lol:
И като сметнем, че цял 1-ви сезон гони сестра си за да разбере, че е умряла, после историята с Yin, която явно много го мъчи, че да изглежда толкова порпаднало сега, нрмално да не иска да има нищо общо с никой за да не му е гадно после.

А промяната в отношението наистина може би дойде малко бързо (само за 2 епизода) ...
можеха още 1-2 епизода да я разтеглят, но все пак сезона е само 12 и предполагам това е и причината.

DtB определо няма нищо общо с harem...даже не виждам причина някой да го смята за такова.
Определено голяма част е основана в/у връзките между различните герои но далеч не по този начин

Баси само на мене ли остана да ми харесва :lol: (риторичен въпрос...естествено, че не съм само аз :lol: )

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 5:29 am 
Аватар

Рационалното мислене е същото, като да не изпитваш чувства.
Трябва да се напънат яко тея кукли да си изкарат чувствата, което пак не променя заложената идея в тях, а именно да са кукли в буквалния смисъл на думата.

Хей си беше много добре в началото и такъв трябваше да си остане до края, защото по тоя начин не се усещат, че превръщат таланта на тва аниме в поредното клише, което за мен не е нищо ново под слънцето и е повече от ясно, че няма да ми се хареса, понеже развалят една хубава идея и плот само за да се набутат м/у шамарите.

Харем... щото Хей почнаха да го обожават не една, не две, ами три ... още една му липсва май, като го гледам не са му достатъчно. Ама кво се обеснявам то такова развитие според мен изобщо не трябваше да се анимира.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 1:50 pm 
Аватар

Не съвсем понеже едното не пречи на другото :P
В S1 показаха, че имат чувства и в някой ситуации се ръководят от тях а не от рационалното мислене. Дори Amber каза,че се променят.
Ем явно яко се напъват :lol: Куклите в началото си бяха наистина само като инструмент за различни неща и чак после започнаха да ги променят и тях.

Както се вижда има още и от стария вид контрактори тоест не се променят нещата чак толкова.
А Hei никога не е бил контрактор та при него полойеннието е по различно. Аз все още не го виждам като клише защото има много оригинални елементи.
И все пак нормално да вкарват разни клишете...все пак го правят за да спечелят пари, а това става като представиш нещо, което се харесва на масите :lol:

Пак си зависи от гледната точка
Hei и Yin са по скоро като брат и сестра които много се обичат (като брат и сестра , не като в нормалните harem-и :lol: )
Misaki вижда Hei по-скоро като защитник на правосъдието( в 1-ви сезон убиваше само контрактори, които убиват невинни хора или поне така се получи в крайна сметка :lol: ) и иска да разбере повече за него за да знае дали е права или не. Един вид иска да го пита защо прави това което прави понеже и тя е сжоден персонаж с много силно развито чувство за дълг. Но да има го елемента, че я използват за фенсървис още от S1
Suou как вижда Hei още не е съвсем ясно понеже и тя не знае.

Аз така го виждам затова и ми харесва понеже пропускам някои от елементите, които могат да се сметнат за клише. Така де в крайна сметка си зависи от гледната точка като всяко нещо :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 4:31 pm 
Аватар

Трейлърът на ОВите много ми хареса, гледах го още като излезе, поне няма да е комедия като 26ти епизод :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 6:16 pm 

Jo jan написа:
Misaki вижда Hei по-скоро като защитник на правосъдието и иска да разбере повече за него за да знае дали е права или не. Един вид иска да го пита защо прави това което прави понеже и тя е сжоден персонаж с много силно развито чувство за дълг.

От една страна наистина иска да намери Хей с цел да научи от него какво точно се крие зад действията му, но главната причина, според мен, е именно роматичната й нагласа към него...
Първия сезон беше "привлечена" едновременно от добродушния китайски студен Ли и от загадъчния "борец за справедливост" БК201... И когато разбра, че те всъщност са един и същ човек тези 2 емоции набързо се смесиха и БУМ! - имаме влюбена Мисаки... :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 6:26 pm 
Аватар

така де... всичко което изреди за Мисаки съм го виждал вече и ми е направо умряло да го гледам в такъв тип аниме ... спецялно в такъв тип аниме.

айде бе... показаха я във втори сезон да се черви над името BK-201 ... ше ми говориш.
Суоу, като я гледам точно почна да си го харесва и тя... Ийн се опита да го прегърне (не ме и бОли по къв начин го обича и тя) понеже станаха твърде много овце в стадото.

Цитат:
В S1 показаха, че имат чувства и в някой ситуации се ръководят от тях а не от рационалното мислене. Дори Amber каза,че се променят.
Ем явно яко се напъват :lol: Куклите в началото си бяха наистина само като инструмент за различни неща и чак после започнаха да ги променят и тях.

е аз тва го знам, напълно ясно ми е как стоят нещата и как прецакаха потенциала на анимето.

и тези оригинални елементи дето ги говориш, сигурно са Сейнен-like атмосферата в анимето ? първи епизод на втори сезон ми хареса от тази страна погледнато (понеже друго не беше показано), но като почнаха да го оклепват(именно да показват плота) почна да си личи колко Сейнен е аджеба.

други оригинални елементи в този сезон, аз не виждам. И естествено Мао трябва да е жив... щото нали всички живи и щастливи (даже и Ийн заместиха с Джулай...) тематика предават, която просто толкова ми втръсва, че няма на каде.

S1 - Започна добре, свърши зле.
S2 - и той на там се е запътил.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 7:22 pm 
Аватар

Да бе, вьпроса е коя от всичките ще си изгуби virgini-тото първа? >>>

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2009 2:29 am 
Аватар

Затова казах, че зависи от гледната точка :P
Общо взето за оригиналност е трудно да се говори при положение, че има толкова много анимета,филми и книги. Нормално даден персонаж да се припокрива с някой друг. И все пак тук героите и начина по който ги развиват е доста оригинален и подробен.

А иначе черви се понеже трябва да има фенсървис, във всчко аниме го има :lol:
Аз лично правя разлика м/у отношението на Yin спрямо останалите. А за Suou още нищо не мога да кажа, пак най-малкото тя не знае какво става :lol: И понеже Hei не ги вижда по такъв начин не мога да гледам на анимето като нещо свързано с harem.

За това специално, че имат чувства според мен добре си го направиха. За мен в едно аниме е важен сюжета, развитието на героите,музиката и т.н. Ако си бяха останли безчувствени какво развитие щеше да има за всеки от персонажите? А липсната на такова обикновено прави сюжета доста плосък и скучен и по никакъв начин не можеш да вникнеш в него. Има доста примери за подобни анимета. Не че DtB е много добро в това отношение, но поне има солидно развитие на персонажите и за мен това си е доста важно ^^

За оригиналност пак основните сюжетни линии винаги се повтарят. Много е трудно да намериш нещо напълно оригинално. За мен оригиналността в случая е в начина по който развиват сюжета, героите и различните елементи който ти спомена.

С две думи различни очаквания, различно виждане на нещата :P

А за Мао - да определно нямаше причина да го връщат. Сега стана общо взето comic-relief катерица. Подобно на ролята на детектива от 1-ви сезон.
И от първи сезон от всички герои там са живи 5(от тези които имат роля във втори сезон), а те бяха бая така че не бих казал, че са си живи и щастливи

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2009 3:00 am 
Аватар

то да се препокриват.. ама поне да го правят стойностно, когато клишират.
не се изчерви заради фенсървиса.... заблуждаваш се.
Суоу знае напълно какво иска... иначе, като психолог ще ми обясниш що ритна стълба от кадето излезе Ийн ? и що накара Хей да й купе зеленчуци и да спре да пие ?
не знам как Хей гледа на Ийн ... това е на въпросителна още.

Хей му зададоха добрия стил в началото и трябваше да се придържат към контракторите, като "цялост", а така показаха, че искат един вид да станат нормални хора или поне да се държат, като такива... оооо трогнаха ме... (NOT) защото задават един сетинг и после го променят с течение на времето, като бягат от първоначалния замисъл, който сигурно и те са забравили, че са поставили. И така анимето не блести с този character development, понеже от такива, като мен се вижда, като поредното клише.. и още по лошо дори.. избягаха от култовия плот за да стигнат до тук.

да - различни са.. ама пак продължаваме да говорим, като идиоти :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2009 4:14 am 
Аватар

Ми опитват се с някой от героите.
За мен половината от ролята на Misaki е за фенсървис. Поне от 1-ви сезон това ми сотана и затова ги бутат тея неща за да се радват част от хората на евентуална HeiжMisaki връзка.
Не че ми харесва да слагат такива елементи понеже те са твърде еднакви и масови, но не ме дразнят за момента понеже не са толкова много.
А за Suou това е един вид ревност, но тя не знае какво е. Преди си каза как се чувствала като онзи каза, че я обича. С Hei не е същото и затова според мен и тя още не знае какво изпитва.
Това за Hei и Yin ще го покричт в овите ^^

Hei в началото още показаха, че е страннен контрактор понеже още в първите епизоди се опита да спаси куклата. Той и никога не е бил контрактор като другите.
Иначе да в character development-a има определено доста клиширани моменти, но все пак го има и са се постарали доста. В повечето анимета от по масовите е напълно клиширан и еднакъв. Иначе мен ми хареса как ги развиаваха от 1-ви до 5-ти епизод този сезон. Доста силни ми се видяха героите от тази гледна точка.
Накратко на фона на другите анимета в последно време това за мен си е наистина добро и интересно. Не е нищо велико и уникално, но радва като идея и тема. Нищо, че наистина леко е те я загубиха каква точно е.

И чакай това със сетинга не става ли в 99% от аниметата :lol: Винаги променят много нещата с течение на времето и в повечето случай не към по добро :lol: ( и това не важи само за анимета....) Общо взето голюма част от по-мрачните анимета в който има някакви уж непоклатими и лишени от емоции убийци има момент в който показват, че и те искат нормален живот и да са повече хора, а не машини за убиване. Това обяо взето си е основа както във всеки жанр в анимето си има основен сюжет който се използва нон-стоп.

Да има го този момент :lol: Нищо поне си говорим - хубаво е човек да вижда нещата и под друга светлина. А и е забавно (или поне на мен) да приказвам за някое аниме (филм или книга) като идиот (дам вроден дефект :lol:)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 11 от 17 [ 252 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]